GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Corfu shell museum sau pe romaneste muzeul scoicilor din Corfu se afla la intrarea in localitatea Benitses sau pe greceste se mai scrie Mpenitses pe unele indicatoare. Am vizitat acest loc pentru ca citisem pe forumuri despre muzeu ca fiind interesant si nu am regretat drumul sau banii dati.
Cladirea este langa sosea pe dreapta cum vii dinspre capitala si are indicatoare si o reclama mare pe ea. Ca sa ajungi la museu trebuie sa urci niste trepte pentru ca museul efectiv e situat la etajul 1. Dupa ce urci e o casa mica de bilete unde platesti 4 euro de persoana si dupa aceea ai aces inauntru. Muzeul este o camera mare cred ca 100 mp sau chiar mai mult nu-mi pot da seama clar in care sunt randuite frumos mai multe vitrine din sticla unde se afla expuse chiar ca la bijuteria exponatele muzeului. Inainte sa intram l-am cunoscut pe proprietar Dl Sagias care foarte dragut ne-a explicat ca isi sapa gradina si va veni si el cu noi sa stam de vorba mai tarziu. Acolo in gradinita lui mica am vazut singurele fructe de Kum-quat intr-un pomisor micut de maxim 1 m. Am intrat si in dreapata se afla niste rechini impaiati si dinti de rechin de diverse specii si dimensiuni apoi niste oase de balena de 1. 5m, si tot felul de animale marine impaiate. Dupa aceea am trecut la observarea vitrinelor cu exponate care contineau frumos grupate pe specii si locuri de colectionare scoici, melci, fosile ale animalelor marine, bureti, corali de tot felul, crabi, serpi si ceva curiozitati din lumea animalelor. Noi ne-am plimbat pe la fiecare vitrina ne-am mirat am exclamat cu surprindere de fiecare data cand culorile si formele ciudate ale melcilor sau scoicilor ne incantau, am pozat in exces totul pentru ca ai voie sa filmezi si sa pozezi si cand sa plecam apare patronul proaspat ferchezuit si aranjat dupa munca in gradina. Langa noi mai erau o pereche de nemti si omul intreaba cu voce tare daca stim engleza, noi raspunde repede ca da iar nemtii nici nu clipeau si se uitau in continuare la un sarpe mort de mult, pana la urma se duce la ei si ii intreaba si pe ei si i se raspunde ca nu habar n-au engleza. Atunci omul s-a concentrat asupra nostra si ne-a spus povestea lui, ne- a aratat o carte in care aparea si poza lui si cateva reviste in care se facea publicitate la muzeu, si apoi ne-a condus din nou la fiecare vitrina si ne-a explicat in cateva cuviinte despre fiecare exponat mai deosebit. Omul e un fost scufundator profesionist care a invatat meserie in Australia unde si-a petrecut cam 20 de ani din viata si a devenit ulterior colectionar de scoici si melci. In 1989 s-a intors in Corfu, locul natal si a infiintat muzeul.
Marea bariera de corali este locul unde a indragit aceasta meserie si de unde a inteles ca viata lui poate lua o directie buna prin colectionarea de fosile de scoici si melci. Omul ne-a explicat ca are mult mai multe exponate decat cel expuse si vinde din cand in cand celor care solicita vre-un model anume. Unele exponate sunt catalogate ca foarte rare si pot costa si 15-20. 000 de euro cele care au pret, insa exista si un exponat, un melc care nu are efectiv pret pentru ca e foarte rar exista numai 7 sau 8, ei traind la mari adancimi in pesteri nu pot fi adusi la suprafata de oameni ci de rechini care ii inghit si sunt prinsi de pescari care ulterior vand fosila melcului fara sa stie valoarea reala a acestuia. Dl Sagis are un singur astfel de exponat pe care nu vrea sa-l vanda desi a avut oferte de check in alb pentru el. In colectia sa mai e un melc de 65 de kg si multe exponate deosebite cu culori variate de la alb la curcubeu si forme atat de variate si de incredibile incat ramai mut. Exponatele cele mai multe sunt din Oceanul Pacific, oceanul Indian si marea mediterana, insa sunt si din alte locuri, obtinute prin schimburi. Patronul pe numele sau Napoleon Sagis foarte vorbaret si carismatic pe la 50 asa ne-a zis ca muzeul si schimbul de scoici ii aduc un venit frumusel lui si familiei lui care ii permit sa munceasca mai in reluare si sa aibe si mici placeri chiar si sa joace la cazino. Mi-a placut cum s-a autointitulat dealer de scoici Napoleon Sagias.
Spre iesire e organizat si un mic magazin de unde poti cumpara o amintire, un melc o scoica un coral negru sau alb si multe suveniruri. Noi am luat un coral negru pentru ca ni s-a explicat care-i treaba cu el. Coralul arata ca o planta de plastic cu doua trei ramuri subtiri orientate in sus. Desi mort demult daca il atingi cu tigara se unduieste dupa caldura dar nu se rupe si isi revine daca il atingi in partea opusa cu tigara.
Pe website-ul muzeului e si un filmulet in care apare dl Sagias si cateva exponate, pacat ca e in greaca expunerea: http: //www. corfushellmuseum. com/index. htm
Am plecat cu parere de rau din casa omului care ne-a facut o impresie deosebita, un om si pasiunea lui transformata din vis in realitate si afacere banoasa de familie.
Trimis de ionescunic in 02.02.10 22:44:36
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Nicu (banuesc nic din coada lui ionescu de la asta vine) abia astept sa te cunosc si sa povestim despre Grecia, de fiecare data cand vin din Grecia, descarc din masina, vase de lut, flori si pietre culese de pe plaje, le adun de peste tot, din lacasul rotii de rezerva, de sub scaune, din torpedou (doar cele deosebite) scoici nu am gasit, insa am acum un tel precis in Corfu sa vad acest muzeu!
Tu vrei sa plecam pe timpul asta in Corfu?? Ai mila de noi si slabeste-ne cu Grecia pe frigul asta))
Chiar asa, abia astept sa imi impartasiti impresii din Grecia, se pare ca amandoi sunteti adevarate GPS-uri pt meleaguri elene.
Asa este Nicu e numele meu mic si am acest nicname de pe vremea cand nu prea stiam care e treaba cu forumurile si alte probleme si l-am pastrat pentru a nu avea mai multe si credeti-ma ca am si aceeasi parola absolut peste tot. Nici eu n-am vazut scoici sau melci pe nici o plaja din Grecia dar am primit un melcusor lung maroniu cu dungi de la un grec in varsta pe plaja lagomandra care se plimba pe acolo, ne-a vazut si s-a bagat in vorba cu noi ne-a facut recomandari de plaje bune si noi i-am dat o bere iar el ne-a dat melcul, doi arici teposi de mare si o rodie coapta. Mai tarziu in camera am vazut ca pe melc grecul sculptase foarte fin o pasare cu aripile deschise.
Noi mai mergem in corfu si anul asta pt ca am last multe de vazut: paxi anipaxi, laguna albastra si mai multe la care tin neaparat sa le vad. Am o documentatie diversa despre Corfu pe care as putea sa o scanez si sa vi-o dau la intalnire, tb sa fac rost de scaner mai bun decat am.
Noi nu am spalat masina in interior si mereu ne uitam cu drag la nisipul din Corfu aflat pe jos pe mocheta.
Offf....si doar am fost in Corfu...dar muzeul asta l-am ratat. Mare pacat. Am un motiv serios sa mai merg odata. Ai votul meu ...esti singurul de pe aici care a fost si a si scris.
Celor care intentioneaza sa mearga pe insula le recomand sa o faca de Paste. Sunt acolo niste traditii unice in Grecia pe care turistii le descopera cand ajung. La plecarea sau pe ofertele agentiilor , nu le spune nimeni. Si in functie de anotimp gasiti sau nu scoici si melci pe plaja. Dar cu siguranta in magazinele din Corfu Town se gasesc...si mici si mari...bani sa aveti.
Am vazut ca sejurul a fost in octombrie. Cum era apa in acea perioada?
Altfel, 100 de puncte si, daca iti place, sa ascultam impreuna melodia "Flowers of the sea"
http://www.trilulilu.ro/malcolm/2e42753c8377c6
Apa a fost cam 22 de grade foarte buna pentru mine si chiar si pentru fete care au intrat fara fandoseala de obicei. Chiar si in Paleokastritsa a fost buna insa nu am intrat decat pana la genunchi pt ca era cam innorat si eram pusi pe vizite acolo nu pe facut baie, chiar imediat a plouat destul de tare si apoi a iesit soarele puternic, frumos si la paleo dar cam izolat si fara viata de orice fel, magazine putine cazari destule dar rarefiate, o singura strada care se infunda cam asta a fost. Insula e foarte verde cu mult mai verde ca oricare alta si foarte muntoasa astfel incat e si foarte umeda, daca stai mai sus nici nu ti se usuca rufele pe balcon insa pe plaja te usuci de cald.
Pt Diaura: pastele 2011 cade mai bine, adica va fi mai cald si poate vom merge acolo din cauza descrierii tale pentru care iti multumesc.
Mirela : pai cum se incalzeste putin n-o sa mai am timp de scris ca plec in Grecia!
Foarte frumos scris. Ce inseamna sa ai amintirile proaspete... Am scris si eu in treacat despre el anul trecut, dintr-o vacanta din 2006.
Daca vreti sa vedeti scoici pe plaja mergeti in Zakynthos, dar nu va imaginati ca veti gasi ca la Mamaia.
Am gasit in apa un ghioc. L-am luat si cand veneam cu el spre mal mi-am dat seama ca e viu si l-am lasat la loc ca mi-a fost mila de el.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Musai de văzut în Corfu" (nou creată).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2018 5 zile in Corfu – Paleokastritsa — scris în 28.08.18 de MoniQ69 din GALATI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Minunile din Corfu — scris în 12.02.18 de ari1960 din BUFTEA - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Nu ratati Angelokatro si Afionas — scris în 17.07.14 de cris_drg din BUC - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Mavromatis - un loc interzis diabeticilor! — scris în 01.08.14 de luciaoradea din ORADEA - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Doar o scoica? — scris în 25.07.14 de luciaoradea din ORADEA - RECOMANDĂ
- Sep.2009 Mon repos palace — scris în 13.10.10 de bubumaia din BUCURESTI - RECOMANDĂ