83478 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeele Parisului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.12.2017
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2012
DURATA: 4 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
220 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

AmFost la Muzeul ”Manufacture des Gobelins”, Paris


AmFost să văd ”pe viu”o veche și frumoasă îndeletnicire, în același timp elegantă și utilă, anume arta confecționării tapiseriilor flamande (la origini), dar în mare vogă în Parisul sec al XVII-lea și nu numai.

Ce m-a făcut să trec pragul acestui muzeu? Curiozitatea. Faptul că lucrez goblen, am vrut să văd cum arătau în original produsele care au făcut glorie.

Parisul mult cântat și adorat, cutreierat, traversat și bătătorit de turiști din lumea întreagă, ascunde printre atâtea alte valori și o mică manufactură de tapiserii ce dispune de spațiu pentru producție și altul pentru expunere.

Amplasat în Arondismentul XIII, zona Place d*Italie, pe 42 Avenue des Gobelins, impozanta clădire complet renovată în anii din urnă, a fost deschisă publicului în mai 2007.

Numele oficial este ”Manufacture Naționale des Gobelins” și cuprinde manufactură de mobilier, fabrica de tapiserii Gobelins, Beauvais și Savonnerie plus atelierele naționale de dantelă da la Alencon.

Muzeul poate fi vizitat zilnic, cu excepția zilei de luni. Și cum eu m-am prezentat într-o Duminică, am avut surpriza să aflu că de fapt, aici se și lucrează sub ochii vizitatorilor, dar Duminică fiind, secția de lucru era închisă. Mare, mare supărare am avut!

Tapiserie sau goblen? Curatora muzeului ne-a explicat că goblenul este de fapt o tapiserie, adică o manufactură, dar nu lucrată cu acul. Ceea ce se face cu acul se numește broderie. Denumirea s-a păstrat de la Jehan Gobelins, un simplu vopsitor care, în sec al XVII-lea își deschide un atelier de vopsit țesături în apropiere de Paris, devenit cunoscut pentru roșul cărămiziu preparat din pigmenți naturali după o rețetă proprie. Urmașii săi ajung bogați iar meșteșugul lor valoros este căutat de marile case nobiliare pentru tapetarea camerelor din castelele și palatele acestora. Rolul acestor tapiserii fiind dublu: aspectul artistic, de camuflare a pereților, dar și rol de izolare termică.

Primele manufacturi iau naștere în anul 1600 în timpul regelui Henric al IV-lea, care a atras meșteri flamanzi ce deschid mici ateliere răspândite în tot Parisul. Mai târziu regale Ludovic al XIII-lea deschide altă manufactură la Savonnerie. Apoi Regele Ludovic al XIV-lea, împreună cu ministrul său de finanțe Jean Baptiste Colbert, născut la Reims, acolo unde se încoronau regii, a dat un edict pentru limitarea importurilor din Orient și deschiderea unor ateliere de mobilă și tapiserie cu meșteri și artiști din regat, ateliere a căror produse erau destinate strict, casei regale. Primii care s-au remarcat au fost urmașii bătrânului Gobelin, punând bazele unei mari manufacturi, devenind apoi Manufactură Regală, sub directa conducere a pictorului de curte Charles Le Brun.

Desenator, gravor și pictor, figură dominantă a artei sec al XVI-lea, Charles Le Brun, la 1642 pleacă la Roma pentru a copia o serie de tablouri a unor autori celebri, iar după întoarcerea acestuia la Paris, lucrările sunt transpuse în tapiserie. La comanda sa întreaga echipă artistică, formată din tapiseri, pictori, aurari, gravori produc lucrări de reputație internațională, care vor supraviețui peste secole. Le Brun participă la înființarea Academiei Regale de Pictură și Sculptură (1648) și tot el este decoratorul sălii oglinzilor de la Versailles.

În perioada războaielor întreaga activitate stopează, dar apoi va fi revigorată sub conducerea lui Napoleon.

Târziu, prin 1825 o parte din ateliere au fost transferate la Beauvais, dar activitatea va continua, racolând artiști ai vremii, ajungând chiar în perioada de lansare a impresioniștilor, precum Paul Cezanne, F. Leger, Juan Miro etc. care vor picta cartoanele atât de necesare. Pe fondul acestor cartoane, cu modelul atașat în dreptul firelor, este realizată tapiseria.

Astăzi, pe fațada vechii clădiri este construită o galerie care servește drept Muzeu. Aici sunt organizate expoziții periodice cu lucrări de valoare aflate în custodia muzeului

În vara lui 2012, la vremea vizitei mele, era expusă o frumoasă colecție de tapiserii cu temă din viața lui Moise, dar sunt expuse și lucrări permanente, cu temă din viața lui Isus.

Înainte de intrarea în muzeu am admirat de o parte și alta a ușii principale, opt lunete cu frumoase basoreliefuri ce reprezentau operațiunile ce se succed la realizarea unei tapiserii: jupuirea blănii, spălarea, torsul, realizarea sculelor de lână, pregătirea coloranților, vopsirea acesteia, realizarea cartoanelor cu modelul ce va fi lucrat, precum și executarea tapiserii în sine.

Sălile mari, bine luminate ale Muzeului aveau pereții acoperiți cu astfel de tapiserii ce reprezentau imagini din Vechiul Testament și anume din viața lui Moise.

Privit de aproape, materialul folosit era fir de lână colorată, cu unele zone destul de uzate, semn că vechimea lor era considerabilă. Probabil fuseseră îndelung utilizate la camuflarea pereților, rolul fiind pe lângă cel artistic și practic.

Urcând la etaj, pe pereții scării de acces, mi-a atras atenția un aranjament artistic din fire de lână divers colorate și răsucite, atârnând din tavan până aproape de treptele scării.

Vizita în Muzeu a fost scurtă, numărul acestor tapiserii nu a depășit aprox. 20-30 exemplare, dar încântarea produsă și mesajul transmis peste secole a fost major.

Ce lucruri frumoase se făceau altădată, cu câtă migală și corectitudine se lucra la ele, cât de complexă era realizarea unei tapiserii, mai ales dacă dimensiunile erau foarte mari!

Am înțeles că astăzi mai lucrează aici un număr restrâns de persoane (în jur de 20) și care produc tapiserii mai mult pentru a nu se pierde tradiția. Mulțumesc!

---
Impresii încărcate de mihaelavoicu in 05.12.2017 11:02:21

Validat / Publicat: 05.12.17 11:55:38


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA. A mai fost în/la: Paris
VIZUALIZĂRI: 829


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  26300 PMA (din 27 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mihaelavoicu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Mihai18
  [05.12.17 15:31:49]
  » mesaj pers

     Foarte bun reviewul pentru un segment de cititori. Degustibus.

      Ca să fie utilă vizitarea unui muzeu cu o anumită tematică, consider că este necesar să ai un minimum de cunoștiințe în domeniu, altfel la ieșire mare lucru n-ai înțeles.

      Unii turiști vizitează muzee doar ca să bifeze că au fost și acolo, alții se ascund de ploaie într-un muzeu.

      În această privință și eu cu soția avem gusturi diferite. De exemplu, dacă intrăm într-un Moll, ne despărțim, eu merg în zonele cu electrotehnie, electronice, ea merge la standurile cu bijuterii și altele. În Belgrad, eu am ales Muzeul Tesla, in Munichen Muzeul BMW, ea a mers in alte zone ale orasului.

      Revin la reviewul dv. Este de calitate si primiti un vot meritat de la un ploiestean.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
  - Michi
  [05.12.17 15:40:28]
  » mesaj pers

     Interesant review şi mai aparte. Nu ştiam de acest muzeu deşi am vizitat destul de multe din Paris. Graţie fotografiilor tale, zic că l-am vizitat.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [05.12.17 16:59:31]
  » mesaj pers

     @Mihai18: ”Ploieștiul” mulțumește!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [05.12.17 17:05:02]
  » mesaj pers

     @Michi: Mulțumesc din suflet și mă bucur pentru aprecieri, mai ales că am nimerit un loc din imensa listă de obiective vizitate de Michi.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mireille
  [05.12.17 18:14:48]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: o lectură interesanta, o bucurie pentru suflet... Nu cunosteam acest obiectiv de pe harta Parisului, îmi pare o mică bijuterie ascunsă cu realizări artistice nebănuite. E o poveste minunată despre o artă a trecutului migaloasă pe cale de disparitie care starneste admiratia mea... felicitări pentru vizită... mi-a plăcut mult expozitia ta fotografică.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [05.12.17 19:44:09]
  » mesaj pers

     @Michi: Scuze, am vrut să spun ”un loc gol” de pe lunga listă de obiective.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [05.12.17 19:51:13]
  » mesaj pers

     @mireille: Știi ce mă bucur de aprecierile voastre, ”greii” saitului! Mulțumesc mult!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - tata123
  [06.12.17 16:09:25]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Un muzeu inedit care ne introduce în arta migăloasă, dar excepțional de frumoasă ca rezultat, a tapiseriilor. Revoluția industrială, sosită atât de devreme în Occident, a condus către mecanizarea anumitor procedee de obținere a materialelor finite și chiar de confecționare a textilelor.

     P. S. Am citit în presă despre cercul de artiști amatori din Ploiești, despre goblenurile minunate (pe care le-am văzut și pe FB) și fularele cu modele tradiționale. Felicitări pentru munca depusă de ani de zile!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [06.12.17 19:19:33]
  » mesaj pers

     @tata123: Wau... !!! Mulțumesc pentru toate aprecierile!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - ilinca59
  [06.12.17 22:08:38]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu:

     Mi-a placut si am simtit ca impresiile si pozele sunt venite de la o persoana pasionata de arta si istoria artei. Multumesc! Cristina

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - elviramvio
  [08.12.17 22:32:08]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu:

     Foarte frumos, felicitări!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [10.12.17 14:03:17]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Un muzeu pe care si eu ma bucur ca l-am vazut prin intermediul tau. Pana in urma cu cativa ani pana m-au lasat ochii am lucrat si eu, acum ma bucur doar de ce vad sa fac altii.

     Felicitari, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [10.12.17 17:41:56]
  » mesaj pers

     @mishu: Un muzeu în care eram numai noi. Mulțumesc mult de apreciere! Și de vot.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [20] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [JUN-2012] Manufacture Nationale des Gobelins. Paris. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927934">Şterge vot</a></div><span id="v9927934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [JUN-2012] Manufacture Nationale des Gobelins. Paris.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [JUN-2012] Afișul expoziției temporare ”Viața lui Moise”. Manufacturile Gobelin, Paris. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927935">Şterge vot</a></div><span id="v9927935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [JUN-2012] Afișul expoziției temporare ”Viața lui Moise”. Manufacturile Gobelin, Paris.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [JUN-2012] Afișul Expoziției. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927936">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927936"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927936">Şterge vot</a></div><span id="v9927936" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927936)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927936Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927936MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [JUN-2012] Afișul Expoziției.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [JUN-2012] Frumoase basoreliefuri amplasate pe fațada clădirii. Operațiunea de tragere a blănii de pe carcasă. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927937">Şterge vot</a></div><span id="v9927937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [JUN-2012] Frumoase basoreliefuri amplasate pe fațada clădirii. Operațiunea de tragere a blănii de pe carcasă.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [JUN-2012] Operațiunea de spălare. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927940">Şterge vot</a></div><span id="v9927940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [JUN-2012] Operațiunea de spălare.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [JUN-2012] Toarcerea lânii. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927942">Şterge vot</a></div><span id="v9927942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [JUN-2012] Toarcerea lânii.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [JUN-2012] Confecționarea de sculuri de lână. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927944">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927944"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927944">Şterge vot</a></div><span id="v9927944" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927944)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927944Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927944MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [JUN-2012] Confecționarea de sculuri de lână.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [JUN-2012] Prepararea substanțelor pentru vopsit lâna. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927946">Şterge vot</a></div><span id="v9927946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [JUN-2012] Prepararea substanțelor pentru vopsit lâna.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [JUN-2012] Vopsirea sculelor din lână. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927948">Şterge vot</a></div><span id="v9927948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [JUN-2012] Vopsirea sculelor din lână.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [JUN-2012] Operațiunea de pictare a cartoanelor. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927950">Şterge vot</a></div><span id="v9927950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [JUN-2012] Operațiunea de pictare a cartoanelor.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [JUN-2012] Executarea tapiseriei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927952">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927952"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927952">Şterge vot</a></div><span id="v9927952" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927952)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927952Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927952MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [JUN-2012] Executarea tapiseriei.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [JUN-2012] Mare tapiserie aflată în fondul muzeal, intitulată ”Pescuirea Miraculoasă” -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927954">Şterge vot</a></div><span id="v9927954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [JUN-2012] Mare tapiserie aflată în fondul muzeal, intitulată ”Pescuirea Miraculoasă”
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [JUN-2012] Tapiserie expusă permanent. ”Isus înmânează cheile Sfântului Petru” -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927958">Şterge vot</a></div><span id="v9927958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [JUN-2012] Tapiserie expusă permanent. ”Isus înmânează cheile Sfântului Petru”
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [JUN-2012] Din expoziția temporară, intitulată ”Viața lui Moise” -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927963">Şterge vot</a></div><span id="v9927963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [JUN-2012] Din expoziția temporară, intitulată ”Viața lui Moise”
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [JUN-2012] Expoziția ”Din viața lui Moise” -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927968">Şterge vot</a></div><span id="v9927968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [JUN-2012] Expoziția ”Din viața lui Moise”
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [JUN-2012] ”Din viața lui Moise”. Acesta, abandonat fiind, este găsit de fiica Faraonului. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927971">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927971"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927971">Şterge vot</a></div><span id="v9927971" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927971)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927971Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927971MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [JUN-2012] ”Din viața lui Moise”. Acesta, abandonat fiind, este găsit de fiica Faraonului.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [JUN-2012] Scenă din Vechiul Testament. Expo ”Din viața lui Moise” -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927976">Şterge vot</a></div><span id="v9927976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [JUN-2012] Scenă din Vechiul Testament. Expo ”Din viața lui Moise”
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [JUN-2012] Un frumos ornament realizat din fire de lână. Manufacturile Gobelin, Paris. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927977">Şterge vot</a></div><span id="v9927977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [JUN-2012] Un frumos ornament realizat din fire de lână. Manufacturile Gobelin, Paris.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [JUN-2012] Imaginea vechii Manufacturi Regale din Paris -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927978">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927978"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927978">Şterge vot</a></div><span id="v9927978" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927978)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927978Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927978MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [JUN-2012] Imaginea vechii Manufacturi Regale din Paris
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [JUN-2012] Pictorul Charles Le Brun, ”oberchef” la Manufacturile Regale din Paris. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 05.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927980">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927980"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927980">Şterge vot</a></div><span id="v9927980" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927980)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927980Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927980MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [JUN-2012] Pictorul Charles Le Brun, ”oberchef” la Manufacturile Regale din Paris.
  foto mihaelavoicu [05.12.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.177598953247 sec