Pensiunea Poarta Calimani 2
In circuitul nostru prin tara din luna iulie am poposit cateva zile la Poarta Calimani 2. Pensiunea este se afla in satul Gura Haitii, com Saru Dornei. Exista si Pensiunea Poarta Calimani 1, amplasata la strada.
Noi am stat la Poarta Calimani 2, pensiune amplasata intr-un peisaj de vis la poalele muntilor.
Curte mare cu balansoare si foisor unde am servit masa de sera. Dimineata serveam micul dejun in casa, iar seara luam cina in foisor.
Am avut un apartament compus din 2 camere, un hol si o baie proprie. In fiecare camera exista cate 1 pat dublu si o canapea extensibila. In fiecare seara gazda ne facea focul cu lemne in baie ca sa avem apa la dus.
Ne-am simtit minunat aici, am mancat bine si sanatos, seara copilul avea lapte de vaca.
Noaptea era destul de frig, dar am avut plapumi groase si a fost bine.
Atentie: sunteti la poalele muntilor, iar internetul nu merge f bine.
Gazda ne-a oferit informatii turistice si ne-a pus la dispozitie harti ale zonei.
Trimis de andromeda in 23.02.17 11:59:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în M-ții CĂLIMANI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andromeda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Bună recomandarea
Mutat în rubrica "Pensiunea Poarta Călimani 2 [Gura Haitii], VATRA DORNEI" (nou-creată pe sait)
Sper c-am scris corect, CU diacritice ro, denumire -
”Pensiunea Poarta Călimani 2 [Gura Haitii]
Dacă mai sunt necesare ă, ș, ț, eventual (deși nu cred) î/â în denumire - te rog semnalează-ne!
@andromeda: Frumos peisajul natural din jurul pensiunii, specific Depresiunii Dornelor. Cred că totuși vor continua îmbunătățirile - se „vede” din fotografii că e o pensiune rurală autentică, nu pentru cei care au cine știe ce pretenții. Presupun că proprietarii încearcă să fie alături de turiștii lor și pun suflet în ceea ce fac. Ce coincidență! Chiar ieri mă uitam pe cazări în Șaru Dornei.
@andromeda: Ca să nu facem confuzii, nu cumva e vorba de pensiunea descrisă aici? vezi impresii te poți uita pe poze pentru a compara ?
Mulțumesc!
@webmaster26: Cred ca este Poarta Calimani 1. Am inteles de la gazde si de la prietenii care ne-au recomandat acest loc minunat ca exista 2 spatii de cazare:
-Poarta Calimani 1 - la strada si cu un mic local/magazin la parter; locatie care poate fi usor galagioasa
-Poarta Calimani 2 - in mijlocul naturii, linistita, unde la parter stau gazdele.
@andromeda: Ok. Mulțumesc am făcut mici modificări pentru a nu le amesteca!
Mai am o rugăminte:
rog aruncă o privire peste următorul link goo.gl/maps/Xqy3wJMXBK22.
- - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here? ")
@tata123: Intr-adevar este o pensiune autentica, se serveste mancare din gospodarie, au animale. Ne-au invitat sa mergem la stana (unde era bunicul), sa vedem animalele si sa mancam produse traditionale. Din pacate nu am avut timp de data asta...
Gazda (cu dansa am vorbit mai mult) ne-a spus ce avem de vizitat in zona, ne-a recomandat traseele cele mai potrivite pentru oameni nu prea antrenati si cu un copil de 7 ani.
Tot gazda ne-a spus ca a gazduit si tabere de copii cu mancare.
Se poate veni si iarna la ski, peisajul este feeric, am prieteni cu copii care aici au invatat sa schieze.
Recomand locatia, ne-am simtit minunat!
@webmaster26: cred ca nu apare pe harta... sau nu reusesc eu s-o localizez...
stiu ca am ajuns destul de greu, stateam la telefon cu gazda si mergeam incet pentru ca la un moment dat trebuia sa facem stanga pe un drum forestier (sa traversam pe un podet) si apoi imediat dreapta prin padure si sa mergem cateva sute de metri pana la pensiune.
Cele două pensiuni „Poarta Călimani” (1 & 2) au fost mutate în noua secțiune ”DRUMEȚII MONTANE -» M-ții CĂLIMANI”
Ele se adresează, în opinia mea, unei categorii un pic aparte de turiști - celor care se documentează (mult) în categoria menționată („Drumeții montane”). Tot în opinia / percepția mea, gusturile/preferințele vizavi de cazare sunt ALTELE decât cele ale turistului „comun”, ”de masă” — preferințele ref la confort, de exemplu (în sensul de „lux”) diferă, așteptările diferă etc.
E un motiv în plus ca aceste cazări să fie prezentate SEPARAT de cele „comune”.
Voi crea deasemenea o rubrică nouă care să grupeze recomandările ”de călătorie” de tip „drumeții montane” din zona Parcului Național Călimani - o (altă) destinație pe care AmFostAcolo își propune s-o promoveze.