Drumul: Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Shumen - Varna - Obzor; durata 5 - 6 ore, destul de drum si cu o portiune de autostrada pana in Varna. Taxa pod Ruse: la dus 13 lei si la intors 4 leva. Vigneta pt o luna: 25 leva.
Obzor este o statiune mica, linistita si placuta. Plaja este lunga si se continua in nord pana in Byala. Nisip fin, apa curata, cu pestisori si putine meduze mici.
In partea de nord este un strand cu tobogane, deschis 10-17; apoi un cuptor din anul 600, restaurat; un dig, si mai spre Byala, prin padure sunt poteci amenajate cu lemn.
In centrul statiunii este un parc de distractii si multe terase. Am mancat la The House si Elada, insa cel mai mult ne-a placut la Kalina Garden aflata langa amfitetrul unde in fiecare seara erau spectacole folclorice sustinute de copii.
Trimis de bianca17 in 01.07.14 11:34:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bianca17); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Se pot lua si 2 vignete de cate o saptamana, adica 20 leva in total.
@cer. lumi:
”Are faleza?
Obzorul are o porţiune de faleză, destul de frumoasă, în zona sa centrală, dar acolo plaja este mai îngustă și nu este la fel de frumoasă precum cea de la nord de stațiune. Hotelurile aflate chiar în oraș sunt unele mai modeste.
Din păcate, hotelurile mai bune, situate în afara Obzorului nu beneficiază de faleză.Când am fost eu cazată la Miramar nu exista faleză şi este puţin probabil să se fi construit între timp.
În situația asta se află hotelul Miramar -la o distanță de peste un kilometru înainte de intrarea în micul oraş-staţiune, dar și Obzor Beach Resort, Sunrise All Suites sau Sol Luna Bay.
Pe mine nu m-a deranjat să mă plimb pe plaja foarte lungă, dar nu am putut ajunge în Obzor mergând pe plajă, ci doar pe şosea (drum european), caz în care am preferat să merg cu maşina personală.
- Apr.2019 Cap Emine – Magnific! — scris în 07.05.19 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Obzor – o oaza de verdeata si flori sau statiunea la marea dintre dealuri — scris în 27.06.17 de vulpe mihaela din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Câteva cuvinte despre Obzor... — scris în 02.08.16 de cristisch2003 din BUZăU - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Obzor - orașul soarelui — scris în 06.07.13 de Krisko din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2013 Vacanta in Obzor — scris în 17.05.13 de roth din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2013 Sejur doi in unu — scris în 11.05.13 de cornelia10 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Obzor o statiune in plina dezvoltare — scris în 13.08.10 de ionescunic din BUCURESTI - RECOMANDĂ