76254 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Parthenonas

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.02.2017
DE
Avatar Alina53
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Galati
înscris/ă în 15.01.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Călători anonimi în Parthenonas


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Astăzi nu mă veți însoți într-o destinație idilică sau într-o binecunoscută ispită turistică. Îmi veți urma pașii, de vreți, într-un loc mai special, poate necunoscut multora, un loc inedit. Sau locul perfect pentru petrecerea unei seri plăcute în compania unui apus de soare incendiar, privit de undeva de sus.

La poalele masivului principal al Sithoniei, Ntragounteli, la altitudinea de 350 m se află unul dintre cele mai vechi așezăminte din Halkidiki, Parthenonas. Elemente ale prezenței umane în zonă se regăsesc încă din epoca de piatră. Potrivit arheologului Aggelos Smagas, se pare că oamenii au ales să trăiască în aceste locuri cu mai multe mii de de ani în urmă. Cum nimeni nu-l poate contrazice, să-l credem și noi pe cuvânt. Așadar, vremuri pierdute în cețuri imemoriale…

Povestea satului? Ca orice sat grecesc care se respectă și Parhenonas cuprinde file de poveste. Legenda ne povestește că pe culmea unui deal, într-un palat, își ducea traiul o frumoasă regină. Aceasta, fiind luată prizonieră de tâlharii apelor, în drum spre corabie le-a strigat localnicilor: ”Vă părăsesc fecioară (parthena – în limba greacă). Numele satului de-acum înainte să fie Parthenon! ”

Cert este că acest sătuc este pomenit de marele Herodot în scrierile sale, iar arheologii au descoperit în zonă un sanctuar preistoric.

Parthenonas își mărește numărul locuitorilor în perioada în care țărmurile Sithoniei erau frecvent ”vizitate” de pirați. Același lucru se repetă și în perioada invaziei otomane, familii întregi își găsesc adăpost sus în munți, în așezări mai retrase. Fenomenul de migrație are loc în sens invers în perioada anilor 1968-1970, când sătenii, în căutarea unui trai mai bun găsesc această oportunitate, aflând că magnatul de transport maritim Yiannis Carras vrea să construiască un complex hotelier de lux în imediata apropiere de Neos Marmaras, pe malul mării.

Încet-încet, satul a fost abandonat în întregime, din cele câteva sute de locuitori, acum Parthenonas devenise pustiu. De-a lungul timpului, mai exact, pe parcursul a două decenii, casele au început să se degradeze, totul se îndrepta spre uitare, spre pieire, spre inexistență… Timpul aici parcă încetase să mai curgă…

Salvarea cătunului părăsit a venit din partea unui grup de turiști englezi care l-au descoperit în urma unei drumeții montane. Fermecați de priveliștea uimitoare asupra Golfului Toroneos, de autenticitatea vechilor case și intuind puterea de atracție asupra turiștilor în aceste locuri, au trecut la îndeplinirea unei inițiative îndrăznețe: refacerea unei părți dintre clădirile satului și lansarea lor în circuitul turistic. Condiția primordială ce le-a fost impusă – menținerea stilului caracteristic zonei și conservarea autenticității clădirilor, respectând strict arhitectura tradițională locală, de sfârșit de secol XIX. Proiectul de restaurare agățat de acest loc a dat roade și clădiri noi, ridicate din temelii, au luat locul caselor ruinate.

Cum se poate ajunge în Parthenonas? La circa 500 de metri după ce intrați în Neos Marmaras, venind din nord, dinspre Nikiti, virați la stânga, spre munte. Intersecția vă indică direcția spre sătucul Parhenonas. După încă vreo 5 km parcurși în pantă ușoară, pe o șosea mărginită de păduri de pini, podgorii și livezi de măslini, se ajunge în capul satului, într-o parcare care ar putea primi zeci de mașini. Dimineața, când am ajuns noi, parcarea era ocupată doar de două mașini, aparținând localnicilor probabil.

Terasa unei taverne adăpostea la umbră mai multe măsuțe, dar clienți… Doar o pisicuță și-a făcut apariția, unduindu-se pe lângă picioarele noastre… Aici, la loc de cinste și în umbra lui, ai comesean un măslin în etate de doar vreo 900-1000 de ani. Așa-l lăudau stăpânii… De-ar fi avut glas, cine știe câte ne-ar fi putut povesti… Dar a rămas mut și la mângâierile mele…

De aici, privirea mi-e furată de imaginea bisericii din apropiere, Agios Stefanos, construită în 1837. Precum toate mănăstirile și bisericile din Grecia și aceasta era încadrată de semeții chiparoși. Chiparosul are o semnificație deosebită, se spune că din lemnul acestuia a fost plăsmuită crucea Mântuitorului.

Dăm să intrăm, dar lacătul greu ne pune frâu elanului. Un prim lacăt, căci vor urma nenumărate…

Capela mică din fața bisericii, în schimb, ne îngăduie pașii și gândurile pentru câteva clipe.

Ne îndepărtăm, dar încet, pentru că imediat străduța ne pune picioarele la încercare. Străduțele – alei, căci multe sunt foarte înguste, cu urcușuri și coborâșuri pronunțate, ne însuflețesc mai tare trăirile de care avem aici parte. Trecem pe lângă clădirile cu etaj, cele renovate în vechiul stil, multe îmbrăcate în vegetație sănătoasă sau împodobite cu flori înmiresmate. Dar eu caut altceva… Caut acel aer de Parthenonas părăsit.

Mai facem câțiva pași și la un colț de stradă, ascunsă, parcă rușinată față de suratele sale arătoase, întâlnim o primă casă părăsită. Nici nu pot, de fapt, s-o numesc casă… Niște ziduri, crăpate și ele, acoperișul – probabil, luat de vreun vânt mai aprig, ferestrele – doar niște găuri întunecate. Încerc să mă infiltrez. Raze de soare trec pieziș și parcă nu se mai pot dezlipi de bătrâne pânze de păianjen. Totul este invadat de un labirint de încrengături și vegetație care îți pune opreliști și nu te lasă să-i disturbi liniștea. Și poate-i mai bine așa… Să rămână neatinse ca niște vechi mărturii. Da, căci aici, pe ulicioarele astea, vechi și nou se împletește cel mai bine. Și au urmat multe altele, de admirat nu poate fi vorba, doar să le plângi de milă…

Clădirile renovate, multe dintre ele, pensiuni sau case de vacanță, aveau ferestrele oblonite, lacăte la poartă – semn că proprietarii așteptau lunile de vară ca să-și facă și ei apariția. Casele refăcute sunt solide, bine înfipte în pământ, cu acoperișuri din țiglă, cu balcoane ornate cu elemente decorative din fier forjat și cu temelii din piatră, să reziste vremurilor. Ici-colo, câte un horn mai pufăia domol spre cer, dovedind prezența unui suflet în acea casă. În rest, în toată plimbarea noastră n-am întâlnit nici un picior de pământean… Și cred că mi-a plăcut mai mult așa, fără vânzoleala turiștilor gălăgioși. Doar vizitam un ”sat părăsit”… În schimb, tot timpul ne-am bucurat de triluri dulci de privighetori… Vreți să le ascultați? youtube

Hoinărind prin sătuc, pe trasee în zig-zag, privirea-mi căuta mereu să se cazeze asupra imaginii golfului albastru și a insuliței Kelyfos, ce semăna cu o carapace de broscuță țestoasă.

Și iată-ne, în sfârșit, ajunși în vârf de deal, la Taverna lui Paul. Nedezmințindu-și nici de data asta însușirea de pustiu, nici la tavernă nu ne-a întâmpinat nimeni… Sau poate era o oră prea matinală… Ceva totuși ne-a ieșit în cale: o preafrumoasă priveliște. Câteva poze furate peisajului, n-am întârziat aici prea mult, totuși locul merită un popas mai îndelungat la ceas de seară, admirând apusul soarelui. Dar noi mai aveam drum lung de parcurs - turul brațului Sithonia, cu opriri la mrejele ademenitoare ale minunatelor sale plaje…

Un lucru este cert: Parthenonas nu-și mai merită denumirea sau pretenția de ”sat părăsit”, cel mult i-aș spune adormit. El a fost însă trezit la viață de niște oameni inimoși care și-au dorit să nu fie șters de pe hartă.

Oare nu se rătăcește și pe meleagurile noastre vreun străin căruia să i se stârnească interesul, pasiunea și bunăvoința de a reclădi? Sate transilvănene, dar și atâtea locuri lăsate în paragină în București, biserici vechi de secole, conace, buncăre sau turnuri – nu o dată am trecut fiecare pe lângă ele – încă mai așteaptă…

---
Impresii încărcate de Alina53 in 11.02.2017 18:38:29

Validat / Publicat: 11.02.17 21:37:23


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2310


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Alina53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  53900 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • sait oficial al acestei destinații:
 • Coordonate GPS ale acestui obiectiv: 40.12075800 N, 23.81284700 E - neconfirmate încă
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Alina53? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Alina53
[11.02.17 18:46:08]
» mesaj pers

   Webmaster, știu că ești pe recepție;), te rog să atașezi youtube. Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster33
[11.02.17 19:41:04]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

   - - -

   Mutat în rubrica "Descoperă Parthenonas, NEOS MARMARAS [Sithonia]" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[11.02.17 21:36:29]
» mesaj pers

   Articolul este selectat ca fiind "de interes turistic crescut" (dintr-o destinaţie inedită sau de la care nu avem impresii recente).

    Beneficiază în consecinţă de un spor de punctaj la voturile FB/FU şi B/U (1300 PMA, respectiv 600PMA)

   --

   Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alina53
[11.02.17 21:55:02]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.02.17 08:22:04]
» mesaj pers

   @Alina53:

Oare nu se rătăcește și pe meleagurile noastre vreun străin căruia să i se stârnească interesul, pasiunea și bunăvoința de a reclădi? Sate transilvănene, dar și atâtea locuri lăsate în paragină în București, biserici vechi de secole, conace, buncăre sau turnuri – nu o dată am trecut fiecare pe lângă ele – încă mai așteaptă…

   Buna intrebare! cate ruine se prapadesc pe zi ce trece la noi in tara...

   Felicitari pentru articol si poze!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Alina53
[12.02.17 09:22:45]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumesc pentru apreciere! Nu cred că există soluții...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[12.02.17 11:33:47]
» mesaj pers

   @Alina53: Ah, ce amintiri minunate mi-ai deşteptat!

   Am ales Neos Marmaras drept loc de cazare câţiva ani la rând şi în fiecare an am ajuns şi la Parthenonas - singurul sat declarat ca "tradiţional" din Halkidiki de către Autoritatea de turism din Grecia, rezultatul fiind acela că cei care vor să-şi ridice acolo case de vacanţă sau pensiuni şi restaurante sunt nevoiţi să se supună unor restricţii de construcţie foarte severe.

   Pentru că noi am fost vara, am găsit de fiecare dată destui turişti care se plimbau pe străduţele pietruite şi în pantă. Am putut vizita biserica şi micul muzeu folcloric. La Paul's Taverna ne-am bucurat de o bere şi un caffe frappe dimineaţa iar în serile de weekend de spectacole de muzică grecească şi cine excelente. L-am cunoscut şi pe Paul (sper că mai trăieşte, deşi era destul de vârstnic şi bolnav, fiica lui fiind cea care se ocupă efectiv de business) şi ţin minte ce mult m-a impresionat faptul că seara trecea pe la fiecare masă pentru a întreba clienţii dacă totul e OK şi a schimba câteva vorbe cu ei, asta deşi se deplasa cu greutate, sprijinit de fiica lui.

   De la ea am aflat de fapt povestea satului - ei pretind că au fost primii care s-au stabilit în Parthenonas după ce satul fusese abandonat, aşa încât povestea cu britanicii nu ştiu cât este de adevărată (Paul e grec)...

   Dar ce contează? Important e că locul e fermecător iar de pe terasa de la Paul's Tavern se deschid nişte panorame superbe ale Golfului Toroneos.

   Felicitări pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Alina53
[12.02.17 12:21:13]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Mulțumesc pentru apreciere și mă bucur c-am reușit să-ți reamintesc clipe plăcute pe care le-ai petrecut în Parthenonas. Nu știu în ce an ai fost aici, dar, din păcate, Paul s-a stins în septembrie 2013, la vârsta de 74 de ani. A suferit de boala Parkinson. Îți fac o surpriză: aici - este un videoclip în care îl vei revedea pe patronul tavernei, Paul. Mi-ar fi plăcut să-l fi cunoscut... Of, Doamne, cum îl schimbă boala pe om...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[12.02.17 12:49:27]
» mesaj pers

   @Alina53: Ultima oară am fost la Neos Marmaras şi Parthenonas în 2011 iar prima oară în 2004.

   Din păcate nu am putut deschide linkul - zice "Sorry, this content isn't available right now".

   Îmi pare rău de Paul, aşa e, suferea de Parkinson şi din cauza asta arăta mai în vârstă decât era. Mi-l amintesc foarte bine tocmai pentru că m-a emoţionat modul în care se ocupa de clienţi la restaurant - un businessman în adevăratul sens al cuvântului. Iar fiica lui învăţase foarte bine meseria şi era o gazdă perfectă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Alina53
[12.02.17 13:53:28]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Mai încearcă o dată, acum văd că se deschide link-ul (web-ul e meșter mare!). Familia lui Paul a realizat un colaj foarte frumos, prezentându-l încă din tinerețe. Foarte frumos că fiicele îi calcă pe urme, nedezmințind ospitalitatea grecească. Nu știu dacă el a fost primul care a revenit în Parthenonas, sau nu, dar a ”tras bine piciorul”...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[12.02.17 16:51:48]
» mesaj pers

   @Alina53: Mersi, acum am putut deschide linkul, am vizionat fotografiile şi am ascultat cu plăcere şi fondul muzical.

   Aşa cum ţi-am zis, familia lui Paul se consideră descoperitoarea Parthenonasului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[12.02.17 17:11:54]
» mesaj pers

   @Alina53:

   Superb articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alina53
[12.02.17 18:05:53]
» mesaj pers

   @elviramvio: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[13.02.17 11:16:40]
» mesaj pers

   @Alina53: Articolul este minunat iar pozele superbe. Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alina53
[13.02.17 13:16:02]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- calatorul
[16.07.17 19:41:36]
» mesaj pers

   @Alina53: Felicitari pentru frumoasa vacanta greceasca petrecuta pe minunata peninsula Sithonia, unde m/as reintoarce oricand cu bucurie. Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, ca si pentru pozele insotitoare.

   Cred ca s/au ratacit multi hotelieri, turisti, primari si notari prin multe locuri frumoase din lumea asta, dar inca nu i/a durut sufletul sa repare ceva si la ei acasa. Alegeri inspirate si vacante frumoase in continuare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Alina53
[16.07.17 21:07:59]
» mesaj pers

   @calatorul: Mulțumesc frumos pentru cuvintele pe care mi le-ai adresat. Vacanțe însorite și eu îți urez!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [25.05.18 17:36:19]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[85] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2016] Nissan Notte - mașina pe care am închiriat-o pentru turul Sithoniei -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833329">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833329"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833329">Şterge vot</a></div><span id="v9833329" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833329)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833329Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833329MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2016] Nissan Notte - mașina pe care am închiriat-o pentru turul Sithoniei
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2016] Până se întocmesc actele de închiriere a mașinii, admir priveliștea din fața hotelului Athena Pallas Village -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833332">Şterge vot</a></div><span id="v9833332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2016] Până se întocmesc actele de închiriere a mașinii, admir priveliștea din fața hotelului Athena Pallas Village
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2016] Parcarea și terasa tavernei cu măslinul cel bătrân -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833343">Şterge vot</a></div><span id="v9833343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2016] Parcarea și terasa tavernei cu măslinul cel bătrân
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2016] Acesta este măslinul cel împovărat de ani -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833345">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833345"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833345">Şterge vot</a></div><span id="v9833345" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833345)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833345Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833345MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2016] Acesta este măslinul cel împovărat de ani
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2016] Trebuie să ajungem colo, sus de tot! -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833346">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833346"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833346">Şterge vot</a></div><span id="v9833346" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833346)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833346Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833346MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2016] Trebuie să ajungem colo, sus de tot!
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2016] La întoarcere, odihnă plăcută în umbra măslinului -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833347">Şterge vot</a></div><span id="v9833347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2016] La întoarcere, odihnă plăcută în umbra măslinului
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2016] O latură a bisericii Agios Stefanos și clopotnița sa -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833349">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833349"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833349">Şterge vot</a></div><span id="v9833349" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833349)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833349Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833349MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2016] O latură a bisericii Agios Stefanos și clopotnița sa
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2016] Intrare zăvorâtă spre lăcașul sfânt... -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833350">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833350"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833350">Şterge vot</a></div><span id="v9833350" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833350)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833350Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833350MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2016] Intrare zăvorâtă spre lăcașul sfânt...
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2016] Micuța capelă a fost mai primitoare -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833351">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833351"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833351">Şterge vot</a></div><span id="v9833351" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833351)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833351Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833351MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2016] Micuța capelă a fost mai primitoare
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2016] Interiorul capelei din preajma bisericii -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833352">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833352"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833352">Şterge vot</a></div><span id="v9833352" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833352)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833352Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833352MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2016] Interiorul capelei din preajma bisericii
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2016] O primă dilemă: urcăm sau coborâm? -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833353">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833353"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833353">Şterge vot</a></div><span id="v9833353" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833353)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833353Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833353MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2016] O primă dilemă: urcăm sau coborâm?
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2016] Pe străduțele din Parthenonas, în depărtare - insula Kelyfos -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833354">Şterge vot</a></div><span id="v9833354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2016] Pe străduțele din Parthenonas, în depărtare - insula Kelyfos
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2016] Casă renovată în Parthenonas -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833355">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833355"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833355">Şterge vot</a></div><span id="v9833355" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833355)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833355Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833355MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2016] Casă renovată în Parthenonas
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2016] Casă renovată în Parthenonas -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833356">Şterge vot</a></div><span id="v9833356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2016] Casă renovată în Parthenonas
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P01x [MAY-2016] Pe o străduță, o cișmea cu apă rece de izvor îți astâmpără setea -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833357">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833357"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833357">Şterge vot</a></div><span id="v9833357" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833357)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833357Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833357MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01x [MAY-2016] Pe o străduță, o cișmea cu apă rece de izvor îți astâmpără setea
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03x [MAY-2016] Casă renovată în Parthenonas și străduța în povârniș -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833359">Şterge vot</a></div><span id="v9833359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03x [MAY-2016] Casă renovată în Parthenonas și străduța în povârniș
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04x [MAY-2016] Trăgând ocheade spre mare -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833360">Şterge vot</a></div><span id="v9833360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04x [MAY-2016] Trăgând ocheade spre mare
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2016] Mașina noastră așteptând cuminte în parcare -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833363">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833363"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833363">Şterge vot</a></div><span id="v9833363" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833363)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833363Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833363MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2016] Mașina noastră așteptând cuminte în parcare
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2016] Grădini îngrijite în Parthenonas -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833364">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833364"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833364">Şterge vot</a></div><span id="v9833364" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833364)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833364Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833364MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2016] Grădini îngrijite în Parthenonas
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2016] Am fost odată casă în Parthenonas... -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833365">Şterge vot</a></div><span id="v9833365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2016] Am fost odată casă în Parthenonas...
foto Alina53 [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2016] Casă ruinată în Parthenonas -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833366">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833366"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833366">Şterge vot</a></div><span id="v9833366" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833366)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833366Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833366MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2016] Casă ruinată în Parthenonas
foto Alina53 [11.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P20 [MAY-2016] Casă ruinată sufocată de vegetație -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833367">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833367"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833367">Şterge vot</a></div><span id="v9833367" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833367)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833367Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833367MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2016] Casă ruinată sufocată de vegetație
foto Alina53 [11.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P21 [MAY-2016] Casă părăsită în Parthenonas -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833368">Şterge vot</a></div><span id="v9833368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2016] Casă părăsită în Parthenonas
foto Alina53 [11.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2016] A fost odată o casă... -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833369">Şterge vot</a></div><span id="v9833369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2016] A fost odată o casă...
foto Alina53 [11.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2016] A fost odată o casă... -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833370">Şterge vot</a></div><span id="v9833370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2016] A fost odată o casă...
foto Alina53 [11.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2016] A fost odată o casă... -- foto by <b>Alina53</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833371">Şterge vot</a></div><span id="v9833371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2016] A fost odată o casă...
foto Alina53 [11.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[85] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.249861955643 sec