GRAD SATISFACȚIE
Hai să mâncăm „papa bun de pește”!
Cu ceva timp în urmă am citit că undeva pe lângă Piața G. Coșbuc se mănâncă pește proaspăt, preparat foarte bine, indiferent de cum vrei să-l mănânci. Îndemnul venea de la Camy (adică @roth, dar… cine n-o știe pe Camelia?!), care fusese acolo cu o parte din familia ei. Le-a plăcut tare mult și, pentru că doream și noi să mâncăm „papa bun de pește”, am rugat-o să ne facă și nouă rezervare, împreună cu câțiva colegi bucureșteni AFA-iști.
Și uite-așa, ne-am dat întâlnire pe 11 mai, într-o vineri, pe la șase după amiază, în Str. Uranus nr. 150, la Clădirea „The Ark”, parter, unde s-a deschis - pe la începutul anului - restaurantul cu specific pescăresc Ivan Pescar & Scrumbia bar. După părerea mea, restaurantul mai trebuie finisat la interior, după cum se va vedea și în poze. Fiind deschis de curând (în luna februarie a acestui an, pare-mi-se!), nu au reușit, până acum, să termine cu decorurile interioare
Locul este fosta „Vamă-Antrepozite” unde, prin anii de dinaintea celui de-al doilea război mondial, funcționa „Bursa Mărfurilor”, zona Uranus – Rahova. Clădirea este ușor de reperat, prin frumusețea arhitecturii ei, „îmbrăcată” la exterior cu cărămidă roșie, o mostră foarte reușită de arhitectură industrială, semnată de Giulio Magni care – se pare – că l-a consultat „în diferite chestiuni tehnice”, chiar pe inginerul Anghel Saligny. (asta am aflat-o după ce am „guglăit”pe net). Este un lucru foarte bun că nu a fost demolată, fiind declarată „Monument istoric” a fost salvată și readusă la viață de câțiva buni întreprinzători. Ar mai fi câte ceva de spus despre această fostă „Vamă”, cum îi spuneam noi, și anume că aici, în anii de după 1980, după demolarea masivă a frumoaselor case și vile din zona Uranus, a fost locul de organizare a șantierului pentru lucrările la „Casa Poporului”. După 1990 câteva părți ale întregului ansamblu al vămii au devenit proprietate privată.
Dar… hai la masă! . După ce am fost întâmpinați de gazde – fete și băieți tineri - cu zâmbete și cu urări de bun venit, ne-am ocupat locurile la masa rezervată. Chiar dacă n-au ajuns toți odată cei pe care-i așteptam, am comandat fiecare ce-am vrut, mai întâi, de băut. Fetele au luat câte o limonadă foarte bună, îndulcită cu miere, băieții – cum era de așteptat – ceva tărie. Băuturile au fost aduse imediat și, apoi, a comandat fiecare ce-a dorit, la alegere, din meniul adus. Acesta era prezentat într-un mod original, prins cu un arc și așezat pe un fund de lemn, de bucătărie.
Mâncărurile cu specific pescăresc comandate au fost aduse într-un timp rezonabil, circa 20 sau 25 de minute. Nu-mi amintesc foarte bine cine și ce a vrut. Am să spun că pentru primii veniți, adică: @roth și soțul ei Cristi, @flaviu Deva și soția Diana (care n-a stat mult), @Diana2015 și Gabi, soțul ei, @doinafil și @msnd, adică eu și Mihai, Emilia C (nu i-am reținut numele de pe AFA), fratele Cameliei – Costi - cu soția, au fost aduse următoarele preparate: Ciorbă storceag (cu filé de sturion), Saramură de crap, Saramură de scrumbie, Crap prăjit, Platou „Ivan”, Șprot prăjit cu garnitură, Filé de șalău la cuptor cu sos alb, Picantă de știucă, Scordolea de șalău cu mujdei. Eu aș fi comandat și ceva dulce, însă m-am abținut, chiar dacă am poftit la Plăcinta cu mere și fructe de pădure (sau cu dovleac?!) pe care a comandat-o Gabi, soțul @Dianei2015.
Preparatele au fost calde, foarte gustoase și frumos prezentate. Mai târziu au sosit la masă @zoazore, @papone cu Pufoșenia lui, @Noha cu soțul și, la final a ajuns și @mihaela vulpe, pentru care @roth a comandat, din timp, un tort festiv.
Tot ce s-a comandat a fost apreciat de noi toți, ne-am simțit bine, am făcut poze, i-am cântat Mihaelei „La mulți ani!”, - doar era ziua ei de naștere! -, am mâncat din tortul festiv cu toții - foarte gustos și acesta!
Despre prețuri pot să spun că sunt ceva mai mari decât media celor de la alte restaurante cu preparate de pește, însă, prospețimea lor sigură și gătitul lor cu foarte multă pricepere, le justifică cu prisosință.
Iată câteva prețuri ale felurilor comandate de noi:
-Ciorbă „Storceag”, 400 g. = 22 lei
-Șalău cu legume la cuptor - = 35 lei
-Filé de șalău la cuptor cu sos alb - = 39 lei
-Picantă de știucă - = 38 lei
-Un pahar de vin alb, sec – 200 ml = 15 lei
-Bere blondă „Ursus” – 0,33 ml. = 6 lei
-Plăcintă cu mere și fructe de pădure – 200 g. = 7,5 lei
-Palincă Ardeal – 0,4 ml. = 13 lei
-Limonadă - 0,5 ml = 13 lei
-Aqua Carpatica, plată – 0,75 ml – = 7 lei
-Aqua Carpatica, Forte Mineral – 0,75 ml – = 7 lei
-Borsec Minerală - 0,75 ml = 6 lei
Din păcate nu am găsit prețurile și pentru celelalte preparate consumate de colegi. Bănuiesc că aceste prețuri nu sunt „bătute în cuie”, cred că ele se mai schimbă, în timp.
Acest restaurant va fi, în mod sigur, asaltat de „mâncătorii de pește”, cărora prețul nu li se va părea prea mare. Nouă ne-a plăcut tare mult, atât compania colegilor, cât și gustul preparatelor. Vă recomand, cu căldură, să nu ocoliți acest restaurant dacă vi se face dor de „papa bun pește”!
Trimis de doinafil in 29.05.18 14:21:16
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@doinafil:
Doina, stii cand sa pacatuesti, ai lasat sa treaca sarbatoarea și acum da cu storceag in noi! Noroc ca am mancat mici și mi-a trecut dorul de peste ????
(Te sun dupa ziua copilului ????)
@elviramvio:
Mulțumesc de ecou și vot, Elvira!
Aștept să luăm legătura și... poate o punem de-o băută, cu alți colegi AFA-iști!
@doinafil: Citit cu drag, il asteptam fiindca mai vreau... oriunde doar cu AFA sa fie.
Recunosc ca doresc "timpul" pentru mine atat cat am liber in aceasta perioada. Nu stiu la altii cum o fi dar la mine parca e la "sprint" nu doar la alergare simpla. O sa treaca, o sa ma reasez, clar ceva ceva iese, dar pana atunci ma bucur de ceea ce am/primesc/experimentez.
@krisstinna: Mulțumim, Cristina! Ne gândim s-o mai „comitem” noi, bucureștenii. Dacă ai timp, ne-ar face plăcere să fii și tu cu noi!
Mulțumesc de ecou și vot!
@doinafil: Știam de întâlnire dar nu am reușit să ajungem și noi.
Dar, ne-am luat revanșa și am fost și noi duminică pe 20 mai, așa o masă-n doi să sărbătorim pe Elena, care eram eu.
"Papa bun de pește " am mâncat și noi, totul foarte bun!!! chiar am mâncat foarte mult... și am avut ocazia sa-l vedem prin restaurant și pe Ivan Patzaichin.
Și nouă ne-a plăcut foarte mult.
La o viitoare întâlnire poate reușim să ne vedem.
Toate cele bune.
@ANILU: Mulțumesc pentru ecou și vot, Elena, și „la mulți ani”, cu sănătate și bucurii!
Păi, ce să spun?! . Ne gândim să ne întâlnim cât de curând noi, bucureștenii. A rămas să dea „sfoară-n țară (pe AFA) Camy, să vedem unde și când! . Mi-ai face mare bucurie dacă ne vom revedea, mai ales că noi n-am ajuns la Alba!
Să ai plimbări frumoase!
@doinafil: Mâncare bună, bună, bună... și lângă prieteni este și mai bună!
Am retras notele acordate unităţii - conform regulamentului (1. B. 7), nu e acceptabilă evaluarea multiplă a unei unităţi de către membrii aceluiaşi grup sau ai aceleiaşi familii, pentru o experiență comunî — vezi impresii.
@doinafil: Asta așa, să-mi răscolești mie amintirile, da?
Doar că trebuie s-ți fac niște mici corecturi:
1. Fata din Dubai se numește Camelia (nu Diana!)
2. Felul lui @msnd, în P05 se numește PICANCĂ
3. Plăcinta lui Gabi era cu mere.
Of, of, of, Doina! Trebuie să repetăm ieșirea la Ivan, ca să le-nveți! Și noi să le gustăm și pe cele pe care n-am apucat! Ei, ce zici?
Uite meniul cu prețuri aici: pe FB
@Zoazore: Da, Zozo, ai dreptate, le-am cam încurcat! . Pentru asta îmi fac „mea culpa” și-i rog pe cei „nedreptățiți” să mă ierte!
Cât despre „pocirea” numelui mâncării lui Mihai, deh (!), și aici ai dreptate, am citit meniul în grabă. (Tu, crescută aproape de Mare, cu prieteni pescari, poate chiar și bucătari, n-aveai cum să nu sesizezi greșeala).
Am butonat și eu pe net să văd întregul meniu și prețurile.
Le-am găsit odată, mai la început, apoi, când m-am reapucat de scris, nu l-am mai găsit.
Sigur vom repeta „ieșeala”, și eu vreau să-ncerc și altceva de-acolo. Rămâne să ne punem de acord „când”, pentru că „unde”, știm, iar despre „cum” va fi, vom afla”.
@doinafil: De la Brăila la Mare e mai lung drumul decât din București la Mare!
Prieteni pescari n-am decât pe @gabipuf, soțul lui @diana2015 și @iulian68, mai cunoscuți. Iar bucătari... niet!
Doar o prietenă lipoveancă.
Am reținut numele mâncării, că mi-a plăcut cum sună!
Hai să vedem cum aliniem stelele să ne vedem!
@doinafil: Nu pot decat sa spun, oooffff ce frumos! si felicitari votat cu mare drag.
Dar nu ati rata nimic din ce se gateste acolo. Sa va fie de bine si sa repetati!
@DOINITA: repetam, repetam... eu maine sunt acolo si o sa regust bunatatile.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ