51875 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Parthenonas

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.08.2014
DE
Avatar biancuta
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Târgu Mureş
înscris/ă în 03.04.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia


La o altitudine de 350 m, pe Muntele Itamos, satul fantomă Parthenonas pare că veghează asupra orașului Neos Marmaras, amplasat la poalele muntelui. Cu toate că este unul din cele mai vechi sate din Halkidiki, satul Parthenonas fiind menționat chiar și de Herodot, azi este un sat părăsit, locuitorii retrăgându-se în Neos Marmaras, cel mai mare oraș de pe brațul Sithonia al peninsulei Halkidiki.

Povestea satului e tristă, ca orice loc abandonat. Rând pe rând, locuitorii au părăsit locul în care și-au dus traiul, astfel că în 1970 a fost declarat oficial sat abandonat. Satul are azi doar 7 locuitori, turiști străini care au descoperit locul întâmplător și s-au hotărât să conserve casele pentru a face turism.

Se spune că numele satului provine de la o regină fecioară, parthen, în limba greacă însemnând virgină, fecioară. Această regină trăia într-un castel în vârful muntelui. Într-o zi, micul oraș a fost jefuit de pirați și regina a căzut în mâinile bandiților. Prin tradiția orală s-a transmis legenda conform căreia regina, la părăsirea palatului, s-a întors către localnici, strigând: ”Plec fecioară! ”. Așa, satul a preluat numele de Parthenonas, satul fecioarei.

Cum se ajunge în Parthenonas? Indicatorul spre Parthenonas e amplasat la șosea, cam în dreptul localității Neos Marmaras. Am înaintat pe drumul în pantă care șerpuiește printre livezi de măslini și păduri de pini și am oprit mașina într-o parcare amenajată chiar la intrarea în sat. Era parcată încă o mașină, în rest... pustiu total. Am lăsat și noi mașina în parcare și am început să străbatem mica așezare.

Pe un panou am citit și câteva informații despre sătucul abandonat, după care am aruncat o privire în jur. Satul e pitoresc, construit în pantă, cu casele amplasate în amfiteatru, separate doar de aleile pietruite care trec pe lângă fiecare casă din sat. Mi-a amintit de satul Sirince, din Turcia, zona Ephes – Kusadasi.

Aici timpul pare că stă în loc. În jur, o mulțime de case, majoritatea construite din piatră, în stare perfectă de conservare. Obloanele sunt trase și porțile sunt închise. Multe au lacăt, dar totul pare în stare normală de funcționare, de parcă toți locuitorii ar fi la servici și dintr-un moment în altul te aștepti să se întoarcă fiecare la casa lui. Din loc în loc sunt și case ruinate, gata să se prăbușească, năpădite de buruieni. Pe alocuri vedem piese mici de mobilier, acoperite de pânze de păianjen.

Am rătăcit pe străduțele înguste, construite în pantă, având un sentiment ciudat. La un moment dat am ajuns în dreptul unui izvor. Pe zidul de piatră e scrijelit anul construcției: 1929. Fiind căldură mare, ne-am oprit să ne răcorim, întrebându-ne dacă izvorul e secat sau nu. Spre mirarea noastră, izvorul funcționează și apa era chiar rece!

Soarele e puternic și căldura e mare. Liniștea apăsătoare e tulburată doar de zumzăitul albinelor agitate în jurul smochinelor căzute din pom. Toropiți de căldură, ne-am oprit puțin la umbra smochinului.

După ce ne-am mai tras sufletul, ne-am continuat drumul prin sat. Am ajuns și la vestita tavernă a lui Paul, Taverna tradițională ”Parthenon”. Cu toate că nu ne așteptam, taverna era închisă, fapt care a păstrat aerul misterios al acestui loc uitat de lume, în care parcă nimic nu mai mișcă, totul e în perfectă stare de funcționare dar pustiu. Pe terasa sunt multe mese și scaune, umbreluțe de soare, scrumiere, totul e pregătit în așteptarea turiștilor.

Chiar dacă nu e nimeni aici, a meritat să ajungem la tavernă pentru frumoasa priveliște panoramică asupra Mării Egee și asupra Insulei Broaștei Țestoase.

La intrare sunt câteva obiecte utilizate frecvent în gospodărie, dorindu-se, probabil, realizarea unei mici expoziții etnografice și un mic altar din piatră.

Chiar dacă e un oraș fantomă, mica localitate nu are nimic înspăimântător, dimpotrivă! E un sat tradițional, cu case construite din piatră. Arhitectura specifică s-a respectat la toate casele reabilitate. Multe din ele au decorațiuni din fier forjat sau izvoare la ușa casei care sunt decorate cu ceramică pictată în motive tradiționale. Străduțele în pantă sunt în stare foarte bună, astfel că se păstrează perfect atmosfera vremurilor trecute.

Am oprit și la biserica din Parthenonas, pe care, bineînțeles, am găsit-o închisă. Construită din piatră, Biserica Sf. Stefanos datează din 1837 și e monument istoric. Deschis era doar micul templu amplasat în fața bisericii.

Am făcut și un tur cu mașina, străbătând astfel tot satul, de la un capăt la altul. Aproape de ieșirea din sat, am lăsat în urmă o cafenea. Nu era nimeni, doar propietara care ședea la o masă și tricota. Din când în când își ridica ochii privind în gol, după care, senină, revenea din nou atentă la tricotajul pe care-l avea in mână. E o imagine care mi s-a întipărit în minte...

---
Impresii încărcate de biancuta in 05.08.2014 15:52:15

Validat / Publicat: 05.08.14 17:45:39


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 7040

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  37100 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • sait oficial al acestei destinații:
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de biancuta? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster22
[05.08.14 16:30:20]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- biancuta
[05.08.14 18:10:04]
» mesaj pers

   Multumesc, @web22. Abia acum observ că am greșit. Sejurul a fost în 2012, nu in 2014. Imi cer scuze.

   -

   by webm: am corectat, în caseta tehnică

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adryana
[05.08.14 20:05:00]
» mesaj pers

   superb, satul intr-adevar seamana izbitor de mult cu Sirince.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster33
[11.02.17 19:46:45]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Parthenonas, NEOS MARMARAS [Sithonia]" (nou-creată pe sait).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [19.07.19 09:50:33]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Sithonia, Halkidiki -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538587">Şterge vot</a></div><span id="v9538587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Sithonia, Halkidiki
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2012] Parthenonas - Sithonia, parcarea -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538588">Şterge vot</a></div><span id="v9538588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2012] Parthenonas - Sithonia, parcarea
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538589">Şterge vot</a></div><span id="v9538589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia - templul istoric Sf. Stefan -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538590">Şterge vot</a></div><span id="v9538590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia - templul istoric Sf. Stefan
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538591">Şterge vot</a></div><span id="v9538591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538592">Şterge vot</a></div><span id="v9538592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538593">Şterge vot</a></div><span id="v9538593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538594">Şterge vot</a></div><span id="v9538594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538595">Şterge vot</a></div><span id="v9538595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538596">Şterge vot</a></div><span id="v9538596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538597">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538597"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538597">Şterge vot</a></div><span id="v9538597" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538597)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538597Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538597MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538598">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538598"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538598">Şterge vot</a></div><span id="v9538598" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538598)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538598Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538598MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia - Taverna lui Paul -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538599">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538599"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538599">Şterge vot</a></div><span id="v9538599" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538599)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538599Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538599MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia - Taverna lui Paul
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538600">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538600"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538600">Şterge vot</a></div><span id="v9538600" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538600)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538600Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538600MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538601">Şterge vot</a></div><span id="v9538601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538602">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538602"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538602">Şterge vot</a></div><span id="v9538602" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538602)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538602Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538602MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538603">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538603"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538603">Şterge vot</a></div><span id="v9538603" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538603)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538603Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538603MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538604">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538604"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538604">Şterge vot</a></div><span id="v9538604" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538604)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538604Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538604MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538605">Şterge vot</a></div><span id="v9538605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538606">Şterge vot</a></div><span id="v9538606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.08.14] - <span class="allrVotedi" id="av538607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv538607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=538607">Şterge vot</a></div><span id="v9538607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(538607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f538607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e538607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2012] Parthenonas, satul fantomă din Halkidiki, Sithonia
foto biancuta [05.08.14]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.113042116165 sec