ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.12.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 03.08.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
FEB-2009
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Florile rămân simbolul dragostei

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Motto: Ka lei ka lehua
Pua nani o Hawai'i

Ka lei Lokelani
Pua nani o Maui

Ka lei ka 'ilima
Pua nani o O'ahu

Ka lei mokihana
Pua nani o Kaua'i

Ha'ina ka puana
Pua nani o ke aloha

Tradițional - Pua nani o ke aloha

Unul din obiectivele propuse și programate încă din țară era Dole Plantation. Căutând idei pentru zone de vizitat în Oahu, am ajuns și la acest obiectiv. Brusc am făcut legătura cu bananele acelea verzi care se găseau cu greu pe vremea lui Ceaușescu. Săracele ar fi trebuit să stea să se coacă dar de cele mai multe ori nu apucau să se împlinească, le terminam așa, verzi cum erau.

Dole Food Company este cel mai mare producător din lume de fructe și legume (de mult timp și până în acest moment, însă în viitorul apropiat se preconizează detronarea acestuia după ce se finalizează fuziunea dintre Chiquita și Fyffes). Dole a fost fondată în Hawaii în 1851. De fapt atunci era Castle & Cooke, James Dole a achiziționat-o în 1899. Inițial James Dole s-a ocupat de plantațiile de ananas, urmând ca ulterior să-și extindă aria de activitate. Actualmente compania deține ferme, plantații în 90 de state din toată lumea precum și capabilități de producție pentru conserve și vegetale congelate (de fapt asta e exact ceea ce nu îmi place, o multinațională, un conglomerat cu puteri absolute). Doar că interesul meu era să vizitez această plantație, cea care a fost baza întregii afaceri, plus că aici urma să găsesc și o veritabilă grădină botanică.

Din păcate Dole Plantation nu este foarte ușor de accesat din Waikiki . Am luat un autobuz spre Ala Moana Center (acesta este un mall foarte mare, cred eu cel mai mare din Honolulu, pe care l-am vizitat în câteva rânduri). Pănă la Ala Moana era destul de simplu, pentru că autobuzele au o frecvență de 5-10 minute. Doar că de aici se ia autobuzul 52 care face o oră până la Dole Plantation, autobuz care are o cadență de o oră. La dus am avut mare noroc, am prins autobuzul la 5 minute după ce am ajuns, așa încât a fost ok.

Dimineața făcusem o baie în Pacific (pe la 9:15 am plecat de pe plajă) și apoi am trecut prin cameră, ne-am făcut duș, schimbat și am fugit la autobuz. Apoi am făcut drumul lung până la Dole Plantation așa încât când am trecut chiar pe lângă restaurantul/fast-food-ul lor am socotit că e o bună idee să și mâncăm ceva.

Normal că în afară de restaurant aici există un magazin de suveniruri și încă unul destul de mare. De altfel nu există obiectiv turistic în Hawaii fără să dispună de restaurant și magazin de suveniruri. Banii trebuie să vină din toate direcțiile, turistul trebuie stors la maxim :). Dacă nu va cheltui banii aici îi va cheltui în altă parte. În afară de magazinul de suveniruri, afară mai existau câteva chioșcuri cu, da, ați ghicit, alte suveniruri.

Am luat câte un Teriyaki chicken cu ananas – foarte gustos. Prețul a fost 9 USD iar porția consta în 3 bucăți măricele de pui cu o felie consistentă de ananas. Teriyaki este un preparat de origine japoneză, în care carnea este prăjită sau friptă cu sos denumit „tare” bazat în principal pe soia preparată cu diverse adaosuri (zahăr, făină, ghimbir, etc). Un pahar mare (4 sau 500 ml nu mai țin minte exact) de suc de ananas natural, preparat în fața ta costa doar 2 USD. Cola avea exact același preț. Ce credeți că am ales? Deliciosul suc de ananas desigur. Doar că noi eram o raritate printre turiști, toți ceilalți își luau cola… Aveam în cap să mai iau câte unul, dar a fost atât de bun, dulce și sățios încât nu am putut să mai bem încă un suc. Nu vreau să fac sânge rău cititorilor, dar vă rog să mă credeți, ananas dulce și gustos ca acolo, în patria lui, nu veți găsi nicăieri. Inclusiv la masa de dimineață la hotel beneficiam de ananas și papaya din plin.

Faptul că aproape la orice atracție turistică există și restaurant ajută să nu ai și problema mesei pe unde vizitezi. Aici, la Dole Plantation chiar ar fi fost o problemă dat fiind că ești undeva în câmp și, în consecință nu ai alte opțiuni.

Dole Plantation are 3 atracții principale: Pineaple Express, Plantation Garden Tour și Pineapple Garden Maze.

Pineaple Express costa la vremea 7,75 USD pentru adulți și 5,75 USD pentru copii. Acum, după o verificare a site-ului biletul este cu 75 cenți mai mult. Prețul pentru Plantation Garden Tour era 4 USD pentru adulți 3,25 USD pentru copii (acum este 5 USD respectiv 4,25 USD). Iar un pachet combo cu cele 2 era 10 USD/adult respectiv 8 USD/copil iar acum 11,5 USD și 9 USD. Cu alte cuvinte inflația funcționează la fel de bine în toată lumea. Pentru Pineapple Garden Maze prețul era 6 USD pentru adult și 4 USD (aici s-au păstrat prețurile).

Pineaple Express este de fapt o plimbarea pe plantație trenulețul. Turul durează circa 20 minute și are o lungime de 2 mile (cca 3,2 km). Trenurile se succed o dată la 30 minute.

Pe tot parcursul turului sunt date explicații despre plantație, se oferă amănunte despre istoria ananasului și istoria lui James Dole. Și bineînțeles muzică hawaiană. De asemenea, în afară de plantațiile de ananas se mai pot vedea pe parcurs: arbori de cacao, cafea, mango, papaya, licii, trestie de zahăr, precum și utilaje agricole.

Călătoria este plăcută, relaxantă și utilă, așa că merită făcută.

Plantation Garden Tour este atracția care mi-a plăcut cel mai mult. Te plimbi printr-un fel de grădină botanică cu plante specific zonei tropicale, vegetație luxuriantă, simțurile sunt excitate la maxim. Nu am cum exprima prin cuvinte senzația de bine pe care ți-o oferă această plimbare.

Una din cele mai cunoscute flori este hibiscus (Hibiscus brackenridgei), pua aloalo în hawaiiană cunoscută ca simbol al statului Hawaii. La ora actuală există 5000 de varietăți de hibiscus în diverse culori: galben, roșu, roz, alb și diverse combinații de culori și forme.

Ar mai fi de menționat că 'ilima, simbolul insulei Oahu este și ea o specie de hibiscus cu flori galbene, cu diametrul de 2-2,5 cm și care au 5 petale

Bromeliaceele – ananasul este ce mai cunoscut membru al acestei clase. Florile sunt extrem de frumoase, iar ananașii îți fac poftă de cum îi vezi. Chiar la Dole Plantation există o gamă largă de tipuri de ananas. Dar familia Bromeliaceelor este constituită din mai mult de 3000 de specii de diverse forme și mărimi.

Fiind foarte izolate este normal ca insulele hawaiene să găzduiască un număr de plante specific zonei. Două exemple mai cunoscute sunt:

KOA (Acacia koa) – se maturizează în jumătate de secol și poate ajunge la înălțimi de până la aproape 100 m. Populația băștinașe folosea trunchiurile acestor copci pentru construcția unor canoe mari de război.

OHI‘A LEHUA (Metrosideros polymorpha)

Copacul 'Ōhi'a Lehua este unul din cei mai răspândiți copaci în Hawaii. Au înălțimi de 10 până la 20 m, dar există și specii care ajung doar până la genunchi. În general 'Ōhi'a se referă la copac/arbust iar Lehua se referă la floarea acestuia.

Se spune că dacă rupi o lehua va ploua. Asta pentru că există o legendă conform căreia un frumos războinic, 'Ōhi'a, a fost transformat în copac, iar iubita sa Lehua într-o floare, astfel au privilegiul de a sta mereu împreună. Vrem, nu vrem, dragostea, iubirea ne însoțeste pe toate meleagurile lumii, este unul din motivele pentru care trăim.

'Ōhi'a se adaptează foarte bine în orice zona, de la malul mării și până la înălțimi de 2000 m. 'Ōhi'a au și rădăcini aeriene, ce nu ajung la sol și își iau umiditatea din aer. Motiv pentru care acești arbori pot să crească în lava nou create în aproximativ 100 de ani după ce aceasta a fost revărsată.

Am mai văzut bananieri, papaya, arbori de cacao și o multitudine de plante și copaci despre care nu știu nimic altceva decât că simțeai că totul e vis, nu realitate. Vis cred că a și fost, prea era frumos…

A, și am mai remarcat un arbore (Eucalyptus deglupta) care parcă a a strâns în scoarța sa toate culorile pământului.

În rest vă las să vă uitați la poze, care, chiar dacă nu sunt foarte reușite spun mai multe decât aș putea eu să spun.

Pineapple Garden Maze, este, se pare, cel mai mare labirint natural din lume. A. nu a dorit să mai mergem în labirint. Cred că era deja foarte obosită (îl lăsasem la urmă), și cred că mirajul Ala Moana Center (ce urma în program) era mai mare. E lucru știut, pentru sexul feminin, indiferent de vârstă shopping-ul este baza =)).

Așa că, la un moment dat, cu părere de rău am părăsit plantația. Cum mașinile erau foarte rare, am ieșit afară cu 20 minute mai devreme să nu pierdem autobuzul. A mai și întârziat, așa încât am avut o jumătate de oră de plictiseală. Nu prea ne permiteam acest lucru, dar pentru că am avut ocazia să vedem astfel de frumuseți nu o pun la minus ci la plus. Cred că dacă ajungeți acolo, în Oahu, acesta este un obiectiv care nu ar trebui ratat. Mie mi s-a părut uluitor, mirific, un mic colț de paradis.

Resurse suplimentare:

dole-plantation.com

dole.com

en.wikipedia.org

Notițe, poze, filmări, amintiri :)

P.S.

Frumos ar fi să dau și traducerea motto-ului:

Ghirlandă (lei) din lehua
Flori atât de frumoase din Hawai'i

Ghirlandă (lei) din Lokelani
Flori atât de frumoase din Maui

Ghirlandă (lei) din 'ilima
Flori atât de frumoase din O'ahu

Ghirlandă (lei) din mokihana
Flori atât de frumoase din Kaua'i

Acesta-i sfârșitul poveștii
Frumoase flori ale iubirii

PS2:

De menționat și că lehua este simbolul insulei Hawaii (Big Island), 'ilima al O’ahu, mokihana al Kaua’I iar lokelani al Maui.

Lei, așa cum spuneam este o ghirlandă de flori cu care sunt deobicei întâmpinați oaspeții hawaienilor.

Aloha!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dabator in 01.12.14 13:10:29
Validat / Publicat: 01.12.14 15:11:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4441 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

35 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dabator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P40 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 83200 PMA (din 70 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

35 ecouri scrise, până acum

webmaster
[01.12.14 14:23:32]
»

excelent, outstanding articol, din muuulte puncte de vedere — printre care, deloc în ultim rând, cel... tehnic, pe care-l... iubesc, pur şi simplu

DabatorAUTOR REVIEW
[01.12.14 14:44:52]
»

@Webmaster: dacă se poate așa vrea să pui videoclipul: https://www.youtube.com/watch?v=flSl2WqvVbY.

Mulțumesc pentru ajutor.

webmasterX
[01.12.14 14:59:43]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

traian.leuca †
[01.12.14 15:27:32]
»

Felicitări pentru acest review presărat cu "pua nani"!

DabatorAUTOR REVIEW
[01.12.14 15:27:45]
»

@webmaster: Mulțumesc mult pentru aprecieri.

DabatorAUTOR REVIEW
[01.12.14 15:34:37]
»

@traian. leuca: Mulțumesc.

Așa, pua nani cu pua nani am făcut și eu un lei pentru a-l oferi celor ce-și alocă o fărâmă de timp pentru a-mi vizita pagina.

buterfly*
[01.12.14 15:51:00]
»

Uraaaa! A venit Mosul cu banane! Pare delicioasa aceasta excursie! O boy, o boy! Mai povesteste! Un mic paradis cald in prag de iarna!

DabatorAUTOR REVIEW
[01.12.14 16:07:47]
»

@buterfly: Să-ți faci un pic de timp căci mă apuc de prelucrat filmele de la Polynesian Cultural Center, și jur, vei avea ce vedea.

Oh, trebuie să scriu și impresiile, asta va fi un pic mai greu, căci stau prost la viteză și concentrare.

Și sunt și cam nehotărît, acum aș vrea să termin un review despre Grecia început acum vreo două luni...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
buterfly*
[01.12.14 16:28:24]
»

@Dabator - pfoaaa, pai amesteci Grecia cu Hawaii??? Hai ca abia astept cu banane, ananas si Polinesianul ala... ti-am spus ca trebuie sa-mi scoti din cap ideea ca Hawaii se mananca doar cu plaja! Sa pui si filmele alea cumva, nu stiu cum, dar bine aranjate! Oh boy, oh boy, vine Moshuuuu!

Eugenia55* †
[01.12.14 17:31:29]
»

Pui, DA, ananas, DA!

Pui CU ananas, BA!

Grecia? niu, niu, BUBA!

DabatorAUTOR REVIEW
[01.12.14 18:13:35]
»

@Eugenia55:

Lasă că nici Grecia nu e atât de rea.

Să știi că nici eu nu mi-am închipuit că aș putea vreodată să mănânc pui cu ananas, dar crede-mă, e delicios.

Și să-ți mai dezvălui o rețetă:

porc + ananas + macadamian nuts = NEBUNIE

În fine, cel puțin mie mi-a plăcut. Dar musai să mănânci cu poi

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alinaro
[01.12.14 18:24:47]
»

@Dabator - Subscriu. La reteta de pui cu ananas ma refer. La ultimele doua mese organízate acasa le-am pus pe betisoare de frigarui. Incercati, dna Eugenia, incercati si ne spuneti dupa ce si cum!

Dan&Ema
[01.12.14 19:25:25]
»

Articol f valoros. multumim dabator.

cate fructe si cata sanatate

consumati zilnic fructe proaspete!

Astazi de la dabator

DabatorAUTOR REVIEW
[01.12.14 20:22:02]
»

@alinaro: mulțumesc pentru susținere.

@Eugenia: acum trebuie să încerci, vezi ce spune alinaro

@Dan&Ema: mulțumesc pentru aprecieri.

DabatorAUTOR REVIEW
[01.12.14 20:38:09]
»

Nu sunt un expert în botanică însă am descoperit (din păcate după publicarea review-ului) un copac cu o caracteristică de care nu am mai auzit: este bisexual. Copacii-femelă produc un fruct mare, segmentat, care seamănă cu ananasul. Copacii-mascul produc grupuri mari de flori mici, parfumate. Aceste grupuri au cam 30 cm și se numesc hinano în hawaiană.

Este vorba de Pandanus tectorius (Hala în hawaiană) – un arbore de 5 până la 14 m înălțime și 4-8 metri în diametru. Are frunze distinctive lungi ca o lamă (lau hala) de 5 cm lățime și 50 de cm lungime. Și altă caracteristică interesantă: are rădăcini externe cu ajutorul cărora se sprijină de pământ.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen Lyrics
[01.12.14 20:56:54]
»

@Dabator - Mama mia, ce de rețete! Mai că mi s-a făcut foame (si chiar când mi-am propus să sar peste masa de seară)...

Cristian_h*
[02.12.14 13:24:44]
»

Uau!!! nu-mi vine să cred, acea plantă lehua arată identic (doar culoarea diferă) cu o plantă pe care am cumpărat-o drept altceva la un târg de flori şi ani de zile m-am întrebat ce este, deci aceste plante sunt endemice în insulele Hawaii şi Oceania sunt din familia Myrtaceae subspecia Metrosideros, lehua are flori roşi şi se numeşte Metrosideros polymorphaen.wikipedia.org/wiki/Met ... eros_polymorpha iar floarea mea are culoarea portocalie şi este o METROSIDEROS THOMASII gardensonline.com.au/Gard ... /Show_2440.aspx Evrika! Mulţumesc @Dabator

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
danoradea
[03.12.14 00:01:34]
»

Simplu... te invidiez

DabatorAUTOR REVIEW
[03.12.14 00:02:40]
»

@Carmen Lyrics: Scuze, dar nu am avut timp până acum să intru pe AFA. Uite mai am o propunere:

Un desert hawaiian folosit la nunți și ocazii speciale (să mănânci un desert bun găsești întotdeauna o ocazie) - Haupia - plăcintă (tartă) cu lapte de cocos, are consistența unei gelatine și un gust excelent.

Rețetele nu se dau decât pe PM altfel ne arestează webmasterii pentru atentat la siluetă și primim cartonaș . Asta pentru că tot ce e bun în viața asta e ilegal, imoral sau îngrașă .

DabatorAUTOR REVIEW
[03.12.14 00:21:07]
»

@danoradea: La fel de simplu, ai pentru ce .

Hai că am fost răutăcios. Îți urez din tot sufletul să ai și tu parte de o astfel de experiență. Dar pentru asta va trebui să treci (și sunt convins că o vei face) peste temeri ca cel povestite de tine aici.

Deși sunt sigur că pentru asta vei face orice. Și ca să fiu răutăcios până la capăt: ai grijă că sunt 3 escale. Dar fobia nu poate fi mai mare decât aceea de a face ditamai drumul cu un copil de 10 ani. Am trecut însă peste ea și am rămas cu amintiri minunate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
DabatorAUTOR REVIEW
[03.12.14 01:22:49]
»

@Cristian_h: Mulțumesc pentru că ai citit review-ul. Și știi de ce? Pentru că de multe ori m-am considerat un "follower" al tău.

Când să scriu și eu despre o destinație mai interesantă de la cine văd impresii? De la Cristian_h.

Am fost în Elafonissos anul acesta - iată că fusese și Cristian_h în 2008. În total 3 rws - al nostru + încă unul.

Să mergem la Hawaii. Cine a fost înaintea mea cu 2 ani - Cristian_h. Nu se poate spune că e doar o simplă coincidență.

Am analizat impresiile tale, am închis ochii și am realizat că următoarele mele destinații ar putea suna astfel: Cicladele, Sardinia, Benelux, Croația, Malta etc. Am de alergat, să te prind oarecum din urmă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
balasa violeta
[03.12.14 23:00:08]
»

@Dabator - interesant!

Am niste fixatii, apucaturi de om batran, puiul-pui, fructul-fruct! Mai am si alte ciudatenii gastronomice, la dulciuri sunt mult mai permisiva!

DabatorAUTOR REVIEW
[04.12.14 00:11:24]
»

@balasa violeta: Mai sus este o variantă de desert: Haupia - ar fi de încercat .

TEOANCA
[04.12.14 11:54:29]
»

@Dabator - Dupa ce am citit rand cu rand, am ras, m-am minunat, te-am invidiat... zic asa: frumoasa pustoaica!

Ca altceva n-am ce zice la semenea povestiri care mi-au umplut sufletul de placere si mintea de informatii.

Iti multumesc.

Carmen Lyrics
[04.12.14 18:52:48]
»

@Dabator -

Mda. De la rețete dulci, nu prea mă dau înapoi, ce-i drept. Doar că întâi se degustă, apoi, dacă e bun, ne apucăm de preparat. Așa că, aștept întâi degustarea și apoi rețeta. (Tot pe PM, nu-i așa?)

Yersinia Pestis
[04.12.14 19:32:05]
»

Eu, care mă credeam un tip cu vorbele, mereu, la mine, nu mai pot spune decât atât : minunat!

DabatorAUTOR REVIEW
[04.12.14 22:26:03]
»

@TEOANCA: Mulțumesc pentru tot, mai ales pentru vizită dar și pentru aprecieri

DabatorAUTOR REVIEW
[04.12.14 22:31:43]
»

@Carmen Lyrics: OK

DabatorAUTOR REVIEW
[04.12.14 22:33:59]
»

@căpcă1 Mare maestru, vrânșene, mulțumesc pentru vizită. Văd că ești în mare formă (așa tiptil-tiptil am mai citit și eu savuroasele-ți impresii postate de curând).

pmanuela
[05.12.14 11:03:19]
»

Un review de exceptie. Frumoase locuri si o descriere pe masura. Am citit, am inchis ochii si mi-am imaginat...

Felicitari!

Ma bucur din suflet ca votul meu a adus Zuperbonusul.

DabatorAUTOR REVIEW
[05.12.14 20:46:28]
»

@pmanuela: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Și pentru "Z" .

MCM
[07.12.14 03:10:50]
»

Frumoasă floarea din P32. Şi nici Heliconia psittacorum nu-i rea

DabatorAUTOR REVIEW
[07.12.14 15:11:57]
»

@MCM. Mulțumesc pentru apreciere florilor din poze..

zake
[25.05.16 18:05:19]
»

am fost si noi acolo, dar mai satisfacut am fost citid articolul... cel putin din punct de vedere tehnic...

urmeaza sa povestesc si eu peripetiile din Hawaii, cat de curand...

DabatorAUTOR REVIEW
[25.05.16 22:25:16]
»

@zake - Mulțumesc. Să știi că de abia aștept să citesc povestirile tale, sunt sigur că îmi vor trezi amintiri din periplul meu. Nici nu există îndoială că mă vei umple și de invidie.

Să știi că am recitit articolul meu și e posibil să fi fost un pic cam tehnic , dar am avut fost de-a dreptul fascinat de acele plante uimitoare și m-am simțit dator să scriu câte ceva despre ele. Măcar atât dacă nu reușesc să redau mirosul sau încântarea de a le avea în preajmă.

În rest sunt bucuros că mi-au scăpat și câteva fraze de suflet prin review-ul meu

În concluzie sunt cu ochii pe tine să știi. Hai cu impresiile!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, balasa violeta, buterfly*, Carmen Lyrics, Dan&Ema, danoradea, Eugenia55*, MCM, pmanuela, TEOANCA, zake

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06084680557251 sec
    ecranul dvs: 1 x 1