GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Partea a doua, a sejurului nostru în Bali, a fost destinată plajei și relaxării, în stațiunea de lux Nusa Dua. Mai aveam multe de văzut în Bali, dar trebuie să mai găsești timp și pentru relaxare. Dar cum eu tot n-am stare, m-am gândit să mai fac o excursie.
Pe plajă erau tot felul de oferte pentru sporturi nautice. Doar că eu vroiam altceva. Mă interesa o vizită pe Turtle Island.
Aici în Bali guvernul a făcut un program pentru protejarea și salvarea speciilor de broaste țestoase. Astfel au creat o zonă specială pentru conservarea speciei, fiind după cât se pare, pe cale de dispariție.
Nu știu cum fac eu, dar cu siguranță am lipici la moșuleți simpatici. Au încercat mulți să-mi vândă această excursie, dar nu am bătut palma, în primul rând, din cauza prețului exorbitant cerut. Pentru o tură cu barca, unde vedeam niște pești la reciful de corali și pentru o vizită de o oră la Turtle Island îmi cereau 50 USD de persoană. Foarte mult, nici n-am vrut să aud. Era un centru si la noi la hotel ce vindea această excursie, dar erau și lângă plaja noastra privată, niște baștinași cu preturi mai decente. Ei bine de-acolo am hotărât să ne achiziționăm excursia.
Cum nu aveau mulți mușterii, se pare că au mai lăsat și ei, din preț. Am negociat cu mosulețul simpatic, până la 10 USD de persoană și am bătut palma. Cum era o zi frumoasă, fără ploaie am zis că o să mergem pe la ora 16.00. Ei bine n-am mai scăpat de el. De moșuleț fireste. Toată ziua a stat efectiv cu ochii pe noi. Probabil pentru că nu-i dădusem niciun avans și îi era frică să nu ne piardă, de mușterii.
În fine s-a făcut și ora de plecare. Ne prezentăm la debarcader, echipați corespunzător pentru snorkeling și cu prosoape după noi. Când ne-a văzut moșulică a început să râdă. Ne-a explicat că nu facem snorkeling. Ne-a arătat că barca are un mic fund de sticla și că vedem pe-acolo peștii. Pe bune? Cam țeapă i-am zis.
În fine am trecut peste asta și ne-am îmbarcat. Cârmaciul un puști foarte simpatic, a început să zboare cu noi, spre reciful de corali. Am admirat de la distanță și portul din Nusa Dua, de unde se face transferul spre insula Lombok sau spre Gili Island.
La un moment dat am ajuns într-o zonă unde erau mai multe bărci oprite, deasupra recifului de corali. Vedeai prin mica fereastră de pe fundul bărcii, câtiva peștisori, amețiți de atâtea elice. Poate pentru prima oară în viață, ar fi fost ceva interesant, dar pentru noi era doar pierdere de vreme. Îi zic, păi dacă nu facem snorkeling, hai să nu mai pierdem vremea. Dăi bice birjar și du-ne la Turtle Island.
După alte 10 minute am ajuns la destinație. Aici am fost întâmpinați de o... casieră. A trebuit să platim 20000 IDR, de persoană. Un preț micuț, care probabil ajută la susținerea acestui program.
Am fost preluați de un tip foarte impozant, care avea rol de ghid. Primele cu care am făcut cunostință au fost broaștele țestoase. Erau foarte mari. Eu nu am mai văzut de aceste dimensiuni, decât la tv. Se pare ca le ține acolo până se maturizează un pic, adică până la vreo 70 de ani, apoi le da drumul in mare!!! Ne-a scos una din apă pentru a putea face poze cu ea.
Ce să spun? Bazinul în care stăteau broaștele astea țestoase era cam mizerabil Știu că sunt broaște de mare, dar nu prea cred că ăsta-i mediul lor natural.
A urmat admirarea broscuțelor mai mici. Acestea erau ținute în acvarii cu apă limpede si parcă arătau mai bine. Am făcut poze cu multe dintre ele. Pentru că aici, pentru satisfacerea turiștilor probabil este ceva între circ si zoo. Ca și turist mi-a plăcut să fac poze cu ele, ca și iubitor de animale parcă nu prea mi-a plăcut ce-am văzut. Am revenit de-acolo cu sentimente cam amestecate.
După ce am admirat și hrănirea broscuțelor țestoase am avut parte de câteva surprize. Noi credeam ca vom vedea doar broaște țestoase, mai mari sau mai mici. Dar mai erau și alte animale, domesticite sa zicem, cu care puteam face poze.
Primul a fost un șarpe imens, pe care ni l-a pus după gât. Sincer a fost prima oară în viață când am pus mâna pe un șarpe viu. Și mai era și imens. Și mai și scotea limba la mine. Ei bine doar când am scos pozele acasă, am văzut ca avea gura legată cu scotch.
Am admirat și hrănit o maimuțică. O chema Lilly și era cam tristă că nu era cu prietenele ei, de la Monkey Forest. Apoi am făcut poză cu un uliu. Am fost avertizați să nu-l atingem, că s-ar putea să ne capseze.
Am mai admirat si pozat arici, lilieci chiar și o iguană. Incredibil de grea era. Frumoasă, foarte frumoasă. Un animal ce vine din preistoric.
Am mai admirat și zibete, dar erau tot la somn, fiind animale nocturne. Am mai făcut poză cu o pasăre cu ciocul mare, foarte frumoasă, ce mi s-a suit la un moment dat în cap. De drag conform ghidului, doar că nu-l cred.
La încheierea turului am primit o fotografie înrămată de ei, contra cost desigur. Apoi, pentru că trebuia să fim storși de toți banii de la noi, am fost invitați la o terasă. Aici am consumat o nuca de cocos.
La plecare n-am scăpat de ei, până nu am vizitat și magazinul de suveniruri. Am fost îndemnați să cumpăram câte ceva, spunându-ne firește, că e pentru hrănirea animalelor!
După, ne-am suit iar în barcă și am fost duși în mare viteză, înapoi la hotel.
Nici nu știu dacă să recomand sau nu o vizită aici. Sentimentele cu care ne-am întors de-aici, au fost foarte amestecate.
Trimis de robert in 23.02.16 10:33:49
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Rog: https://www.youtube.com/watch?v=-Cu0ihE490s&list=PLFgquLnL59alQ4PrI-9tZyl0Z8Bqp-RE7&index=4
Mersi!
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Bali, [ALTE ZONE]" (deja existentă pe sait)
-
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Ateptam inca un articol legat de aceasta destinatie si uite ca el a venit. Foarte frumos si stau si ma gandesc ca ei sunt foarte buni negociatori si in final obtin ce vor ei lasandu-ne sa vredem ca noi am obtinut ce vrem. Una peste alta cu sarpele de gat esti deosebit si-mi doresc si eu o astfel de experienta. Felicitari
Serios, ai avut curaj sa pui sarpele dupa gat? Eu nici fotografia n-am marit-o Ai votul meu si ti-as mai da inca zece pentru staparirea de sine pe care o ai. Apropo, ce marca era sarpele? Dar fara amanunte, si mai ales, fara poze.
@mishu - Nu sunt buni negociatori. Ăia sunt turcii sau arabii.
Ăstia doar se aruncă și ei. La cine ține bine, la cine nu, iar bine. Sunt o grămadă de oameni cu bani pe-acolo. Cu bani adevărați, așa că încearcă și ei marea cu degetul.
Mersi frumos pentru vizită și pentru aprecieri.
Cât despre experiența cu șarpele nu e ceva ce mi-am dorit neapărat. Efectiv m-am trezit cu el de gât!
@Radu Tudoran - Mersi frumos.
Ce să zic? Și eu am așa o reținere, ancestrală de aceste reptile, dar atunci mi-am învins-o. Nu știu nici eu, dacă aș mai face-o vreodată.
De șarpe ce să zic: seamănă cu un pui de anaconda. E un șarpe neveninos. El se încolăcește în jurul prăzii, până o sugrumă.
Nu mai pun poze, dar îți indic un link spre o mai bună informare: http://www.zooland.ro/anaconda-animal-de-companie-3317
Frumos articolul, dar ceea ce ai scris despre conditiile in care stau broastele si chiar si celelalte vietuitoare de acolo parca iti lasa asa... un gust amar... ma gandesc cum stau totusi la noi la Baneasa in custile insalubre la Zoo...
Vis-a-vis de sarpele pus vrei nu vrei dupa gat, nu stiu ce sa zic...
In fine este foarte interesant si foarte util pentru toti cei care-si permit sa viziteze Bali-ul.
Felicitari si m-am inscris pentru urmatorul review
Vacante placute in continuare
@diana2015: Ce sa zic? Încerc sa prezint lucrurile cât mai obiectiv! Firește după percepția proprie! Câteodată îmi iese, câteodată mai puțin!
Mersi pentru aprecieri!
O mică precizare : dacă vrei sa urmărești seria Bali cred ca ar trebui sa o iei de la început. Sfârșitul e aproape, foarte aproape!
Călătorii frumoase și tie!
@robert: stai liniștit nu ai simțit răsuflarea mea în ceafă și doar am scris "ești urmărit" deci am citit de la început.
Oricum foarte, foarte utile pentru toți cei care vor să meargă în Bali, aceste relatări.
Păcat că "sfârșitul e aproape, foarte aproape! " deoarece așa exploram și eu o țară pe care din păcate prea curând n-am cum s-o vizitez
Aștept cu sufletul la gură următoarea peripeție
Scuza-ma ca te intreb, dar broastele alea cati ani traiesc, daca abia la 70 de ani se maturizeaza si apoi le da drumul in apa? Trebuie sa aiba grija de ele vreo 2 generatii pana sa vada si ele apa albastra inseamna ca...
Oricum te-am urmarit zilele acestea cu articolele din Bali si tot nu imi trece sentimentul de invidie fata de tine, pentru ca esti un norocos ca ai ajuns pana aici
@alina1104 - În medie o broască țestoasă trăiește, după știința mea, în jur de 150-200 de ani. Totuși nu sunt rare cele care trăiesc mai mult. Mai multe vezi aici:http://www.testoase. go.ro/files/stiati_ca. htm
Invidia colegială este ok, ne ajută pe toți să progresăm. Și eu la rândul meu, poate sunt invidios pe colegii de-ai nostrii care a ajuns în locuri deosebite! ; -)
Îți doresc multe vacanțe frumoase.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 Bali — vacanta perfecta — scris în 19.04.24 de roxana198 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Mayong Cultural Walk: exact așa trebuie să arate un tur cultural — scris în 26.02.23 de garcia din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 Bali cea mai vizitata insula din Asia — scris în 31.01.20 de dan39 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2019 My Bali dream - cum am descoperit raiul verde — scris în 15.05.19 de malli_alisar din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2017 Despre plajele din Bali — scris în 26.03.19 de r-Uca din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Balangan Beach — scris în 09.09.18 de Alexandra_26 din ARAD - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Honeymoon, fabulos — scris în 09.08.17 de Isabela93 din CRAIOVA - RECOMANDĂ