91528 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Atena

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.12.2018
DE
Avatar Carmen Ion
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN București
înscris/ă în 26.03.14
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 9 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Hop-on hop-off prin Atena (I)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Într-un review anterior vezi impresii aminteam de autobuzul turistic deschis și supraetajat hop-on hop-off, cu care am circulat timp de 2 zile pe 3 linii (Atena, Pireu și Riviera Ateniană). Spuneam atunci că mai multe companii oferă acest tip de servicii, rutele fiind similare, iar noi am ales-o pe cea mai ieftină, Sights of Athens (autobuzele albastre), plătind numai 16 euro de persoană pentru biletul combinat. Dacă rezervarea se face on-line, prețul poate fi însă și mai mic (13 euro). Pe site-ul sightsofathens.gr găsiți detalii referitoare la trasee, ca și despre diverse tipuri de bilete.

La fiecare stație se găsește un panou al firmei de autobuze și un reprezentant al acesteia, care oferă informații și încasează banii. La urcare se primește un pliant cu harta rutelor și orele de oprire în stații, care - repet - sunt respectate cu strictețe. Condițiile de călătorie sunt excelente și turiștilor li se pun la dispoziție audioghiduri în 16 limbi (printre care nu se numără, din păcate, și româna).

Pentru noi, varianta autobuzului turistic a fost ideală, căci am putut să ne facem o idee generală asupra orașului și să admirăm „de la înălțime” și confortabil principalele obiective. Pe unele le-am revăzut și per pedes, fie coborând din autobuz, fie în plimbări făcute în alte zile.

În cele ce urmează vă invit să cunoașteți câteva locuri interesante din capitala Greciei însoțindu-mă în călătoria pe Orange Line - Linia Atena, nu înainte de a preciza că autobuzele Sights of Athens circulă zilnic din 15 în 15 minute de la 8.30 până la 19.45 (ore de plecare din stația Syntagma) și că pe această rută există 15 opriri, notate cu litera A și cifre de la 1 la 15.

Deși Piața Syntagma a fost desemnată drept A1 (probabil din cauza poziției sale centrale în oraș), traseul pornește de fapt din alt loc, și anume de la

A4 Acropolis-Parthenon

Această stație se află pe strada Apostolou Pavlou, la poalele colinei Acropolei, pe coțul vestic, în parcarea autocarelor și în apropiere de una din cele două intrări în situl arheologic. Câteva bănci se găsesc în micul parc de unde pleacă poteca ce urcă pe Colina Nimfelor; dacă le găsiți ocupate, puteți aștepta autobuzul odihnindu-vă pe pietre, altă soluție nu aveți...

Stația este importantă nu numai datorită amplasamentului cu acces spre Acropolă, ci și pentru că aici se află punctul de plecare pentru celelalte două linii ale hop-on hop-offului, spre Pireu, respectiv spre Riviera Ateniană.

Deoarece despre Acropolă am scris un review vezi impresii, vă propun să ne oprim la următoarea stație:

A5 Templul lui Zeus

De la stația A4 autobuzul coboară străzile Rovertou Galli și Chatzichristou, cotește la stânga și intră pe Vasilissis Amalias, una dintre arterele mari ale orașului. Pe dreapta se zărește de la distanță un parc arheologic - Olympieion, dominat de Templul lui Zeus Olimpianul. Biletul de intrare în sit costă 6 euro.

Construit din marmură pentelică și măsurând 96x40 m, acesta era cel mai mare templu din Grecia (depășind chiar și Parthenonul), având 104 coloane (din care nu s-au păstrat decât 15) de până la 17 m înălțime - 48 așezate pe rânduri triple și restul pe două rânduri.

Construcția templului a început în 515 î. Hr., sub domnia tiranului Pisistrate, fiind întreruptă în mai multe rânduri și finalizată abia în 132 d. Hr., când împăratul roman Hadrian, admirator al artei grecești și binefăcător al orașului, a dedicat sanctuarul lui Zeus Olimpianul în timpul festivalului panelenic, la a doua sa vizită la Atena. La porunca lui, în naos a fost ridicată o statuie din aur și fildeș a lui Zeus (copie a celei a lui Fidias de la Olimpia, Peloponez), lângă care a fost amplasată o alta, de aceeași dimensiune, înfățișându-l pe el însuși. Ambele s-au pierdut.

Parcul arheologic mai include ruinele unui templu închinat lui Apollo Delphinios, ale unor băi și reședințe romane și a unei basilici din sec. V. De asemeni, cuprinde o parte din zidurile fortificate care despărțeau Atena greacă de cea romană a lui Hadrian.

În același scop al departajării, dar fără a fi de fapt o poartă în zid, tot în 132 d. Hr. atenienii au înălțat în onoarea binefăcătorului lor Arcul lui Hadrian, aflat imediat în afara gardului ce delimitează parcul arheologic. Pentru a face lucrurile cât se poate de clare, pe cele două părți ale arhitravei sale au fost sculptate următoarele inscripții: „Aceasta este Atena, cetatea veche a lui Tezeu”, respectiv „Acesta este orașul lui Hadrian, nu al lui Tezeu”.

Arcul a fost construit din marmură pentelica, fără utilizarea vreunui liant, are 18 m înălțime și 12,5 m lungime și două nivele, cel superior fiind alcătuit din coloane corintice și pilaștri.

Din fața Olympieionului busul turistic face o buclă și oprește la următoarea stație.

A6 Parlamentul & Grădinile Naționale

Parlamentul elen este găzduit de edificiul impunător pe trei nivele al fostului Palat Regal, construit în stil neoclasic între 1836-1842 pentru Otto, primul regele al Greciei, după planurile unui arhitect german. După incendiul din 1909, reședința regală a fost mutată într-o altă clădire (folosită acum ca palat prezidențial). Din 1924, când monarhia a fost abolită, fostul palat Regal a servit ca muzeu și spital, asta până în 1935, când și-a dobândit funcția actuală.

În fața clădirii se află Monumentul Soldatului Necunoscut, inaugurat pe 23 martie 1932, de Ziua Independenței. Basorelieful care îl împodobește reprezintă un luptător hoplit muribund iar pe laturi sunt înscrise citate din faimoasa orație funerară a lui Pericle, discursul susținut de marele om politic cu ocazia comemorării soldaților greci morți în primul an al Războiului Peloponesiac (431-404 î. Hr.) și reprodus (nu se știe cu câtă acuratețe) de Tucidide în „Istoria Războiului Peloponesiac.”

În acest discurs Pericle elogiază nu numai eroii căzuți la datorie, dar și orașul lor și valorile democratice pe care aceștia le apăraseră: „Forma noastră de guvernământ nu rivalizează cu instituțiile altora. Nu-i copiem pe vecinii noștri, ci suntem un exemplu pentru ei. Este adevărat că suntem numiți o democrație, deoarece administrația se află în mâinile celor mulți, și nu ale celor puțini. Dar în timp ce legea asigură dreptate egală tuturor în disputele lor particulare, este recunoscută și cerința de a fi cel mai bun; și atunci când un cetățean se distinge în vreun fel, el este preferat pentru funcții publice, nu ca un privilegiu, ci ca o răsplată a meritului său. Sărăcia nu este o piedică, dimpotrivă, un om poate aduce beneficii țării sale, oricât de obscură ar fi condiția sa”.

Cuvinte la fel de valabile și astăzi, după aproape 2.500 de ani!

Turiștii sunt însă mai atrași de „spectacolul” schimbării gărzii oferit zilnic la fiecare oră și mai ales într-o variantă mai amplă în fiecare duminică la orele 11 de évzones, membrii Gărzii Naționale, îmbrăcați în celebrele lor fustanele și încălcați cu un fel de saboți. I-am admirat și noi în mai multe ocazii, inclusiv duminica, când am încercat să surprind fotografic imaginea lor prin mulțimea de capete. Într-o altă zi însă am văzut cum unuia dintre évzones i s-a făcut rău și a fost prins la timp de superiorul său, exact când era pe punctul de a leșina (vezi foto). Riscurile meseriei!

Imediat lângă sediul Parlamentului elen, pe o suprafață de 15,50 ha, se întind Grădinile Naționale, o superbă oază de vegetație exotică în inima unui oraș care cam duce lipsă de spații verzi. Ideea creării sale a aparținut Amaliei, prima regină a Greciei, și la început parcul a fost numit Grădinile Regale, fiind folosit doar de membrii familiei domnitoare. S-a deschis publicului abia în 1975, după sfârșitul dictaturii militare (1967-1974).

De-a lungul timpului, aici au fost plantate 7.000 de specii de copaci și 500 de arbuști, din care 400 din afara Greciei, și au luat ființă primele sere din țară. Fapt interesant, apa folosită pentru irigare este furnizată de un apeduct antic din sec. VI î. Hr. Pe aleile de 7,5 km lungime pot fi admirate statuile unor scriitori

Între 1874-1888, arhitectul danez Theophil von Hansen (responsabil și pentru clădirea Universității), a proiectat în interiorul parcului Záppeion, un edificiu impunător în stil neoclasic în formă de semilună. Finanțarea a fost asigurată de Evangélos și Konstantinos Záppas, doi veri greco-români bogați, și de aici provine denumirea clădirii. Aceasta dispune de propriile grădini și găzduiește săli de expoziții, de reuniuni și ceremonii oficiale și private.

Deși neaflat pe traseul busul turistic, de aici se poate face un ocol spre Colina Lykavittós sau Lycabettus (277 m înălțime). În legătură cu numele dealului există mai multe teorii: unii susțin că s-ar trage de la credința că aici era sălașul lupilor (lykoi) , alții de la cuvintele „lyci” și „vaino”, adică „locul unde apare întâi amurgul”. O legendă leagă nașterea colinei de zeița Atena, care ar fi scăpat aici din brațe un bolovan pe care îl căra pentru a construi Acropola și nu a vrut să îl mai ia de jos.

Spre vârful dealului se poate urca pe jos sau cu telecabina (7 euro/sens/persoană), dar noi am procedat altfel: după ce am vizitat Muzeul Național de Arheologie, am luat un taxi, cu care am urcat dealul făcând și două opriri pentru poze, apoi, tot cu taxiul, ne-am întors acasă - stația de metrou Attiki, iar prețul (negociat la urcare) a fost de numai 35 euro. Având în vedere că biletele de telecabină ne-ar fi costat 28 euro, cred că am făcut o afacere bună. V-am zis eu că taxiurile sunt ieftine în Atena!

Din taxi mi-am dat seama de ce nu există niciun mijloc de transport în comun care să urce pe colină: panta e foarte abruptă! Dar de sus, din parcare, ai parte de niște panorame urbane superbe, cu toată Atena așternută la picioare, atât spre Colina Acropolei, cât și către zona modernă a orașului. Poți arunca o privire și spre teatrul în aer liber Lykavittós, folosit pentru spectacole de muzică și dans, și spre Biserica Agios Geórgios (sec. XIX), zugrăbită în alb.

Revenind acum la traseul autobuzului turistic, acesta continuă pe Vasilissis Sofias, o altă arteră largă, următoarea oprire fiind:

A7 Muzeul Benáki

Un elegant conac în stil neoclasic construit între 1867-1868, fosta reședință a familiei Benákis, găzduiește acest important muzeu, primul particular din Grecia, înființat de Antónis Benákis în 1931. Colecția donată de familie cuprinde peste 40.000 de piese foarte diverse, de la picturi, opere de artă și bijuterii, la costume populare, documente și hărți ce acoperă mai bine de 2.000 de ani și o arie largă, de la Grecia la țări islamice și din Orientul Îndepărtat.

În această clădire sunt prezentate numai piese referitoare la istoria și cultura greacă, însă Fundația Benákis administrează mai multe spații expoziționale situate în alte părți ale orașului, printre care Muzeul de Artă Islamică și un altul de jucării.

Biletul de intrare la muzeul principal costă 9 euro. Alte informații găsiți aici: ww.benaki.gr/index.asp?lang=en.

În imediata apropiere a Muzeului Benáki se găsesc alte instituții culturale importante: Muzeul de Artă Cicladică, Muzeul Bizantin și Muzeul Militar.

De pe Vasilissis Sofias traseul cotește la dreapta pe Irodiou Attikou și următoatea stație este:

A8 Stadionul Panathenaic

„Stadionul tuturor atenienilor” sau Kallimármaro, cea mai mare și mai vechi arenă sportivă din lume construită în întregime din marmură, este situat într-o mică vale, exact pe locul unde se desfășurau în antichitate competițiile din cadrul Festivalului Panathenaic, urmărite de spectatori din scaune de lemn. În 330-329 î. Hr. stadionul a fost refăcut din marmură cu bani proveniți de la oratorul Lycurgus, apoi, în timpul domniei împăratului Hadrian a fost reconstruit ca arenă pentru luptele dintre gladiatori, pentru ca între 140-144 d. Hr., cu finanțarea asigurată de Herodes Atticus, să-și recapete înfățișarea de potcoavă vizibilă și azi, cu pista de 205 m lungime.

Descoperit cu ocazia săpăturilor efectuate în anii 1870, a fost restaurat cu bani donați de omul de afaceri și filantropul grec Georgios Averoff (1815-1899) și a găzduit prima ediție a Jocurilor Olipice moderne din 1896. În 2003-2004, în perspectiva Olimpiadei de la Atena, când aici s-au desfășurat câteva probe, a fost renovat din nou și are în prezent o capacitate de 45.000 de locuri, mai puțin decât cele 80.000 inițiale. Intrarea este 5 euro.

Eu una am obosit. Voi nu? Așa că vă propun să facem o pauză și să ne continuăm plimbarea cu autobuzul turistic în reviewul viitor.

 

Webmaster, rog următoarea ilustrație: youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Carmen Ion in 18.12.2018 18:34:17

Validat / Publicat: 18.12.18 19:29:26


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 520


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  69500 PMA (din 53 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[18.12.18 19:28:54]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[18.12.18 19:57:04]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulțumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[18.12.18 20:57:23]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut[prin excepție 1A de la procedura std — la momentul publicării existau impresii recente în rubrica curentă]

    — (1) obiectiv sau subiect major — „inedit” (fără impresii) sau rar descris (fără impresii recente); ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   =====

   Împreună cu continuarea / continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinație.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[18.12.18 21:16:03]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc mult pentru încadrare. Sunt onorată.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [22.03.19 09:13:41]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[35] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Stația Acropole-Parthenon a autobuzului turistic -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042215">Şterge vot</a></div><span id="v91042215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Stația Acropole-Parthenon a autobuzului turistic
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] Stația Acropole-Parthenon a autobuzului turistic -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042216">Şterge vot</a></div><span id="v91042216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] Stația Acropole-Parthenon a autobuzului turistic
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] Arcul lui Hadrian -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042217">Şterge vot</a></div><span id="v91042217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] Arcul lui Hadrian
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2018] Arcul lui Hadrian -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042218">Şterge vot</a></div><span id="v91042218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] Arcul lui Hadrian
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] Templul lui Zeus Olimpianul. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042219">Şterge vot</a></div><span id="v91042219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] Templul lui Zeus Olimpianul.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] Templul lui Zeus Olimpianul. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042220">Şterge vot</a></div><span id="v91042220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] Templul lui Zeus Olimpianul.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2018] Parcul arheologic Olympieion și Templul lui Zeus Olimpianul. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042221">Şterge vot</a></div><span id="v91042221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] Parcul arheologic Olympieion și Templul lui Zeus Olimpianul.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] Templul lui Zeus Olimpianul. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042222">Şterge vot</a></div><span id="v91042222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018] Templul lui Zeus Olimpianul.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2018] Templul lui Zeus Olimpianul. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042223">Şterge vot</a></div><span id="v91042223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] Templul lui Zeus Olimpianul.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] Templul lui Zeus Olimpianul. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042224">Şterge vot</a></div><span id="v91042224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] Templul lui Zeus Olimpianul.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2018] Schimbarea gărzii duminică la ora 11 în fața Parlamentului. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042225">Şterge vot</a></div><span id="v91042225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] Schimbarea gărzii duminică la ora 11 în fața Parlamentului.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2018] Schimbarea gărzii duminică la ora 11 în fața Parlamentului. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042226">Şterge vot</a></div><span id="v91042226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] Schimbarea gărzii duminică la ora 11 în fața Parlamentului.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2018] Schimbarea gărzii duminică la ora 11 în fața Parlamentului. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042227">Şterge vot</a></div><span id="v91042227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2018] Schimbarea gărzii duminică la ora 11 în fața Parlamentului.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2018] Incidentul cu leșinul unuia dintre soldații evzones. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042228">Şterge vot</a></div><span id="v91042228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2018] Incidentul cu leșinul unuia dintre soldații evzones.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2018] Incidentul cu leșinul unuia dintre soldații evzones. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042229">Şterge vot</a></div><span id="v91042229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2018] Incidentul cu leșinul unuia dintre soldații evzones.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2018] Clădirea Parlamentului văzută din Piața Syntagma. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042230">Şterge vot</a></div><span id="v91042230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2018] Clădirea Parlamentului văzută din Piața Syntagma.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2018] Schimbarea gărzii în fața Parlamentului. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042231">Şterge vot</a></div><span id="v91042231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2018] Schimbarea gărzii în fața Parlamentului.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2018] Schimbarea gărzii în fața Parlamentului. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042232">Şterge vot</a></div><span id="v91042232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2018] Schimbarea gărzii în fața Parlamentului.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2018] Clădirea Parlamentului. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042233">Şterge vot</a></div><span id="v91042233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2018] Clădirea Parlamentului.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2018] Clădirea Parlamentului. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042234">Şterge vot</a></div><span id="v91042234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2018] Clădirea Parlamentului.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2018] Schimbarea gărzii în fața Parlamentului. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042235">Şterge vot</a></div><span id="v91042235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2018] Schimbarea gărzii în fața Parlamentului.
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2018] Grădinile Naționale -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042236">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042236"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042236">Şterge vot</a></div><span id="v91042236" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042236)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042236Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042236MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2018] Grădinile Naționale
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2018] Grădinile Naționale -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042237">Şterge vot</a></div><span id="v91042237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2018] Grădinile Naționale
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2018] Grădinile Naționale și Zappeion -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042238">Şterge vot</a></div><span id="v91042238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2018] Grădinile Naționale și Zappeion
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2018] Panoramă de pe Colina Lycabettus -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042239">Şterge vot</a></div><span id="v91042239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2018] Panoramă de pe Colina Lycabettus
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUN-2018] Panoramă de pe Colina Lycabettus -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 18.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1042240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1042240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1042240">Şterge vot</a></div><span id="v91042240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1042240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1042240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1042240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUN-2018] Panoramă de pe Colina Lycabettus
foto Carmen Ion [18.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[35] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.126454114914 sec