90636 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Zermatt

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.10.2018
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Brăila
înscris/ă în 25.06.13
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
100 euro
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

ZERMATT - O urbe liberă de poluare


Urmare de aici

Prima excursie opțională din periplul nostru italiano-elvețiano-francez a fost la Zermatt. Prima localitate, din câte am vizitat, în care circulația vehiculelor cu motoare cu ardere internă este interzisă. Singurele vehicule admise sunt cele cu motoare electrice, sau trăsuri trase de cai, iar dacă, din nu știu ce motive, este necesar ca un vehicul cu motor pe benzină sau motorină trebuie să ajungă aici, plătește niște taxe enorme. Motivul acestei măsuri luate încă de pe la jumătatea sec. XX? Necesitatea de a păstra aerul cât mai pur și astfel să nu fie alterată priveliștea spre muntele simbol: Matterhorn. Și în afară de aerul curat este și o liniște desăvârșită.

Dar mai întâi câteva date despre localitate:

-amplasare: sud-vestul Confederației Helvetice, cantonul Valais, la granița cu Italia, la poalele muntelui cel mai iubit al Elveției – Matterhorn (4478 m);

-altitudine: 1608 m;

-acces: cu auto până la Täsch, de aici cu mijloace de transport cu motor electric (microbuze sau tren);

-stațiune turistică importantă a Elveției, statut datorat numărului mare de turiști, iubitori de drumeții montane dar și alpiniști ce vin să escaladeze vârful Matterhorn.

După un parcurs de cca. 220 km., de la hotel prin Aosta (trecând prin nu mai puțin de 12 tuneluri cu lungimi cuprinse între 500 și chiar 4200 m), apoi prin tunelul Grand-Saint-Bernard și Martigny, pe un drum spectaculos, excelent calitativ, plin de serpentine, ajungem la destinația noastră Täsch, locul unde coborâm din autocar pentru a lua microbuze electrice până la Zermatt. Distanța nu-i foarte mare, drumul durează cam 10 min. De la Täsch se poate ajunge și cu trenul electric Glacier express.

Dar mai înainte să spun câte ceva despre tunelul Grand-Saint-Bernard. Este una dintre căile de legătură dintre Italia și Elveția, din partea vestică a celor două țări, fluidă și sigură pentru traversarea magnificului peisaj alpin. Tunelul este dublat de o șosea care trece, aproape paralel cu acesta, prin pasul Saint Bernard, cota max. a acestei șosele fiind undeva la peste 2800 m. Tunelul are o lungime de 5798 m, fiind încadrat în partea italiană și în cea elvețiană de câte o porțiune de șosea acoperită, ferită de avalanșele de zăpadă sau de pietre, având fiecare 6000 m lungime. Intrarea în tunel din sud (din Italia) se face la altitudinea de 1875 m, ieșirea la nord, în Elveția, fiind la 1918 m.

Pe versantul sudic al tunelului trecem prin pitorești localități montane, precum Sain-Rhemy-en-Bosses, Saint-Oyen ș. a., care oferă turiștilor peisaje magnifice și numeroase atracții turistice.

Pasul Grand-Saint-Bernard este locul prin care în mai 1800 Napoleon Bonaparte își trece trupele, în cea de-a doua campanie din Italia, surprinzându-i pe austrieci, pe care îi învinge la Maregno. În timpul traversării Napoleon a pierdut mai mulți oameni și echipament decât în timpul bătăliei. La mică distanță de ieșirea din tunel, în partea elvețiană, se află un mic hotel, “Bivouac Napoleon”, având bar, restaurant și un bazar de unde pot fi cumpărate diverse suveniruri artizanale (jucării, magneți, căței Saint-Bernard din plus, ciocolată elvețiană și diverse alte atenții pentru rude și prieteni), un loc unde autocarul oprea de fiecare data când treceam pe acolo și unde se putea bea o cafea deosebită, botezată cafea Napoleon, având în compoziție, conform spuselor ghidului nostru, “jumătate cafea și trei sferturi coniac”.

Tot în această zonă, în munți, există o crescătorie de câini Saint-Bernard, în care s-a păstrat rasa pură a acestei specii. Imaginea câinelui cu butoiașul (cu coniac) la gât este o poveste pornită de la un tablou al unui pictor (scoțian sau englez) care, neavând succes cu tablourile lui cu câini, a avut inspirația să picteze la gâtul unui Saint-Bernard un butoiaș. Succesul a fost garantat și așa a rămas imaginea câinilor salvatori cu butoiașul (cu coniac) la gât. În fapt câinele are la gât o trusă de prim ajutor, necesară turistului găsit de câine.

Părăsim bivuacul și ajunși la Marttigny o luăm la dreapta urmând cursul râului Ron, trecem pe lângă Sion, apoi la Visp o luăm din nou la dreapta spre ținta călătoriei nostre: Zermatt.

Câteva lucruri aflate despre valea râului Ron vă voi povesti cu altă ocazie.

Parcăm la Täsch, și ne îmbarcăm în microbuze electrice pentru a ajunge la Zermatt, stațiune montană aflată la poalele muntelui simbol al Elveției, Matterhorn, renumit atât pentru forma sa (piramidă) cât și pentru faptul că a fost cucerit extrem de greu.

Consider că ar fi normal ca, înainte de a vă descrie orașul, clădirile, să spun câte ceva despre cele două echipe de alpiniști, adevărați eroi, care au cucerit muntele Matterhorn în 1865. Considerat ca fiind vârful cel mai greu de escaladat din Europa (vârful Mont Blanc fusese cucerit cu 100 ani mai înainte), cele două echipe, una formată din șapte alpiniști englezi, iar cea de-a doua din doi italieni, au abordat muntele pe trasee diferite. Englezii, conduși de Edward Whymper, atacă muntele pe versantul estic, cel mai dificil, motivat de faptul că pe celelalte trasee cunoscute, și încercate de alți alpiniști, dăduseră greș, dar după cum se spune “norocul îi ajută pe cei îndrăzneți” (“audaces fortuna iuvat”) , în timp ce italienii au escaladat pe unul dintre traseele cunoscute, ceea ce a făcut ca aceștia să ajungă în vârf la 3 zile distanță. Astfel englezii, prin Edward Whymper, cel ce a atins vârful pe 14 iulie, au fost cei ce au cucerit muntele. La coborâre, patru dintre englezi au murit.

Spre veșnică aducere aminte a acestor fapte, în caldarâmul străduței principale din Zermatt, în zona din fața hotelului “Grand Hotel Zermatterhof” sunt încastrate plăcuțe din aramă, pe care sunt gravate chipurile acestor temerari, numele, anii între care au trait. Pe peretele unui mic hotel din aceeași zonă, este așezată o placă cu efigia celui ce a urcat primul pe vârf, Edward Whymper.

Este un elogiu adus celor ce s-au avântat pe căi nestrăbătute, sau, așa după cum zice M. Gorki: “nebunia îndrăzneților, iată înțelepciunea vieții”.

Acum ceva despre micuța dar încântătoarea stațiune montană, cu clădiri ce etalează o simfonie de culori produsă de nenumăratele flori aflate la geamurile, balcoanele caselor sau pe stradă.

Încântător loc. Fără fum sau praf, fără claxoane sau motoare ambalate de-a surda, doar liniște, deranjată doar de un tropot de copite de cal sau de zumzetul permanent al vocilor turiștilor de toate națiile (așa de mulți asiatici încât la un moment dat am crezut că am greșit țara :)), ce umblă, parcă fără nici un țel, pe străduțele înguste și curățenie desăvârșită.

Chiar în centrul localității se află gara, iar la cca. 1 km. spre Täsch, este stația de unde se pot lua microbuzele electrice.

Clădirile, case, pensiuni sau hoteluri, nu foarte înalte (cam 4 etaje max.), sunt în general vechi, cu mult lemn, având un farmec aparte. Construcțiile mai noi nu fac notă discordantă cu cele vechi. La parterul acestora magazine, mai mici sau mai mari, de unde poți cumpăra cred că aproape orice (bănuiesc că acum se găseau și ceea ce nu a găsit Dumitru Dan, globe-trotterul român, la Paris – opinci), lucruri de calitate, la prețuri elvețiene. Ghidul nostru ne-a dat niște sfaturi privind cumpărăturile ce le putem face aici dar și de unde putem procura ceva cadouri cu prețuri mai convenabile.

Așa că ne-am cumpărat de aici, la prețuri mai mici ca în altă parte (cel puțin așa zicea ghidul) ciocolată elvețiană, în primul rând, d-aia bună adevărată de la mama ei, din care vă servesc, virtual, cu câte o bucățică (P24), mici atenții pentru nepoată, copii, prieteni. Ne-a încântat foarte tare un cățeluș Saint-Bernard din pluș (vezi P22), care repetă într-un mod tare haios, tot ceea ce spui și, desigur, nu am rezistat tentației de a-l cumpăra (nu pentru noi).

Apoi sunt nenumărate terase unde te poți odihni și unde poți savura în liniște o cafea sau bere, sau numai apă, sau poți mânca ceva, admirând superbul peisaj înconjurător.

Una dintre cele mai frumoase terase se află în fața elegantului hotel Grand Hotel Zermatterhof, un edificiu mai nou, modern. Peluza din fața acestuia, de un verde crud, pur, comparativ cu verdele de la șes, te îmbie la odihnă amintindu-ne că “mai avem nevoie și de iarbă”.

Tot aici, în fața hotelului este amplasată o altă construcție modernă, din sticlă și metal, ce nu face notă discordantă cu construcțiile din jur, de formă piramidală unde se află Matterhorn Museum. În fața ei un ansamblu sculptural reprezentând 8 marmote.

În zonă își au locul o mică biserică cu un turn înalt, ce seamănă parcă cu cel al bisericilor noastre din Maramureș și care parcă ar zice că și el este înalt nu numai vârfurile munților ce-l înconjoară. Iar lângă biserică este Primăria (Gemeindehaus), edificiu ridicat în anul 1900, cu ferestre tipic montane și cu multe flori. Pe trepte se află un tulnic elvețian din aramă, a cărui sunet adună de pe munți turmele de oi și capre, jumătate negre și jumătate albe (adică nu una alba, una neagră ci un animăluț care are lâna jumate alba, jumate neagră).

A fost o zi minunată, am văzut multe lucruri frumoase.

Pe drumul de întoarcere am mai făcut câteva fotografii munților.

Drumuri bune și excursii frumoase!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Mitica49 in 25.10.2018 17:37:13

Validat / Publicat: 25.10.18 19:28:35


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în ELVEȚIA
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1003


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34400 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Mitica49? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[25.10.18 19:27:56]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Zermatt, ZERMATT" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sebigeanina
[25.10.18 19:46:54]
» mesaj pers

   Frumos, tare frumos Coane Mitica am citit si votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[25.10.18 20:09:55]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[26.10.18 07:48:34]
» mesaj pers

   @Mitica49:

   De 25 de ani imi doresc sa ajung la poalele Matterhornului lin Zermatt in fieful caprei negre.

   Foarte frumos si curat oraselul de munte.

   Casele cu flori dau atata culoare rosie unui peisaj verde.

   Alt aer! Din toate punctele de vedere!

   Poate oi ajunge candva la Zermatt!

   Felicitari pentru articol!

   Numai bine! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mitica49
[26.10.18 08:31:54]
» mesaj pers

   @sebigeanina: Mulțumesc pentru vot şi ecou.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[26.10.18 08:36:37]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Şi noi am fost tare încântați de acest orășel. Păcat că nu am avut mai mult timp pentru o vizita mai lungă. Mulțumesc pentru vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[26.10.18 09:00:55]
» mesaj pers

   O frumusețe de articol despre alpiniști și nu numai.

   Curajul și perseverența acestora merită tot respectul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[26.10.18 10:41:02]
» mesaj pers

   @Mitica49: Frumoasa si interesanta excursie ati facut!

   Tare mult verde si foarte multe flori. Tipic elvetian!

   Ciocolata de-aia si de inca vreo trei feluri am si eu. Am o buna prietena care locuieste langa Geneva si-n fiecare an, de Craciun, imi trimite si mie.

   Catelusul e haios tare! Vreau si eu!

   Mai, sa va fie de bine plimbarea, ca stiu ca v-ati aerisit in Elvetia!

   Cum e sa nu miroasa a petrol? Ati putut respira?

   La multi ani si-un vot cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Mitica49
[27.10.18 15:05:39]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Mulțumesc pentru apreciere și vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[27.10.18 15:09:49]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mulțumesc pentru urare, pentru lectura articolului, pentru apreciere și, nu în ultimul rând, pentru vot!

   Te mai aștept pe aici.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[30.10.18 08:19:14]
» mesaj pers

   @Mitica49: Foarte frumos, Elveția e departe încă pe lista mea... Sau cine știe?! Cum era vorba aia? "Nu aduce anul ce aduce ceasul! " :)

   Faza cu cățelul vorbitor mi-a amintit ce mi s-a întâmplat recent: în aeroportul din Frankfurt, între 2 avioane, am avut ocazia să constat că magazinasele lor deja expun decorațiuni de Crăciun și alte asemenea. Mi-a plăcut mult un puzzle 3D, se asamblează într-un mic pom de Crăciun. L-am cumpărat, cu gândul la finuța noastră de 5 ani. Până acasă atât m-am îndrăgostit de el, că deja începusem să cred că fetița o să primească alt cadou, totuși...

   Când am ajuns, i l-am arătat lui Tati: "Ia uite ce i-am luat lu' Miru! " "Ei, da, lu' Miru, repede! Dar copilul din mine?!! "

   Când o să-l "gătesc" (în preajma Crăciunului, desigur), vi-l arăt! :)

   PS: Ciocolata arată bine, dar nu-i genul meu! Mulțumesc oricum! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Mitica49
[30.10.18 15:12:25]
» mesaj pers

   @crismis: De la acel mic butic am cumpărat doi astfel de cățeluși (la două produse cumpărate de același client se dădea un discount): unul pentru nepoata mea și celălalt pentru un adult care, ca și soțul dvs., se îndrăgostise de el, spre disperarea soției sale. De unde rezultă că, în mod clar, în fiecare dintre noi (adulții) este și o fărâmă de copil.

   Mulțumesc pentru lectură, comentariu și vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[29] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Turiști în Zermatt -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023661">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023661"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023661">Şterge vot</a></div><span id="v91023661" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023661)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023661Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023661MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Turiști în Zermatt
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] De mânuță cu oița -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023662">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023662"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023662">Şterge vot</a></div><span id="v91023662" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023662)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023662Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023662MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] De mânuță cu oița
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Zona centrală din Zermatt și taxiuri electrice -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023663">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023663"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023663">Şterge vot</a></div><span id="v91023663" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023663)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023663Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023663MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Zona centrală din Zermatt și taxiuri electrice
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Placă memorială închinată lui Edward Whymper conducătorul grupului de alpiniști englezi ce au escaladat Matterhornul -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023664">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023664"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023664">Şterge vot</a></div><span id="v91023664" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023664)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023664Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023664MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Placă memorială închinată lui Edward Whymper conducătorul grupului de alpiniști englezi ce au escaladat Matterhornul
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Placă memorială pentru Robert D. Hadow mort la coborârea de pe Matterhorn -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023665">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023665"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023665">Şterge vot</a></div><span id="v91023665" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023665)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023665Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023665MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Placă memorială pentru Robert D. Hadow mort la coborârea de pe Matterhorn
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Placă memorială pentru Jean-Antoine Carrel alpinist italian -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023666">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023666"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023666">Şterge vot</a></div><span id="v91023666" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023666)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023666Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023666MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Placă memorială pentru Jean-Antoine Carrel alpinist italian
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] Placă memorială pentru Charles Hudson mort la coborârea de pe Matterhorn -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023667">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023667"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023667">Şterge vot</a></div><span id="v91023667" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023667)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023667Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023667MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Placă memorială pentru Charles Hudson mort la coborârea de pe Matterhorn
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Placă memorială pentru Peter Taugwalder-tatăl alpinist englez -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023668">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023668"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023668">Şterge vot</a></div><span id="v91023668" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023668)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023668Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023668MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Placă memorială pentru Peter Taugwalder-tatăl alpinist englez
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Strada principală din Zermatt -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023669">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023669"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023669">Şterge vot</a></div><span id="v91023669" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023669)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023669Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023669MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Strada principală din Zermatt
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Grand Hotel Zermatterhof -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023670">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023670"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023670">Şterge vot</a></div><span id="v91023670" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023670)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023670Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023670MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Grand Hotel Zermatterhof
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Primăria (Gemeindehaus) din Zermatt construită în 1900 -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023671">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023671"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023671">Şterge vot</a></div><span id="v91023671" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023671)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023671Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023671MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Primăria (Gemeindehaus) din Zermatt construită în 1900
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Tulnic elvețian din aramă in fața primăriei -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023672">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023672"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023672">Şterge vot</a></div><span id="v91023672" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023672)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023672Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023672MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Tulnic elvețian din aramă in fața primăriei
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Flori și lenm, roșu și brun și turiști -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023673">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023673"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023673">Şterge vot</a></div><span id="v91023673" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023673)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023673Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023673MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Flori și lenm, roșu și brun și turiști
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Biserica din Zermatt -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023674">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023674"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023674">Şterge vot</a></div><span id="v91023674" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023674)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023674Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023674MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Biserica din Zermatt
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Matterhorn Museum -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023675">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023675"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023675">Şterge vot</a></div><span id="v91023675" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023675)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023675Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023675MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Matterhorn Museum
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Ansamblul sculptural - fântână și marmote -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023676">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023676"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023676">Şterge vot</a></div><span id="v91023676" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023676)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023676Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023676MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Ansamblul sculptural - fântână și marmote
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Simfonie de culori -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023677">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023677"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023677">Şterge vot</a></div><span id="v91023677" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023677)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023677Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023677MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Simfonie de culori
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Muflon -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023678">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023678"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023678">Şterge vot</a></div><span id="v91023678" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023678)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023678Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023678MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Muflon
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [OCT-2018] Bivuacul Napoleon -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023679">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023679"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023679">Şterge vot</a></div><span id="v91023679" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023679)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023679Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023679MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Bivuacul Napoleon
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Flori -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023681">Şterge vot</a></div><span id="v91023681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Flori
foto Mitica49 [25.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [OCT-2018] Străduță, magazine și în fundal muntele -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023682">Şterge vot</a></div><span id="v91023682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Străduță, magazine și în fundal muntele
foto Mitica49 [25.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [OCT-2018] Cățelușul imitator -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023684">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023684"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023684">Şterge vot</a></div><span id="v91023684" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023684)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023684Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023684MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2018] Cățelușul imitator
foto Mitica49 [25.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [OCT-2018] Cățelușul '<i>We REPEAT what you SAY! </i>' -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023685">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023685"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023685">Şterge vot</a></div><span id="v91023685" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023685)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023685Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023685MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [OCT-2018] Cățelușul "We REPEAT what you SAY! "
foto Mitica49 [25.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [OCT-2018] Bucurii pentru copii -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023686">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023686"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023686">Şterge vot</a></div><span id="v91023686" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023686)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023686Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023686MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [OCT-2018] Bucurii pentru copii
foto Mitica49 [25.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [OCT-2018] Tălănguță specific elvețiană -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 25.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023687">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023687"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023687">Şterge vot</a></div><span id="v91023687" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023687)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023687Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023687MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [OCT-2018] Tălănguță specific elvețiană
foto Mitica49 [25.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[29] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.122865200043 sec