ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.09.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Wiener Neustadt
ÎNSCRIS: 01.06.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 5 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 8 MIN

    Sella Ronda si alte pasuri 'selenare'

    TIPĂREȘTE

    In Dolomiti totul incepe si se termina cu pasurile montane; pe acolo trecem sa ajungem in aceasta unica si fantasmagorica creatie a naturii si tot peste trecatori vom iesi; este precum un castel urias cu culoare si labirinturi in care odata intrat ramai atras pe veci.

    As asemana Dolomitii cu o croaziera printre insulele grecesti, iar trecatorile cu acestea, atat de pitoresti si celebre sunt fiecare in parte. O asemenea "island hopping"in aceasta zona se incadreaza perfect intr-o saptamana si atunci poti spune, da acum inteleg ce inseamna acesti munti si de ce sunt asa adulati.

    Sella Ronda

    Este ABC-ul celor care isi propun o vacanta in Dolomiti, este decretata cel mai atractiv traseu montan din lume, indiferent ca el se face cu masina, motocicleta, bicicleta, pe jos sau iarna pe schiuri.

    Sella Ronda a fost gandita la inceput precum un traseu schiabil si mai apoi pentru sectiunea rutiera, motociclistii fac legea, mii de bikeri i gusta zilnic din placerea aceasta iar automibilistii sunt oarecum intrusii care la temperaza avantul.

    Voi aminti doar ca lungimea pistelor de ski ajunge la 120 km, peste 45 instalati pe cablu si este socotit ceea mai mare zona schiabila din lume.

    Traseul rutier care inconjoara masivul Sella insumeaza 74 km si este practic un cerc de aici si numele"Ronda", trece peste patru pasuri: Passo Campolongo(1875mt) Passo Pordoi (2239mt.) Passo Sella (2237mt) si facand turul in sensul acelor de ceasornic urmeaza Passo Gardena (2121mt)

    Mai detaliat traseul strabatut de noi incepe din localitatea Corvara ,de unde putem sa alegem traseul care inconjoara masivul Sella dupa bunul plac, dar majoritatea merg dupa cum spuneam, in sensul acelor de ceasornic.

    Corvara,o statiune turistica asezata intre munti la o altitudinede 1534mt se afla in partea supeioara a Val Badia deasupra troneaza precum un far varful Piz Boe 3152mt, multe hoteluri, apartamente si o statiune plina de viata. Populatia majoritara formata din ladini in jur de 70%. De aici se urca spre Passo Campolongo deasupra localitati un superb punct de belvedere cu o panorama ce-ti taie rasuflarea asupra localitatii, Piz Boe si a vaii, Val Badia. Curbe moderate si inclinatie medie5-10%, se pe pasul Campolongo coboram in localitatea Arabba, (1602mt) de unde se deschide o panorama superba spre masivul Marmolada. Arabba este un loc ideal pentru cazare dar se afla datorita pozitiei geografice in umbra muntilor, soarele fiind doar putin timp neacoperit de varfurile acestora.

    Din Arabba urmeaza un traseu mai dificil multe serpentine si inclinatie de pana la 15%pe anumite portiuni depasim din nou zona de 1800 de metrii si peisajul devine selenar, vegetatie tot mai rara, o imensa retea de instalatii pe cablu traverseaza in mai multe puncte strada si doar stanci cu forme curioase, dupa 6km ajungem in varful pasului Pordoi al doilea cel mai inalt pas rutier al Dolomitilor dupa Stelvio

    Passo Pordoi

    La 2239 metrii altitudine, 65 serpentine in cei 22km. ajungi aici simti libertate, o mare provocare si un absolut must see pentru orice turist care intra in zona... Pe platoul din varf, cateva mici hoteluri cu restaurante, magazine de souvenir si statia pe cablu, functionala din 1962, care pentru 19€ ne poarta pe Sas Pordoi (2950mt.) Intrucat dupa cum se vede si din poze plafonul de nori era foarte jos la circa 2500mt. nu am avut noroc si de data aceasta sa ajungem in varf. Acesta este precum un platou in totalitate din piatra neteda de aici in 700 metrii se ajunge, se spune pe cel mai accesibil varf de peste 3000mt. al Dolomitilor, Piz Boe (3152mt.)

    Ce este interesant de semnalat cu referire la toate aceste pasuri ar fii faptul ca, toate utilitatile se pastreaza de zeci de ani in aceleasi conditii, nu apare nimic nou care sa schimbe aspectul, daca priviti o vedere din 1970 spre exemplu veti vedea exact aceeasi imagine. Nu se construieste nimic nou totul doar se conserva.

    De aici se coboara in Val di Fassa si statiunea Canazei sau in latina Canacei , care este un important nod rutier in zona si o foarte buna locatie pentru cei ce doresc sa fie cat mai central in lumea acestor munti. Este precum un mic orasel de munte, cu o viata animata in tot timpul anului cu toate ca numara putin peste 1700 de persoane care locuiesc stabil aici.

    Strada Statale delle Dolomiti face o bucla si urca din nou pe unul dintre cele mai pitoresti trasee spre Passo Sella, aici la poalele lui facem o pauza la o foarte veche cabana asezata direct sub o stanca gigantica care pare in fiecare clipa sa cada pe ea, Rifugio Monti Pallidi, mancare calda si un Radler si traseul poate continua spre:

    Passo Sella

    este puntea de legatura intre Val di Fassa si Val Gardena si este fara indoiala cel mai renumit pas al Dolomitilor. Dificultatea traseului rutier nu ridica mari probleme, acesta fiind foarte circulat in iulie, august si de autocare poate cauza mari intarzieri in circulatie, cele 32 serpentine nu au un grad ridicat de dificultate. Versantii masivului sunt c-a urmare a unor rupturi masive aproape drepti, adevarate ziduri de piatra lucioasa care se ridica parca din pamant intunecand orizontul iar soseaua se insurubeaza prin crevasele de piatra.

    Sus o panorama ce taie rasuflarea, turnurile Sella se arata in adevarata lor maestuozitate, mici carari care duc pana la baza lor iar de aici doar cataratorii care efectiv stau la rand pentru a putea escalada pe traseele insemnate aceste turnuri. Un adevarat spectacol se poate urmari de aici, in care acesti temerari se vad pe peretii verticali inaintand legati doar cu o sfoara si practic lipiti de peretii de stanca.

    Rifugio Sella care a fost construit in urma cu mai bine o suta de ani este un complex cabanier aflat la inaltimea pasului adica la 2240mt. un punct de belvedere situat in lateral de cabana ne permite o vizualizare a vaii Fassa care se inchide cu Marmolada a carei varfuri stralucesc in lumina soarelui si reflexia zapezilor de pe ghetar. In partea vestica se deschide o panorama si mai frumoasa asupra Val Gardena strajuita de la mare inaltime, 3181mt. de turnul dolomitic al Sassoluongo alaturi de alte turnulete precum degetele pietrificate ale unei maini"Cinque Dita sau Dente"imaginea se estompeaza la cu cel mai mare platou alpin din Europa, Alpe di Siusi (Mont Seuc) aflat la capatul vaii la peste 20 km in linie aeriana.

    O panorama care nu poate fii descrisa iar range-ul aparatului foto poate doar o mica parte sa redea, este una dintre cele mai frecvente foto instantanee cand vine vorba de peisaje montane de pe mapamond.

    Dupa o mica drumetie pana la baza unui turn, de circa 1 km. ne intoarcem si continuam drumul spre Val Gardena, una dintre perlele Dolomitilor. Este fara indoiala ceea mai selecta si renumita vale atat prin cele trei mari localitati:Selva di Val Gardena in germana Wolkenstein (norul de piatra) aflata la 1561mt, St. Cristiana si Ortisei la capatul dinspre platoul montan mentionat. De la Castelrotto pana la pasul Sella sunt 31 km pe soseaua deschisa publicului in anul 1856!

    Cele trei localitati si amplasamentul lor sunt pentru orice turist un prilej de satisfactie. Hoteluri si pensiuni raspandite pana sus pe munte o impresionanta infrastructura rutiera, multe instalatii pe cablu, trasee variate pentru drumetii, castele si ruinele de pe versanti si nu in ultimul rand glamourul si luxul ce se vede la tot pasul fac din Val Gardena un must see pentru turistii din lumea intreaga. Grupul muntos Odles sau in zona cunoscut sub numele de "varfurile acului"care imprejmuiesc valea si ajung la peste 3000 metrii sunt o imagine sablon a Val Gardena iar contrastul dintre verdele pasunilor alpine si aceste stanci gigantice este superb. Cararile pentru drumetii serpuind pe munte si cabanele cocotate in cele mai pitoresti locuri intregesc acest tablou alpin.

    . Desigur si preturile nu sunt aici de neglijat de la cazari, restaurante, pasjul central cu magazine si cafenele, totul are un pret cu cateva procente peste ce gasim in zonele alaturate acestei Val Gardena.

    Passo Gardena

    Este pasul care leaga Val Gardena de valea Alta Badia de unde a inceput "ronda"noastra, soseaua aceasta este mai speciala prin apropierea fata de munti, practic se trece printr-un culoar cu toate ca nu vom avea parte de aceleasi pante si serpentine precum pe celelalte pasuri, pe timp de iarna este inchisa fiind un locul cu ceea mai mare frecventa a avalanselor

    La inaltimea pasului de 2121metrii se ajunge pe un platou unde vom gasii obisnuitele magazine cu souveniruri, un hotel si un restaurant cu o terasa panoramica cu o vedere superba spre Corvara si micul sat traditional ladin Colfosco (92%ladini)

    Aceasta ar fii in mare una dintre clasicele Dolomitilor, poate ceea mai condensata ruta in atractii dar nu pot sa nu amintesc aici si alte pasuri si ma voi opri la:

    Passo di Giau

    Este pasul pe care l-am facut pe drumul de intoarcere aici pentru a ajunge in Cortina D'Ampezzo aveam doua rute una peste pasul mai sus amintit respectiv peste Falzarego (regele fals). Am pornit din Campitello peste pasul Fedaia traseul trece printr-o zona salbatica nepopulata a fost si o zona de granita intre Tirol si regiunea Venetia.

    Este unul dintre cele mai spectaculoase, daca mai pot spune asta, pasuri. Aproape de platoul din varf stancile au forme din cele mai zigurate( vezi link 5 TORRIi), formatiuni ciudate nepamantene iar pasunile alpine de un verde strident se intind pana la baza acestora, este extrem de greu a descrie un asemenea peisaj dar pozele va vor edifica despre acest aspect.

    Fiind intre doua lumi Pasul Giau indepartat la peste 10 km de orice asezare omeneasca nu are sursa de apa, restaurantele din varf sunt nevoite sa o transporte cu masinile din vale. Potecile de drumetii sunt din belsug, unele inconjoara aceste turnuri altele sunt construite in trepte si urca cateva sute de metrii pe versantii mai accesibili. O mica capela de asemenea s-a construit chiar la baza unui versant care are forma unei piramide.

    Peisagistica va las sa o admirati din fotografii intrucat cuvintele sunt de pomana. Celebrul film de actune din anii"90 a carui cadru ne-a impresionat mai mult decat actiunea in sine, Cliffhanger avand protagonist pe Sylvester Stallone, a fost filmat in acest perimetru si nu in Rocky Mountains cum lasa sa se intrevada din pelicula.

    Asa ajungem la o alta tura celebra care are forma unui triunghi avand in varf statiunea Cortina, iar in celelalte colturi pasurile Falzarego si Giau o ruta ce insumeaza aproximativ 80 km.

    Daca ar fii sa fac un top al celor mai frumoase pasuri dintre cele peste 25 vazute si trecute de-a lungul anilor in Dolomitii italieni ar include: Stelvio, Sella, Giau, Falzarego.. Ordinea nu as fi in stare sa o definesc, cu observatia ca toate tin de clasic adica sunt nume consacrate.

    Dolomitii sunt o lume aparte, iar o vacanta aici este plina de lucruri spectaculoase, este o zona montana cu totul diferita de ceea ce numim clasicul "munte".

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de claudiu 71 in 24.09.15 22:00:58
    Validat / Publicat: 25.09.15 06:47:15
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 7775 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (claudiu 71); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P02 Unora le place natura. Passo di Giau in toata splendoarea
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 76000 PMA (din 60 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
    Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

    ECOURI la acest articol

    24 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [25.09.15 06:46:48]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    buterfly*
    [25.09.15 08:32:23]
    »

    Superba destinatie! Superbe pozele! Si mie imi plac foarte mult muntii din Italia! Felicitari!

    traian.leuca †
    [25.09.15 10:26:58]
    »

    Frumoasă destinație, frumos articol, poze de colecție! Un veritabil minighid pentru cei care vor să viziteze Dolomiții și pasurile sale ”selenare”:

    Anul acesta am vizitat și eu unul din pasurile descrise mai sus, Falzarego și am rămas uimit de atâta frumusețe. Din păcate, timpul nu mi-a permis să vizitez și Passo Pardoi, deși am fost în apropiere.

    mprofeanu
    [25.09.15 10:37:46]
    »

    @claudiu 71 - Ce zona de vis, ce poze! Oare sunt adevarate?

    saxonul
    [25.09.15 16:21:36]
    »

    @claudiu 71 - Pfoai, ce fotografii! M-ai îmbolnăvit! Gata, vreau și eu la vară acolo!!

    claudiu 71AUTOR REVIEW
    [25.09.15 16:38:27]
    »

    @webmaster -

    Multumesc, esste meritul zonei si putina imaginatie.

    @butterfly-

    Reciproca colega, sincer si pe mine ma atrag, gusturile tale in materie de turism, chiar daca nu sunt prea"vorbaret"si darnic in comentarii, totusi apreciez

    Prietenii adevarati stiu de ce

    @mprofeanu-

    Este una dintre minunile naturii, realitatea este ca nu se poate descrie in cuvinte, cine a vazut aceasta zona stie despre ce vorbesc.

    Si este atat de aproape si accesibila.

    Fiind prima noastra interactiune directa, sunt chiar incantat de vizita.

    @traian

    Peisajul m-a uimit de la inceput si chiar daca nu am ajuns pe luna, mai precis 100% nu voi ajunge, asa imi imaginez relieful. Dar aici este mai frumos pentru ca este si mult verde si mai sunt si ladinii

    Ai vazut cu ochii tai cum se pot complementa doua natiuni atat de diferite precum ceea de sorginte latina respectiv ceea germanica.

    Este o cu totul alta Italia, una mai rigida dar mai speciala si ordonata.

    Este Tirolul!

    Astept "naturalmente"impresiile tale turistice.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    claudiu 71AUTOR REVIEW
    [25.09.15 16:44:05]
    »

    @saxonul -

    Te salut "drumetule".

    Mai am ceva pentru tine, am o pofta nebuna sa te vad in Dolomiti

    Lacurile alpine din zona, alaturi de pasuri dau culoare acestei zone, v-a fii cel putin prin prisma fotografiilor"der hammer"

    Aurici
    [25.09.15 16:55:53]
    »

    @claudiu 71 - Eiii, ce sa mai zic si eu! Imi doresc sa ajung acolo dar cine stie cand va fi... Pana atunci omoara-ne cu turele si cu pozele tale.

    Camelia19
    [25.09.15 17:07:12]
    »

    @claudiu 71 - Ăsta era articolul de care aveam nevoie acum vreo lună şi ceva, dar ştiu că ai spus atunci că vei avea timp pentru el abia prin septembrie. Aşa că îl aşteptam deja de vreo 2-3 săptămâni . Frumoasă povestirea, frumoase locurile, iar pozele vorbesc de la sine. Totuşi, trebuie să fii acolo ca să înţelegi, pentru că oricât de reuşite ar fi pozele, realitatea e le depăşeşte. Pentru mine locul 1 în topul celor mai frumoase pasuri e stabilit, nu pot decât să-ţi spun că e, evident, unul din cele enumerate de tine

    Dan&Ema
    [25.09.15 19:39:00]
    »

    Ex-ce-lent! Foarte frumos articol, locuri magnifice, poze superbe, stancile, florile wow! Vreau si eu! Un minighid valoros. Bravo! Mi-a placut mult mult!

    mogly
    [25.09.15 23:35:01]
    »

    Peisaje superbe, magnifice, de vis, imi imaginez ce inseamna totusi sa le vezi pe viu!

    claudiu 71AUTOR REVIEW
    [26.09.15 10:18:56]
    »

    @Aurici -

    Signora, abia te-ai intors din "Bella Italia" si deja iti este dor de peisajele de acolo?

    Daca Dolomitii creeaza o pofta de aventura si actiune, Lago di Garda si romanticele asezari din jurul sau definesc cel mai bine ce inseamna"Dolce Vita"prin romantism si idilic.

    claudiu 71AUTOR REVIEW
    [26.09.15 10:43:21]
    »

    @Camelia19 -

    Astept cu nerabdare sa-ti aflu impresiile de acolo, dupa exuberanta si stil, banuiesc ca v-a iesi ceva deosebit.

    Da asa este, fotografiile cuprind doar un colt din acel univers, spre deosebire de vizitarea unui oras sau uneori de fotografiereai unui peisaj marin.

    Este o zona mai complexa iar detaliile cu un instantaneu nu ai cum sa le evidentiezi.

    Am dorit sa impart impresiile din acest sejur in doua:unul despre pasuri si zona limitrofa respectiv unul despre minunatele lacuri alte Dolomitilor vizitate doar pe parcursul sejurului, care v-a fii gata in weekend.

    Sunt curios ce ati vazut si mai ales topul tau, eu unul nu pot sa ma decid intre cele patru pasuri enuntate

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    claudiu 71AUTOR REVIEW
    [26.09.15 10:59:50]
    »

    @Dan&Ema -

    Scuze mica intarziere in ranspunsul la ecoul tau dar aseara am vizionat Dolomitii prin ecranizarea Everestului

    Este un film care ruleaza in cinematografe acum iar mare parte a filmarilor s-au realizat in Dolomiti.

    Peisajele sunt "everestiene"bineinteles cu mici retusuri

    "Vreau si eu! "pentru un iubitor al naturii asa cum te vad sunt sigur ca pasii te vor purta in curand pe acolo si avand in vedere ca copiii sunt inca in dotare un super mix cu Gardaland v-a fii de povestit peste multi ani de acum incolo.

    Este o destinatie relativ ieftina si foarte accesibila si din tara asta o pot confirma si ceilalti care au mai fost.

    claudiu 71AUTOR REVIEW
    [26.09.15 11:07:54]
    »

    @mogly -

    Fraza scrisa de tine reflecta cel mai bine ce inspira si ne arata aceasta zona

    Am vizionat cateva din pozele tale incarcate pe site si am vazut un" ochi bun"pentru imaginea fotografiei sau cum trebuie sa fie. de aceea sunt si mai magulit de cuvintele tale.

    Dan&Ema
    [26.09.15 11:11:05]
    »

    @claudiu 71: iti multumesc pentru ganduri

    Doamne ajuta sa se implineasca!

    Numai de bine!

    Si alte calatorii everestiene de senzatie iti urez!

    ????????????????????????????????????

    mogly
    [26.09.15 22:20:34]
    »

    @claudiu 71 - Si eu iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Parerea mea sincera este ca ochiul meu de fotograf nu se poate compara totusi cu al tau, uitandu-ma la pozele tale si la ale mele constat ca tu ai avut cel putin un ochi in plus. Insa iti multumesc pentru aprecieri si pentru ca m-ai facut sa ma simt incurajata. Calatorii frumoase in continuare!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    trigri
    [27.09.15 18:45:44]
    »

    @claudiu 71 - extraordinar peisaj! fotografiile sunt ireale, absolut minunate!

    claudiu 71AUTOR REVIEW
    [27.09.15 23:46:31]
    »

    @trigri -

    Meritul este in totalitate al acestei minunate zone, odata un urias recif de corali.

    Nu degeaba sunt declarati de multe site-uri de specialitate drept cei mai frumosi munti, aici cred ca folosind si cel mai empiric aparat foto, imaginile vor fii de admirat.

    Merci pentru vizita si interes.

    Camelia19
    [28.09.15 00:11:07]
    »

    @claudiu 71 - Mulţumesc frumos, şi eu îti aştept cu interes articolul despre lacuri, am văzut şi noi câteva, unele m-au impresionat mai mult, altele mai puţin, sunt curioasă dacă şi tu le-ai văzut pe aceleaşi şi cum ţi s-au părut. Articolul meu e în lucru, vine şi el dar mai încetişor

    tache
    [28.09.15 11:10:11]
    »

    @claudiu 71 - Abia ma strecor prin avalansa de ecouri... ca sa scriu... ce? Cred ca mi-e teama sa insir banalitati atunci cand e vorba de o lume incredibil de frumoasa, de misterioasa, povestita in vorbe si imagini intr-un mod desavarsit.

    Pe de alta parte, doar pentru faptul ca "amfostacolo" ma simt si eu (un pic) special!

    webmasterX
    [28.09.15 13:08:14]
    »

    @tache -

    doar pentru faptul ca "amfostacolo" ma simt si eu (un pic) special!

    Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

    tache
    [28.09.15 15:25:42]
    »

    @webmasterX - Va veni si vremea scrisului, cat de curand!

    saxonul
    [14.07.16 13:43:40]
    »

    @claudiu 71 - Salut Claudiu! Am recitit acum acest articol, în finalizarea documentării mele pentru sejurul în Dolomiți, care va începe pe 05 august. Mi-am propus să fac și eu în una din zile Sella Ronda, dar cu 2 opriri pe parcurs: una pentru urcat pe Piz Boe (din Passo Pordoi), cealaltă pentru turul Sassolungo (din Passo Sella). Dacă și vremea va ține cu mine, cum a ținut cu tine anul trecut, va fi grozav.

    Un Lago Sorapiss, ceva?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Aurici, buterfly*, Camelia19, claudiu 71, Dan&Ema, mogly, mprofeanu, saxonul, tache, trigri
    Alte impresii din această RUBRICĂDrumeții prin Dolomiți:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076938152313232 sec
    ecranul dvs: 1 x 1