ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bascov [AG]
ÎNSCRIS: 28.05.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 15,13

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 80 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 20 MIN

Vacanță dedicată copiilor (din noi)...

TIPĂREȘTE

Bon, intră copchilul (unul din ei) la liceu, ne liniștim, întrunim consiliul de familie și hai să vedem unde mergem anul ăsta. Unul Grecia, altul Turcia, copiii unul mare, altul pișcină a... și tobogane și tot așa. Le punem pe hârtie, le adunăm, scădem și în final rămâne Turcia, AI, mare, pișcină, tobogane. Iau legătura cu agentul de turism - AmFostAcoloTravel - îi explic ce vreau, trimite variantele. Iar ședință, mai punem o întrebare pe ici pe colo, aruncăm un ochi pe trip și booking end voila: câștigător la puncte și buget Ersan Resort & Spa - Bodrum. Noi ăștia mari nu prea suntem adepții petrecerii concediului într-un resort, dar deh stabilisem că prioritari anul acesta sunt copiii și nu pietrele, castelele, sau mai știu eu ce alte chestii de vizitat.

După o escală făcută la Bergama - Akropolis Guest House, la ora 14:15 ne înființăm la recepție pentru cazare. Personal suficient însă cum unii veneau, alții plecau, era un pic de coadă. Din acest motiv ni s-au cerut pașapoartele pentru a face formalitățile de cazare și pentru a nu sta degeaba am fost poftiți la masă, urmând ca la final să fim conduși în camera rezervată.

După ce am servit masa, cafeaua și ne-am tras un pic sufletul, am mers în lobby la recepție - formalitățile de cazare erau finalizate - am primit cardul de acces în cameră plus o mică prezentare a resort-ului și a facilităților, mică în comparație cu mărimea resrotului și multitudinea de facilități puse la dispoziție.

Accesul în resort se face cu ajutorul a două lifturi, sau pe scări, prin corpul principal unde se află lobby, recepția, resturantul principal precum și o terasă frumoasă - singurul loc din acea zonă unde se poate fuma. Deci odată ajunși la hotel, dacă sunteți cu mașina - accesul în resort este doar pietonal -, din parcare sunteți preluați de bell-boy și pe jos sau cu o mașinuță de tipul celor folosite pe terenurile de golf sunteți conduși la corpul de clădire unde ați fost repartizați. Omul muncește transpiră, așa că nu ar fi rău să dețineți ceva firfirei pentru o mică atenție.

Parcarea este suficient de mare, majoritatea turiștilor sunt veniți cu avionul, accesul fiind blocat cu o barieră la care în permanență este un paznic - deci putem spune că avem parcare păzită și gratuită.

Tipurile de camere pe care le oferă hotelul le puteți vedea pe siteul lor click aici. Camerele sunt repatizate în mai multe corpuri de clădiri - Lobster, Oyster, Dolphin, Octopus, Family Rooms, Shrimp, Residences (astea-s super dar și prețul pe măsură) - voi încărca o poză cu harta resortului. De jur împrejur foarte multă vegetație, pomi, flori, impresia fiind că te plimbi printr-o grădină imensă.

Noi am avut camera în zona Family Rooms situată exact lângă aquapark - bucuria copiilor. Din câte imi dau seama, din pozele postate deja pe AFA, acest corp de clădire în 2011 nu exista, deci este o construcție nouă.

Camera nu este deosebit de mare, descrierea ei pe site-ul hotelului fiind destul de corectă: ''Suprafață de 34 mp/ balcon 8 mp, ideală pentru familiile cu copii mici. Include două dormitoare, TV LCD, un pat francez, o baie cu duș și dormitor pentru copii. Pardoseală, parchet laminat. ''

După cum se vede și din pozele pe care le-am încărcat, accesul în camere se face dintr-un un hol deschis, toate camerele fiind înșirate pe aceeași parte. Se intră direct în camera destinată copiilor, apoi un hol pe care se afla dulapurile și în dreapta intrarea în baie, după care urmează camera adulților o idee mai mare, iar de aici accesul pe balcon. Camera adulților are ușă, asigurându-se astfel intimitatea unei familii aflate în concediu cu copiii. În ceea ce privește exprimarea ''ideală pentru copii mici'' nu este nici o exagerare, fiului meu, avand aproape 1.8 m, îi cam atârnau picioarele pe lângă pat.

La capitolul inventar cameră, în camera copiilor 2 paturi și o noptieră pe mijloc plus aer condiționat, pe hol dulapuri cu uși culisante pentru a nu obtura trecerea între cele doua camere - în acea mascare există și seiful + mini frigiderul (refrigerator). Seiful nu are cod setat la fiecare închidere -puteți folosi orice combinație de cifre doriți, deci atenție ce butoane apăsați. În prima zi de cazare în ´´minibar´´ găsiți 2 sticle de apă și 2 cutiuțe de Cappy (orange) – calde binențeles – apoi nexam. În camera destinată adulților - un pic mai mare ca precedenta - un pat dublu, minitelevizorul LCD, aer condiționat, 2 noptiere, o masuță plus o mini canapea. Lumini ambientale ’’ rozzzzz’´ și o oglindă imensă pe peretele comun cu baia – era de preferat pe tavan - dar și așa a contribuit la un concediu plăcut!!! . Din câte am observat marele avantaj al camerelor de tip ’’family’’ este balcounul – nu foarte mare, cca 8mp, ca dotare 2 scaune, o mica canapea și o măsuță de ratan – marea majoritate a camerelor din resort având un mini balcon pe care cu greu cred ca aveau loc doua persoane.

Baia nu foarte mare, o cabină de duș pe colț - pentru a nu ocupa prea mult spațiu, curată, zilnic se completau consumabilele, apa caldă (chiar fiartă) non-stop.

Curățenia se făcea zilnic, lenjeria de pat se schimba la 3 zile, prosoapele la 2 zile - aici însă dacă era cazul se schimbau zilnic/ la cerere (dacă erau lăsate pe podea). Există un șef (ă) care supraveghează plus personalul aferent - toți cei arondați la corpul de cladire ’’ family rooms’’ vorbeau/înțelegeau engleza. Servicii recompensate cu un tips de 15 TL.

O mică problemă – aerul condiționat din camera adulților evacua condensul pe parchet, s-a rezolvat după un telefon la recepție – cred că personalul de întreținere/service este mai mare decât cei care serveau în restaurant.

Accesul în camera se face pe bază de cartelă, prevăzută cu bandă magnetică care se poate folosi și la achitarea diferitelor servicii decontarea facându-se la plecare. Deci nu merge sistemul las cartela de la ’’Catena’’ în cititor ca să gasesc aerul condiționat pornit la revenirea în cameră (nu a mers nici cu card bancar). Singurul lucru care mai funcționa după părăsirea camerei era minifrigiderul, așa că telefoane, tablete, aparate foto se încarcă pe timpul nopții/șederii în cameră – în cazul nostru am cam suferit un pic de lipsa prizelor disponibile pentru toți odată și pentru toate echipamentele din dotare.

Restaurante erau cam (fix) 5. Restaurantul principal si cele cu speficic mexican, italian, turcesc și ’’fish’’.

Restaurantul principal era alocat ’’ostilităților zilnice’’ aferente regimului AI: micdejun (7-9:30), prânz (12:30-14:30), cina (19-21:30) – ore decente zic eu, mai ales micdejun-ul având în vedere că nu ne place să stăm la soare peste ora 11. Masa se putea servi indoor sau outdoor (există o mică terasă pe două laturi), indiferent ce variantă alegeți NU SE FUMEAZĂ, recomand varianta indoor – ventilatoare și aer condiționat.

Nu o să mă apuc să înșir detalii despre mâncare că îmi mai trebuie 2-3 pagini și nici poze nu am pentru că nu-mi place să fac astfel de poze în timp ce alții mănâncă – presimt că și fără ele tot o să iasă un review km-etric - însă și ’’mofturoșii’´plecau cu burta plină (și vegetarianu’, și ’’cărnaru’’, și cel obligat la regim – există mâncare dietetică). Multe feluri de mâncare erau preparate pe loc, la fel și patiseria, remarc lipsa înghețatei (o singură seară a fost ’’moca’’), prăjituri de toate felurile – cam însiropate -, fructe din belșug (pepene, mere, protocale, banane, struguri, prune și or mai fi fost da nu-mi aduc aminte acum).

În permanență exista personal care verifica mâncarea expusă, dacă erau probleme acel fel de mâncare era înlocuit de urgență indiferent de cantitate de mâncare existentă în bol. Suplimentar am vazut mereu la masa de prânz că se luau probe – prin sondaj – din mâncare/ prăjituri. După ecuson - care era în limba turcă - am dedus totuși că persoana respectivă nu era din staff-ul hotelului, pesemne de la o autoritate de supraveghere. Nu am observat mâncare refolosiă, și nici feluri de mâncare care să se epuizeze – în permanență tot ce se consuma era completat rapid.

O mică bilă neagră, deși toate felurile de mâncare erau etichetate corespunzător, să știi ce mănânci acest lucru lipsea în zona salatelor.

La capitolul băuturi în restaurantul principal NU SE SERVESC băuturi alcoolice tari. Ma mic dejun: apă plată, cafea (nescafe, capucino, nescafe cu lapte), ceai, sucuri la dozator (sprite, fanta, cola, pepsi – ca cele de la McDonalds) dar si neacidulate, Cappy la cutie de 1L (portocale, vișine, mere, piersici) toate la discreție. La prânz și cină apărea vinul de masă îmbuteliat la sticlă alb, rose, roșu. Vinul era servit direct la masă de către chelneri, dacă se consuma un singur tip de vin sticla se desfăcea în fața noastră, dacă alegeam sortimente diferite era adus direct în pahar.

Seara se forma un pic de aglomerație -se auzea un ''vuiet'' continuu în restaurant :) -, motiv pentru care ospătarii nu prea făceau fată cu servirea băuturilor (vinul) la masă unul din motive fiind lipsa paharelor, chiar și așa nu așteptai prea mult. Nu am văzut persoane să nu găsească loc la masă - pesemne și interzicerea fumatului îi determina pe mulți să nu lâncezească.

Restaurante cu specific erau 4: Turca (turcesc), Casa Mia (italian), Tapas (mexican), Alarga (fish). În lobby există un infochios unde se se poate citi meniul și tot aici se făce rezervarea /– doar în ziua dorită – având posibilitatea de a alege inclusiv masa unde doriți să stați – deși nu e chiar așa de bine reprezentată pe acea schiță. Rezervările se puteau face începând cu ora 8:30 până la ora 17, ultima oră de intrare în restaurant fiind 19:55.

Noi am făcut rezervare la Turca și Tapas. Mâncarea – starter, fel principal, desert – era gratis și suficientă, se alegea din meniu, băuturile se plătesc. La băuturi prețurile sunt cam nesimțite deci nici aici nu vă ’’machiți’’ – o bere 15 TL, un pahar de vin 18 TL (același vin din restaurantul principal), sticla de vin 110 TL (mai de calitate), un suc 8 TL, apa gratis. La alcoolice tari mi-a și fost frică să mă uit la preț. Nu se achită pe loc, consumația este trecută în contul camerei și la ceckout se achită.

Se manâncă bine, preparatele sunt gustoase. O zi pe săptămână, prin rotație, un restaurant este închis. Deși toate sunt în aer liber nici aici nu se fumează.

În timpul zilei în intervalul orar la Tapas (12:00-17:00) și Turca (12:00-15:00,17:00-18:00) se pot găsi produse specifice fast food și nu numai (la Turca în plus existau salate, fructe, prăjituri, cafea etc). La fel, odată pe săptămână erau închise.

La toate restaurantele exista cutie de tips: am ´´cotizat ´´ și eu cu 10TL la principal și cu alte 10 TL la cele cu specific. La ieșirea din restaurantul principal exită anunțul cu recomandarea/rugămintea de nu a scoate produse alimentare în exterior pentru a evita riscul de alterea rapidă a lor din cauza căldurii.

Baruri erau cam (tot fix) 6. Barul de la Aquapark, Pruva, Tuana, Breeze, Disco Bar și Lobby bar. Barurile erau ''impăștiate'' prin tot resortul astfel încât fiecare să se aprovizioneze relativ ușor fără să se deplaseze prea mult, asta teoretic și conform broșurii pentru că practic lucrurile stau altel motiv pentru care neavând posibilitatea să le punctez separato voi faceprin scăderea notei la capitolul Bucătărie/Masă deși nu e prea corect.

Disco Bar (24:00 -02:00) și Brezee Bar (18:00 -01:00) (în zona piscinei) nu le-am fecventat (nici discoteca) însă absolut tot ce se consuma la ele se plătea.

Lobby-bar mai mult lobby decât bar - undeva pe la 10 se deschidea - nu prea era frecventat de turiști. În general cei care apelau la produsele de aici erau cei care soseau/plecau și fumătorii care se aprovizionau cu cafea fiind în zona terasei exterioare cu vedere la piscină. Am zărit ceva sticle cu băuturi, majoritatea de împort și toate cu destul praf pe ele - semn că se plăteau. În rest sucuri la cutie cappy, cafea, apă plată și cam atât.

Aqua Bar-ul (11:00- 19:00) era situat - așa cum îi spune și numele - lângă zona de tobogane / family room. Aici în ofertă găsiți: bere (Efes dozator), vin îmbuteliat, apă plată, cafea, suc la dozator, sucuri la cutie (Cappy), ceai, iar între 11:00 și 17:00 era snack-hour (hamburgeri, pancake, ayran, cartofi prăjiti, un fel de snițele și sandwich -uri la grill) mai puțin duminca cand partea de snack lipsea. Atenție la 17:05 deși produse mai erau închideau prăvălia :( . Dacă băuturile se serveau la umbră pe terasa din incinta barului paharele erau de sticlă, în caz contrar - intrebau inside/ouside) apăreau paharele de plastic - lucru absolut normal nimeni nu avea chef să calce în cioburi în zona aquapark.

Tuana Bar (11:00-22:00) deservește zona din aproprierea ''plajei'' și trebuia să fie unul din barurile la care bauturile alcoolice locale să fie gratuie - cel puțin așa scria în pliantul downloadat de pe siteul hotelului. Teoretic că practic eram cam slab aprovizionat: bere (Efes dozator), vin îmbuteliat, apă plată, cafea, suc la dozator, sucuri la cutie (Cappy), ceai, în sucuri mai puneau diverse siropuri (imitație de coctail). Lipsea cu desăvârșire orice urma de alcool tare (nici gratis, nici cu plată). Beneficiază de o terasă destul de mare și umbrită și la fel ca la aquabar, dacă bauturile se serveau pe plajă erau puse în pahare de plastic. Nu erau de unică folosință așa că ar fi indicat ca la ''refill'' să vă prezentați cu paharul pe care îl aveți deja în dotatare (deși nu am observat pahare murdare, sau spălate în bătaie de joc). Plastic sănătos, nu exista riscul să-l strângi prea tare în mână și să-l verși.

Pruva bar (11:00-24:00) este situat în ''buricul'' resortului, lângă pontoanele de la mare, suprafață generoasă, mare, umbrită artificial. Este singurul bar de unde puteți lua produse alcoolice tari gen vodka, gin, raki și cocktail-uri- gratuite pentru regimul AI sau din import wiskey, tequila etc - contracost (nu am luat prețurile fiind prohibitive), restul produselor fiind același ca la toate barurile.

Teoretic amplasarea lui trebuia sa-l facă ușor accesibil din orice punct al resortului. Practic cam din orice zonă te deplasai era cam aceeași distanță cca 200 m, și nu era de loc ușor să te tot duci după un gin, o vodka, un cocktail. Ori mergeai toată familia, ori făceai mai multe drumuri să le poți căra. Nu erau restricții la numărul de pahare, dar faptul că nu aveai cum să le cari pe toate odată te făcea să te gandești de două ori dacă chiar vrei ceva de acolo. Mai era varianta să aștepți ''titicaru'' care din serf în sfert de oră avea opriri în punctele de cules turiștii din resort - tot incomod.

La fel dacă bauturile se serveau pe plajă/piscină erau puse în pahare de plastic. Plastic sănătos, nu exista riscul să-l strângi prea tare în mână și să-l verși, cele pentru cocktail-uri imitau stica transparentă.

Eu unul am renuțat după prima vodkă, stiam că nu e cine știe ce, dar așa apă chioară nu am mai baut pe nicăieri, iar pe soție am convins-o să se aprovizioneze (adică să i le car de la bar) doar după ora 17 când ne duceam și la piscină și eram ceva mai aproape de barul cu pricina. Oricum știind calitatea băuturilor alcoolice tari locale în Turcia am venit cu ceva provizii de acasă, așa că nu am dus dorul acelui bar.

Seara când se termina spectacolul în amfiteatru, toată lumea se ''revărsa'' în acel bar și dintr-o dată devenea mic și neîncăpător - motiv pentru care seara l-am evitat mereu.

''Plaja/Marea, piscine, aquapark

''Plaja'' - în ghilimele pentru că nu există plală în adevăratul sens al cuvântului - era un ponton cam pe toată lungimea resort-ului, nisipul fiind înlocuit cu o mochetă artificială care imita, mai mult sau mai puțin iarba. Am văzut pe net poze făcute de turiști în alți ani - mai vechi - când acolo era adus nisip. Pe mine unul nu m-a deranjat - chiar deloc - pentru că oricum nu prea îmi place nisipul, iar copiii sunt prea mari ca să se mai joace cu lopețica și găleata.

Zona era împărțită în două: zona de ''prăjit'' la malul mării și zona de umbră mai în spate. Umbra era asigurată artifical cu niște prelate mari întinse pe cadru metalic, iar acolo unde locul permitea era umbră datorită vegetaței (pomilor) din jur.

Sezlonguri suficiente, de lemn toate aveau saltea de burete. Din cauza temperaturii noctune dimineța la prima ora erau ude de parcă plouase toată noaptea. Existau unul sau doi băieti pe plajă care le stergeau de apă în momentul când vă exprimați optiunea ocupării, chiar și așa salteau rămânea umedă. Soluția ar fi fost ca peste noapte să fie strânse saltelele, dar la câte erau (și la piscine) erfortul era cam mare și necesita personal mai mult. Una peste alta nu era deranjant, mai ales ca existau prosoapele de plajă. (despre prosopiada și prosoape o sa vb la finalul acestui capitol fiind valabil peste tot).

Marea limpede, cristal, caldă, fără valuri... super!!! Nu există nisip foarte, foarte fin dar nici pietre. Practic este un nisip cu granule mai mare dar nu deranjează cu absolut nimic. Se putea intra în apă direct de pe ponton (există scări suficiente) sau în zona Tuana Bar pontoanele nu sunt unite existand două intrări în apă pentru cei cu copii mai mici, adâncimea crescând treptat. Apa se adânceste relativ repede, undeva la 5 m de mal/ponton având cca 1,7m. Pentru cei cu copiii mici era destul de largă zona aceea între pontoane ca să nu fie înghesuială - oricum majoritatea preferau piscinele - nu o sa înteleg asta niciodată, bați atâta drum să zaci doar la piscină - sau aquaprk-ul. Zona de la mare era cea mai liniștită și cea mai puțin aglomerată. Nu există arici de mare - nu aveți nevoie de papuci speciali de apă, în schimb există foarte mulți pești, recomandat să aveți în dotare echipament de snorkelling. O să pun ceva poze și chiar 1-2 filmulțe pentru exemplificare. Eu unul nu am găsit nici o ilustrată cu zona plajă/mare înainte de plecare și sincer eram un pic în dubiu cu alegerea acestui hotel tocmai din acest motiv.

video apa mării -1, video apa mării -2, video apa mării -3

Piscine sunt 3, dacă o socotim și pe cea de la aquapark. Piscina principală și Infinity pool - genul acea de piscină fără margini la care însă nu am fost datorită mesajului de la intrare -Adults Only, nespecificat însă pe pliantul care descrie facilitățile resortului. În plus nu am observat umbrele sau alte mijloace de umbrire artificială așa că mare atenție să nu vă ’’rumeniți’’ prea tare, are însă avantajul de fi amplasată exact lângă barul cu pileală (Pruva Bar).

Piscina principală amplasată cam în mijlocul resortului era mare astfel ca nu am sesizat aglomerație în apă, adâncime 1,35 m. Aici se desfășurau ''ostilitățile'' din programul de animație zilnic. La fel există zone de umbră și pârlit, sezlonguri suficiente, de lemn cu saltea de burete. Apa curată, nu se simțea prea mult clor, curățenia piscinelor se făcea noaptea după ora 23.

Aquapark -ul a reprezentat pentru noi elementul decisiv pentru alegerea acestui resort. După cum veți vedea în poze sunt 9 tobogane, 4 destinate alunecării cu colac, program de funcționare 10:00-12:00,14:00-17:30 (îți puteai potrivi ceasul la minut, programul fiind respectat cu strictețe). Nu vă așteptați la niste tobogane gen aquaprk-uri dedicate, însă sunt ok - am văzut mulți adulți alunecând pe ele cot la cot cu copiii, chiar și eu m-am bucurat de ele :).

Piscinele destinate aterizării erau dimensionate corespunzător astfel nu exista riscul să te trezești pe afară sau cu picioarele în pereți, cum am citit de curând un articol la alt hotel pe acest site (o accidentare foarte gravă).

Aici însă trebuie să fac niște precizări pentru că deși instrucțiuni și avertizări erau afișate peste tot, lizibil și în mai multe limbi, zilnic se făcea uz de trusa prim ajutor din dotarea salvamarului (exista câte unul la fiecare tobogan, plus salvamarul șef):

- dacă la mare nu este nevoie de papuci speciali, aici recomand utilizarea lor pentru că imediat la ieșirea din piscine există un podeț de lemn care în permanență era ud și foarte alunecos;

- deși la anul este posibil să se remedieze e vine de știut - piscinele au gresie / mozaic iar la trepte s-a folosit acea bagheta de colț pentru a nu ieși o margine tăioasă. La ieșirea dintr-o piscină o astfel de baghetă era deterioarată - semismulsă - gresia un pic ciobită, așa că am văzut mulți adulți /copii tăiați la picior.

- toboganele sunt construite după cum bine știți din segmente imbinate. Pe alocuri această îmbinare nu era perfectă, așa că evitați ''fânarea'' cu ajutorul coatelor - 100% vă alegeți cu ele julite.

Zilnic era o ''minibătălie'' pentru colacele speciale numărul acestora fiind mic, dar și unii turiști se comportau de parcă era colacul lor personal. Tot în zona aquapark-ului am avut parte în primele 2 zile - noroc că au plecat -de ''show-ul'' oferit de un grup de copii englezi. Nu am văzut în viața mea copii mai nesimți deși sunt foarte tolerant cu copiii în general.

Și aici există sezlonguri suficiente și zonă umbrită artificial cu acele prelate. Per total ok spre super ok zona aquapark.

video-1, video-2, video-3, video-4

Câteva lucruri generale la capitolul plajă/mare/piscină/aquapark:

- am spus peste tot că sezlongurile sunt suficiente. Teoretic. Ca peste tot se practică ''prosopiada'' deși este menționat peste tot că acest lucru este interzis până în ora 8, iar angajații hotelului își rezervă dreptul de a ''anula această rezervare'' în cazuri abuzive. Acest lucru era amplificat și de faptul că prosoapele de plajă nu era distribuite pe cartelă, număr de persoane, dacă doreai 10 zece primeai, în plus nu erai obligat să le duci undeva la sfârșitul zilei. Datorită acestui lucru - în lipsa unor obiecte personale lăsate la vedere - nu știai dacă acel sezlong este folosit sau părăsit. Sezlonguri erau, dar ocuparea era haotică, de câteva ori am fost nevoit să chem personalul care deservea zona respectivă pentru eliberarea lor.

- având în vedere căldura de peste zi, din loc în loc în resort, erau vitrine frigorifice umplute în permanență cu sticle de apă plată la 0.5 L. Problema era că până la ora 11 când se deschideau barurile erau închise cu lacătul - mai puțin la aquapark care se deschidea la 10 - iar după ora 14 era mai mult caldă decât rece (consum mare, plus turiști care nu închideau ușa la vitrină corespunzător). Deci pentru cei care merg mai devreme la plajă/piscină recomand aprovizionarea cu apă plată la ieșirea din restaurantul principal, după micdejun - nu erau restricții la ieșirea din restaurant - altfel stați pe uscat până pe la 11.

Entertaiment/spectacole este /sunt asigurat (e) de o echipă de animatori mixtă (turci, francezi, olandezi), de trupe din afara hotelui (în cazul spectacolelor) în ambele cazuri fiind antrenați în joc/spectacol și turiștii.

Programul de animație zilnic începea la ora 10:30 și se termina la ora 17:30 cu o pauză la prânz intre 12:30 și 14:30. Ostilitățile se desfășurau la piscina principală și în miniamfiteatrul aflat în apropriere (în special cele destinate copiilor), activitățile fiind afișate zilnic pe un panou aflat în aproprierea piscinei - aquagym, jocuri de piscina, darts, fotbal, polo, aerobic, zumba, plus activități specifice copiilor. Pot spune - am participat și noi la unele - că echipa de animație făcea trebă cu brio, poate nu e cel mai bun program de animație comparativ cu alte - pe care nu le-am vazut oricum - reușind să antreneze destui turiști în jocurile lor. Per total ok, spre super ok.

Spectacolele aveau loc în amfiteatru - suficient de mare sa-i primească pe toți cei care doreau să participe. Programul începea la 20:30 cu minidisco/minigames pentru copii, iar la ora 21:30 dădeau startul pentru spectacolul destinat adulților. Ajunși pe 30.08, când în Turcia se sărbătorește Ziua Victoriei, am început cu o seară turcească și focuri de artificii, apoi un spectacol de cabaret, un spectacol de balet susținut de de o trupă din Ucraina, plus spectacole în care au fost antrenați turiști din public. Nu au fost piese de teatru - era și aiurea să fie, neputând asigura traducere pentru toate naționalitățile prezente în resort. Pot spune că la unele am râs cu lacrimi, dar în cazul celui de balet m-am cam plictisit. Era programat să se desfășoare și un spectacol cu fachiri, scuipat de flăcări, dar pentru că în seara respectivă bătea vântul foarte tare l-au anulat pentru evitarea riscului de incendiu. Noi am fost muțumiți, nu este ceva excepțional însă nici pierdere de vreme.

Video - spectacole în amfiteatru

Alte facilițăți oferite de hotel dar pe care nu am ajuns să le testăm ar mai fi:

- sporturi nautice: snorkeling, scuba dive, parasailing, diverse chestii trase pe apă, skyjet - toate contra cost.

- teren de tenis de câmp/ baschet /fotbal gratis ziua - inutilizabil din cauza căldurii, contra cost seara în nocturnă, pentru echipament se constituia un depozit.

- sală de fitness - gratis, saună - contracost, turkish hamam - gratis (fără peeling), masaj- contra cost

Aaaa era să uit INTERNETUL. În toate pliantele de prezentare, chiar și la recepție ni s-a spus că este disponibil WI-FI doar în lobby. Practic el era disponibil în orice ''cotlon'' al resort-ului, doar că viteza era mică spre foarte mică. Se putea citi un mail - în browser -, un ceck pe facebook, în general se puteau accesa pagini care nu necesitau o cantitate mare de date pentru download. Funcționa ceva mai bine în timpul meselor cand - cred - erau mai puțini conectați, am reușit sa fac și ceva upload de poze pe FB pentru cei de acasă - dar cu ceva răbdare. Oricum cât de cât putem spune că funcționează.

Cam atât, mă opresc aici și așa a iesit km-etric, cine dorește informații suplimentare le poate cere prin ecouri și voi răspunde. Pentru că scriptul mă pune să fac selecția reomand/nu recomand, în concluzie pot spune că RECOMAND acest resort cu condiția ca cel ce dorește să ajungă aici, să se informeze temeninic și să analizeze dacă este ceea ce vrea și dacă îi îndeplinește cerințele pentru concediu. Pentru o familie cu copii mi se pare un loc bun de a petrece concediul, nu îl consider însă un loc de revenit an de an.

P. S.

În cameră am observat un mic fluturaș prin care conducerea hotelului îndemna toți turiștii care si-au petrecut vacanța în resort să-și scrie impresiile pe siteurile de specialitate, să trimită link-ul către acestea pe o adresă de mail a hotelului, participând astfel la o tombolă care oferea ca premiu un sejur gratuit pentru 2 persoane/ 7 nopți /2015 în orice perioadă se dorea, cu condiția exprimării opțiunii din timp. Mi se pare o idee foarte interesantă, poate nu ar strica să fie implementată și de hotelierii de la noi - nu cred că sărăcesc acordând un asemenea premiu, ba chiar au de câștigat zic eu! . Și cu asta chiar mă opresc aici!


[fb]
---
Trimis de Nasshu in 16.09.14 11:55:31
Validat / Publicat: 16.09.14 14:03:53
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4270 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nasshu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Așa cum spuneam foarte multă vegetație.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68350 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 80.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    9 ecouri scrise, până acum

    Marian Preda
    [16.09.14 14:21:39]
    »

    @Nasshu;

    Felicitari pentru frumoasa vacanta! Cat despre articol, ... te-as fi votat cu ambele maini!

    Dan&Ema
    [16.09.14 15:18:48]
    »

    Ce descriere frumoasa! Si completa! Ce vacanta!

    Alex_Macedo
    [16.09.14 16:04:30]
    »

    Excelent review!... restul este "No comment"

    webmaster15
    [16.09.14 17:13:30]
    »

    @Nasshu: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    NasshuAUTOR REVIEW
    [16.09.14 20:52:37]
    »

    @webmaster15: Este poziționat perfect.

    NasshuAUTOR REVIEW
    [16.09.14 20:59:02]
    »

    @All thx pentru vizită, am încercat să redau cât mai bine tot de acolo. Eu nu am avut această baftă, am cules informațiile din multe locuri - 98% de pe siteuri externe, trunchiat, simple evaluări.

    Pot spune că am ales bine, și știind ce primesc/găsesc acolo nu o sa fiu dezamăgit.

    Un ''clasic'' în viață mi-a spus: dacă copii sunt mulțumiți, mama e liniștită, mulțumită deci și tatăl se simte bine!! (ceva de genul, nu mai rețin exact).

    Are mare dreptate!!!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster
    [17.09.14 00:31:54]
    »

    prin excepţie de la "regulă" (cutumă, mai bine zis = "nu (prea) selectăm reviews-uri de cazare ca MG") -

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    le_maitre
    [19.09.14 00:47:29]
    »

    @Nasshu: Cu felicitările de rigoare, iată cum soseşte votul nr 40! E un scor rotund care, bag seama, încununează o lucrare profi de amploare. Iyi yollar!

    adryana
    [21.09.14 06:59:19]
    »

    te felicit pentru articol, este foarte complet si ai raspunsuri la toate intrebarile mele. Asa procedez si eu, la fel ca si tine le pun pe hartie, le adun, le scad in fiecare an, asta ca sa impac pe toata lumea. Multumesc pt. tot ce ai scris, imi va fi f. util pe viitor.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adryana, Alex_Macedo, Dan&Ema, Marian Preda
    Alte impresii din această RUBRICĂTUI Magic Life Bodrum Resort (ex Ersan Resort) :
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05794882774353 sec
    ecranul dvs: 1 x 1