ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.08.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.08.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 7 zile
prieteni
4 AD. + 1 COPII -- v: 16 ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

De ce ne place Grecia…. (3) // Plajele din estul Sithoniei

TIPĂREȘTE

A doua parte o puteti citi aici

Part 3: Plajele din estul Sithoniei

Sithonia este bratul din mijloc al peninsulei, denumit si parcul natural din Halkidiki, datorita peisajului si vegetatiei deosebite. Denumirea provine din mitologia greaca, de la fiul lui Poseidon –zeul marilor. La est ea este inconjurata de golful Singitic (click aici), avand porturi mici, sate pescaresti. Clima este mediteraneeana cu influente continentale, soarele puternic scalda intreaga zi plajele cu nisip auriu si ape cristaline. Am plecat cu gandul de acasa, de a cauta toate plajele la estul Sithoniei, intre Vourvourou si Sarti. M-am documentat pe diferite forumuri si site-uri cu privire la locatii, asa ca odata ajunsi la 4elies, tot grupul s-a conformat (vrand –nevrand) la planurile mele: trezire matinala si echipati cu gps si harta plecam la drum cu masina. Avand in vedere ca ne pot prinde orele pranzului pe plaje, eram dotati cu umbrele, saltele, frigider auto complet burdusit. Inca de la inceput tin sa precizez ca absolut tot ce voi publica tine de realitatea descoperita pe teren, cu poze (unele poze sunt instantanee dupa filmari, de aceea au rezolutia mai mica, altele sunt personalizate pentru a putea fi grupate pe locatii), coordonate de oprire cat mai reale si impresii proaspete notate la fata locului (asta pentru a nu da loc la interpretari de copiere de pe diferite site-uri). Unele prezentari online (gen plaje sithonia vol. 1. /. 2 etc) sunt depasite ca denumiri, nu sunt pozitionate corect sau nu mai reflecta realitatea, unele coordonate sunt chiar corecte; altii care au postat in lumea virtuala, pe alte site-uri poate nici nu au calcat pe acolo, altfel nu-mi explic natura confuziilor. (nu este cazul celor din AFA)

Atentie... nu exploarati mai mult de 2 plaje pe zi... , datorita caldurii si oboselii nu veti simtii bucuria descoperiiri locurilor unice date de Dumnezeu pe un pamant ortodox.

NISIS DHIAPOROS ISLAND: N 40°12'41.50" / E 23°47'7.91" (click aici)

O sa fiti uimiti, dar am inceput cu o... insula pentru ca nu se afla pe sosea, ci chiar vis a vis de Vourvourou, fiindu-ne necesara doar harta din barca (vezi poza 1). Langa Paris bar beach se afla debarcaderul de unde se pot inchiria barci cu motorizate incepand cu 60 euro/ zi (de 15 hp) suficenta pentru plimbarea a max. 5 persoane, la o viteza rezonabila si cu consum mediu. Noi am inchiriat-o cu programare prealabila (in zile de sarbatoare si barcile sunt la mare cautare), pe o zi (10-18) si abia ne-am incadrat sa vizitam (cu opriri) insula cu toate golfurile ei marcate pe harta, Lagonisi beach si retur in Vourvourou. Barca e usor de condus, doar atentie la adincimea apei, notata pe harta si rezerva de benzina (noi am consumat in tot circuitul 10 litri -10 euro).

In general multe plaje in Ellada sunt numite lagune albastre... Urmand cursul pe harta pe la sud (dreapta) in a doua oprire (pozata pe harta) veti intalni acea laguna albastra ca in filmul „Insula” cu L. Di Caprio. Iti doresti sa fi lasat acolo si deranjat doar cand iti aduce rezerve, este Edenul plajelor di Sithonia, ca in filme (dar si filmele au fost facute pe pamant!). Eu o situez pe locul 1 in topul personal –lagune albastre – din estul Sithoniei. Numeroase barci sunt ancorate in larg sau mai aproape, apoi turistii, fara a tulbura linistea ireala a apelor, se aseaza pe plaja, la umbra pinilor sau pe crestele joase ale insulei. Un spectacol de culori iti incanta retina si cu ochii mari si respiratia taiata, te uiti la ceas: trebuie sa mergem mai departe.

Suprafata cu nisip a acestui golf: 30 m x 6 m, cu nisip de zahar pudra. Intrarea in apa: atat de lina, doar apa ne cuprinde cu racoare si ne dam seama ca ne-am despartit de plaja.

Bineinteles ca in circuit, cu barca gasim si alte locatii cu ape cristaline chiar si in larg (punctul 3 din harta) dar incomparabile cu aceasta.

KARYDI BEACH: N40°11'34.79" / E 23°48'30.64"

Din Vourvourou mergi pe strada principala si la 500m distanta, dupa indicatorul cu Paris-beach bar, pe stanga apare indicator cu aceasta plaja. Drumul intra intr-o padure de pini mediteraneeni, unde poti lasa masina la umbra, apoi pe jos te indrepti catre plaja. Karydi este pe locul trei-lagune albastre- intr-un clasament personal al plajelor din acest review. Ea este remarcabila pentru peisajul sau care combina solul stancos (la nordul plajei) cu intinderile de nisip fin, alb. Marea este linistita si nu scoate nici un zgomot, cu adancime suficient de mica pentru a fi sigura pentru copii. La marginea padurii, pe coasta se gasesc rulote fast-food si baruri mobile cu preturi ca in poze... in general laudata pentru linistea care o confera, noi nu am trait aceasta bucurie, fiind intr-o perioada de zile libere in Grecia de sf. Maria. Suprafata de nisip 600 m x 20 m. Intrarea in apa: lina cu nisip fin, 40 m cu apa putin adanca (< 1m). Golful din nordul plajei este stancos, mult mai albastru-turqoise, bun pentru snorkeling. Aluviunile ce se strang la mal sunt formate din frunze si acele pinilor din imprejurimi.

FAVA BEACH: N 40°11'13.75" / E 23°49'5.26"

Mica plaja este situata la iesirea din Vourvourou catre Sarti. Coordonatele te lasa in strada in fata pacului de pini starjuit pe lateral de 2 vile impunatoare si aleea centrala, in trepte, ce te calauzeste la plaja. Plaja e inconjurata de verdeata si are una din cele mai uimitoare formatiuni de roca (vezi poze). Are ape limpezi, ideale pentru inot si si scuba sau snorkeling in jurul ciudatelor insule de roca imprastiate la 50 m de mal.

Datorita linistii salbatice oferita de culorile pietrelor in apus de soare, te face sa mai amani plecarea pana apare luna.

Suprafata cu nisip: 50 m x 10 m. Intrarea in apa: lina cu nisip fin, grosier apoi pietris. La 10 m de mal, adancimea de 1,5 m... Nu o ratati!

ZOGRAFOU BEACH & CAMP: N 40°10'14.37" / E 23°51'54.14"

In ordinea fireasca pe soseaua ce duce la Sarti, la 9 km de Vourvourou, dupa curbe stranse, ca pe Rucar-Bran (deseori sunt caderi de pietre)... intalniti indicatorul spre catre camping. Drumul este comun cu cel spre Bahia beach, in coborare cca 1km, fiind drum de munte plin de praf si pietre, neasfaltat, de nota 3 din 5.

Zona se numeste Porto Zografou, iar campingul se afla intr-o zona romantica inconjurata de maslini, pini si arbori ornamentali. Muntele Itamos ofera o priveliste magnifica asupra intregului golf. Intrarea este pazita, trecerea dupa bariera se face in urma platii taxei de 5 euro. La margine campingului descoperi o plaja cu nisip alb fin alternand cu cel grosier, inconjurata de formatiuni de roca unice, tufisuri si copaci. Suprafata de nisip: 500 m x 25 m. Intrarea in apa: nisip grosier si pietre. La mal 2 m de apa mica apoi creste constant.

BAHIA BEACH (vechiul PORTO PARADISO): N 40°10'11.13" / E 23°52'10.23"

Cum spuneam, acesul e posibil din soseaua nationala, comun cu drumul ce duce la camping Zografou, apoi in coborare pe partea dreapta, tare, cu praf si pietre... sau pe drumul in coborare spre Banana beach, la jumatatea acestuia virati la stanga (va sfatuiesc primul drum, pentru integritatea masinii, ... explicatii ample la Banana beach). Denumirea vine de la barul de pe plaja. Este o plaja privata (necesita consumatie), mica, pitoreasca cu muzica disco, house, bauturi bine pregatite ce le puteti bea pe sezlonguri sub umbrelutele albe. Nisipul pe plaja este adus, bine ingrijit si netezit mecanic Suprafata cu nisip: 30 m x 20 m. Intrarea in apa: lina cu nisip fin apoi grosier, la 6 m de mal-max 1m.

BANANA BEACH: N 40°9'59.54" / E 23°52'38.16"

Pe drumul national Vourvourou –Sarti, la 11 km de primul, dupa Zografou, pe partea stanga cu "monumentul", dar inainte de el, apare un " drum ", este si o inscriptie cu Banana (chiar o banana!) insa vopsita cu grafiti.

Este cea mai mare dezamagire din turul plajelor, poate pentru ca ma asteptem sa gasesc o plaja plina de viata, cu viata si animatie... in schimb:

Un drum in coborare, rupt, terasamentul deplasat datorita santurilor facute de ape de la ploi... cine a fost la pestera Scarisoara isi imagineaza acest drum. Dupa 1,5 km se lasa spre stanga drum catre Bahia beach... nu va aventurati. Noi mergem pe poteca cat o masina, trecem de portile rupte si sudate din nou si urmeaza 1 km mai abrupt ce se termina in padurea de pini unde puteti lasa masina care tremura din toate articulatiile (pe aces drum mi-am pierdut, in coborare unul din scuturi, avand garda mica si noi 5 in masina.) Normal, nimic nu mai arata ca-n prezentari, datorita drumului prost, plaja a fost abandonata, nemaexistand bar, umbrelute sau curatenie. Turistii dornici sa stea cu cortul au pus stapanire pe padure in aproprierea plajei. Nisipul este amestecat cu uscaciuni (pini, crengute). Totusi ceea ce ne calmeaza si ne face sa devenim iar romantici, este marea in toata paleta de nuante de albastru, ce se sparge in mici valuri pe mal. Suprafata cu nisip: 200 m x 15 m. Intrarea in apa: lina, cu nisip pe 2 m apoi pietris. Macar pentru amestecul dintre calmul apei si salbaticia naturii, va sfatuiesc sa o vizitati... dar dinspre larg cu barca.

MANASSOU BEACH BAR & CAMP (Akti Onirou): N 40°9'34.56" / E 23°53'40.90"

La 13 km de Vourvourou veti intalni indicatorul –reclama cu acest beach bar-camping.

Pentru a ajunge, iesiti din soseaua nationala pe stanga, in coborare 0.8 km pe un drum de pamant. Nu lasati masina pe drum... pana seara va fi acoperita de un strat consistent de praf. Parcarea din stanga campingului este incapatoare. Plaja a luat numele barului de pe plaja, considerat unul din cele mai bune beach bar-uri din Halkidiki. Este sinonim cu distractia, numit si Dream beach, pentru serile cu parti-uri din wekend, prezidate de dj Manolis (caruia i-am prezentat romanian hits 2010-2011). Jumatatea nordica a plajei este organizata cu umbrele si sezlong-uri –necesita consumatie, iar partea sudica libera pentru turistii din camping sau plata a 5 euro la receptie. Ea atrage in special tinerii care sunt dispusi sa se distreze si sa se bucure de socializare... intr-un cuvant de fite. Exista dusuri, loc de joaca ptr copii, loc pentru sporturi de plaja (la moda este tenis cu palete de lemn in totalitate, cu minge de tenis de camp sau pingpong) Apa are culori de la verde (la mal) pana la albastru intunecat dinaintea unei furtuni... de distractie.

Suprafata cu nisip: 300 m x 40 m. Intrarea in apa: brusc, apoi sacade, cu pietris mediu, necesita incaltari.

ARMENISTIS BEACH & CAMP: N 40° 9'16.60" / E 23°54'55.09".

La 20 km de Vourvourou, pe soseaua nationala intalniti indicatorul cu Camping Armenistis. Drumul este foarte bun, asfaltat, printr-o padure luxurianta, te duce dupa 500 m in parcarea fara taxa, foarte aglomerata (o sa vedeti masini parcate inca din soseaua nationala). In dreapta este campingul, iar in stanga, plaja cu acelasi nume. Amandoua sunt organizate si controlate. , avand supraveghetori pentru copii si security pentru linistea noastra. Campingul Armenistis este renumit in intreaga Grecie si nu numai pentru ideea inovatoare de campare, punand la dispozitia turistilor, corturi, rulote, vile tractabile cu toate dotarile necesare, contra cost avand apa calda, curent, frigidere, masina de spalat... ce mai confortul de acasa. Este dotat cu minimarket, restaurant, chioscuri, cinematograf si chiar un atm. Pe plaja se inchiriaza seslonguri si umbrelute, bicicletele sunt gratis, existand un teren pentru sporturi de plaja pe nisipul fin. Preturile de campare sunt diferentiate pe categorii, pe adulti sau numai pentru masina (4 euro/ zi). Un exemplu: inchiriere cort, rulote fara accesorii-23 euro, rulota tractabila cu ac si wc-35 euro, curent electric-3,7 euro. Toate informatiile si harta le gasiti pe panouri in intreriorul si la receptie si bineinteles atentionarea de care imi era dor:

„Resting hours:14:30 - 17:30 and 24:00 - 08:00

However, the use of car cassette players is prohibited throughout the day as well. Keep the volume of your music low. Do not deprive the other campers of their right to listen to the music they prefer. ”

Insa ceea ce trebuia sa spun la inceput: Armenistis beach este una din cele 3 plaje cu blue flag din sud estul Sithoniei (din totalul de 46 din Halkidiki). (click aici)

Suprafata cu nisip: 800 m x 40 m, nisip fin si grosier, curat si intretinut. Intrarea in apa: lina cu valuri, cu nisip grosier, adancimea variaza pe deschidere, la 2 m de mal de la 0,5 la 1 m apoi creste brusc. Asadar daca nu aveti cazare, nu aveti nimic programat... Armenistis va face programul complet.

KAVAROUTRIPES BEACH: N 40°7'31.60" / E 23°57'51.58".

Aceasta plaja si inprejurimile ei se afla pe locul 2 in topul personal al lagunelor albastre din estul Sithoniei. De ce: pentru ca totul este la sublim, de la imbinarea muntelui, padurii, cu marea, la extraordinara mare albastra-turqoise. Dar sa le luam pe rand:

La 22 de km de Vourvourou exista un grup de plaje si golfuri sub aceasta denumire (crab - gauri). Foarte multe sunt in coborare abrupta, greu de ajuns de pe uscat. Mai accesibile sunt 2, una langa alta, aceasta si Portokali. Coordonatele ne vor opri la marginea unei paduri de arbori mediteraneeni. Nu este nici un semn rutier, la prima veti vedea masinile oprite in liziera. Datorita terenului accidentat nu veti inainta mai mult de 30 m, parcatati masina unde este loc liber, apoi mergeti pe jos. Padurea este plina de corturi si o sa fiti uimiti pe ce locatii s-a facut camparea. Armonia si linistea sunt la ea acasa, asa ca trecem neobservati si in fata noastra se deschide o coborare abrupta, in care poteca si scarile sunt formate din radacinile pomilor si pietre. (vezi poze). Suntem constienti ca la fiecare pas ne va uimi cate ceva, insa la finalul coborarii sunte entuziasmati: o plaja extraordinar de mica de un alb orbitor langa o laguna albastra ce te atrage prin claritatea ei. Suprafata de nisip: 25 mx 4 m. Intrarea in apa: pe 30 m intindere nu sti daca esti in apa sau pe uscat, acelasi nisip iar adincimea nu mai mult de 1,2 m. In partea de nord (stanga) pe stanci, in unduirile soarelui, de dimineata, cativa turisiti mai libertini fac nudism... sunt departe si numai cu focalizare se pot vedea. Fiind zile de sarbatoare si aceasta mic Eden este plin de dimineata... si inca nu s-au trezit cei din corturi. Viata se anima, mai ales in apa, fiind mai mult loc si datorita adincimii mici se practica jocuri de... plaja: volei, tenis... Sublim... cu toate literele mari.

La vremea prinzului, datorita spatiului mic, a caldurii si a muntelui ce se ridica brusc, parca te sufoci, asa ca ne vom deplasa la sora ei mai in sud care este mai mare si organizarta:

PORTOKALI BEACH (ORANGE, NARANCSPART): N 40° 7'32.00" / E 23°58'11.90".

Asadar, la 22 km de Vourvourou veti intilni pe partea stanga un tomberon de gunoi care este vopsit cu grafiti portocaliu si deasupra, in pom un steag portocaliu. Nu este nici un alt indicator, asa ca mare atentie sa nu gresiti directia. Drumul de pamint, strajuit de padure se termina intr-o liziera mare unde in mod normal veti gasi loc de parcare... Nu si in cazul nostru, deja gandindu-ne ca am nimerit in Vama. Am continuat pe jos pe potecile facute in timp printre tufisurile ornamentale. Panorama care se deschide este a unui parc natural, cu poteci facute de om peste stancile ce se ridica din apa. Atentie: drumul pana la plaja este, nu atat de lung, dar obositor, asa ca nu uitati nimic la masina. Vazut de pe coline, Portokali este format din doua golfuri:

- la nord un golf cu nisip si bar privat cu umbrele si sezlonguri- necesita consumate. Generatorul ascuns printre stanci, ne da de veste ca party-urile se prelungesc pina in noapte. Insa muzica este ambient & exotica & latino, la limita discretiei.

- la sud se intinde un golf format din roci calcaroase ridicndu-se zvelte din apa, alternand cu ochiuri de nisip de 1mp. Privelistea este superba: urcati pe aceste stanci – fara pericolul de a aluneca – turistii se „ chinuie „ in placerea de a face plaja in cele mai futuriste locatii (vezi poze). De-alungul timpului, din lipsa de umbra, turistii au facut gauri pentru umbrele in piatra... asa ca aveti toata infrastructura, echilibru va trebuie. Extremitatea sudica, langa sclupturile facute pe stanca, aduce aminte de vremurile cand plaja era folosita de nudisti. Acum locul este permanentizat de iubitori de rock, house, dotati si utilati complet din resurse personale: generator, laptop, dj si fete dansand sub aburii alcolului toples la... pomi. Deasupra tuturor, pe coasta la umbra, te ademenesc cateva baruri mobile sau terase ascunse sub pomi. Succint: un amestec total de: fite, libertinism si odihna, intru-n echilibru ce numai in Portokali il gasesti.

Suprafata cu nisip: la nord-25 m x 5 m; la sud aproape inexistenta.

Intrarea in apa: lina cu nisip si pietre calcaroase, o combinatie unica de albastru inchis si deschis, adincime mica pe lungime de 10 m, nu necesita incaltari (mai mult te incurca, calcarul este antiderapant). Nu ratati in concediul din Sithonia acesta locatie, pe primul loc in topul celor mai populare si nonconformiste.

PLATANITSI BEACH & CAMP: N 40°7'0.11" / E 23°58'49.30"

La aproximativ 27 km sud de Vourvourou si 3 km de Sarti se afla plaja ce poarta numele barului si a campingului ce controleaza si intrarea. Parasiti soseaua nationala prin stanga si dupa 0.5 km pe drum asfaltat starjuit de o plantatie de pini, ajungeti la receptia campingului. Noi nu am gasit parcare (ca de obicei) si am lasat masina pe sosea, asa ca am mers doar in vizita (lipsa pozelor se datoreaza descarcarii aparatelor... la sarti si-au intrat in paine). Campingul ofera facilitati ca restaurant fast-food, mini market, dusuri, security.

Plaja este mare, taiata de un rau venit din munti; Plata taxei la receptie ne scuteste de consumatie, dar pe seslonguri tot nu putem sa stam... sunt ocupate. Terenurile de joaca si echipamentele de apa ofera organizarea completa. Este a doua din cele 3 plaje cu blue flag din estul Sithoniei.

Suprafata cu nisip; 600 m x 30 m, nisip amestecat cu pietris fin, curata. Intrarea in apa: lina, cu adancimi deferite pe o asemenea intindere. In partea sudica (dreapta) se afla cateva stanci dupa care se pot incerca sarituri. Din vorba cu oamenii de paza, am aflat ca la nord se gasesc un grup de plaje mici intr-o zona de coasta, pe un drum dificil de pamant. Este un peisaj fara egal cu pietre ca niste sclupturi ce ies din apele turqoise, culminand cu panorama la muntele Athos. (asa se zice!)

SARTI BEACH: N 40°5'41.78" / E 23°58'40.32"

La 30 km sud de Vourvourou se afla una din cele mai mari plaje din Sithonia. Este a treia plaja blue flag din Estul Sithoniei. Accesul este usor pe toata lungime ei de 2,5 km: din soseaua nationala, periferica oraselului sunt o multime de intrari (6 asfaltate). Coordonatele de conduc pe a 3-a intrare pe langa hipermarketul galben, ce are o parcare imensa (unde puteti lasa masina) si pe stradutele urmatoare puteti parca (atentie la partea pe care se parcheaza), drumul pe jos pana pe plaja este de max 5 min. Plaja este cit tine statiunea, fiind bine organizata si structurata: cu zone libere (unde te poti instala cu dotarile personale), bar-beach cu umbrelute, zona de rulote, sporturi de plaja, toate care sa satisfaca dorintele turistilor dar si a famililor cu copii. De la nord la sud strada paralela cu plaja ofera terase, taverne, fish-restaurant, cu prezentari originale ale meniurilor ca: vitrine cu peste proaspat, meniu in majoritatea limbilor, PR-uri ce te indruma si iti explica, cu reduceri de 10 % si diverse din partea casei.

Suprafata cu nisip: imensa!... 2,5 km x 50 m. Nisipul este grosier format din pietricele, nu necesita incaltari; diferenta de nivel intre plaja si malul marii de 1 m cu nisip. Intrarea in apa: in partea de nord este brusca la 1m, apoi creste; in partea de sud este ceva mai lina. Fundul marii este cu nisip grosier, nu necesita incaltari. Datorita lungimii si deschiderii mari a golfului, la mal sunt valuri mici, iar vantul isi mai face simtita prezenta pe uscat (malul marii fiind sub cota plajei- te protejeaza de vant). Panorama ce se deschide spre golf este monumentala: de la rasaritul la apusul soarelui vei descoperii maretia Muntelui Athos, ca o piramida, inalt de 2033 m. Seara orasul isi schimba haina: toate stradutele din partea nordica se transforma in grand bazar cu produse exclusiv UE. Exista un singur atm, dar in plin sezon de multe ori ramane fara monetar. (altele veti mai gasi in Nikiti).

Cam acestea sunt impresiile notate de noi in cele 7 zile de explorare a frumusetilor din estul Sithoniei.

Ne dam intalnire in: Part 4: Meteora/ hotel Spanias si stancile sfinte.


[fb]
---
Trimis de onlyoctavian in 25.08.11 14:23:45
Validat / Publicat: 25.08.11 16:09:48
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 18550 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

41 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (onlyoctavian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 nu poti sa articulezi prea multe in fata lagunei albastre
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37550 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

41 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 41
webmaster77 [25.08.11 16:09:10] »

noua rubrica introdusa a fost redenumita in "Descopera zona Sithonia", poate asa vor mai poposi aici si alte review-uri despre aceste locuri.

Admin [25.08.11 17:43:55] »

Foarte bun si FOARTE util articolul, a fost selectat ca si MiniGhid AmfostAcolo pentru aceasta destinatie

sandu.53 CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.08.11 17:46:00] »

excelent scris, foarte util... eu sunt norocos pt. ca am vizitat aceste plaje in cei doi ani in care am fost in Sithonia. Le-ai descris minunat!

onlyoctavian [25.08.11 17:59:42] »

penrtu toti iubitorii greciei, daca aveti google earth instalat, va pot trimite fisierul cu toate locatiile si extra... Trebuie doar sa-l deschideti de pe mail: se va instala si nu trebuie decat sa-l mutati (cu cut) din temporare in my places. (bara din stanga)

aliantasudului [25.08.11 20:26:33] »

La Platanitsi, este obligatoriu sa platesti, chiar daca stai pe plaja cu cearsaful?

adryana [25.08.11 20:44:58] »

excelent acest rw, mai ales pentru coordonatele GPS, multe locuri descrise de tine au fost anul trecut atinse si de mine, cand am facut turul Sithoniei. Am descoperit acum, datorita tie, alte plaje noi, de care efectiv inca nu am auzit. Totusi sa stii ca in rw meu am amintit de cateva, pe langa care am trecut, si nu am oprit datorita ori barierei prezente acolo ori a drumului prost care se ivea din soseaua principala.

Am avut noroc ca am gasit si intrarea la Portokali Beach, caci nefiind indicator la sosea, ne-am orientat dupa zona, caci stiam cam pe unde ar trebui sa fie, si am vazut ca multe masini o luau intr-acolo din sosea, si ne-am luat si noi dupa ei. Asta a fost norocul nostru.

Nu am avut asa mult timp sa vedem doar 2 plaje intr-o zi, asa ca am reusit totusi sa vedem tot ce am putut noi sa vedem doar intr-o zi. A fost obositor, dar a meritat. Avem si noi amintiri frumoase. Acum pot sa spun ca daca as mai merge acolo in Halkidiki as alege Sarti, cu siguranta. De aici as merge in imprejurimi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
onlyoctavian [25.08.11 22:30:55] »

@aliantasudului

toate plajele organizate au un mod de ati lua banii! in afara de Bahia si Manassou in care intrarea e libera, dar consumatia e obligatorie pentru a sta jos (sau taxa te plaja turistica de 5 euro/ pers), in cele cu "bariera" ori campezi (si platesti) ori platesti ca turist/ zi. fii sigur ca security sunt vigilenti si chiar daca ai intrat cumva gratis, tot vor cere dovada platii, a consumatiei sau verificarea la receptie a camparii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Alina Morar [25.08.11 23:14:11] »

Urma sa scriu si eu un review despre plajele pe care le-am vazut si eu anul acesta, cand am fost pentru prima data in Grecia, dar ce de mai poate scrie?

Las' ca ma revansez eu cu Slovenia si Austria

onlyoctavian [25.08.11 23:18:58] »

@alina morar.

ellada este mare si multe plaje superbe are... poate unele calcate de tine nu au fost prinse in nici un rw.

si chiar daca, mai multe impresii mai multe posibilitati de a trage concluzii pentru viitorii turisti.

Alina Morar [25.08.11 23:26:57] »

Exact pe plajele pe care le-ai descris tu am fost. Nu pe toate, am avut documentatia cu mine, dar in 4 zile si cu un copil mic... n-am avut mari sanse de a le vedea pe toate.

Cel mai mult ne-a placut la Karidi Beach. Asta o recomand celor care au copii mici.

Greu am gasit o plaja unde sa poata si copilul sa se balaceasca in voie.

Sotului i-a placut plaja de la Sarti si spunea ca uite in sfarsit vad valuri! Si acolo culoarea apei era fantastica. Acolo nu am facut baie, dar mi s-a parut ca intrarea era foarte abrupta, cel putin in zona in care am fost.

aliantasudului [26.08.11 07:29:09] »

Si taxa de 5 Euro este per persoana?

In cazul acesta, avand si 2 copii, nu imi convine sa platesc 20 Euro/zi doar ca sa am acces pe o plaja, fara nimic inclus...

onlyoctavian [26.08.11 11:18:53] »

@alina morar

exact, karydi si sarti sunt cam singurele plaje safe pentru copii (karydi are apa mica si sarti plaja foarte lata).

bine, sa punem la socoteala toata plaja din vourvourou - chiar daca nu esti cazat aici, este o plaja publica. nisipul est mic spre mediu, iar apa... nemiscata ca un lac si adinca ca un lighean pe 5-6 metri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
melcmlc* [27.09.11 00:35:53] »

Draga Octavian, iti multumesc pentru indicatiile foarte precise si prezentarile plajelor. Abia m-am intors de acolo si le-am cam vazut pe toate, datorita tie. Sunt superbe, in fiecare zi am fost pe alta plaja si cred ca abia am acoperit 10% din ce ofera Sithonia.

Respectele mele!

loredanalungu [12.06.12 14:06:09] »

Octavian, multumesc pentru postarea acestui review atat de amanuntit, este extrem de util. Noi vom merge la 4elies la inceputul lunii iulie si am inceput deja documentarea cu plajele, astfel ca materialul scris de tine s-a potrivit la fix. Am o intrebare, poate ne poti ajuta cu o informatie: pe plajele enumerate de tine, este permis accesul cu animale de companie? Vom merge insotiti de golden retrieverul nostru si ma intrebam care dintre locurile de mai sus ni le recomanzi, iar daca ai timp si disponibilitate, ne-am bucura sa ne spui parerea ta si despre tavernele unde am putea manca insotiti de caine. Multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ioned [12.06.12 15:09:00] »

onlyoctavian, Bravo si Multumim, bun rewiew.

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [12.06.12 19:59:58] »

@loredanalungu: oriunde vei avea voie cu catelul, nu am vazut undeva in Grecia vreo interdictie de acest fel, au si ei comunitarii lor, caini uriasi si blajini, insa putini fata de ai nostrii.

Nu cred ca trebuie sa iti faci probleme din aceasta privinta, numa la cazare e posibil sa fie oarece probleme. Trebuie intrebat in prealabil daca ai voie cu cainele, si mai e ceva, unii primesc doar caini de talie mica, al tau e... maricel.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
onlyoctavian [12.06.12 21:21:47] »

@ioned: sincer sunt foarte multumit atunci cand opiniile mele sunt utile cuiva. Poate ca unii transforma o iesire "la iarba verde" intr-un adevarat roman cu capitole, poate pentru a acumula puncte si premii sau pur si simplu din placerea de a scrie... dar voi ce care cautati opinii alegeti rw dupa puncte sau dupa informatiile si datele cat mai concise ce va pot ajuta la alegerea locatiei?!

Una peste alta asa cum eu ma informez (si asta reprezinta 50% intr-o alegere) ca apoi sa ofer cand e cazul informatii si pentru altii, asa va sfatuiesc sa faceti toti, pentru a avea un tablou cat mai complect asupra orcarei locatii (indiferent cate rw s-au scris).

@loredanalungu:

excelenta alegere 4elies, cu toate ca administratorii sunt cam exigenti... dar daca v-au acceptat cu caine, e ok... si in plus golden retrieverul este plin de viata si iubeste apa (balaceala) asa ca o sa fie in lumea lui la 4elies.

In ceea ce priveste plajele; pe cele publice (Karydi, Sarti) nu este nici o problema, ti-as recomanda Fava (linga Karydi) caci nu este aglomerata, dar daca este bine dresat nu va fi o problema pe cele aglomerate (Portokali, Kavaroutipes (salbatice dar populate). Pe cele private (Bahia, Manassou) eu nu am vazut turisti cu animale de companie (dar asta nu inseamna ca aveau restrictii!!)

Pe cele gen camp. (Armenistis, Platanisi) am vazut turisti straini cu animale de companie campati acolo. In ceea ce priveste tavernele: in Sarti majoritatea sunt gen terase pe faleza si nu aveau restrictii. In Vourvourou, la Gousto, Paris (pe faleza) puteti merge fara probleme. Nu stiu nimic de Mango (ceva mai select). Insa in criza din Grecia si cei mai "severi " patroni de localuri nu va vor refuza in servitul mesei. Abia astept sa postati noi impresii despre 4elies.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ioned [13.06.12 07:24:34] »

@onlyoctavian, Rewiewul l-am pus la favorite.

loredanalungu [13.06.12 23:37:12] »

octavian, esti extraordinar! multumesc din suflet, o sa-mi printez postarea ta cu plajele si raspunsul la intrebare, ai scris cel mai tare ghid de vacanta

Despre caine am intrebat din start, am spus cate kg are, am asigurat proprietarii ca adunam dupa el, la fel ca in oras, suntem mereu pregatiti cu pungi; skaipi (asa il cheama) este un android un fel de combinatie intre caine si om, nu cred ca va incomoda pe cineva, pe cat este de mare, pe atat este de bland si la locul lui; ne-ai fost de mare ajutor cu postarile tale, dupa ce ne intoarcem, promit sa revin cu impresii si poze de la fata locului; si mai am o intrebare: iti amintesti cumva, este vreun dus in curte? dupa baia in mare, trebuie sa spalam cainele de sare, daca nu este dus afara, sa stiu sa fim pregatiti cu un bidon sau un dus din ala mobil cu rezerva de apa... inca o data, mii de multumiri octavian

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
onlyoctavian [16.06.12 17:55:10] »

@loredanalungu:

scuze de intarzierea raspunsului. Da exista dus pe partea stanga cum te duci in apa, vis-a-vis de gratar. V-ati luat o camera la parter?

Daca va permiteti (si trebuie!) inchiriati o barca cu motor si faceti-va cadou o plimbare de vis prin laguna albastra si nu numai...

aliantasudului [20.06.12 10:05:11] »

La Manassou beach bar cam pe la ce ora incepe programul DJ-ului?

Este si in ziua de vineri sau doar sambata si duminica?

onlyoctavian [20.06.12 21:06:54] »

@aliantasudului:

sincer, noi am fost in perioada sarbatorilor de Sf. Maria, deci toata lumea era libera si pe toate plajele bar-disco erau invitati diversi dj, asadar la noi a fost de la 10 la 24. Insa in zile de peste saptamana nu stiu progarmul si ce invitati pot avea... oricum fiind o plaja care se respecta muzica e la ea acasa, in weekend sunt party si dj.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
loredanalungu [22.06.12 23:12:20] »

@onlyoctavian: inca o data multumesc pentru raspuns, ne tenteaza varianta cu barca, dar eu nu stiu sa inot, ceea ce imi cam da fiori, iar de skaipi mi-e teama sa nu sara din barca daca se va obisnui suficient cu camera cat sa ramana singur 5-6 ore, vom merge doar noi doi... camera daca nu ma insel, este la etajul unu, deoarece este studio, la parter cred ca sunt doar apartamentele, am vrut sa luam unul, insa doar studioul era liber in perioada in care avem noi concediul, asa ca o sa ne cam inghesuim: D abia astept sa ajungem, chiar, o ultima intrebare: internet exista disponibil?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
onlyoctavian [24.06.12 14:37:37] »

@loredanalungu:

dupa cate mi-aduc eu aminte, administratora folosea un laptop cu conexiune wi-fi (este undeva in apartamentul lor un router) insa nu stiu daca e "la liber "... Cat despre inot... sunt veste de salvare in barca si este sigura nu te poti rasturna mergand la plimbare... nu in cursa...

Toate cele bune.

loredanalungu [16.07.12 11:28:28] »

@onlyoctavian:

Ne-am intors cu impresii proaspete si voi incepe cu partile pozitive: locatia este de vis, marea este senzationala, iar conditiile de cazare sunt foarte bune. Am apreciat in mod deosebit numarul restrans de persoane de pe plaja aferenta cazarii si spatiul amenajat imprejurul casei, in concluzie, un "da" hotarat pentru grecia, ne-a placut.

Din pacate au existat si cateva parti negative (cel putin pentru noi): atitudinea "pet friendly" este doar declarativa. In realitate, mama celor doi proprietari m-a abordat si a subliniat, citez: "ca locul cainelui este pe podea si sub nici o forma cainele sa nu urce in pat" desi m-a deranjat abordarea, m-am abtinut sa raspund cumva acestui tip de argument, pentru ca, din simplul motiv ca era prea cald, cainele de bunavoie nu urca in pat. Daca ar fi avut curiozitatea sa intrebe doamna de la curatenie, ar fi stiut ca skaipi are covorul lui special pe care doarme si pe care l-am transportat cu noi.

Nu au remarcat si nu au dat nici un semn de apreciere pentru faptul ca skaipi nu a facut NICIODATA pe langa casa. Ne-am chinuit pe cimentul fierbinte, pe marginea drumului, pe unde am putut, ca sa dam dovada de bun simt si sa nu duc cainele sa urineze pe iarba unde se joaca aia mici. De cate ori am fost la baie, atat proprietarii cat si ceilalti oaspeti pareau incomodati de prezenta cainelui desi am intrebat de la inceput daca este ok asa. Parte care m-a dezamagit cu adevarat in atitudinea lor fata de nevoile noastre a fost legata, din nou, de caine, si anume: skaipi este bolnav cronic si s-a intamplat sa iasa din remisie, cu alte cuvinte l-a intors boala. In aceste conditii, a doua zi, cand am plecat sa inchiriem o barca, am rugat proprietarii sa nu intre doamna cu curatenia in camera deoarece cainele se odihneste si nu vrem sa fie tulburat, ocazie cu care i-am anuntat ca vom pleca si mai devreme datorita faptului ca temperatura prea mare ii face rau cainelui. Reactia lor? Foarte ofticati, au insistat de 2 ori sa deschid geamul si au precizat raspicat sa nu las aerul conditionat pornit pentru caine. Daca era o chestiune legata de costuri, intelegeam perfect sa ne taxeze extra pentru aerul conditionat folosit in plus fata de obicei.

Ca sa concluzionez, dupa 2 zile jumate de concediu, am plecat, iar despartirea, din nou, mi-a lasat un gust amar. Am remarcat zambetele malitioase dinaintea plecarii, in special din partea Evei, dar le-am ignorat. Cand impachetam, soseste Erikos la usa si ne anunta ca trebuie sa platim 50% pentru zilele care le-am rezervat si nu stam. Noi oripilati, ii spunem ca am platit concediul integral, chiar din prima seara. El nu isi aduce aminte si ne spune ca am doar platit avansul. Dupa explicatiile date, isi aduce aminte, isi cere scuze si brusc, mai ales dupa ce le-am spus ca nu avem nevoie de bani inapoi, pentru ca noi intelegem sa platim integral un serviciu rezervat, chiar daca nu beneficiem de el, atitudinea se schimba. Reapar zambetele placute si dragalasenia de fatada. Chiar si asa, nu s-au obosit sa ne intrebe daca a fost ok sejurul nostru, daca a fost ceva care sa ne deranjeze, daca ne mai revedem vreodata sau ceva de genul asta.

Excursia cu barca a fost intr-adevar senzationala, a meritat fiecare euro (apropo, am consumat benzina de 25 de euro, deci am mers ceva drum), ne-am indragostit de culoarea marii, iar Stelian de la terasa Gousto este cu adevarat incredibil. Una peste alta, desi experienta noastra cu Vourvourou a fost una destul de trista si trunchiata prematur ne bate gandul sa ne intoarcem in Sithonia.

Multumesc Octavina inca o data pentru review, ne-a fost mult mai usor sa ne bucuram de loc avand indicatiile tale.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
onlyoctavian [16.07.12 19:21:17] »

@loredanalungu:

de la inceput sfatul meu e sa scri (sau sa muti cu modificari de titlu) un rw pentru ca parerea ta sa influenteze pensiunea respectiva...

in ceea ce priveste atitudinea proprietarilor si mai ales a Evei... fara cuvine... de acea am insistat daca ati vorbit in mod serios cu ei, pentru ca si pe mine m-a deranjat inflexibilitatea lor... Pentru ca mergem sa traim intens concediul, toate acestea l-em trecut la minore. De ce... ? pentru ca in general patronii de pensiuni din Grecia respecta la ad literam regulile impuse de legislatie sau propriile reguli pentru a nu pierde clientii (in cazul de fata cei din nord vestul europei). Chiar daca nu mergeati cu cainele... tot va displacea stilul proprietarilor (mai ales ale lor). Insa nu ne ducem sa " petrecem " cu proprietarii, de aceea ii evitam . Din pacate chiar imi pare rau pentru scurtarea concediului, ... pentru ca pana la sfarsit ati fi descoperit (asa cum e si titlul) minunatiile Sithoniei si astfel s-ar fi inclinat balanta in mod pozitiv. Sunt bucuros ca ati facut excursia cu barca, ca ati ajuns la Stelian... si imi doresc sa nu stergeti de pe lista partrea aceasta de Grecie - Sithonia mai are multe -DOAR TREBUIE SA LA DESCOPERITI.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
telvanni [25.07.12 15:05:41] »

Este cel mai util review din cate am citit. Este la obiect, fara fabulatii inutile.

Il voi printa si-l voi lua cu mine pentru ca stiu ca-mi va fi de folos in vacanta.

Multumesc!

onlyoctavian [26.07.12 18:49:57] »

@telvanni:

Multumesc pentru aprecieri... Nu caut puncte sau premii ci pur si simplu un mod util de a ne ajuta unii pe altii in descoperirea frumusetilor naturii in concediile care sunt parca din ce in ce mai scurte si viata din ce in ce mai agitata...

Laura Victoria [14.08.12 18:07:20] »

Felicitari! Este cel mai util review pe care l-am citit, cu siguranta ma va ajuta f mult in vacanta de saptamana viitoare din Halkidiki! L-am printat...

lizuk [25.04.13 02:03:49] »

Imi faceam temele pentru plecarea de sambata si deja am impresia ca am cumparat degeaba ghidul pentru Grecia, cu cate detalii gasesc in reviewurile tale: -)

Mi-am propus sa facem plaja in fiecare zi in alt loc, sa vedem cat mai mult pentru a alege si o destinatie pentru luna iulie. Desi as fi vrut o vacanta relaxata cred ca vom incerca sa mergem si o zi in Salonic (sau doua, ce spui? fiind cu copiii totul ne va lua mai mult timp, as vrea sa vad piete, cateva obiective, poate si zoo), as vrea o zi croaziera pe langa Muntele Athos si o zi la Meteora (am citit si reviewul tau, merrrci de info). Poti sa imi spui ce ai face tu de duminica pana sambata, deci 6 zile pline? cum te-ai organiza? ca duminica si luni, de Paste, vreau sa fim relaxati, deci astea nu intra in calcul... Multumesc mult!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, aliantasudului, Alina Morar, Laura Victoria, lizuk, loredanalungu, maria55, melcmlc*, onlyoctavian, sandu.53, telvanni
Alte impresii din această RUBRICĂPlaje în Sithonia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10071802139282 sec
    ecranul dvs: 1 x 1