GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Relaxare totală în Băile Felix și nu numai
Prima parte a vacanței pe care am petrecut-o anul acesta hoinărind prin România, ne-a adus în apropierea stațiunii Băile Felix. Mai precis ne-am cazat la o locație cu regim închis din Băile 1 Mai pe care am rezervat-o de la serviciu.
Motivul pentru care am ales să ne începem concediu aici a fost pentru a ne încărca bateriile timp de o săptămână, relaxându-ne în ștrandurile cu apă caldă din această zonă.
Pentru a nu ne plictisi am ales să vedem cât mai multe din ele și astfel schimbând peisajul aproape zilnic și încercând tot felul de ape termale am reușit să ne dăm seama că, chiar dacă ești o persoană mai activă dar ști cum să îți umpli timpul, nu reușești să te plictisești nici aici care este cunoscută ca o zonă pentru relaxare.
Am să încerc să vă povestesc câte ceva despre fiecare ștrand unde am fost pentru a vă face o primă impresie pentru când o să vreți să ajungeți acolo.
Ștrandul Venus din Băile 1 Mai - „ este cel mai mare ștrand termal din stațiunea Băile 1 Mai, în acest ștrand veți găsi 14 bazine din care: 1 bazin olimpic, un bazin cu trambuline, cea mai înaltă trambulina fiind de la 5 m, și un bazin mare trapezoidal cu o adâncime în creștere, iar cea mai mare adâncime este de 2,5 m. Bazinul cu trambuline este de forma rotunda și adâncimea apei este de 4 m. Mai sunt 2 bazine rotunde pentru copii cu apa mica de 0,5 m. Chiar la intrare primele 8 bazine sunt în forma de floare, iar în mijloc o mica terasa. În interiorul ștrandului sunt mai multe societăți comerciale, care va oferă o gama larga cu băuturi răcoritoare și alcoolice reci și mâncăruri specifice”.
Cam așa se promovează ștrandul pe site-ul său. Acum să vă spun ce am găsit noi aici.
Ștrandul este situat nu departe după intrarea în 1 Mai pe partea stângă și are o parcare generoasă unde se poți găsi locuri de parcare și la umbră. Nu știu dacă se plătește pentru parcare pentru că noi am ajuns aici pe jos, fiind destul de aproape de locul unde am fost cazați. De fapt cred că toți care sunt cazați în 1 Mai vin aici pe jos pentru că stațiunea nu este mare.
Intrarea costă 15 lei pentru adulți și 7 lei pentru copii, fiind cea mai ieftină intrare comparativ cu ștrandurile la care am ajuns noi în zonă.
Ca și bazine am găsit funcționale doar 5 dintre cele 8 bazine care formează o floare, patru având apa de aceeași adâncime și unul care are apa de până la 2,5 m unde se poate înota, fiind și singurul bazin de aici unde se poate înota. În afară de acestea funcțional mai era doar bazinul pentru sărituri.
Locuri pentru stat la umbră sau la soare sunt mai mult decât suficiente, șezlongurile se închiriază contra sumei de 5 lei și pot fi puse unde vrei.
Barul cu terasă care se află în mijlocul bazinelor care dau forma unei flori, era funcțional dar se pot consuma doar băuturi acolo.
Pentru servit masa erau câteva terase mai mici sau mai mari. Noi am mâncat la terasa mai mare care este situată aproape de intrare, mâncarea fiind bună și destul de ieftină comparativ cu prețurile din celelalte ștranduri.
Am petrecut acolo doar după-amiaza zilei în care am ajuns, dar ne-a plăcut pentru că apa este caldă și curată și ștrandul beneficiază de multe locuri unde te poți relaxa la umbră.
AquaPark President - se află la ieșirea din Băile Felix spre Deva, pe partea dreaptă.
Parcarea este destul de mare dar în sezon se găsește loc de parcare destul de greu, așa că noi am parcat de fiecare dată când am fost acolo, imediat după intrarea în aquapark pe partea dreaptă, unde este un teren viran.
Intrarea la AquaPark President costă 50 lei pentru un adult /zi și 20 lei pentru copii/zi, existând și variante de preț pentru 3 sau 5 ore, pentru grupuri ori pentru clienții Hotelului President.
La intrare primești o brățară tip ceas pe care trebuie să încarci bani pentru a putea cumpăra ceva din interiorul ștrandului. Brățara o folosești deasemenea și pentru încuiatul și descuiatul dulapului pentru haine sau ce mai vrei să lași acolo.
Pe site-ul ștrandului spun că dispun de următoarele” 13 piscine interioare, 5 piscine exterioare, zonă agrement copii, tobogan interior și exterior, saună turcească, baie turcească, saună finlandeză, centru de masaj, bazin cu valuri, grotă mediteraneană, zonă de relaxare și liniștire, restaurant, terasă, parcare”.
Am regăsit aici tot ce scrie pe site, dar unele „piscine exterioare„ sunt de fapt cam cât o baltă în care încap câțiva copii.
La interior nu am stat să număr fiecare bazin, mai mic sau mai mare, care se află acolo dar la exterior, concret, te poți relaxa doar în trei bazine dintre care două comunică. Celelalte două „piscine exterioare„ fiind de fapt, bazinul unde aterizezi de pe toboganele exterioare și un mic bazin pentru copii care comunică cu cele două bazine unite. Bazinul cu valuri este de fapt tot unul din bazinele exterioare care are în mijloc o sferă pe care dacă o agiți produce valuri.
Toboganele exterioare sunt în număr de trei din care unul era nefuncțional și au un program de doar trei ore pe zi și nu consecutive. Mai sunt două tobogane și în interior, unul care te scoate în interior și unul în exterior.
În interior este destul de frumos, sunt bazine de diferite forme și funcționalități, așezate la parter și la etaj.
Șezlongurile sunt incluse în prețul intrării și sunt suficient de multe, atât în interior cât și în exterior unde locurile la umbră sunt asigurate de niște umbrele mari și de multe umbrele mici care pot fi mutate unde ai nevoie.
Un bar în interior și unul în exterior te ajută să rămâi hidratat iar pentru servit masa există o terasă unde două firme oferă mâncare bună la un preț decent pe care o plătești cu brățara iar la ieșirea din ștrand primești înapoi banii pe care nu i-ai cheltuit.
Ne-am petrecut aici trei zile din cele șapte, în primul rând pentru că am beneficiat de o reducere substanțială la intrare, dar și pentru că aici ne-am simțit cel mai confortabil și nu ne-am plictisit.
Ștrand Apollo - Felix - se află foarte aproape de intrarea în Băile Felix dinspre Oradea.
În apropiere este o parcare mare cu plată și multe locuri de parcare sunt pe lateralul drumului care străbate Băile Felix și trece prin spatele ștrandului.
Ștrandul este compus din Ștrandul Apollo și Ștrandul Felix care acum sunt unite într-un singur ștrand. Intrarea se poate face pe la fiecare dintre ele și costă 30 lei pentru un adult și 15 lei pentru un copil.
În zona ștrandului Apollo bazinele sunt mai micuțe iar apa este foarte caldă.
Bazinele din zona ștrandului Felix sunt mai mari și zona este mai animată, majoritatea oamenilor alegând să stea în această zonă. Tot aici este și zona cu tobogane, acestea funcționând ca și în alte locuri, cu întrerupere.
La acest ștrand, din păcate, zonele de stat la umbră sunt foarte puține, iar umbrelele sunt cam rare. Șezlongurile sunt incluse în prețul intrării și sunt suficient de multe.
Sunt câteva baruri, magazine cu suveniruri și articole pentru baie, o mică cofetărie și o autoservire unde am servit și noi masa. Mâncarea mi s-a părut puțină și scumpă. Tot scump mi s-a părut și caserola de fructe, formată din câteva boabe de struguri cu câteva bucăți de pepene peste care puneau niște frișcă și cereau un preț nesimțit de 20 lei. Pe bani ăia puteai să cumperi kilograme de fructe.
Aquapark-ul Nymphaea - se află în Oradea pe Aleea Ștrandului, nr. 13 B.
„Are un arsenal de 10 tobogane incitante, 15 bazine de înot și relaxare, structuri de joacă speciale pentru copii, 6 saune, saloane de masaj, baie turcească, terenuri de sport și restaurante”.
Da chiar am regăsit toate astea funcționale. E adevărat că și aici toboganele funcționează cu întreruperi, dar pentru ștrandurile din România nu mai e nimic neobișnuit asta.
Parcarea este gratuită și foarte mare.
Pentru intrare se folosește același sistem cunoscut, cu brățară și trebuie și aici să o încarci cu bani pentru a putea cumpăra ceva din interior. Intrarea costă 50 lei /zi pentru un adult, 25 lei/zi pentru copii până la 14 ani și 40 lei/zi pentru elevii cu vârsta între 14 - 18 ani. Mai sunt multe alte variante de bilete: pentru 3 ore, pentru seară, pentru înot, pentru grupuri, etc.
Am ales să mergem aici într-o zi de joi sperând că dacă nu e o zi de la sfârșitul săptămânii, nu o să fie multă lume. Nu știu dacă de vină a fost faptul că era luna iulie sau așa e de obicei, dar am stat o oră la coadă ca să intrăm. În fața noastră erau câteva sute de persoane. Știu asta sigur pentru că ștrandul are 1854 de dulapuri, iar în holul de la intrare este un ecran pe care este afișat în continuu numărul de dulapuri care mai sunt libere. Am ajuns la coadă înainte de ora 11 iar ștrandul se deschide la 10, iar când am ajuns la casa de bilete pe ecran era afișat că mai sunt opt sute și ceva de dulapuri libere. Deci vă închipuiți ce a fost în fața noastră.
Problema e că nu se stă la coadă doar la intrare, aceeași coadă se face și la ieșire, pentru că trebuie să îți recuperezi bani pe care nu i-ai cheltuit în ștrand.
Ștrandul se întinde pe 7 hectare și este situat chiar pe malul râului Crișul Repede. Pe lângă râu este o alee din dale pe care dacă te pui unul într-un capăt al ștrandului și altul în celălalt capăt, de abia te vezi. Chiar este mare.
Are bazine în interior și exterior de diferite forme și mărimi. Cel mai mult mi-au plăcut bazinul olimpic de înot și cel pentru sărituri.
Toboganele exterioare sunt chiar impresionante. M-am dat pe majoritatea și am fost foarte încântat. Este unul galben cu o înclinație atât de mare că faci până jos 5-8 secunde sau cred că și mai puțin. Superb.
Pentru servit masa sunt două terase, una în interior și una în exterior. Mâncarea este foarte bună și prețurile sunt chiar mici. Dar au fost niște cozi la mâncare și la tobogane.
Totul îți dă impresia de nou și elegant pentru că așa și este. Sper să se păstreze tot așa pentru că chiar este frumos acolo.
Cam astea sunt locurile unde am apucat noi să ne bălăcim în zona Băile Felix. Nu înseamnă că astea sunt toate locurile de bălăceală de acolo, ar mai fi AquaParkul Felixarium din Băile Felix, Ștrandul Padiș tot din Băile Felix, Ștrandul Perla din 1 Mai și multe altele la care din păcate noi nu am ajuns.
Seara după ce ieșeam de la ștranduri ne plimbam prin parcul din Băile Felix unde se află superbele lacuri cu lotuși și nuferi, care sunt pline cu pești și broaște țestoase sau ne plimbam prin Oradea unde sunt atâtea de văzut.
Vă doresc să ajungeți acolo și să vă bucurați de relaxarea și revigorarea oferită de apele termale din zona Băilor Felix.
Trimis de ungureanica in 24.09.17 19:49:22
- A fost prima sa vizită/vacanță în BĂILE FELIX / '1 MAI'
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ungureanica: Ma bucur ca ti-a placut acolo. Ai atasat si poze frumoase.
Locul imi este foarte cunoscut, inca din copilarie am amintiri de la aceste bai.
Ultima impresie o am de anul trecut atat de la strandul Felix cat si din Aqua Parc. Dar mai mult ii place familiei balaceala deoarece eu am renuntat la cateva doar sa vad mai multe din Oradea. Cam asa am impartit timpul la ultimul sejur petrecut acolo.
@ungureanica: E placut sa citesti despre locuri bune de relaxare, mai ales cand vremea nu mai este asa de prietenoasa. Felicitari, votat cu placere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 „Lacul cu Nuferi” — simbol al stațiunii Băile Felix — scris în 07.10.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Baile Felix — scris în 26.09.23 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Prima dată la Băile Felix — scris în 25.07.22 de tripyy din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2022 O săptămână de relaxare la Băile Felix — scris în 14.06.22 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Balaceala termala la Baile Felix — scris în 26.08.20 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Baile Felix - o stațiune relicva, cu mult supraevaluata — scris în 22.07.20 de Nicoleta_DM din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2017 Plimbare de recunoastere si cunoastere in Baile Felix — scris în 10.09.17 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ