93403 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Obzor și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.05.2019
DE
Avatar nicole33
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN București
înscris/ă în 12.03.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Cap Emine – Magnific!


Urmare de aici

Capul Emine (Емине Нос) este un frumos promontoriu stâncos, o stâncă aproape verticală care oferă o panorama magnifică asupra mării de la o înălţime de 60 metri. La poalele acestuia valurile mării se sparg clocotind pe o plajă îngustă şi pietroasă. Există sute de stânci subacvatice, dar și deasupra apei, pe o distanţă de peste 250 de metri. Din acest motiv, coasta este foarte periculoasă pentru navigaţie, iar marinarii o evită. Pe poteci înguste şi foarte abrupte am fi putut ajunge până la plajă, dar eu sigur nu aş mai fi fost în stare să urc şi înapoi, aşa că las altora plăcerea de a vizita şi plaja :D.

Provenienţa numelui, Emine, este încă neclară, existând mai multe versiuni. Grecii îi spuneau Capul Haemi, posibil ca numele să provină de la Aemon (denumirea antică a Stara Planina). O altă variantă susţine că ar fi fost numit după mama lui Mohamed (Emine, în limba turcă).

În secolele XII-XIV lângă farul – vizibil şi astăzi – exista fortăreaţa bulgară Emona, iar portul figura pe hărţile maritime din acele vremuri. În 1366 această fortăreaţă a fost cucerită de Amadeus al VI-lea, conte de Savoia, iar în 1369 a fost capturată de despotul Dobrotici.

În prezent au ramas doar nişte ruine ale cetăţii. Există, de asemenea, ruinele mănăstirii şi farul – funcţional şi astăzi, cu rolul de a direcţiona vasele spre Golful Burgas. Farul și ruinele mănăstirii nu pot fi vizitate, acestea aflându-se pe vârful stâncii dar într-o zonă militară cu acces restricţionat.

Cap Emine este punctul cel mai estic al Munţilor Balcani și este considerat a fi o limită între coasta nordică și cea sudică a Mării Negre. Este situat la 79 kilometri sud de Varna, la 54 kilometri nord de Burgas și la doar 14 kilometri sud de Obzor, de unde am plecat şi noi în această excursie.

Având experiența vizitei făcute în urmă cu doi ani la Cap Kaliakra, despre care eu nu am apucat să povestesc, dar au făcut-o foarte bine colegii de excursie, nu puteam rata ocazia de a vizita un alt „Cap” al Bulgariei, mai puţin cunoscut şi mult mai puţin vizitat decât Cap Kaliakra, prin urmare mai sălbatic, dar oferind peisaje la fel de spectaculoase.

Singura mea ezitare era legată de faptul că, din puţinele informaţii disponibile pe internet, drumul până acolo era descris ca fiind unul prost şi foarte prost. Poate şi din acest motiv, al accesului dificil, Cap Emine este mult mai puţin vizitat de către turişti, o şosea perfect asfaltată şi o parcare amenajată fiind în acest caz doar un vis. După o discuţie cu domnişoara de la centrul de informare turistică din Byala, singurul pe care l-am găsit deschis în perioada Sărbătorilor Pascale, am decis să ne încercăm norocul, încurajată de aceasta care mi-a spus că a parcurs drumul spre Cap Emine cu un Ranault Clio, secretul fiind „slowly, slowly” pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie.

Accesul se face din drumul european E87 Varna – Burgas, cam la jumătatea distanţei dintre Obzor şi Banya am virat la stânga la indicatorul către Irakli 2 kilometri şi Emona 8 kilometri. Pe porţiunea până la Irakli drumul a fost cât de cât acceptabil, cu destule gropi, dar uşor de ocolit în condiţiile unui trafic ca şi inexistent. Spre regretul meu, nu am putut ajunge şi la Irakli Beach – o plajă deosebit de frumoasă, dar pe care nu am văzut-o decât în pozele de pe net, deoarece drumul era închis şi în lucru.

Am virat dreapta pe un drum care începea să fie şi mai prost, urmând indicatoarele spre Emona. Am ajuns la bifurcaţia spre satul Emona în dreapta, dar noi ne-am continuat drumul spre Cap Emine pe direcţia înainte. Ei bine, aici am greşit. Ar fi trebuit să renunţăm la maşină, să o parcăm acolo şi să ne continuăm drumul 2-3 kilometri pe jos. Maşina ne-ar fi fost recunoscătoare :D. Dar eu m-am ambiţionat să merg mai departe cu o maşină cu garda joasă pe un drum impropriu. O maşină de teren nu ar fi avut nicio problemă, dar pentru noi drumul a fost foarte greu. În încercarea de a evita şleaurile adânci, am „şters” maşina de toţi boscheţii ţepoşi de pe marginea drumului. Soţul m-a bombănit non stop că să întorc înainte de a rămâne cu maşina acolo pe coclauri, dar „japoneza” a supravieţuit în final traseului off road, chiar dacă nu era învăţată să circule pe asemenea drumuri.

În pofida accesului auto dificil până la Cap Emine, odată ajunşi acolo am avut surpriza să constatăm că nu eram singurii nebuni plecaţi pe coclauri, alte două maşini bulgăreşti erau deja acolo.

Despre peisajul superb oferit de Cap Emine voi lăsa pozele să vorbească. Ne-am lăsat bătuţi de vânt şi, de la înălţime, am admirat marea care clocotea la picioarele noastre, am fotografiat şi ne-am fotografiat în acel peisaj, am remarcat ruinele vechii cetăţi Emona, apoi am plecat spre casă.

Nu se plătește niciun fel de taxă de acces sau de vizitare. Personal, aș fi preferat să plătesc o taxă de vizitare, ca peste tot, dar să beneficiez de un drum decent până la acest obiectiv. Impresia mea este că în mod intenționat se lasă totul așa mai „natural”, un flux foarte redus de vizitatori ajutând la conservarea frumuseţii naturale a zonei, fără ca nimic comercial să-i ştirbească frumuseţea.

La doi-trei kilometri de Cap Emine se află satul Emona, care nu are mai mult de 37 de locuitori, însă vara este asaltat de turiştii care doresc să petreacă vacanţe în mijlocul naturii, dar în vile luxoase. În satul Emona am ajuns şi noi la întoarcere, în încercarea de a descoperi un drum mai bun care să ne scoată în drumul european, dar încercarea a fost sortită eşecului şi am fost nevoiţi să ne întoarcem pe acelaşi drum ca şi la venire.

Există o legendă frumoasă despre Cap Emine: odată un paznic al farului era un bătrân marinar care locuia aici cu singura sa fiică, o fată incredibil de frumoasă. Fata era sălbatică și liberă – înota, se plimba cu barca, prindea peşte, iar viaţa la malul mării a făcut-o puternică și curajoasă. Odată, în timpul unei furtuni teribile, ea a salvat un marinar care era pe cale să se înece. Între cei doi s-a înfiripat o dragoste puternică. Mai târziu marinarul a plecat, promiţând că se va întoarce, dar nu a putut să-și respecte promisiunea. De dimineaţa devreme şi până târziu în noapte, fata a stat pe Cap Emine aşteptând întoarcerea iubitului ei. În cele din urmă, înnebunită de disperare, s-a aruncat în mare, iar valurile au devenit roșii purpurii. Şi astăzi, când soarele răsare din mare, apa din jurul Capului este roșiatică amintind de finalul tragic al unei poveşti de dragoste.

Recomand vizitarea acestui loc de o frumuseţe sălbatică incredibilă, dar mare atenţie la drumul de acces foarte dificil.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de nicole33 in 07.05.2019 07:47:27

Validat / Publicat: 07.05.19 08:51:22


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 1461


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  98200 PMA (din 74 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de nicole33? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- crismis
[07.05.19 09:18:00]
» mesaj pers

   @nicole33: Chiar magnific! Îmi imaginez cum arată pe vreme frumoasă...

   Dacă ne încadrăm în timp și dacă-l conving pe Tati, poate ajungem și noi acolo la vară, la întoarcerea din Turcia!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[07.05.19 09:34:36]
» mesaj pers

   @crismis:

   Mulțumesc mult pentru vizită și ecou!

   Locul arată excepțional. Pe mine m-a încântat de-a dreptul și, pe lângă peisaj, am apreciat mult liniștea locului, natura aproape virgină, lipsa oricărui element comercial. Nu mi-a trebuit nici bere, nici suc, nici măcar magneți de frigider :)).

   Atenție mare însă la drumul de acces.

   Felicitări pentru decizia de a vizita Turcia :) ! Era și timpul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- diacrys
[07.05.19 09:50:19]
» mesaj pers

   @nicole33: Binevenit articolul, eu nu știam despre acest obiectiv. Am rămas impresionată de capul Kaliakra, anul trecut (nu credeam că pot exista locuri atât de deosebite nu prea departe de România) și sper să găsesc timp să scriu și despre asta. Sper să mai ajung în Bulgaria, chiar sunt multe locuri de văzut.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[07.05.19 09:51:07]
» mesaj pers

   @nicole33: Spectaculos e puțin spus, mă topesc după asemenea locuri in care pot să-mi arunc gândurile între cer și pământ.

   Tyulenovo rămâne pentru mine crema cremelor, nici Kaliakra nu e de lepădat dar acolo e mai comercial un pic.

   Dacă timpul îmi permitea mergeam in mai multe asemenea locuri de Paști, mai sunt câteva frumuseți stâncoase pe litoralul bulgaresc.

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- krisstinna
[07.05.19 09:57:31]
» mesaj pers

   @crismis: Te poți opri și la Cape Accra, e senzațional și acolo, accesul e mai ușor, poți ajunge lejer și la plajă, sunt și trepte, sunt și ruinele fortăreței.

   Noi am oprit și in Sarafovo, lângă Burgas, e un loc drăguț, cu vile pentru cazare, am mâncat ieftin și bun intr-o berărie cocoțată pe malul înalt al așezării. E și plaja acolo, un bar pe plaja, câteva diguri, mie mi-a plăcut tare mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[07.05.19 10:20:58]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[07.05.19 11:38:39]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mulțam frumos pentru ponturi! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[07.05.19 17:23:01]
» mesaj pers

   @krisstinna:

Tyulenovo rămâne pentru mine crema cremelor, nici Kaliakra nu e de lepădat dar acolo e mai comercial un pic.

   Tyulenovo mi-a plăcut şi mie mult de tot, la fel şi Cap Kaliakra, chiar dacă la data vizitei mele a fost destul de aglomerat. Aici, la Cap Emine, rămăsesem la un moment dat singurii vizitatori, noi doi, vântul şi marea.

Dacă timpul îmi permitea mergeam in mai multe asemenea locuri de Paști, mai sunt câteva frumuseți stâncoase pe litoralul bulgaresc.

   Mie-mi spui? :)) Noi am legat Paştele cu 1 Mai şi în şapte zile nu am reuşit să vedem tot ce aveam pe listă, ultimele două obiective fiind "sărite" din motiv de gleznă entorsată:((.

   Mulţumesc pentru vizită, ecouri şi completări! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[07.05.19 17:23:31]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Mulţumesc! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[07.05.19 17:33:53]
» mesaj pers

   @diacrys:

Am rămas impresionată de capul Kaliakra, anul trecut (nu credeam că pot exista locuri atât de deosebite nu prea departe de România) și sper să găsesc timp să scriu și despre asta.

   Cap Kaliakra m-a impresionat şi pe mine când l-am vizitat în 2017 cu ocazia minivacanţei de 1 Mai petrecută la Eforie. Am vizitat atunci mai multe locuri superbe de pe litoralul bulgăresc aflate la nord de Varna, locuri pe care le ratam de fiecare dată alegând alt punct de trecere a frontierei. Nu am apucat să scriu atunci propriile impresii, iar să reiau acum acest subiect, chiar dacă amintirile sunt încă vii şi pozele multe şi frumoase, ar fi destul de dureros pentru mine, din motive personale.

   Sfatul meu: în măsura timpului disponibil, scrie despre aceste locuri atât de frumoase şi totuşi destul de puţin promovate.

Sper să mai ajung în Bulgaria, chiar sunt multe locuri de văzut.

   Bulgaria este o destinaţie aproape de noi, foarte uşor accesibilă cu auto şi care continuă să ne surprindă chiar după foarte multe vizite.

   Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- Zoazore
[07.05.19 20:10:13]
» mesaj pers

   @nicole33: Într-adevăr măreț! Și eu cred că intenționat a rămas așa, sălbatic! Și, dacă așa e, e bine!

   Frumos tablou: voi doi și marea, voi doi și cerul, vântul și valurile!

   Superbe peisaje, frumoase poze! Parc-s din altă lume!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Denisa13
[07.05.19 22:06:07]
» mesaj pers

   @nicole33: " ultimele două obiective fiind " sărite" din motiv de gleznă entorsată " - vad ca n-ai plecat cu mana goala din vizita. Pe langa cafea ai luat si glezna entorsata. Sper sa nu fie foarte grav si sa te refaci repede.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[07.05.19 22:44:55]
» mesaj pers

   @Zoazore:

Și eu cred că intenționat a rămas așa, sălbatic! Și, dacă așa e, e bine!

   Sunt avantaje şi dezavantaje. Mi-a plăcut mult liniştea şi "naturalul" locului, dar calitatea drumului până acolo poate descuraja pe mulţi, inclusiv pe tine, deoarece ar fi foarte greu dacă nu imposibil de parcurs cu noua ta achiziţie roşie :p

Superbe peisaje, frumoase poze! Parc-s din altă lume!

   Peisajul este mult mai frumos în realitate decât am reuşit să surprind eu în fotografii. Nu am nici talent şi nici lumina nu m-a ajutat.

   Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[07.05.19 22:54:57]
» mesaj pers

   @Denisa13:

vad ca n-ai plecat cu mana goala din vizita. Pe langa cafea ai luat si glezna entorsata.

   Bună reclamă îmi faci =))

   Deşi nu am băut după soţul tău, se pare că s-a luat. Ceva bun nu putea copia :)).

Sper sa nu fie foarte grav si sa te refaci repede.

   La culoare glezna mea arăta mai bine, dar la dimensiune îl concuram serios. Am fost la un pas de a-mi anula următoarea vacanţă. La orice spital mi-ar fi pus piciorul în ghips fără să stea la discuţii şi mă bloca pentru trei săptămâni dându-mi toate planurile peste cap:(. M-am tratat cu antiinflamatoare şi alte chestii mai băbeşti şi am reuşit după doar două zile să suport un zbor cu avionul de peste trei ore. Acum îmi revin prin înot şi exerciţii în mare.

   Mulţumesc pentru vizită, urări şi ecou! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[33] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068509">Şterge vot</a></div><span id="v91068509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068510">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068510"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068510">Şterge vot</a></div><span id="v91068510" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068510)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068510Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068510MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068511">Şterge vot</a></div><span id="v91068511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068512">Şterge vot</a></div><span id="v91068512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Farul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068513">Şterge vot</a></div><span id="v91068513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Farul
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068514">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068514"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068514">Şterge vot</a></div><span id="v91068514" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068514)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068514Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068514MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Farul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068515">Şterge vot</a></div><span id="v91068515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Farul
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068516">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068516"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068516">Şterge vot</a></div><span id="v91068516" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068516)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068516Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068516MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068517">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068517"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068517">Şterge vot</a></div><span id="v91068517" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068517)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068517Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068517MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Pietre și flori -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068518">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068518"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068518">Şterge vot</a></div><span id="v91068518" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068518)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068518Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068518MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Pietre și flori
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Farul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068519">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068519"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068519">Şterge vot</a></div><span id="v91068519" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068519)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068519Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068519MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Farul
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068520">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068520"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068520">Şterge vot</a></div><span id="v91068520" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068520)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068520Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068520MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068521">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068521"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068521">Şterge vot</a></div><span id="v91068521" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068521)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068521Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068521MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Pietre și flori -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068522">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068522"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068522">Şterge vot</a></div><span id="v91068522" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068522)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068522Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068522MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Pietre și flori
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Farul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068523">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068523"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068523">Şterge vot</a></div><span id="v91068523" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068523)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068523Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068523MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Farul
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068524">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068524"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068524">Şterge vot</a></div><span id="v91068524" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068524)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068524Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068524MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068525">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068525"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068525">Şterge vot</a></div><span id="v91068525" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068525)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068525Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068525MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Ruinele vechii cetăți Emona -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068526">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068526"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068526">Şterge vot</a></div><span id="v91068526" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068526)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068526Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068526MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Ruinele vechii cetăți Emona
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Ruinele vechii cetăți Emona -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068527">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068527"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068527">Şterge vot</a></div><span id="v91068527" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068527)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068527Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068527MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Ruinele vechii cetăți Emona
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Ruine -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068528">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068528"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068528">Şterge vot</a></div><span id="v91068528" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068528)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068528Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068528MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Ruine
foto nicole33 [07.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068529">Şterge vot</a></div><span id="v91068529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068530">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068530"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068530">Şterge vot</a></div><span id="v91068530" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068530)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068530Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068530MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Farul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068531">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068531"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068531">Şterge vot</a></div><span id="v91068531" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068531)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068531Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068531MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! Farul
foto nicole33 [07.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068532">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068532"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068532">Şterge vot</a></div><span id="v91068532" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068532)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068532Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068532MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068533">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068533"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068533">Şterge vot</a></div><span id="v91068533" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068533)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068533Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068533MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068534">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068534"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068534">Şterge vot</a></div><span id="v91068534" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068534)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068534Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068534MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068535">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068535"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068535">Şterge vot</a></div><span id="v91068535" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068535)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068535Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068535MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068536">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068536"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068536">Şterge vot</a></div><span id="v91068536" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068536)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068536Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068536MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068537">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068537"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068537">Şterge vot</a></div><span id="v91068537" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068537)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068537Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068537MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068538">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068538"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068538">Şterge vot</a></div><span id="v91068538" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068538)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068538Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068538MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068539">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068539"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068539">Şterge vot</a></div><span id="v91068539" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068539)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068539Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068539MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [APR-2019] Cu mașina la Cap Emine -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068540">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068540"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068540">Şterge vot</a></div><span id="v91068540" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068540)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068540Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068540MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [APR-2019] Cu mașina la Cap Emine
foto nicole33 [07.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [APR-2019] Cap Emine - Magnific! -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1068541">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1068541"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1068541">Şterge vot</a></div><span id="v91068541" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1068541)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1068541Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1068541MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [APR-2019] Cap Emine - Magnific!
foto nicole33 [07.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[33] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.148701906204 sec