ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.08.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 03.09.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Spaima si splendoare la Canionul 7 scari

TIPĂREȘTE

Despre aceasta locatie am citit la inceputurile inscrierii mele pe acest site, placindu-mi un articol despre Romania scris de o utilizatoare atit de bineinspirata, incit m-am dus sa vad si alte postari de-ale ei si asa am auzit despre acest obiectiv turistic.

Decizia am luat-o mai daunazi cind am vazut o postare "pe un site de socializare" a unui bun prieten AFA-ist, asa ca mi-am facut un pic de liber scotind nasul dintre cirpe si am pornit la drum.

Am ajuns aproape de locatie in jurul orei 12, nu inainte de a=l suna pe AFA-ist sa imi dea unele detalii despre cum se ajunge acolo. Cu ochii si camera dupa o parapanta, era sa ratez la mustata indicatorul spre Dimbul Morii, ce se afla pe partea stinga a drumului pe care circulam.

Nu cu prea mult efort am gasit si un loc de parcare undeva in fata unui bar si am ramas cu gura ca la dentist de cita lume se afla acolo. Zau ca nu ma asteptam, era cam ca la gara de nord cind "aterizeaza" un tren de pe la Moldova... Unii se imbracau pe linga masina, altii isi legau sireturile pe marginea unui sant, unii faceau plaja pe iarba iar altii luau o mica gustare la "botul calului", pe cite un tapsan, admirind frumusetile locului.

Cum planul de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cel din tirg, am ajuns acolo si am constatat ca dorim sa facem escalada scarilor inainte de a cauta o cazare, asa ca nefiind echipata chiar pentru urcus, am luat din valiza citeva lucrusoare si m-am schimbat in toaleta barului. Loc curat si decent.

Am cerut citeva indicatii de la fata ce vindea la tejghea, astfel incit am apucat-o spre punctul de taxare care, dupa spusele ei, se afla cam la 3 km distanta.

Locul e atit de frumos si pitoresc incit nu stiu cind am parcurs acei kilometri admirind izvoarele, micile cascade, turma de oi cit si tirolienele din copaci.Ajunsi la postul de taxare pe linga biletele pentru urcare am cumparat si 2 cioclate mici (pentru energie) cit si 2 pachete de biscuiti tot mici (ca mari nu aveau), pentru cazul in care ne va napadi foamea iar pentru sete, o sticla cu apa. Ca si preturi, 2 lei ciocolata, 4 biscuitii si 3 apa. Mai aveau niste turta dulce de 10 lei, pliculete de cafea, ceaiuri la sticla si servetele uscate.

Intr-un cui era un sir de casti pentru copii. Am primit o bratara pe care am lipit-o la mina, altfel nu ne-ar fi lasat sa urcam pe scari. Nu mi-as inchipui ca ar ajunge cineva acolo si s-ar fofila fara sa plateasca taxa. Bratara odata lipita, nu se mai poate da jos ca sa reglezi circumferinta, astfel ca pe mine m-a strins tot drumul.

Pe linga cabana aia unde se platea taxa de urcare, am vazut niste femei imbracate ca turcoaicele, adica in niste rochii lungi, negre si cu capul bine acoperit, iar in picioare cu niste opincute. Stau si ma intreb cum or fi urcat scarile? Dar drumul de intoarcere pe ce carari sa il fi facut? N-am stat prea mult sa imi pun alte intrebari si am luat-o spre scari. La urcarea citorva trepede de lemn, am descoperit in stinga doua stinci acoperite de muschi dar cind am vrut sa fac o poza intre ele, mi-am dat seama de peisajul dezolant de pe jos, numai noroace insotite de servetele... :(. Chiar asa, o fi vreo toaleta pe acolo?

Am lasat intrebarile fara raspuns si am ajuns intrun loc unde era un mic podet peste apa ce se scurgea de pe stinci. Eu, nerabdatpare sa fac poze, nu puteam inainta de un grup care se optise in fata podetului si care nu se dadea dus de acolo. Imi cer scuze, le spun sa imi faca si mie loc sa trec si primesc un raspuns care m-a facut sa rosesc de rusine. Pentru cunoscatori, n-am mai patit-o de cind "Am pus mina pe Vasilica"... O doamna zice "Nu pot sa va fac loc pentru ca asteptam la rind!". Rind? Ce rind? Aoleu, liota aia din fata noastra e un rind care asteapta sa urce? Nu se poate!!! Nu a zis nimeni ca ma asteapta rindul de la coada cu lapte a copilariei mele. Poate de aia nu imi place laptele nici in ziua de azi, pentru ca mama ma scula de la 5 ca sa stau la coada pina la 7 cind venea laptele... si deseori nu apucam nici macar o sticla. Cred ca am stat mai bine de o jumatate de ora la acest rind. Nu m-am plictisit prea tare caci m-a dus pe sub o stinca si am facut niscai poze... si am constatat cum pot fi turisti nesimtiti care au aruncat ambalajele de cioclata pe jos, sau coji de seminte scuipate in timp ce isi puneau intrebarea cu voce tare "pai ne iau astia o gramada de bani pentru urcare, nu pot face si ei un cos de gunoi"?

Mi-a venit o idee, poate o vor citi si cei de la baza scarilor. Sa vinda ciocolata si biscuitii, vrac, neambalate, iar semintele, gata decojite.

Dupa un timp am ajuns la baza scarilor, si cind sa fac un pas inainte, domnul care gestiona intrarea turistilor in canion, m-a oprit, astfel incit am aflat ca se da voie la un numar de 10 turisti numarati, se asteapta ca ei sa urce scara cea mare de dupa colt, si apoi pot urca urmatorii 10. Stind la povesti cu domnul jandarm montan sau ce-o fi fost... aud dinspre canion niste tipete ingrozitoare facute de predecesorii mei. Fac niste ochi si il intreb "Ce e acolo? Casa Groazei? De ce tipa in halul ala?" Ride si imi raspunde ca tipa de uimire si satisfactie. Mai sa fie!!!

N-am apucat sa asimilez prea bine raspunsul ca mi-a facut semn sa urc. Va spun sincer ca in momentul in care am ajuns la prima treapta, am vrut sa fac calea intoarsa, numai ca nu am avut pe unde. Atit de multa lume era in spatele meu, asa ca m-am lasat dusa de val, valul de oameni si nu ala al cascadei.

Cum sa tipi, frate, cind vezi caderile de apa? Eu am ramas pur si simplu muta de uimire. Prima scara... ca prima scara, dar a fost una lunga de parca m-as fi aflat pe scara de incendiu a vreunui bloc turn... unde sa te mai uiti? Doar la barele metalice care, ude de la picaturile cascadei, erau cit de cit alunecoase. Chiar si grilajele pe plan drept erau alunecoase, chiar daca in reviewul scris de Urjanclaudiu, se spunea ca trebuia sa fie antiderapante.

Sa nu uitati ceva important. Uitati-va inapoi si nu doar inainte. Peisajul lasat in urma e fabulos pe durata urcarii celor 7 scari sau cite or fi ele...

Cum am ajuns sus aveam doua optiuni de coborire. Una de Drumul Familial, in dreapta, iar alta pe la Prapastia ursilor.

Pe unde credeti ca am luat-o? Pe aia cu ursii ca mi se parea mai periculoasa. De la cabana cu bilete, am luat si un pliant cu o mica harta si niste explicatii ale marcajelor de pe copaci, asa ca am urmat drumul marcat cu triunghuri albe si albastru in mijloc si... hai la drum! Numai ca, dupa mai bine de 30 minute (cit scria pe harta ca dureaza acest traseu pina la punctul de taxare)de urcus la greu, am constatat ca nu dam de nici o vale care sa si coboare. Astfel ca am ramas locului descurajati. Cum deviza mea in viata e "da-i inainte cu tupeu!!!", am pornit mai sus, sus, sus... la munte sus... in cautarea lui Iancu din cintec.

Ajunsi in dreptul unui indicator si marcaj montan de pe trunchiul unui copac, m-am aflat in dificulatea interpretarii lui deoarece copacul era darimat. In loc sa imi imaginez copacul in pozitie verticala si sa iau de bun semnul, l-am luat asa, culcat cum era si bineinteles ca nu era bine. Noroc de insotitor care a fost mai perspicace... si m-a strigat sa ma intorc. Cum argumentul lui mi s-a parut de bun simt, am venit cu coada intre picioare pe traseul normal si am trecut printr-o apa ca sa aungem linga 3 indicatoare ce aratau directii diferite. 2 dintre ele erau putin "analfabete". Dau vina pe faptul ca a fost pictat si dupa aia decupat virful sagetii, altfel nu avea cum sa rezulte "Dambu Mori" si nu "Dambu' Morii".

Am ales prapastia ursilor si am coboriti citiva zeci de metri prin apa unui izvor ca apoi sa gasim o poteca intre doua stinci foarte inghesuite. Atentie persoanelor cu o circumferinta mai mare decit 120 cm... nu o luati pe acolo ca ramineti intepeniti intre stinci. E bine de adaugati si pe sageti ca cine stie...

Dupa aceasta "strimtoare" drumul nu a mai fost periculos, dar din cauza ca nu m-am uitat pe unde calc ci la locuri frumoase de pozat, am luat o cazatura ca sa nu uit...

In momentul in care am ajuns la "cabana de bilete", a inceput ploaia. O ploaie marunta, mocaneasca ce ne-a tinut pe loc citeva clipe, sperind ca va trece repede, insa cerul s-a innegrit din ce in ce, astfel incit am constatat ca cei de la cabana erau bine aprovizionati cu pelerine de ploaie pentru toti turistii neechipati ca mine, la pretul de doar 10 lei.

Nu stiu daca din cauza ploii sau din ce cauza, dar drumul de la aceasta cabana pina la masina mi s-a parut mai lung decit la urcare.

In final totul a fost la superlativ, am fost incintata de peisaj, de aerul curat, de acea mica excursie si mi-as dori sa revin acolo cu copiii mei.

Nu stiu daca vor putea strabate drumul de intoarcere, urcusul mi s-a parut chiar foarte abrupt si destul de lung pentru un copil prescolar.

Dar cu siguranta voi reveni. E un loc bun de incarcat bateriile.


[fb]
---
Trimis de adri-nico in 03.08.14 15:54:54
Validat / Publicat: 03.08.14 22:58:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL PIATRA MARE.

VIZUALIZĂRI: 6992 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 daca nu stiati, exista si program de vizitare.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

adri-nicoAUTOR REVIEW
[03.08.14 17:40:23]
»

aoleu, bre, ce ma nevrozez acilea ca nu mai pot sa pun poze... am incercat sa revin dupa vreo 30 minute, si dupa o ora, dar nu mai merge...

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.08.14 09:44:17]
»

@adri-nico: Un binemeritat vot cu numărul 10, dar şi un 10 pentru autoarea acestui review care a descris frumos un loc la fel de frumos. Felicitări, Adri!

P01 – "daca nu stiati, exista si program de vizitare." Nu ştiam, am aflat acum şi pentru asta îţi mulţumim! Nu mă miră faptul că există program de vizitare. În primul rând - în afară de altele - se elimină riscul de a prinde noaptea pe cineva pe acolo. Cuprinşi de entuziasm, de romantism sau poate de …actul creaţiei generator de "noroace însoţite de şerveţele", unii pot întârzia mai mult.

Cât despre arăboaice… ce-au căutat, au găsit! Şi apoi, fii sigură că sub straiele alea lungi poartă şalvari.

adri-nicoAUTOR REVIEW
[04.08.14 10:34:00]
»

Multumesc, Doamna, pentru cuvintele frumoase si nota acordata.

Cit despre programul de vizitare, il intrebasem telefonic pe colegul nostru antemergator si nu a mentionat nimic in sensul acesta, de aceea mi s-a parut utila postarea acelei poze.

Va spun ca acesta este al treilea traseu montan din viata mea, toate la diferenta de vreo 15 ani intre ele si poate ca de aceea natura in starea ei pura ma impresioneaza maxim.

Iar despre araboaice nu ma gindeam ca li s-ar vedea "toate cele" pe sub rochiile lungi in timpul catararii pe scari ci doar ma ingrijoram cit de greu le-ar fi putut fi in timpul urcarii, impiedicindu-se de poalele hainelor. iar cu opincile alea alunecoase, pe pamintul umezit de izvoare, iar nu cred ca le-a fost bine, dar sint sigura ca au trecut peste toate greutatile si s-au bucurat de locul minunat pe care l-au vizitat.

alinaro
[04.08.14 11:23:38]
»

@adri-nico: Ce frumos, draga Adri. In ultimul timp ma ocup si eu cu drumetii de-astea, imi place, sa stii. Parca am respirat si eu aer curat odata cu tine.

adri-nicoAUTOR REVIEW
[04.08.14 12:13:09]
»

@alinaro:

draga mea, sper ca nu ai respirat doar virtual. pe unde te cocoti tu?

luciaoradea
[04.08.14 13:10:16]
»

@adri-nico:

Superbonus! Ce ma bucur cand il nimeresc, mai ales pentru un review foarte bine scris si poze frumoase! O placere!

adri-nicoAUTOR REVIEW
[04.08.14 13:15:38]
»

@luciaoradea: Multumesc frumos! Colega noua?

iccata
[04.08.14 14:35:13]
»

Foarte frumos povestit iar pozele sunt minunate. Mai ales cea cu pomul de trebuia sa ni-l imaginam in picioare

Cat despre cea de la gratar nu mai spun!

Felicitari!

adri-nicoAUTOR REVIEW
[04.08.14 14:37:54]
»

@iccata: Ieri, cind am atasat al doilea rind de poze, m-am gindit ca sa o pun eu cu copacul in picioare si as fi vrut sa vad daca cineva remarca ceilalti copaci la pozitia orizontalaa. Cum imi place sa fac glume... nu mi-a trebuit mult. Dar m-am abtinut si am preferat sa scriu comentariul de sub ea.

Ma bucur ca v-a placut!

sunflower
[04.08.14 15:52:41]
»

Totul frumos, dar ultima foto e... de revistă în genul Cațavencii!!! Pe la noi prin zona femeile niciodata nu fac grătare, e un atribut specific masculin, că să nu mai pomenesc de grătare sub umbrelă... dar vorba cântecului... noi doi (două) și-o umbrelă... )

adri-nicoAUTOR REVIEW
[04.08.14 15:58:00]
»

@sunflower: Domnii care lipsesc din ultima poza, erau preocupati cu crearea ad-hoc-a a unui cort si de aceea si-au lasat nevestele sa supravegheze carnitele de pe gratar. Ele s-au vazut pozate si si-au atentionat domnii, numai ca eu nu am vrut sa ii cuprind si pe ei in poza, stricau frumusetea ineditului ce am vrut sa fie surprins.

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.08.14 16:54:30]
»

@adri-nico: Ce nu e clar, Adri, cu "P21 - cind ajungeti la copacul asta, imaginati-va ca e in picioare apoi urmati semnul, eu am luat-o in dreapta... si trebuia in stinga." Pentru mine e foarte clar că trebuia să o iei în sus. Nu aşa arată săgeata?

@sunflower Mai peste tot la picnic femeile nu fac grătare, ci numai bărbaţii lor. Asta înseamnă că ei doar fac focul, stau lângă grătar - cu berea în mână - şi învârt carnea. Cea mai importantă şi mai cu dichis dintre etape este pregătirea cărnii pentru grătar, iar asta cei mai mulţi o lasă tot în grija femeilor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[04.08.14 19:41:53]
»

@iulianic: Doamna draga, in poza cu copacul darimat, am vazut eu ca e cazut dar m-am luat dupa virful triunghiului alb cu albastru, nu dupa sageata cu "like"si mi s-a parut ca triunghiul sa aiba virful mai ascutit in partea dreapta decit in cea stinga. Na, ce sa fac, sint o novice in ale muntelui.

mauricius*
[05.08.14 01:08:48]
»

Felicitări pentru aventură și ambâț! Adevărul este că am așteptat aseară cu sufletul la gură și setul doi de poze. Ei uite că visul merge mai departe și canionul are "straie noi". Chiar ieri am văzut pe "o rețea de socializare" și macheta noilor indicatoare turistice din zonă și să sperăm că pe viitor va fi mai ușoară orientarea în teren (deși sponsorul își făcea probleme în privința colecționarilor de suveniruri). Cert este că în toată zona lucrurile au început să se miște și nu-mi rămâne decât să sper că în curând și celelalte obiective turistice vor fi puse în valoare. Dacă vrei să-ți încarci acolo și acumulatorii, nu doar bateriile, atunci îți recomand o cazare la "Fortul Doftanei" (sunt câteva impresii pe AFA).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[05.08.14 09:21:33]
»

@mauricius: Ce onoare pe mine cu acest ecou!

Daca tot aveti pile pe la organizatori, va rog eu frumos, spuneti-le sa scrie cu 2 i acele indicatoare, ca sa nu pocim biata limba romana.

Cit despre incarcarea acumulatorilor, am scris ca vreau sa imi duc copiii sa vada si ei minunea, numai ca cel mic are 6 ani iar traaseul de pe Prapastia Ursilor mi s-a parut foarte dificil si eu deabia m-am carat pe mine, daramite sa mai duc si unul in brate. Nu stiu daca Drumul Familial e mai putin accidentat. Cred ca am sa mai dau o tura singura, sa verific, dupa care sa iau si plozii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
claudiu 71
[10.08.14 20:13:42]
»

@adri-nico: Buna.

Fiind un mare admirator al peisajelor montane in general si a acestor minuni create de acest"sculptor" neitrecut care este apa precum si actiunea timpului nu pot sa nu fiu in corul turistilor care apreciaza un asemenea tip de drumetie.

In urma cu mai bine de o luna am urcat si noi treptele si podetele unui asemenea canion si chiar am citit si impresiile lui Claudiu despre aceasta atractie, in review-ul meu (pe care inca nu l-am scris, ). chiar vroiam sa aduc o paralela intre canionul Sapte Scari si acela vizitat de mine acum a parut si al doilea impresionant articol asa ca trebuie sa reformulez

Titlul se potriveste perfect cu ce simte drumetul cand ajunge in asemenea locuri: Spaima si Splendoare:

La mai multe::: Canioane si alte minuni ale naturi, Adri:

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[10.08.14 20:18:17]
»

@claudiu 71: Clau, cind e gata articolul tau? Si care e locul minunat in care se afla? Ca vreau sa cunosc si eu cit mai multe despre tara mea...

claudiu 71
[10.08.14 20:42:11]
»

@adri-nico:

Am o leneeee. Si este asa un timp frumos ca imi seaca ideeile

Dar ma stradui, sa stii. Locul e Top Secret dar iti spun ca nu multi au fost pe acolo, pot sa-ti mai spun ca e: Adevarata spaima si splendoare

Ultima si gata ca ma dau de gol este ca din pacate nu e in draga mea tara (dar e de vazut pe aproape.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[11.08.14 10:29:24]
»

Nu stiu daca Drumul Familial e mai putin accidentat

@adri-nico: Drumul Familial (Atenţie!!! Acest traseu NU este cel pe care îl menţionezi tu în articol adică cel care la ieşirea din canion face dreapta, dar îl iau totuşi în discuţie pentru că este una din variantele de coborâre) este total diferit faţă de traseul pe la Prăpastia Urşilor. De la intersecţia unde aţi găsit cele trei indicatoare “analfabete” se mai urcă nu foarte accentuat cel mult jumătate de oră până la o altă intersecţie (adică asta), după care începe o coborâre de vreo oră – o oră şi… ceva (depinde de fiecare cum merge), prin pădure. Traseul este marcat cu bandă roşie şi nu este dificil, o mare parte din acesta suprapunându-se cu un drum forestier.

O altă variantă de coborâre este şi “Poteca de ocolire” a Canionului – cea marcată cu punct roşu. Aceea e şi mai uşoară. Puţin mai sus de ieşirea din canion, se face dreapta şi se urcă o pantă destul de accentuată dar şi scurtă (se poate urca şi mai uşor dar cu un mic ocol) după care urmează coborârea, la început puţin mai “bruscă” (dar tot prin pădure, nu pe stâncă) după care foarte lejeră. Poteca vă va conduce fie la baza canionului, fie direct la căbănuţă.

P. S. Vezi, iar mă faci să îţi zic vreo două . Dacă întrebai, nu mai era nevoie să urci acea ultimă pantă către Prăpastia Urşilor – îţi spuneam pe unde găseşti o potecă ce merge de-a coasta câţiva zeci de metri şi te scoate exact la intrarea de la baza stâncilor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[11.08.14 10:34:26]
»

@urjanclaudiu: Ehe, am vazut pe FB o poza de-a lui Ovidiu la Canion, mi-am luat traista in bat si "pe-aci mi-a fost drumul". Si pentru ca n-am avut copii, mi-a fost la indemina sa aleg traseul cu mai multa "adrenalina"... ca daca veneam la vale pe carare, fluierind "sus, sus, sul la munte sus... acolo-i si Iancu dus... " nu cred ca era la fel de fain ca pe Prapastia Ursilor, cind, la un moment dat am auzit un mormait, am vrut sa fac o gluma cum ca ar fi ursul... dar la al doilea mormait... mi-a inghetat singele in vene... si gluma in git... si abia dupa vreo 5 minute, cind zgomotul s-a repetat, mi-am dat seama ca a fost un tunet ce prevestea ploaia ce a urmat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.08.14 16:02:58]
»

Chiar ieri am văzut... şi macheta noilor indicatoare turistice din zonă...

... nu-mi rămâne decât să sper că în curând şi celelalte obiective turistice vor fi puse în valoare

@mauricius: Cu trei zile în urmă, eu am văzut chiar indicatoarele, ba mai mult, acestea erau „aliniate” pe poiana din zona Dâmbul Morii, gata pregătite să „plece la drum” pentru a le înlocui pe suratele lor mai vechi. Ca să detaliez puţin: având chef de o scurtă plimbare, sâmbătă am bântuit puţin pe la canion şi împrejurimile acestuia şi astfel am constatat că în masivul Piatra Mare se desfăşoară o acţiune de schimbare a săgeţilor indicatoare inclusiv, acolo unde este nevoie, a stâlpilor pe care acestea sunt montate. Binenţeles că nu am pierdut ocazia de a mai afla una - alta şi am mai stat de vorbă cu vreo câţiva dintre protagoniştii acţiunii, în speţă salvamontişti, membrii voluntari ai Clubul de Turism Alpin si Ecologie Elite respectiv lucrători din cadrul Regiei Pădurilor Săcele.

Pot să recunosc faptul că am aflat câteva lucruri interesante referitoare la prezentele şi viitoarele investiţii ce vor avea loc în zonă. Din câte se pare, există într-adevăr planuri mari pentru punerea în valoare şi a altor obiective şi, la cum s-au mişcat lucrurile până acum, înclin să cred că până la urmă vor fi duse la bun sfârşit iar zona va deveni din ce în ce mai atractivă. Nu că în prezent nu ar fi însă deocamdată doar canionul Şapte Scări reprezintă o adevărată atracţie – că tot veni vorba, din spusele celor care se ocupă de acest obiectiv turistic, în zilele însorite de la sfârşit de la săptămână, numărul vizitatorilor se ridică în medie şi la 1200 de persoane pe zi, ceea ce mie unul mi se pare destul de mult.

... spuneţi-le să scrie cu 2 i acele indicatoare...

@adri-nico: Să ştii că ţi-a fost respectată dorinţa iar noile indicatoare nu mai sunt „analfabete”. Ba mai mult, sunt şi bilingve, prezentarea traseelor fiind tradusă şi în limba engleză.

am să mai dau o tură... după care îmi iau şi plozii

Acum că ai văzut traseul prin canion, dacă tu crezi că cei mici vor putea urca pe acolo, îţi garantez eu că nu e nevoie să te mai duci în recunoaştere căci la coborâre nu veţi avea nici o problemă – te poţi întoarce liniştită cu ei pe traseul de ocolire marcat cu punct roşu, care aşa cum ţi-am mai zis, este destul de uşor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[19.08.14 19:23:48]
»

@urjanclaudiu: Cel mai tare ma bucur de i-ul suplimentar. Sper sa nu vina toamna prea devreme incit sa nu apuc sa duc copiii anul asta. Cred ca pina la inceperea scolii sa le fac aceasta surpriza. Bineinteles ca nu le spun ce ii asteapta. Vreau sa vizitez si rezervatia ursilor de la zarnesti. Pe site, pe aici, nici o poveste despre...

buterfly*
[19.08.14 19:29:57]
»

Hop si EU cu intarziere dar prezenta! Mi-ai amintit de tinerete. Nu stiam ca se sta LA coada, pe vremuri nu era nici tipenie pe acolo. Oi fi nimerit LA inaugurarea noilor scari... Stiu ca au facut de curand toata tarasenia.

buterfly*
[19.08.14 19:32:33]
»

Cat despre rezervatia de ursi de LA Zarnesti poti merge cu incredere. E minunat CE au facut oamenii AIA acolo. Costa 40 Ron de persoana dar ramai cu sufletul impacat ca ai putut sa ajuti Putin bietele animale.

adri-nicoAUTOR REVIEW
[19.08.14 20:55:12]
»

@buterfly: Se sta la coada din Noiembrie, anul trecut caci atunci s-au inaugrat noile scari.

Cit despre ursi, am citit pe net ca biletul e 40 de lei dar trebuie facuta o programare pentru trenulet si acesta circula numai fiarte putin timp, dimineata.

Hai, baga un review sa vad cum ti-a fost la ursi.

buterfly*
[20.08.14 12:30:00]
»

@adri-nico: sunt plecata dar peste o saptamana promit ca bag.

Poate ajungi tu pana atunci

buterfly*
[20.08.14 12:34:04]
»

@adri-nico: nu ai nevoie de trenulet, poti merge pe jos, e mai interesant ASA. In weekend e deschis dimineata de pe LA 10 si vine un ghid cu grupul. Poti suna inainte LA ei ca sa confirmi dar de obicei nu prea raspund LA tel. O sa scriu CE si cum sapt viitoare

adri-nicoAUTOR REVIEW
[20.08.14 13:57:01]
»

@buterfly: Nu cred ca ajung. Am pofta de peste din delta. Se pare ca mereu iti calc pe urme. Pe unde esti acum?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, alinaro, buterfly*, claudiu 71, iulianic, luciaoradea, mauricius*, sunflower
Alte impresii din această RUBRICĂCanionul 'Şapte Scări' [Dâmbu Morii]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10178399085999 sec
    ecranul dvs: 1 x 1