ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.08.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.02.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 7 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Mikro și Megalo Kazaviti sau... explorând comorile insulei Thassos

TIPĂREȘTE

Deși mulți ne-au spus că în Thassos cel mai frumos ar fi să alegem o cazare lângă mare, că doar avem marea de-a lungul celor aproape 100 km de șosea ce înconjoară insula, noi am preferat să intrăm mai în adâncimea insulei pentru a ne petrece nopțile încinse ale lunii august. Așadar ne-am cazat la marginea vechiului sătuc Mikro Kazaviti (vezi impresii).

În prima zi, reîntorcându-ne ceva mai devreme de la plajă, după o masă copioasă luată în... livingul apartamentului nostru despre care v-am povestit aici, am decis să mergem la o plimbare prin împrejurimi; citisem doar un singur review despre această localitate și eram curioși s-o descoperim și noi. Astfel că, fără a solicita pre multe indicații gazdei noastre, am pornit la drum pe șoseaua ce se continua de la hotelul nostru spre o localitate pe care doar o zarisem din mașină, printre livezile de măslini și pini ale insulei.

Mai întâi ne-a ieșit în cale taverna Vasilis "cocotata”pe stânga drumului, ce avea deja câțiva mușterii poposiți înainte de înserare. Noi am continuat drumul și, peste alte câteva sute de metri, pe dreapta un indicator ne invită către "Old Kazaviti”. În fața ochilor noștri se desfășura o localitate cu străzi pietruite și înguste ce șerpuiau în toate direcțiile, printre tufe de leandri, smochini cu fructe moi și dulci și alți arbuști multicolori, înfloriți; casele de asemenea din piatră și lemn, foarte bine conservate și întreținute, care de care mai arătoasă, ni se prezentau ca la paradă și le admiram pe fiecare în parte.

Ne-am plimbat agale până la scuarul din mijlocul localității în care, la umbra unui bătrân platan cu o uriașa scorbură în mijloc, o tavernă îmbietoare invită trecătorul la popas și-l ademenește cu mirosuri apetisante. Taverna se numeste chiar Kazaviti. Noi am trecut mai departe, nefiind infometați, însă cu dorința clară de a reveni într-o altă seară pentru a ne desfăta cu bunătățile zărite la rotisorul din curte. Am colindat cu mare plăcere străzile mici minunându-ne când trecea câte o mașină care ne făcea să ne lipim de ziduri pentru a-i face loc să se strecoare. Fiecare casă e o bijuterie ce poartă patina timpului și de aceea pare și mai valoroasă. Admirăm detalii arhitecturale, porți și ferestre din lemn înconjurate de flori, pietrele fundațiilor acestor case și ale pavajului, ba chiar și acoperișurile fiind tot din piatră la cele mai vechi.

La un moment dat, urmând un drum și un indicator, ne-am trezit afară din sat, în fața unor ruine inundate de tufe de smochini și de mure din care ne-am înfruptat cu nesaț.

Peisajul sălbatic al insulei ni s-a dezvăluit aici în toată splendoarea sa. Dar se însera și ne-am îndreptat, cu regret, spre casă. Ne-am întors însă în ultima seară petrecută pe insulă pentru că taverna din mijlocul micii așezări ne-a rămas la suflet și nu puteam părăsi Thassos-ul fără a ne oferi un ultim răsfăț culinar cu bucate grecesti.

Pe cea de-a doua așezare, Mikro Kazaviti, aflată chiar lângă hotelul nostru, am explorat-o grăbiți într-o altă seară.

Casele vechi, solide, din piatră, înconjurate de vegetație sălbatică, își murmurau tăcute singurătatea. Majoritatea păreau nelocuite, doar ici-colo se vedea câte-o urmă a omului; o micuță grădină de zarzavaturi, așezată în trepte într-o curte, ne-a atras atenția și ne-a făcut să admirăm tenacitatea locuitorilor care se luptă cu natura. Și în ciuda aspectului arid al solului presărat cu piatră din toate părțile, auzi susurând izvoare și vezi sisteme de irigaţii ce hrănesc pământurile acestor locuri. Fiind deja prea curând noapte, pe deasupra capetelor noastre au început să zboare lilieci fioroşi așa că ne-am grăbit să ne întoarcem spre hotel și să ieșim la lumină din acest sat rămas parcă în negura timpurilor.

Vă recomand să vizitați cele două localități cu același nume din vestul insulei. Nouă ne-a plăcut mai mult decât satul Theologos, poate și din cauza faptului că nu sunt așa de mediatizate și astfel sunt mai bine conservate. Și neapărat să mergeți la ceas de seară pentru a vedea un apus de soare (de) la înălțime!

Concedii plăcute tuturor!


[fb]
---
Trimis de kiwivik in 23.08.13 20:49:18
Validat / Publicat: 23.08.13 21:50:30
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4674 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kiwivik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 vechi şi nou în armonie deplină
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8550 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[26.11.17 11:35:12]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă zona Kazaviti» (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
kiwivik
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Kazaviti:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.034044027328491 sec
    ecranul dvs: 1 x 1