GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Crinul Alb, bun, foarte bun!
Pentru toţi cei ce ne vizitează oraşul (şi sunt convins că sunt foarte mulţi) în drumul lor spre vest (cu ieşire prin Vama Borş), sau ca urmare a unui sejur la Băile Felix/1 Mai, ca să nu mai vorbesc de cei ce vin la Oradea ca la o destinaţie turistică în sine (şi vă rog să mă credeţi, pe zi ce trece, Oradea devine din ce în ce mai mult, o destinaţie turistică) şi vor să mănânce bine, nu pot avea o altă recomandare decât Restaurantul Pizzerie Crinul Alb.
Am fost la acest restaurant de foarte multe ori şi trebuie să recunosc că, managementul restaurantului reuşeşte nu numai să-l păstreze pe linie de plutire (este unul din cele mai vechi restaurante din oraş) ci chiar să te surprindă cu ceva la fiecare vizită.
Dimineaţa, până la prânz, dată fiind amplasarea sa aproape de IPJ Bihor, restaurantul are reduceri mari la cafea, apă şi meniu/pizza, pentru angajaţii MAI şi cei din justiţie, ceea ce-i asigură un aflux foarte mare de consumatori.
Pentru cină, restaurantul este foarte căutat, de italienii ce locuiesc în Oradea şi nu numai, pentru mâncarea cu specific italian şi cea cu produse de sezon (pe perioada week-endului există întotdeauna preparate speciale, tot timpul altele).
Iar, noaptea, fiind unul din puţinele restaurante non-stop, are muşterii săi... dar nu din fauna cea de jos, dacă mi se permite să mă exprim aşa.
În ce priveşte pizza, ea este una din cele mai bune din oraş, se livrează şi la domiciliu şi chiar dacă este destul de... costisitoare, îşi merită banii. De altfel, la ziua copilului meu, am comandat de aici pizza pentru toţi invitaţii şi vă garantez că a fost devorată toată :)
Dar să revenim.
În 07.03, pentru a ne sărbătorii colegele în ajun de Ziua Femeii, noi băieţii le-am invitat la un pahar de vorbă şi o masă copioasă la Crinul Alb.
Sigur că, bucatele au fost ireproşabile, servirea profesionistă, simţurile încântate şi astfel... banii nu au mai contat.
Şi apropo de bani, nu vreau să vă mint, nu mai reţin exact nota de plată, mai ales că am achitat la comun, noi băieţii plătind şi consumaţia fetelor şi chiar dacă restaurantul poate părea scump, practicând preţuri peste media, el nu este scump dacă faci în mod corect corelaţia preţ/beneficii.
Dar, să vă spun ce am consumat.
O pizza Diavola (azi pe saitul restaurantului, preţul este de 20 lei), eu am luat un mix de paste (tortelini şi penne cu şuncă, sparanghel şi brânză de vreo 2 feluri - nu este în meniul ordinar al restaurantului), 2 porţii de penne carbonara (au azi pe sait un preţ de 18 lei/porţie), mai multe porţii de ceafă ţigănească cu deverse garnituri (este constituită dintr-o bucată de ceafă la grătar, peste care sunt puse câteva felii de şuncă la grătar, stropite cu un sos de usturoi - pe sait, azi are un preţ de 20 lei/porţie), 2 porţii de piept de pui cu sos de gorgonzola şi cartofi aurii (are un preţ de 21 lei/porţie) şi pentru cei ce au ţinut post s-a comandat o porţie de ciuperci la grătar cu cartofi aurii (11 lei/porţie, după cum rezultă azi pe sait) şi o porţie de legume asortate la grătar cu cartofi aurii (tot 11 lei porţia).
La desert am comandat cheescake (12 lei porţia), o porţie de mille feuille (nu mai este azi în meniul curent) şi alte asemenea.
Toate asezonate cu licori, după pofta inimii :)
Am să ataşez şi fotografii... deci păzea.
Aşa că, dacă ajungeţi la Oradea, ştiţi unde să mâncaţi... Poftă bună!
Trimis de bogumil in 28.11.14 21:02:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORADEA.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogumil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poza 2... Diavola. La Padova doar am gustat o Diavola originală. Am băut după aceea 2 beri adevărate si tot mi-a rămas o usturime pe vârful limbii În România n-am găsit acel salam...
Bine ai venit pe site!
@bogumil - se pare că site-ul a mai câștigat un user valoros. Dacă trec pe la Oradea mă voi opri la Crinul Alb. Acum să văd în ce specie a faunei voi fi încadrat. Sper ca măcar pe la urși să fiu cotat .
Adevărul este că am ajuns în Oradea în primii ani după revoluție și mi-a plăcut foarte mult orașul cu oamenii săi minunați.
Atunci am făcut și prima mea excursie în Apuseni, am stat pe undeva pe la Boga parcă, de unde am fost la Peștera Urșilor pe jos. Superb!
Și mai țin minte și primul pahar de horincă pe care l-am băut. De la al doilea nu mai șin minte nimic .
@pepsi70ro
Te invit la o pizza la Oradea! Berea-i bună/rece, salamul nici că mai contează
@Dabator
Mă ofer să-ţi fiu ghid... Oradea este... de vizitat!
Şi, vezi că la noi, tăria aia de casă se numeşte pălincă Horincă-i la oşeni...
Vă mulţumesc pentru călduroasa primire.
@bogumil - No mie așa mi-o spus gazda orădeana. Dacă m-o mințit ea pe mine apăi v-oi mințit și eu pe voi.
De palincă mai auzisem și eu pe atunci dar de horincă ba!
Poate o fi explicat omul mai târziu, dar oi fi pierdut șirul explicațiilor.
Oricum eram de pe un drum de 11 ore cu trenul de la București...
Jur că dacă ajung la Oradea (am eu așa, o planificare împreună cu Timișoara) dau PM și te cer de ghid. Tu te-ai oferit, eu am acceptat .
@Dabator - Pe drum, musai să opreşti la Sibiu-Alba Iulia şi Cluj Napoca. Alte oraşe... minunate.
Iar, odată ajuns la Oradea, o să încercăm pălincă de pere până n-om mai şti cum îi zice
Mulţumesc mult, tuturor pentru că aţi citit şi apreciat rândurile de mai sus.
@bogumil -
”se pare că site-ul a mai câștigat un user valoros
Subscriu la cele declarate de colegul @Dabator, cu o singură condiție : când ajung în zonă, am nevoie de un ghid priceput
@johnnyredlabel
Dacă asta implică creşterea vizibilităţii şi a (re) cunoaşterii Oradiei drept destinaţie turistică efectivă, plus o partidă de socializare cu o tărie locală (nu vreau să supăr Johnny Red Label-ul din tine ), sunt prezent!
Am de gând să scriu şi despre Oradea, cât de curând
Mulţumesc de vizită şi pentru aprecieri.
Ca să stric lanţul bărbătesc al ecourilor, hop şi io. Măi, să mă luaţi şi pe mine la Oradea, am prieteni acolo.
Offf, "dragă doamne", ce bine că am apucat să mănânc, altfel... cu pozele astea...
@bogumil - Am servit si eu de vreo 2 ori masa la Crinul Alb, chiar anul trecut, cred, in iarna.
Intr-adevar, mi-a placut totul, mancarea gustoasa, portiile marisoare pentru cat pot duce eu, atmosfera relaxanta, nu era foarte aglomerat, ce-i drept in jurul orei 16.00.
Nu stiu nimic de preturi (in fine, nu ma interesau atunci ca am prieteni grijulii) dar mi-as fi amintit daca ar fi fost piperate.
Tinand cont ca anul asta vin iar o saptamana, sigur o sa ajung din nou pe aici.
Felicitari pentru poze, sunt deja cu acidul in stomac...
Am fost din nou aici duminică 30.08.2015 și am servit o pizza Winnie (fii-mea, la 20 lei) și una Al Capone (eu, la 22.50 lei) + 2 torturi delicioase de ciocolată (13 porția).
Pizza, ca de obicei, fără reproș, tortul gustos și proaspăt (restaurantul are și o d-na angajată doar pentru deșerturi, deci toate deșerturile sunt făcute acolo, nu prin cofetării de prin oraș), iar Mirela (șefa de sală, din câte știu eu), ospatarita care ne-a servit... profi ca întotdeauna.
Am încărcat foto cu pizzele (am explicat acolo și ingrediențele la fiecare ) și cu tortul de ciocolată.
În concluzie... recomand și pe mai departe acest restaurant/pizzerie.
Şi pentru că merg destul de des la Crinul Alb, vreau să vă spun să nu ocoliţi nici specialităţile zilei (da, fiind un restaurant care se respectă are şi aşa ceva), pe care nu le veţi găsi în meniu ci sunt la vedere pe masă.
Eu am mâncat zilele trecute, din categoria asta a "specialităţilor zilei" un Tris de mare - vezi foto aici - compus dintr-un tartar de ton sashimi, ruladă de peşte spadă afumat, cu rucola şi o salată de fructe de mare - totul la 39 lei (eu am cerut şi câteva felii de pâine prăjită - aşa-mi place mie tartarul , iar unul dintre comeseni a luat un Duet de carne - vezi foto aici, compus din scalopina de porc cu pitonci, piept de pui cu fulgi de porumb şi garnitură din cartofi cu smântână la cuptor - la 37 de lei.
Absolut delicios. Crinul Alb rămâne un foarte bun restaurant, în care merg cu plăcere de fiecare dată şi mănânc bine într-o atmosferă super ok.
Vi-l recomand şi vouă (încă o dată ).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Capitolium] Capitolium — scris în 06.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Ciuperca] Mancarea intra mai bine cand ai priveliste frumoasa — scris în 29.09.23 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Restaurant Cyrano din Oradea – mâncare gustoasă — scris în 29.10.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant Piata 9] O experiență unică în România — scris în 30.07.21 de vamean1976 din VAMA [SV] - RECOMANDĂ
- Apr.2021 [Restaurant-pizzerie Old Mill / La Moara Veche] Experiență culinară deosebita — scris în 27.05.21 de Robertlau din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Cyrano, un cavaler al gustului bun orădean — scris în 04.03.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Restaurant Casa Piraților] Casa Piratilor? — scris în 18.09.19 de Ava62 din ANTWERPEN - nu recomandă