ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 22.07.15
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 6 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

VIENA, totul la superlativ...

TIPĂREȘTE URM de aici

In ultimii ani ne-am obisnuit cu cate un city break pe vara asa ca anul acesta ne-am hotarat dupa multe povesti si impresii auzite de pe ici si colo sa alegem celebra Viena pe care doream nespus de mult sa o vedem. Aveam totusi o imagine asupra orasului, deoarece in urma cu cativa ani am facut un scurt popas in capitala Austriei in cadrul unui circuit, insa vizita a fost doar de ora si cam atat, deci cam scurt.

Asa ca o sa incerc sa fac un review cat mai captivant si la obiect pentru cei ce au de gand sa plece in perioada urmatoare la Viena.

Fiind city break totul a fost inclus asa ca incepem:

ZBORUL

Nu prea am fost noi foarte incantati de Austrian Airlines in urma cu cativa ani, dar iata ca am ajuns tot la ei. Nu am avut bagaj de cala asa ca a trebuit sa ne incadram in cele 8 kg ale bagajului de mana. La Otopeni am depasit putin cele 8 kg, adica aveam 8 spre 9 asa ca am fost rugati sa mai mutam din lucruri in rucsacul pe care il mai aveam, insa la intoarcere la Viena aveam fix aceasi greutate si nu am fost rugati sa scoatem nimic. Deci... noroc. Am decolat joi la ora 8.05 si am aterizat la ora 8.40, ora locala. La intoarecere am avut ceva intarziere, adica marti trebuia sa decolam la ora 20.10 si am decolat la 20.50 aproape de 21 si nu am primit nici macar un scuze sau o explicatie. Ne-a deranjat faptul ca trebuia sa ne legam cu masina express si cu autobuzul de noapte, dar ne-am descurcat pana la urma.

SOSIRE VIENA SI ACHIZITIONARE CELEBRUL PASS

Aterizati la Viena, am trecut de controlul pasaportului si ne-am indepartat spre centrul de informare turistica din aeroport pe care il gasiti in stanga, fix cum iesiti de la benzile de bagaje. O sa-l vedeti imediat deoarece o coada mare o sa va apara in fata. Ne-am asezat la coada. Majoritatea din fata noastra au cumparat VIENNA PASS DE 6 zile care costa cam 114 euro, iar in acesti bani intra ceva reduceri cica la muzee dar si la Hop on Hop off tour. Eu unul nu va recomand sa cumparati acest card si nu este prima oara cand spun asta deoarece noi nu l-am luat niciodata pentru ca reducerile la muzee sunt doar de juma de euro, rar am vazut de 3 euro sau 5. Acum o sa vina multi sa spuna ca ei cand au fost au avut reducere si nu stiu cate, dar este treba dvs pentru ca de cati ani mergem noi prin capitalele Europei nu am vazut reduceri foarte mari. Este mai mult o pacaleala pentru turistul care vine si este foarte entuziasmat cand aude de reducere la muzee si uita sa mai verifice cat are reducere. Dar ma rog, este parerea mea si poate nu este valabila la multi, dar acesta este sfatul meu. Bun, am dat si un mic sfat acum sa revin la noi. Noi am cumparat viena card de 72 de ore care a fost 16.5 euro iar in acesti bani este inclusa gratuitatea pe toate liniile de transport vieneze in acel timp. Am observat ca multi sunt informati de acasa cu privire la transportul de la aeroport spre centrul orasului, adica gara Vienne Mitte. Stiti deja ca exista 2 variante, una scumpa si una ieftina adica cu un tren care face 20 de min pana la statia de mai sus. Cel privat face cu 4 min mai putin si arata putin mai bine. Noi am ales varianta ieftina, deoarece cu viena cardul de 72 de ore am avut reducere 50% si am platit 1.70 euro de persoana. Chiar este o afacere foarte buna. Ghiseul OBB, de unde eputeti lua biletul pentru S7 se afla in partea opusa de biroul de info turistic si chiar de acolo se face un pasaj care duce spre peron. Pentru CAT, adica cel scump tot aici se coboara si are un peron special facut cu verde, emblema firmei. De la Vienne Mitte, se ia metroul verde, adica U4, sau cel galben U3

HOTEL

Despre hotel o sa fac un review separat si va rog sa-l cititi si sa-cautati, deoarece il recomand din tot sufletul. KOLPING WIEN ZENTRAL, ii este numele, are o amplasere nemaipomenita la doar 3 statii de autobuz (57A) de Opera Nationala. Hotelul are 2 stele spre 3 si este la o strada distanta de celebra piata Naschmarkt ea fiind situata vis-a-vis de statia de metrou Kettenbruckengasse. Celebra piata nu prea a fost asa captivanta majoritatea vanzatorilor sunt arabi si nu au nimic specific vienez, merita sa o vedeti daca sunteti curiosi. Duminica este inchisa ca toate magazinele si mall-urile vieneze aflate la gari.

TRANSPORT

Transportul in comun vienez se afla in top 3 european si chiar se vede asta. Metrourile vin imediat la 5-6 min, doar seara vin la 10-12 min, de duminica pana joi merge pana la miezul noptii, iar vineri si sambata este non-stop, fiind zilele cand tot tineretul vienez se trezeste la viata. Autobuzele merg pana la 23.30 majoritatea au aer conditionat, adica toate. Tramvaiele vin si ele imediat, iar ordinea in care vin pe toate liniile este unul nou, facut pentru cei cu dizabilitati si unul vechi care este o experienta unica. Cam la fiecare scaun exista cate o revista pe care o puteti rasfoi, curatenia este nelipsita in toate mijloacele. Nu cautati pe harta linia U5 de metrou, deoarece nu exista. Si ca tot am zis de harta, cred ca ar fi momentul sa spun despre hartile care sunt oferite turistilor. In comparatie cu Roma, despre care am scris anul trecut si unde am primit o harta cu jumatate de oras la receptie iar pt o harta cu tot orasul am platit aproape 3 euro, aici la orice colt iti sunt oferite harti in toate limbile, adica este doar un model de harta pus in mai multe limbi. Aceasta harta nu este foarte bine explicata, ma refer la partea cu obiective si la transportul de suprafata. Cel subteran are pe spate o harta destul de modesta dar ok... Abia gasiti pe harta obiectivele si asta mi se pare putin cam dezamagitor. La inceput o sa aveti un soc ca nu prea o sa intelegeti, dar dupa 2 zile cred o sa se lamureasca totul. Si cu strazile este cam aceasi problema.

Un alt lucru care pe mine m-a impresionat este ca la metrou nu exista bari rotative sau vreun alt sistem de trecere dupa taxare. Sunt doar niste porti care au doua aparate. Va recomand sa taxati chiar daca puteti sa treceti si fara, pt ca nu stiti cand vine controlul. Mereu o sa vedeti in autobuze sau pe peroane angajati ai Wiener Linien, dar nu stiti daca sunt doar mecanici sau chiar controlori. Recomand sa mergeti cu tramvaiul 1, deoarece pe linia lui sunt mai toate obiectivele turistice si nu merita sa dati 8 euro cu tramvaiul galben Ring care are acelasi traseu ca acesta.

OBIECTIVE

In prima zi pana sa ne luam camera, am mers cu autobuzul din fata hotelului 57A pana la capat si ne-am plimbat noi pe asa zisa Mariahilferstrasse dupa harta noastra pana la Gara de vest. Bucata parcursa de noi era numai cu resturante turcesti si ne-am mirat ca aia sa fie asa celebra strada, insa dupa ne-am dat seama ca aceea era o alta parta a ei, un fel de finish. Din prostie am ajuns la Gara de Vest, unde am intrat si am aflat de "Regiotrans-ul Austriei", adica mai pe austrieste WESTBAHN, un tren colorat care in doar 2 ore 30 si cu 20 de euro ajunge la Salzburg. De acasa ne doream sa vizitam si Salzburg-ul, insa majoritatea trenurilor austrice OBB, (adica CFR-UL nostru) aveau un pret foarte piperat cam ca la noi, vorba aia ca TRENUL E UN LUX... Pretul la un OBB pana la Salzburg este de 53 de euro de persoana, deci cu WESTBAHN-UL e chiar o afacere.

Seara am luat-o pe jos de la Stephansdom spre opera pe o strada plina cu magazine, cafenele si care da in Opera Nationala. Strada se termina cu celebrul hotel Sacher care este fix in spatele Operei. De acolo am vizitat parcul Albertina, aflat la o statie de opera. Dupa care am mers cu tamvaiul 1 pana la am vazut pana biserica Votivkirche, care din pacate este inchisa. Dupa am luat-o pe jos pentru a decoperi primaria, o cladire magnifica. Cand am mers cu tramvaiul nu am realizat unde este primaria, deoarece chiar in fata ei erau corturi cu mancare, toate fiind puse acolo cu ocazia unui festival de film care tine pana in septembrie. Asa ca noi am descoperit primaria mergand pe jos de la biserica si trecand pe langa universitatea Vienei. Seara am mai mers prin zona...

Schonbrunn a fost destinatia principala in a doua zi. Nu am luat metroul, am mers cu 57A pana la capat, iar de acolo am luat-o frumos pe jos, am traversat un parc fara alei asfaltate, dar cu o atmosfera mai zen ca niciodata, doar cativa localnici erau cu cateii la plimbare. Parcul ne-a scos fix in intersectia mare a palatului Schonbrunn. Am intrat in curte, securitate zero zero, nimeni la poarta, putea intra oricine, nici macar un filtru. Noi am preferat sa vedem curtea nesfarsita a palatului care ne-a purtat pana la picioarele monumentului Gloriette, aflat in varful dealului, de unde se poate vedea o panorama exceptionala a orasului. Nu am intrat in palat, majoritatea turistilor optand pentru gradina, care e un fel de parc. Din gradina se face un drum care da spre celebra Gradina zoo a Vienei, fiind cea mai veche Gradina zoo a Europei. Biletul de o zi de adult este de 18.50 euro, iat cei pana in 18 ani au reducere (costa 9 euro). La intrare vi se da o harta cu orele la care sunt hranite animalele. Cand am fost noi, adica la ora pranzului, majoritatea animalelor erau cam amortite, altele dormeau, emblema gradinii zoologice, cei doi ursi panda erau si ei la fel de obositi si dormeau, nici cand sa le dea de mancare nu au vrut asa ca ne-au cam dezamagit THE GIANTS PANDAS. In rest totul este la superlativ... Am stat cam 4 ore in gradina si asta doar cu cate un ochi la fiecare animal, ca daca stati sa le studiati in parte va ia cel mult o zi.

STEPHANSDOM - Dupa Schonbrunn, am mers sa vedem panorama din domul Sfantul Stefan asa ca am ales turnul cel mai inalt adica cel de sud, fara lift, unde am urcat 320 de trepte, pana la 65 m inaltime. Se mai poate vedea si turnul din nord cu 5.5 euro, al nostru a fost 4.5 pt ca nu a avut lift, dar din cel de nord nu se prea vede mare lucru si este mai jos decat cel de sud. Acum la alegere, ,,in orice caz recomand o ascensiune in Dom

Prater - Seara am decis sa mergem sa vedem celebrul parc de distractii cu a lui celebra roata, asa ca ne-am cam incapatanat sa mergem cu tramvaiul 1 care are capat exact la parcul Prater (care nu este parcul de distractii) in ideea sa vedem ceva pe drum. Nu am coborat cand am vazut din departare de tot roata asa ca am mers pana la capat si dupa ne-am intors ca de hartile ne-au aratat alte strazi si asta a fost. Inr-un final, dupa ce am strabatut destul de repede un cartier de case am intrat prin spatele parcului si am ramas placut surprinsi sa vedem cate masinarii noi si ciudate sunt acolo. De toate tipurile, cu apa, fara apa, roller coaster pe burta, roller coaster cu spatele. In general predomina roller coaster-urile niste masinarii care te invart in aer, altele la sol da cu susul in jos la o viteza de 120 km si multe altele. In seara cand am fost noi era festivalul Prater, la fiecare colt al parcului era cate o scena cu muzica dance, trance, house... tinerii erau in lumea lor, cu cu bautura adusa de acasa... Era o nebuneala totala in seara aceea, dar totusi placut ca atmosfera

Roata PRATER - Toata lumea citeste pe net impresii si povesti despre vechea roata a Vienei, care pentru noi a fost o dezamagire totala, poate cam ales noi o plimbare nocturna sau poate ca ea nu se ridica la standardele prezentate. In descriere scria ca o tura cu roata dureaza 15 minute, noi dupa 8 min eram jos, cateva casute sunt ocupate cu mese si poti sa le inchiriezi, in fata noastra era una de genul, inainte sa ne imbarcam am stat aproape 6-7 min sa le schimbe d oamnelor respective fata de masa, asa ca noroc pe cei care erau sus. Nu a fost deloc coada la intrare este un mic muzeu cu figurine care prezinta diferite scene cum a fost construita roata si cam atat. In roata, dezamagire, panorama asupra orasului 0, jumatate din vedere era un copac cu flori, asa ca doar ce am stat sus 1 min ca dupa vederea mi s-a dus datorita copacului maret si a reclamei cu bere. Unii pot spune ca eu ma insel, dar asta e parerea mea, eu asta am vazut, mai bine zis n-am vazut, dar totusi recomand sa mergeti ca sa va lamuriti. Pretul asa si asa 9.5 euro, fara reducere la tineri doar pana in 14 sau 15.

PALATUL BELVEDERE - A treia zi am inceput-o cu celebrul palat Belvedere. Am ajuns cu tramvaiul D luat din centru, mai exact de la capatul lui 57A. La intrare la fel, nici un fel de control, in ciuda faptului ca in tarile vecine fusesera atentate, chiar cand noi am fost la Viena fusese atentatul de la Munchen. Trecem peste... Palatul la fel de impresionant, gradinile sale ofera poze de vis una asupra palatului, cealalta asupra orasului. Ce am remarcat a fost numarul redus de turisti, la fel ca si la celelate obiective ceea ce ai nsemnat ca atentatele si-au pus amprenta putin asa.

Hundertwasserhaus - Dupa Belvedere, am vrut neaparat sa vedem acest complex de case, celebru prin arhitectura si aspectul sau (vedeti poze). Insa pana sa ne bucuram de frumusetea sa am alergat aproape juma de oras in cautarea lui, deoarece el pe harta este trecut minuscul si doar harta de la hop on hop ne-a ajutat putin si intr-un final ne-am lamurit ca e pe langa gara centrala. Am luat tramvaiul 0 de la Belvedere, o doamna anjata de la hop on hop spunandu-ne ca este la doar cateva statii. Am coborat la Gara Centrala, adica Wienne Mitte si dupa harta noastra am mers cam juma de ora pana la case. Sa nu credeti ca eram singurii rarataciti pe drum. Din contra, ne-am intalnit si cu altii care incercau la fel sa gaseasca pe harta complexul de case. In tot drumul nostru am intalnit doar un indicator care ducea spre case. SI acest drum parcurs de noi era unul bun, deoarece era un traseu de hop on hop. Ma rog am mers noi, am descoperit orasul, am descoperit si casele, frumoase, abstracte si dupa am mai mers sa vedem si partea din strada a complexului cand colo vedem statia tramvaiului 1 cam la 200 m de case. Incercam sa ne pozitionam pe harta si dupa ne dam seama ca suntem la preantepenultima statie de capatul lui, adica la o statie de Prater... dragutt, deci urmati tramvaiul 1 si incercati sa nu va pierdeti ca noi. Oricum nu am regretat deoarece in drum ne-am oprit sa vedem cat costa tarifele pt plimbarile pe Dunare si am renuntat, deoarece o cursa dureaza in jur de 4 ore, si nu prea am avut starea necesara unui tur asa de lung, in ciuda faptului ca vedeam obiectivele pe care le-am mai bifat.

Stadtpark - In cursul zilei am vizitat parcul, in care se afla celebra statuie aurita a lui Johann Strauss, parc aflat langa Gara Centrala

DONAUTOWER - Spre seara ne-am deplasat spre turnul Dunarii, asa ca am luat metroul rosu, U1 si am coborat la statia Alte Donau. Statia de metrou va lasa la inceputul unui cartier modern, cu zgarie nori, veti trece pe langa sediul ONU, dupa de un parc imens, linistit, unde diverse familii isi serbau ziua de nastere, altii jucau volley, alti erau la un curs, altii jucau fotbal. Spre turn va veti intalni cu o sina de trenuletul care face turul parcului... noi am vrut sa facem o plimbare da la cat de mare era parcul nu am descoperit statia de plecare, astfel ca trenuletul si-a oprit functionarea. Am mers la Turn sa ne facem o idee, sa vedem pana la ce ora este deschis si dupa ce am vazut ca este de la 10 la 00.30 am vrut sa mai asteptam, sa prindem un apus de vis in turn. Asa ca ne-am intors la metrou si am luat o statie inapoi, deoarece vazusem multa agitatie, barcute pe Dunare si am zis sa bifam pe lista si acel loc... Ce am descoperit, a fost de nedescris:tersae, plaje artificiale, muzica, tineret, fiind o zi de sambata, barcute de inchiriat cu motor la 20 de euro, pod peste acel brat al Dunarii, lebede care veneau la tine cum treceai pe langa ele. Ceva de vis... Dupa ne-am intors la turn, unde seara a fost speciala datorita focurilor de artificii de la diversele nunti.

PADUREA VIENEZA - In a patra zi am mers sa vedem un loc care nu este deloc promovat sau mai bine zis nu la fel de mult precum roata Prater, in materie de panorama. Astefel ca am luat metroul U4 pana la capat adica Heiligenstadt, iar de acolo in fata ne astepta masina 38A care urca un drum asemanator cu cel dintre Brasov spre Poiana Brasov. A fost superb, dar mai ales cand am ajuns la prima oprire, kahlenberg, care ofera o panorama superba asupra orasului si la o altitudine destul de mare pentru un oras. Ajunsi sus, nici nu mai stiam ca suntem in Viena, parca eram intr-un oras de munte. La Kahlenberg in mijloc se gasea o bisericuta ca in povesti, iar la panorama o cafetarie, dar si un hotel de lux. De la Kahlenberg, am luat masina 38A care are de asemea 2 capete si doua trasee sub acelasi numar. O masina merge pana la Kahlenberg si alta pana la Leopoldsberg. o alta parte a panoramei, aflata pe alt versant. Masinile au orar diferit una de alta, dar va puteti orienta usor la fata locului. Recomand din plin sa vedeti acest colt de rai al Vienei...

SALZBURG - Cum am spus la inceput, in prima zi am descoperit un tren privat care face ruta Viena-Salzburg la jumatate de pret, conditiile sunt exceptionale, scaunele din pele, personalul aspira inainte de urcarea in tren. Plecarile sunt numai din Gara de Vest din ora in ora, ii gasiti si pe site-ul lor iar biletele se pot cumpara din tren la un pret mai scum cu 2-3 euro sau de la tabacul din gara la pretul normal.

La Salzburg am intampinat aceeasi problema cu harta care se da gratis la centrul info din gara, asa ca am mai ocolit ceva... Am vizitat Gradinile MIrabell, aflate langa centrul de afaceri Salzburg, dupa am trecut de hotelul Sacher si de podul cu lacatele am intrat pe straduta principala plina cu magazine, iar la mijloc troneaza galbena casa natala a lui Mozart. In capatul strazii principale se afla o piata destul de mare, iar de acolo incepe o straduta in panta care duce la funicularul cetatii Hohensalzburg. De aici puteti opta sa faceti o urcare cu funicularul care merge pana pe tersa cetatii, oferind o priveliste asupra orasului. Noi nu am urcat cu funicularul si am mers pana la jumatatea traseului pe jos, fara a da bani. Ni s-a parut cam mult 12.50 euro panorama +o parte din castel dat fiind faptul ca vazusem destule panorame si oricum profita si ei fiind unica priveliste de la inaltime asupra orasului. Ca suveniruri, la fel ca si in Viena, foarte slabut, doar Mozart in toate ipostazele si cam scumpute.

Mariahilferstrasse - In ultima zi am ales sa vedem si noi celebra strada plina cu magazine. Draguta, lipsita de borduri, doar o linie in asfalt desparte strada de trotuar, oricum poti merge in voie si pe strada, deoarece ca in toata Viena, exceptand ora diminetii, masinile sunt ca la noi la miezul noptii, ba chiar la jumatate. Am vizitat de asemenea si Volksgarten cu statuia celebra a lui Sissi. Dupa ce am mai facut o tura prin centrul Vienei am mers spre un parc pe care il recomand cu incredere, chiar daca mergeti ceva cu U2, adica e la a sasea statie de la Karlsplatz. :Gradinile Augarten, un loc linistit, relaxant; placut dupa-amiaza.

Parlamentul, Muzeele Gemene, Museumsquartier le-am vazut in trecere, unele ziua, altele la o plimbare la apus seara, nu am intrat in ele, datorita timpului si numarului mare de obiective

Mall-uri, market-uri - Noi ne-am descurcat excelent cu masa, fiind niste oameni simpli, obsinuiti in vacante de vizite cu sandvisuri de 2 euro luate de la market-uri. Peste tot in Viena veti gasi SPAR, BILLA, PENNY sunt la orice colt, pe fiecare strada, toate au aceleasi preturi, indiferent de loc, chiar la casa lui Mozart era un SPAR la parter cu preturi exact ca la cel de la parterul hotelului nostru. Mereu au oferte cu reduceri mari, deci sa nu ezitati sa intrati in ele.

Ca shopping, toate magazinele sunt inchise duminica, chiar si market-urile, care in cursul saptamanii sunt pana la 8 maxim 8 jumatate deschise. Duminica veti gasi doar la Wienne Mitte, un Spar Express deschis unde zici ca toata lumea se inghesuie de parca ar veni apocalipsa. Magazinele de imbracaminte sunt deschise de luni pana sambata la 8 seara

 

PS OBIECTIVE - La o statie de hotel se gaseste un muzeu marin, cu pesti, rechini, pentru cine este interesat, pret 16.50 euro

 

Concluzie - Cam atat a fost review-ul meu despre capitala Austriei, un oras minunat, curat, nepoluat, cu mijloace de transport excelente, cu oameni saritori, frumos de descoperit si care arata ca noi, din pacate suntem inca departe de adevar...

Securitatea pe strazi lipsea cu desavarsire, in 6 zile am vazut doar 3 masini de politie si doar 4 politisti si asta doar intr-o zi cand niste refugiati au facut un protest la Stephansdom, in ciuda incidentelor intamplate in tarile vecine.

La excursii inainte!!!


[fb]
---
Trimis de 1210andrei in 02.08.16 20:51:25
Validat / Publicat: 02.08.16 21:42:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 5134 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (1210andrei); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

mishu
[02.08.16 22:20:00]
»

Te felicit pentru acest city break si as veni cu unele completari. Noi am fost la inceput de decembrie la Viena astfel incat pot aduce si alte elemente si am sa incep cu Viena pass. Am strabatut Viena si cu Viena card dar si cu Viena pass. Ca sa alegi exact cardul care ti se potriveste trebuie sa stii destul de precis ce vrei sa vezi. Daca stai doar 2-3 zile este mai avantajos Viena card, daca stai 6 zile as opta pentru Viena pass. Si pentru acesta daca stai o saptamana este avantajos sa-l iei fara transport si sa iei separat abonament de o saptamana care este valabil de luni pana luni indiferent in ce zi a saptamanii il iei. Noi am fost in decembrie, cand toate au un program de functionare mai scurt si daca am fi luat bilete peste tot unde am mers am fi platit cam 260 de euro de persoana, asa am platit Viena pass de 6 zile 90 de euro in loc de 100 deoarece am prins si o reducere de 10%.

Pentru transport se mai adauga cam 40 de euro iar abonamentul de care spun e 16,5 euro. Viena pass asigura gratuitate si nu reducere in 60 de locuri de vizitat si Hop on, Hop off. Daca intrati pe site si stiti ce vreti sa vedeti va puteti face socotelile si vedeti cum e mai avantajos.

Ar mai fi multe de vazut insa intr-adevar nu ai avut timp suficient, dar mi -a placut ideea de a merge si la Salzburg.

Felicitari, votat cu mare placere.

Dragoș_MD
[02.08.16 23:32:30]
»

O singură remarcă: în P23 nu e vorba despre „CARTIER CASE ABSTARCTE” (scuze de CAPS, da' așa e în original), ci despre una dintre cele mai reușite opere de arhitectură modernă - Hundertwasser Haus, casa sufletului lui Friedensreich Hundertwasser, cum o numea chiar el - pictor și arhitect de excepție din secolul trecut.

1210andreiAUTOR REVIEW
[02.08.16 23:39:22]
»

@Dragos - Astazi, sunt locuinte, a fost si este o opera de arhitectura , unii aveau pe balcon grătarul pregătit deci, sunt locuințe... fraza este exprimată exact după ce am simțit în tot timpul cat am căutat casele, este metaforic exprimat

mishu
[03.08.16 09:36:56]
»

@1210andrei - As mai fi vrut aseara sa mai adaug ceva insa am uitat asa ca voi completa acum. Noi ne-am folosit mult in Viena de transportul de suprafata tocmai pentru a vedea mai mult, si asa cum spuneai tu, de linia de tramvai 1. Insa pentru ca am spus ca mi-am facut temele de acasa (sa zicem 90%) am intrat pe site-ul oficial wienerlinien. at, si mi-am scos traseul liniei 1 dar si asa cum aveam programate vizitele la prima ora poti introduce locul de plecare si destinatia, ora la care vrei sa pleci si o alta optiune utila traseul cel mai scurt, sau traseul cu cele mai putine mijloace de transport sau alte optiuni. Astfel de exemplu pentru Hundertwasser Haus noi am optat direct cu lina 1 si ne-a spus la ce ora avem tramvai, la ce statie sa coboram si cat face pana acolo, iar de acolo pana la obiectiv cat mai avem de mers pe jos.

Aveam scoase trasee astfel incat chiar am putut sa fim noi ghizi odata.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[03.08.16 11:13:03]
»

@1210andrei - Un articol plin de informații, ilustrat cu fotografii reușite.

Mi-a plăcut modul de acces la metroul vienez, prezentat în P02, mod ce ar trebui preluat și de metroul bucureștean (tot se discută la știri zilele astea despre turnicheții rotativi care ar bloca evacuarea persoanelor în cazulu unui accident grav în subteran) - dar oare ar „composta” bucureștenii cardul la fiecare intrare?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[03.08.16 13:08:59]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
1210andrei, mishu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Viena:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056540012359619 sec
    ecranul dvs: 1 x 1