GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Fedra - Golden Beach, Thassos - doar despre mâncăruri, sau cum (şi ce) se mănâncă în mod obişnuit...
Mi-aş dori ca fiecare cititor să facă, în timp ce citeşte, şi mai ales în timp ce priveşte fiecare fotografie, paralela (ca exerciţiu imaginativ) cu aceleaşi tipuri de mese (mic dejun…, prânz…, cină…) în felurite alte locaţii cu aceeaşi destinaţie, de pe litoralul nostru şi nu numai de pe litoral!
…Cu figurile impasibile ale ospătarilor noştri, istoviţi de gândul de a li se termina mai repede şi ziua aia de muncă (ce diferenţă faţă de cei cinci inimoşi şi eficienţi de la Fedra! -vezi aici rw despre Hotel Fedra, ca să nu mă repet), cu feţele de masă peste care, eventual, doar un napron pătrăţos, în culoare contrastantă, stă stăpânind până când e imperios necesară schimbarea lui...
Cam altceva faţă de asepticele feţe de masă de unică folosinţă, fine, din hârtie-celuloză albă, personalizate cu emblema restaurantului sau cu harta Thassosului, bine fixate cu cele patru colţare, ce acopereau mesele imediat ce clientul se aşeza... Şi care dispăreau imediat după ce acelaşi client părăsea masa... Se înţelege că acestea se puneau peste feţele de masă textile, care erau tot albe şi apretate...
... Cu zgomotul insuportabil produs de muzicile ce răsună din toate terasele alea ale noastre lipite unele de altele (la Mamaia mă refer acum)...
... Cu chelnerii care te agresează cu stăruinţa de a te invita la terasa lor mult prea poluată fonic şi câteodată prea goală...
Numai şi numai din acest motiv (recunoscând stilul!) nu am mai avut dorinţa să experimentăm o cină la Pefka, după ce în două seri ne-a abordat, cu aceeaşi frază “ (…) am simţit eu că vorbim aceeaşi limbă (…) ”, românul Şerban, angajat acolo, în timp ce treceam pe aleea din faţa tavernei. Deşi poluarea fonică, recunosc, lipsea.
Da, e o problemă, mulţi dintre AFA-işti nu mai au prea proaspete în memorie asemenea imagini!
Vă spuneam, în rw despre Hotelul Fedra, că, de cele mai multe ori, arătau aşa de ispititor mâncărurile comandate, încât prea târziu ne aminteam că am fi putut să le imortalizăm…Drept care unele fotografii arată în consecinţă…Iar altele lipsesc cu desăvârşire (aici, şi din cauză că ne apar şi chipurile prea personale alăturate acestora) …
Din acest sejur, au lipsit ciorbele/supele!!! Şi am simţit că nu facem faţă ritmului de a mânca toate cele trei mese principale la restaurant! O fi şi de la bătrâneţe... că tocmai am sărit jumătatea de veac (ce deprimant sună!) … Bine, veţi spune că şi din cauză că am fost hiper-leneşi, singurele noastre activităţi fiind înnotul şi lectura... Şi aţi avea în mare măsură dreptate, dar, pe lângă asta, a mai fost şi insolitul situaţiilor pe care ni le-am creeat cu engleza... Cum în afara cuvintelor de bază – carne, brânză, ou, roşii, ardei, cartofi, dressing, altceva nu prea am ştiinţă, şi nici soţul, m-am convins, nu-i mai cunoscător, ne-am trezit în faţa noastră, cu un mic-dejun... criminal... de consistent! Că le buchiseam mai pe sărite ingredientele, şi pierdeam ideea întregului, iar de tradus şi categoriile (“subcapitolele”) la care erau trecute, mai târziu am început să luăm aminte... De exemplu, numai salatele sunt în vreo două liste... Iar porţiile, la toate felurile, sunt... pantagruelice!
Nu am reuşit să imortalizăm nici măcar o (una!) omletă (amândoi suntem mari amatori!), dar credeţi-mă pe cuvânt, sunt grozave (sau tocmai de aceea) ! Şi orice altceva în plus ar fi prea mult pentru un mic-dejun! Cu excepţia ceaiului sau al cafelei. (Va trebui să mărturisesc: un singur lucru nu mi-a plăcut - cafeaua grecească... Dixit!).
După un asemenea MD şi un prânz à la Fedra, seara era musai să virăm spre o salată! Hm…tot à la Fedra… Sau uneori chiar la prânz! Că avea de toate, aşa încât să fie şi să arate ca un mare fel …
Urmarea a fost că am mai intercalat câte un mic-dejun a câte un păhărel de iaurt de băut, luat de la marchet, în câte-o zi, ca să putem face loc apoi la două mese sănătoase...
Nu am luat decât de două ori la prânz, pe lângă felul principal, desert! Nu mai aveau loc, deşi vedeţi cum arătau…
Aaaa! Uitasem de acele “super-bonusuri”, pe care grecii le servesc, cu sfinţenie, seara!!! La cină!!! Soţul meu s-a servit mereu “ dublu sau nimic”, fără partea de nimic, că lui îi permite metabolismul…Dar o linguriţă degustam şi eu…Aşa, de test…Negrese, jeleuri, şarlote…Din astea, acum realizez că nu avem fotografiate de nici un fel, spre aducere-aminte! …
Iar în alte locuri mai au un snack: la Vigli, o pastă (zacuscă!?!) de măsline-cu-ceva (ardei, tomate) şi pâine prăjită - aperitiv din partea casei, care apărea imediat ce luai loc la masă. Sau pâine prăjită, stropită cu ulei de măsline şi presărată cu condimente, ca la psarotaverna Captain, în Skala Potamia…
De puţine ori s-a întâmplat să comandăm amândoi acelaşi fel (numai la Vigli, la cele două cine), dar destul de des s-a întâmplat să zicem “azi iau şi eu ce-ai luat tu ieri“ Şi nu am avut suficient timp să le “rotim” pe toate… Eu mă gândesc şi acum la un platou cu delicatese la grătar (cotlet de miel, ficat de vită, carne de pui, de porc, …), pe care al meu soţ mai să nu-l poată da gata! Şi eu nici măcar nu am gustat!...
Ştiţi ce regret am? Nu am reuşit să mâncăm plăcintă grecească, din aceea cu brânză, sau cu spanac, de care am citit prin rw-uri, pe aici, pe AFA! Nu cred că aveau la Restaurant Fedra, sau nu am reuşit să mă fac înţeleasă, că de întrebat... am încercat... Şi nici nu ne-am dumirit pe unde am fi găsit, prin apropiere… Că nu ne-am obosit căutând...
Marii anonimi ai sejurului sunt cei de la bucătărie - de la depărtarea meselor de pe terasă, doar am zărit un tânăr (bucătarul?) şi două tinere (ajutoarele de bucătar?!), probabil într-unul din puţinele momente de respiro… Doar nestăpânirea modalităţii de a ne face înţeleşi ne-a oprit să transmitem mulţumirile noastre chefului, le merita! Pentru calitatea preparatelor şi rapiditatea pregătirii! Iar dacă era aşa de tânăr, de trei ori respect!
Mi-ar plăcea să aflu de la alţi turişti care au fost, sau vor frecventa în acest an Restaurantul Fedra, amănunte despre acest colectiv...
Şi aici mă întorc din nou la paralela cu... ţărişoara noastră! Nu vi s-a întâmplat, de exemplu, să mergeţi la un restaurant, în două zile consecutive, să comandaţi acelaşi fel, şi să mâncaţi altceva?! Nouă, ni s-a întâmplat…
Nu suntem fani AI sau UAI, nefiind gurmanzi (zic eu!), ci mai degrabă “gurmeţi” şi nici prea mari consumatori de alte lichide alcoolice, în afară de bere sau vin (numai sec şi numai la cină), moderat, dar anul acesta am mâncat altceva, aşa cum zice soţul meu, şi chiar a fost mare lucru, pentru că cei peste 25 de ani de RO-litoral, ne blazaserăm până la apatie în privinţa mâncării… A fost altceva, ca aspect, ca gust…Şi condimentele desăvârşesc gustul, şi erau savant de potrivit combinate… sau pur şi simplu naturale şi specifice Greciei!
Ca preţuri…un mic dejun era în jur de 5,5 - 8,5 euro (fără ceai sau cafea, care erau 2, respectiv 3 euro), iar două prânzuri/cine (două dish-uri, o porţie de pâine şi două beri Mithos, draft), în jur de 22 - 30 euro. Berea - 2,5 euro. O porţie de pâine - 0,8 euro, omlete, de multe feluri, la 4,5 - 6 euro, deserturile - 4 - 5 euro, suvlaki -7,5 - 8,5 euro, creveţii -10, salatele cu carne, ou, maioneză/tzatziki /iaurt ş.a. - 6,5 - 8,5 euro, musakaua - 7,5, kleftiko -12, pastele - 8 - 10, platoul de fructe de mare 12 - 15 euro. Mi s-au părut absolut rezonabile preţurile, iar calitatea... fără reproş! Bonurile sunt fără excepţie aduse, sunt corecte - fiind printuri de case electronice de marcat, chiar dacă uneori sunt cu caractere greceşti...
Cred, acum, că am irosit muuulte concedii - din comoditate?!, din teama de necunoscut?!, din ignoranţă?!... Şi nu mă refer aici la mâncare, nu, ci la întreaga stare pe care am simţit-o: de…plin… de…confort, de… relaxare, de respect reciproc (al nostru pentru consideraţia lor faţă de turist şi pentru munca făcută cu profesionalism) … Astea întregesc un concediu reuşit, rotund, ca o sferă…auriu de Hrissi Ammudia cu verde-albastru de Thassos!
Webmaster, vă rog ajutaţi-mă şi inseraţi dv. trimiterea, în paranteza paragrafului al doilea:
Cu figurile impasibile ale ospătarilor noştri, istoviţi de gândul de a li se termina mai repede şi ziua aia de muncă (ce diferenţă faţă de cei cinci inimoşi şi eficienţi de la Fedra! -vezi aici rw despre Hotel Fedra), cu feţele de masă peste care, eventual, doar un napron pătrăţos, în culoare contrastantă, stă stăpânind până când e imperios necesară schimbarea lui...
Nu m-am prins cum se procedează...
De asemenea, dacă se mai poate, grupaţi vă rog fotografiile cu imaginile terasei! Vă mulţumesc!
Trimis de Lyssys in 24.07.12 03:41:10
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lyssys); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ce review frumos si ademenitor!
Deci exista viata si fara allinclusive? Exista concedii frumoase, chiar foarte reusite fara asa ceva?
Review-ul tau este un exemplu reusit, probabil cu acceasi bani iti ratai concediul la un hotel aflat in buza unei prapastii, departe de orice civilizatie si cu mancare nereusita si putina, dar... cu allinclusive.
Felicitari pentru randurile frumoase!
Un review care mi-a placut. Totusi, imi intareste impresia ca Grecia este foarte scumpa, adica, partial, nu am inteles fraza Mi s-au părut absolut rezonabile preţurile, iar calitatea... fără reproş! .
Nu pot comenta calitatea, care pare a fi, intr-adevar, foarte ridicata, dar 25 ron o omleta, 13.5 ron o cafea (proasta, inteleg), peste 11 ron o sticla de bere locala, o portie de paste - spre 45 ron... adica preturi de peste doua ori mai mari decat in Mamaia, ca sa luam ca referinta cea mai scumpa statiune romaneasca...
Cu toate acestea, luand in considerare serviciile excelente si pozitionarea minunata a terasei, poate ca merita...
@DoreD: Sincer, m-aţi descumpănit puţin, nu ştiu ce să zic... Mie nu mi s-au părut preţurile exagerate, dar recunosc, nu m-am gândit să fac vreo comparaţie cu preţurile din România!
Gândind retrospectiv, cred că încă îmi rămăseseră în minte, atunci când am scris rw-ul, o parte din frământările pe care le avusesem în legătură cu ce şi unde vom mânca, aveam atât de multe necunoscute... adică, de fapt, totul ne era necunoscut, era prima noastră ieşire în Grecia!
Citisem toate rw-urile despre pe unde şi ce se mănâncă în Golden Beach şi gândeam, înainte de plecare, că o să luăm la rând tavernele de acolo, pe care ni le imaginam că sunt toate presărate pe ţărmul mării, mai ceva ca primul rând de şezlonguri!
La faţa locului... n-am mai avut nici o curiozitate sau pornire să facem testări, terasa Fedra era tot ce ne trebuie, la jumătatea distanţei dintre camera de hotel şi plajă... vreo 50 metri toţi! Ce să mai bântuim în căldura de la amiază!?! Ce-mi rămăsese în minte era că unii postatori aduceau aminte despre Fedra, ca fiind un loc unde se mănâncă bine, dar mai scump. Aşa că, am încercat pur şi simplu să aduc informaţii...
Dacă este scump sau ieftin, sau rezonabil, fiecare apreciază după criteriile sale...
La Mamaia, anul trecut, 7 zile de vacanţă (la H. Tomis, cu DP şi cinele la terasele din zona Cazinoului, la fântâni), ne-au costat 1000 euro, dar nu suportă nici o altă comparaţie!
Acum, revenind la Grecia, punctual:
-cafeaua GRECEASCĂ nu mi-a plăcut, citisem şi alte opinii la fel, dar sunt curioasă din fire şi am vrut să gust! Dar era trecută în meniu exact aşa - cafea grecească! Aveau însă cafea expesso, grozavă!
-berea Mythos, este berea lor premium, cred. Nouă ne-a plăcut! Am băut draft, deşi am încercat şi la sticlă. Pur şi simplu era mai ispititoare la halbă. Şi halbele sunt mai "zvelte " -ca formă- decât cele de la noi...
Cred că este marca lor premium, făcută sub licenţă Heineken, nu vreau să dezinformez, parcă am citit asta pe undeva. Iar noi consumăm Heineken şi acasă, ne place.
-despre omlete... sau despre preţul lor... ce să zic... doar că erau atât de mari cât sunt farfuriile alea uriaşe care apar prin fotografii... Că grozave, chiar erau!
Cum toate cele scrise pe acest site sunt opinii subiective, nici cele scrise de mine nu fac excepţie, şi totuşi închei aşa:
Merită!
Multumesc de lamuriri Lyssys, aveti un fel incantator de a va exprima opiniile. Sunt convins ca explozia de arome inedite ale bucatariei grecesti, combinata cu servirea ireprosabila si locatia de exceptie face toti banii. Berea Mythos este 100% greceasca, ceea ce nu o face mai putin gustoasa, se pare ca grecii au gasit o reteta deosebita. Ceea ce (scuze de offtopic) imi aduce aminte de cea mai buna bere bauta vreodata de mine, la fabrica de bere de la Craiova, eu fiind tanar student, dansa (berea) abea iesita din tancul frigorific, iar inginera care ma insotea, zambitoare si draguta. O combinatie de factori care a creat o impresie gustativa deosebita, inca o dovada ca, de multe ori, contextul corecteaza in mod fericit micile imperfectiuni ale subiectului.
Vacante la fel de frumoase, sau chiar mai reusite, va doresc in continuare!
In urma rw dvs, am facut o rezervare prin booking, la Hotel Fedra. As dori insa sa obtin si confirmarea directa a hotelului. Ati mentionat de un email primit de la [****] -editat de webmaster26, proprietarul. Ati putea sa imi dati adresa aceasta de email?
Multumesc anticipat
Ada
@adachira: Am trimis mayl pe adresa hotelului, Hotel-Fedra [****] -editat de webmaster26, iar răspunsurile au fost semnate de [****] -editat de webmaster26. Eu am făcut rezervarea direct la hotel, aceasta este adresa lor. Vă vor răspunde chiar peste 2-3 zile, probabil şi în funcţie de cât de repede citesc corespondenţa şi de timpul de care dispun.
@Lyssys: datele personale numai prin mesaje private. multumesc
@adachira: Îmi cer scuze, am dat un clik pripit!
Voiam să spun că aştept cu mare nerăbdare să spuneţi cum a fost!
Vă doresc vacanţă plăcută, cu amintiri minunate!
Vreme frumoasă să aveţi!
@webmaster26: OK, îmi cer scuze, dar adresa este luată de pe net, oricine dă căutare pe Hotel Fedra, are această adresă pentru rezervări...
Va trebui să retransmit pe mesaj privat?
Toate datele le gasiti in pagina hotelului: hotel-fedra.com/en/contact.html
Am fost si eu in aceasta vara in Thassos, am incercat cateva terase, printre care si Coralli, atat de cunoscuta printre romani, dar care m-a dezamagit profund, am mancat o data la Fedra mai mult din curiozitate, apoi restul zilellor de concediu am mancat doar acolo, mancarea gustoasa, personalul placut si amabil, portiile mari, chiar foarte mari, platoul de mixt grill urias, am mai dat si la un catel.
Cat despre preturi nu sunt cu mult mai mari decat celelalte taverne, terase de pe insula, ma refer la cele de la malul marii, diferenta este aproape nesimnificativa, dar compenseaza prin portiile mari si bune si gatite ok, iar prezentarea la fel mult mai ok, am scris personal un review despre Coralli, daca e sa comparam cu Fedra, din punctul meu de vedere diferente mari.
Per total a fost un concediu reusit, ne-am bucurat de insula, fiind prima data cand mergem, as vrea sa revenim cu drag, dar cred ca o sa incercam altceva la anul, dar repet candva voi reveni.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Taverne în Skala Panagia» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 [Restaurant-Taverna Panorama] Panorama – preparate gustoase și un view special — scris în 06.10.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 O panoramă de vis şi un platan secular, două motive bune pentru a poposi la taverne în Panagia — scris în 28.10.18 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Taverna Platanos, Panagia — scris în 20.07.16 de over din BUSTENI - nu recomandă
- Jul.2015 Macar de 3 ori mancati la o taverna in Golden Beach / Panagia — scris în 11.07.15 de adutza_ghiocel din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Tavernele din Golden Beach unde papilele gustative sunt îmblânzite — scris în 29.07.15 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 La Taverna Elena - Panagia — scris în 07.07.14 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Restaurant Hotel Ioannis [Skala Panagia, Chrissi Ammoudia] — scris în 09.08.12 de crisstinna din CRAIOVA - nu recomandă