ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 9 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Lavinia, un hotel în Seul unde merită să te cazezi

TIPĂREȘTE

Lavinia, hotel de o stea situat central în Seul, construit în anul 1999, renovat și redecorat în anul 2012, prezent pe Booking din februarie 2013 și, actual, cotat cu 8,4 puncte este hotelul care m-a găzduit în timpul sejurului meu din Seul.

De la București la Seul, Aeroportul Internațional Incheon

Deplasarea din București în Seul am făcut-o cu compania aeriană Qatar, cu plecarea din Aeroportul Otopeni la ora 20:30, sosire la Doha la ora 01:05 de unde se pleacă la ora 02:15 și sosire la Seul la ora 17:05, așadar aproape paisprezece ore și jumătate de zbor și circa o oră escală la Doha, ora oficială în Qatar fiind aceeași cu a noastră, cea din Coreea cu 6 ore înainte.

Pe Aeroportul Internațional Otopeni formalitățile de trecere a frontierei s-au derulat fără probleme, îmbarcarea a fost lejeră și rapidă, decolarea ușoară. Zborul a fost plăcut, mâncarea cu specific românesc sau arab a fost bună, băuturile, sucuri și răcoritoare, apă plată și minerală, ceai și cafea, votcă și whisky, bere și vin roșu sau alb suficiente. Aterizarea pe Aeroportul Internațional Hamad din Doha a avut loc conform graficului, chiar mai devreme cu câteva minute.

După aterizare ne-am grăbit, aveam doar o oră la dispoziție, către poarta de îmbarcare pentru Seul dar, surpriză!! , plecarea avionului era amânată cu două ore și jumătate. Ne-am plimbat puțin prin aeroport, ne-am odihnit pe niște canapele, eu în camera de odihnă pentru femei, soțul în cea pentru bărbați, timp în care îi mulțumeam lui @robert pentru review Lungul drum spre casă, care ne pregătise pentru aeroport cu hanorac, bluză de vânt, etc., astfel că a fost destul de bine. La ora de îmbarcare ne-am prezentat iarăși la poartă, dar, altă surpriză!! : zborul era iarăși amânat pentru aproape o oră, decolarea fiind programată pentru ora 05:30. De acum s-a intrat în normal, la urcarea în aeronavă am găsit perne și păturici, șosete, mască pentru ochi și antifoane, periuță și pasta de dinți, zborul a decurs bine, ni s-au oferit două mese, cu specific coreen sau arab, cu băuturi ca și în primul zbor și chiar s-a recuperat o jumatate de oră din întârziere, aterizând cu bine pe Aeroportul Internațional Incheon din Seul. La trecerea frontierei ni s-au luat amprentele și scanat retinele, personalul fiind amabil și rapid. Apoi mergând pe indicatoare am luat Shuttle Train pentru a ajunge în zona de bagaje, era în jurul orei 20:30, bagajele nu au întârziat, revederea cu cei doi “AFA” fiind una plăcută. Nu s-a făcut vamă, dar am trecut pe lângă un cățel simpatic care a mirosit totul și ne-a dat ok. Am ajuns astfel pe aeroport.

Aeroportul Internațional Incheon

Deschis în martie 2001, pentru a înlocui vechiul Aeroport Internațional Gimpo, care astăzi este utilizat mai ales pentru destinații interne și zboruri de transfer la aeroporturi din China, Japonia și Taiwan, Aeroportul Internațional Incheon este cel mai mare aeroport din Coreea și principala poartă de acces în această țară. Aeroportul este un hub important de transport internațional aerian de marfă și de trafic civil în Asia de Est fiind printre primele zece cele mai aglomerate aeroporturi din lume în ceea ce privește pasagerii, traficul de marfă sau călătorii internaționale. Începând cu anul 2005 Aeroportul Incheon a fost evaluat anual de către Consiliul Internațional al Aeroporturilor ca cel mai bun aeroport din întreaga lume.

Are un terminal principal pentru pasageri, în anul 2017 va fi deschis un al doilea terminal, și are șase terminale pentru marfă.

În plus, Aeroportul Incheon are un teren de golf, un centru spa, camere de dormit private, un patinoar, un cazinou și chiar grădini interioare și un muzeu, Muzeul Coreean al Culturii. Ca peste tot, și aici se află o mare varietate de magazine, restaurante și localuri de tip fast-food. Aeroportul mai oferă două parcări, una pe termen scurt și alta pe termen lung, cu un total de 10.000 de locuri.

La și de la aeroport se circulă cu taxiuri, cele normale colorate în alb, galben, cele de lux, mai scumpe, negre cu o dungă aurie și cele internaționale, cu personal vorbitor și de engleză, portocalii, toate marcate cu “TAXI”. Se mai poate merge cu autobuze, standard sau de lux, pe calea ferată, cu trenul și cu metrouri.

M-a impresionat acest aeroport mai ales la întoarcere când am avut mai mult timp să-l descopăr: ecrane destul de mari pentru informare, vezi harta aeroportului, cu tot ce vrei să cauți: magazine, restaurante… Un simplu touch și se rezolvă. Decoratorii aproape terminaseră zonele ce aminteau pasagerilor că venise toamna. Copaci reali nu machete ca cei din aeroportul din Doha, minune de flori! Flori peste tot, inclusiv la toaletă erau sădite flori. Așa ceva nu am mai văzut! Las pozele să vorbească.

În Seul, de la Aeroportul Internațional Incheon la Hotel Lavinia

Am luat metroul de pe linia trenurilor Arex aflată la nivelul B1, unde am mers pentru a ridica și cardul Korail, dar am găsit oficiul închis (se închide la ora 21:00). Am cumpărat, de la un automat, 2 bilete până la stația de metrou Anguk, cost 9.100 woni pentru două persoane (7 euro). Ne-am continuat drumul spre hotel cu trenul pe linia A până la Stația Digital Media City, de unde am luat metroul 6 pe care l-am schimbat în Stația Bulgwang cu metroul 3, coborând în Stația Anguk. Am avut noroc la transferuri pe liniile de metrou deoarece au fost scări rulante. Pe ieșirea 4 la Stația Anguk am urcat scările în oraș, am mers pe stradă circa 100 de metri și am virat pe prima stradă la stânga (este vopsită cu grena, fiind vecină cu o școală, nu poți să o ratezi chiar dacă este noapte). După aproape o sută cincizeci de metri se ajunge într-o mică intersecție din care, în dreapta, se vede blocul cu 6 nivele pe care scrie Lavinia și Alice.

Acum este simplu de ajuns la hotel, dar, atunci după mai mult de douăzeci și patru de ore de la plecarea din Pitești, noaptea (în jurul orei locale 23), a fost ceva mai greu. Din acea seară am cunoscut deja dragul popor coreean. Am întrebat pe cineva de la un mic local care a venit și cu o hartă tot ca să ne ajute, a urmat un tânăr care pe telefon a căutat de zor și ne-a îndrumat bine dar nu suficient, apoi un localnic a sunat la hotel cu telefonul personal și ne-a condus până acolo, la despărțire mulțumindu-ne tot el și înclinând capul, cum am procedat și noi. Erau mici străzi foarte întortochiate cu numere apropiate și atunci nu ne-am fi descurcat fără ajutor. Am intrat și pe biroul de la recepție am găsit cheia cu numele meu, am mers în cameră pentru instalare, dar mai întâi pentru pozare.

A doua zi am achitat cu cardul contravaloarea cazării, fiind acceptate și cardurile noastre Visa și MasterCard.

Amplasarea hotelui

Hotelul este foarte bine poziționat, la doar câteva minute de mers pe jos de ieșirea 4 din stația de metrou Anguk, iar stația autobuzului 110 se află la câțiva metri de ea.

În apropiere, se află multe obiective turistice și centre comerciale, la care, bineînțeles, se poate ajunge și cu transportul în comun, cum am mers noi, dar și cu taxi-ul. Astfel, la doar 15 minute de mers pe jos se află Palatul Regal Changdeok și în sens opus strada comercială Insadong cu magazine ce oferă cărți și ceramică, obiecte tradiționale și suveniruri. Tot pe jos se ajunge și la cartierul Bukchon cu galerii, magazine de suveniruri, restaurante și chiar cu un sat tradițional coreean, hanok, locuit încă. Palatul Gyeongbok, Muzeul Național de Folclor și Piața City Hall se află tot aproape, mergând foarte puțin cu metroul.

Două zone care găzduiesc sute de magazine, restaurante și facilități de divertisment se află la 25 de minute de mers pe jos: Piața Namdaemun, veche de 600 de ani, vizitată zilnic de peste 400.000 de oameni și strada comercială Myeongdong cu peste un milion de vizitatori zilnic.

La colțul străzii, în intersecția cu strada Samil-daero 32-gil, la câțiva metri de hotel se află un mic magazin alimentar cu prețuri foarte bune de unde ne apovizionam seara, când veneam din plimbare, apă (1.000 woni), sucuri neacidulate (circa 2.000 woni) sau fermentate, bere Hite sau Cass (în jur de 2.500 woni), iar la celălalt capăt al străzii se găsesc mai multe magazine alimentare, mai mari și cu de toate.

Lavinia împarte cu Alice, un alt hotel, o clădire cu 6 nivele situată la numărul 6F, 30-1, Ikseon-dong, Jongno-Gu, 110-340 Seul unde ocupă 3 nivelele. Coordonatele GPS sunt 37° 34,509 N, respectiv 126° 59,361 E, iar numărul de telefon este +82 70-8161-6441.

Facilitățile hotelului

Hotelul asigură transferul la aeroport, servicii de spălătorie, călcătorie și curățătorie chimică și are în dotare fax și copiator ce pot fi utilizate de turiști.

Hotelul are 27 de camere situate la nivelele 4, 5 și 6, iar parterul, unde se află recepția, zona de dotată cu PC-uri conectate la internet, sala pentru micul dejun și cea de depozitare a bagajelor, spălătoria dotată cu mașini de spălat și mese de călcat, îl împarte cu hotelul Alice care ocupă celelalte nivele.

Hotelul oferă cazare pentru două persoane în camere duble (cu un pat) sau twin (cu două paturi), dar are și camere pentru o persoană sau pentru familie. Copiii până la 7 ani sunt cazați gratuit dacă sunt utilizate paturile existente pentru că nu se introduc paturi suplimentare în camere.

Personalul de la recepţie vorbeşte limba engleză, este amabil, politicos şi profesionist.

Check-in se face după orele 14:00, dar se pot depozita bagajele celor care vor să meargă în oraș. Check-out se face cel târziu la ora 11:00 și, la fel, se pot lăsa bagajele la sala de bagaje. Nu am beneficiat de aceste facilități deoarece am ajuns foarte târziu și am plecat foarte devreme.

Politica de anulare a rezervării şi de plată în avans diferă în funcţie de tipul camerei și de data solicitării raportată la data sejurului.

Camera

”Am fost acolo” în septembrie 2016, nouă nopţi, cu un cost de circa 47 Euro pe noapte, convenabil pentru Seul la început de toamnă. Am avut o cameră twin, cu două paturi, cu o suprafață de 23 metri pătrați, cu balcon. Camera este dotată cu o masă multifuncțională, cu frigider, telefon, televizor cu mai multe canale, etc... Am avut la dispoziție fierbător de apă și, zilnic, apă plată îmbuteliată. Aerul condiţionat şi Wi-Fi-ul, incluse în costul cazării, au funcţionat foarte bine. Mobilierului din lemn natur sau alb cu roșu da o atmosferă veselă, deconectantă, binevenită după o zi de excursie.

În baia cu duș, suficient de mare, am avut zilnic prosoape curate, săpun, șampon. Deși era doar un simplu duș acesta a funcționat bine și scurgerea și ventilația la baie a fost fără reproș. În timpul sejurului nostru nu s-a intrat în cameră, se merge pe principiul autogospodăririi. Găseam sticlele cu apă și prosoapele care erau cam mici în pungă, pusă pe clanța ușii. Balconul era folosit de noi pentru bagaje și pentru depozitare haine având și un cuier. Camera era izolată fonic, am avut rar probleme atunci când plecau sau veneau turiști mai vorbăreți pentru că se auzea dacă se vorbea mai tare pe hol, dar între camere izolarea a fost perfectă. Gunoiul trebuia sortat și la capătul culoarului se aflau coșuri și fiecare se gospodărea cum dorea. Camera a fost mare și foarte curată și bine întreținută. În zonă se afla și un hotel Ibis cu preț de 65 euro pe cameră și cu suprafață de 17 metri pătrați. Nu am dorit să luăm plasă la cazare cum am pățit în Hong Kong, mă refer la suprafață...

Micul dejun

Hotelul nu oferă mic dejun sau alte mese, dar există spațiu amenajat și dotat cu cuptor cu microunde, cu filtru de apă și filtru de cafea și cu tot ce este necesar pentru pregătirea și servirea lui. Nu l-am folosit pentru că prefer să-mi beau cafeaua în cameră, la trezire, după care mănânc ceva, în cameră din cumpărăturile făcute seara la magazinele sau în vecinătatea cazării. Aici, în stația Anguk, se găsește o patiserie fanțuzească cu o ofertă bogată, destul de scumpă, la care am apelat și eu. Aș mai dori să scriu ceva despre stația de metrou Anguk care are 4 nivele sub pământ, ultimele două cu scări rulante, celelalte fără. În metrou sunt și mici magazine, chiar și un Daiso. A fost mai grea deplasarea când am avut bagajele cu noi.

Prânzul și cina

Cum spuneam în review vezi impresii, cele două mese deveneau una, de regulă pe la orele 17-18, în unul din localurile aflate în jurul Stației Anguk, pe ieșirea 2 sau 3 chiar la intrare în cartierul Bukchon. Până atunci fructe, înghețată, ceaiuri, sucuri și uneori dulciuri.

Prima masă am luat-o într-un local de familie care oferea meniuri la 7.000 woni (5,5 euro). Am fost conduși la masă, și, odată cu meniul, ni s-a adus o carafă cu apă foarte rece și paharele aferente. Peste tot la masă, apa rece este nelipsită. Am fost lăsați să ne răcorim și să studiem meniul, apoi am chemat pe cineva să facem comanda. Voiam mâncare specific coreeană așa că am comandat ”Bulgogi în oală de lut”, și ”Orez amestecat cu legume și carne de vită”. Ni s-au adus mai întâi o supă și garniturile, printre care și un bol cu, ghiciți? , viermi de mătase, pe care nu i-am atins, apoi felurile solicitate. Dacă nu îmi făceam temele de acasă mai știi ce se întâmpla? Soțul precis lua plasă!

Bulgogi, în traducere carne de foc, se referă la carnea marinată într-un amestec de sos de soia, zahăr, ulei de susan, usturoi, ceapă, piper, ghimbir, și chiar pasta de pere, preparată la grătar, dar poate fi și prăjită (bulgogi la tigaie) sau fiartă (bulgogi în oală). Se folosește în general carnea de vită, dar și carne de pui sau carne de porc.

Orez amestecat este traducerea pentru bibimbap, o altă mâncare tradițională ce constă într-un bol de orez fierbinte, acoperit cu sote și legume condimentate, cu pasta de ardei iute și sos de soia la care se adaugă un ou crud sau prăjit și felii de carne. Se amestecă toate și se mănâncă fierbinte.

Aceste două mâncăruri împreună cu kimchi sunt cele mai uzuale și se prepară în multe feluri.

Mâncarea a fost gustoasă și suficientă mai ales pentru soțul meu, dar apa nu, așa că a fost întregită cu bere, draft, 3.000 woni porția.

Am mai mâncat și în alt local de regulă friptură de porc sau pui, cu diverse garnituri, printre care și o cremă de legume cu pâine prăjită și unsă cu usturoi, cu apă rece și berea pentru completare, costurile fiind sub 20.000 de woni. Aici la al doilea local și în Gyeongju mi-a plăcut mie mâncarea chiar dacă era condimentată. Daikon, ridichea lor uriașă murată și kimchi dar și alte murături mi-au plăcut. O să vă mai povestesc la cazarea următoare.

Hotelul l-am ales datorită punctajului mare de pe Booking, a raportului preț calitate foarte bun și a poziționării lui centrale, în apropierea unor importante obiective la care se poate merge pe jos și lângă o stație de metrou din care puteam pleca spre alte obiective. Acestea, liniștea și confortul pe care le oferă precum și existența în imediata apropiere a unor zone comerciale cu multe magazine, mall-uri și restaurante îl recomandă tuturor turiștilor, fie că sunt interesați de vizitare, istorie și cultură, fie că vor să facă shoping sau să se deconecteze.


[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 25.09.16 18:10:52
Validat / Publicat: 25.09.16 20:44:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2238 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Seoul, Aeroport Internațional Incheon, a venit toamna
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[25.09.16 20:40:45]
»

Mutat în rubrica "Lavinia Guesthouse, SEUL (SEOUL)" (nou-creată pe sait)

mishu
[25.09.16 23:11:17]
»

@mprofeanu: Minunat, superb, spectaculos, dar poate eu sunt subiectiva? Am citit articolul cu mare placere, mi-am adus aminte de China si de unul dintre hotelurile care incepeau de la etajul 5, pana acolo fiind magazine sau birouri, sau de restaurantele Pizza Hut, unde o data cu meniul iti aduceau si cate un pahar cu apa, de buna lor organizare in multe si dezorganizare in trafic (cu toate astea nu am vazut incidente).

Felicitari, votat cu foarte mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robert
[27.09.16 09:27:45]
»

@mprofeanu: Cu multă plăcere! Eu însă astept cu maxim interes (și) povestea despre plimbarea prin Doha!

mprofeanuAUTOR REVIEW
[27.09.16 12:05:45]
»

@webmasterX: Mulțumesc frumos!

mprofeanuAUTOR REVIEW
[27.09.16 12:10:03]
»

@mishu: Mulțumesc pentru vizită și pentru vorbele de încurajare frumoase!

Noi am mâncat la mici localuri, de regulă afaceri de familie unde lucrau atât soțul, soția, mama la bucătărie și alte rude. Erau prețuri mai mici și erau foarte primitori. Dacă reveneam erau foarte încântați. Cred că la restaurantele mari aveau alte prețuri și alte meniuri mult mai variate, așa cum ați mâncat voi în China...

mprofeanuAUTOR REVIEW
[27.09.16 12:15:14]
»

@robert: Promit că voi mai scrie o cazare cu mâncarea aferentă de acolo, pentru @Mishu și cei interesați, apoi voi scrie despre Doha.

Mulțumesc frumos pentru vizită!

robert
[27.09.16 12:31:36]
»

@mprofeanu: Scrieți, scrieți si eu sunt interesat de orice detaliu în destinațiile mai greu accesibile! Interesul meu este mai crescut pentru Doha, pentru că acolo ajung mult mai des, în ultima perioadă!

mishu
[27.09.16 12:38:20]
»

@mprofeanu: Sunt foarte de acord ca in acele localuri mici de familie se gateste bine si se mananca ieftin. Cum noi am luat foarte putine mese din banii nostri nu am cautat restaurant traditionale si am mers pe KFC, Pizza Hut, McDonalds, insa nu merge mai mult de 2-3 astfel de experiente, tot o mancare traditionala e mai buna, ne obisnuisem cu mancarurile lor si chiar ne placeau, insa la un moment dat (nu din snobbism) ma cam saturasem de fruncte de mare si tot felul de crabi si asa imi doream o mamaliguta cu branza si smantana.

Cand am vorbit la un moment dat cu mama la telefon I-am spus ca asta vreau sa-mi pregateasca pentru cand vin acasa.

Mi-ar placea sa ma pot teleporta cateva zile lunar in China insa (sau o alta tara asiatica), asa ca asteptam alte povesti.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, mprofeanu, robert

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065961122512817 sec
    ecranul dvs: 1 x 1