GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Destinatie bonus - Casa Oamenilor de Stiinta
Dupa ce m-am plimbat cu autobuzul turistic despre care v-am povestit aici si apoi inca putin pe jos indreptandu-ma spre restaurantul La Copac pentru a lua masa de pranz, am mai facut poze cand pe o parte cand pe alta, si cum in final am ajuns si la Casa Oamenilor de Stiinta situata in Piata Lahovary nr 1, dupa ce am facut cateva poze in jur si ma indreptam vertiginos spre intrare deoarece era frumos in interior, o voce grava ma striga ca la piata si-mi opreste elanul.
Ok, zic eu, hai sa facem poze in spate ca om vedea ceva frumos, si binenteles (dar stiam asta, pozatul suna ca un tertip mai degraba) in spate era terasa, asa ca am decis sa deturnez lucrurile si sa ma proptesc aici. Mi-a fost greu sa ma decid la ce masa sa ma opresc, asa este cand ai de unde alege altfel m-as fi aruncat pe prima masa libera.
Am primit si un meniu si am comandat imediat o bere (caldura mare moncher) si am inceput sa studiez meniul, voiam initial sa-mi iau un snitel cu cartofi prajiti apoi am realizat ca trebuie sa va povestesc ce si cum si era prea banal, asa ca m-am hotarat spre binele cunoasterii sa iau ceva aparte si am comandat una dintre propunerile COS – “Piept de pui insotit de ou cu bacon si sos de branza dulce”.
Pana a venit comanda am intrat putin pe net sa vad cate ceva despre acest loc. De fapt mai citisem cate ceva si chiar am si fost aici la o nunta.
Ca o mica pagina de istorie imobilul in care se afla in prezent Casa Oamenilor de Stiinta a aprtinut lui George Assan care a avut prima moara cu aburi din Bucuresti (distrusa din indiferenta oamenilor printr-un incendiu in 2008 cand 90% a fost distrus si mai apoi in 2012 cand s-a mai prabusit un perete si acoperisul in ianuarie si apoi in iunie un alt incendiu).
Adevarul este ca Piata Obor este o piata in care merg aproape saptamanal si am vazut aceasta cladire disparand usor, usor.
Revenind la imobilul din Piata Lahovari, acesta este structurat pe 3 nivele cu sali elegante unde au loc diverse evenimente si in afara de nunti, botezuri au loc si conferinte. De asemenea aici sunt si 3 apartamente pentru cazarea membrilor Academiei Romane.
Cladirea care este construita in perioada 1906-1914 dupa cum ne spune placuta de la intrare, incat daca inchizi ochii iti imaginezi ca ai venit aici ca sa participi la un bal te atrage ca un magnet dar cum cerberul de la intrare nu m-a lasat sa intru, ma bazez pe colegii care vor intra acolo si vor putea povesti sau poate iarna cand terasa de afara este inchisa si se vor baza pe interior si atunci as putea spune ca ma voi afla intr-un alt loc chiar .
Nu am asteptat mult si am primit ce am comandat, nu prea stiu unde era sosul de branza dulce deoarece sosul era un fel de sos- gem de coacaze, dar pot spune ca a fost foarte bun. Nu am mancat decorul, adica o felie de morcov in care era infipta o crenguta de busuioc. Asadar in mijlocul farfuriei si al unui sos rosu de coacaze care parca spunea “pe aici nu se trece” trona o omleta cu bacon si branza peste care se lafaia un piept de pui (suculent) bine invelit sa nu-i fie frig (desi afara era o caldura doboratoare) intr-o crusta de mac.
Totul a fost foarte bun, clienti nu erau prea multi (nici ora nu era una chiar de varf) erau mai degraba veniti la o cafea, un suc sau o bere si discutii intretinute intr-un loc cu verdeata (nu va ganditi la alt context) in plin centru al orasului dar totusi atat de departe de lumea dezlantuita.
Binenteles pentru ca mai aveam ceva drumuri de facut am vrut sa verific si calitatea serviciilor la toaleta, a fost ok si aici si dupa inca cateva poze am plecat.
Este un loc placut retras fata de drumul public si asta este bine, terasa se afla in spate si data treci in fuga si eventual nu stii nu-ti vine sa intri acolo.
Deja multumita, insa ceva mai obosita deja (ma relaxasem stand acolo la umbra) am pornit in arsita mai departe spre ceea ce veti citi in articolul urmator, deci pe curand.
Trimis de mishu in 20.09.16 07:56:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
În ultimul an a apărut în AFA un curent de descriere a Bucureştiului, clădiri, parcuri, restaurante, evenimente. Este un curent susţinut de Tata123, de tine, Iulianic şi chiar şi de mine şi alţi câţiva. Este foarte util pentru că majoritatea dintre noi nu ne cunoaştem urbea în care locuim. Cel puţin eu care ies din casă mai mult pentru plimbare în nordul oraşului, de fiecare dată rămân uluită de schimbările care se produc peste noapte în centrul Bucureştului sau în cartierele dinamice. Blocuri de sticlă, aglomerări de offices, sunt noi pentru mine şi încerc cât de cât să ţin pasul. Belgradul pe care l-am străbătut recent este ca o provincie faţă de capitala noastră. Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă era în topul elitei şi pe vremuri când puteam intra numai lipindu-ne de legitimaţia vreunui universitar.
@Michi: Corect asa este, am incepat sa vad orasul altfel si pot spune chiar ca mi-am luat o zi de concediu pentru a fi turist in orasul meu deoarece in weekend sunt de rezolvat altele iar orasul este foarte aglomerat. Intr-o zi a saptamanii este mult mai bine.
Am inceput sa vad lucruri pe langa care treceam in viteza, nu nepasatoare dar cu gandul in alta parte si cred ca fiecare dintre noi am putea astfel sa ne promovam orasul.
Sa zicem Bucurestiul este un oras mare, insa sunt orase mai micute in tara asta care ascund adevarate comori.
Multumesc frumos de vizita si vot si va imbratisez pentru tot ceea ce inseamna Mama Michi pentru noi toti.
COS. Am trecut de atatea ori, niciodata nu am intrat. Multumesc. voi merge si eu.
Dragut puiul....pare o floare de liliac!!!!
Preturi pentru toate buzunarele.
Chiar mi-ati dat o idee. Daca se mai incalzeste, poate merg si eu saptamana asta.
@lastminute: Sunt o multime de locuri in Bucuresti unde se poate merge astfel incat sa te simti bine si am fost surprinsa sa gasesc astfel de locuri chiar in vecinatatea casei mele, trebuie doar sa le cauti. Multumesc frumos pentru vzita si vot.
@calatorul: Multumesc si eu pentru vizita si vot. O seara frumoasa.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ