ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.05.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 20.04.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2010
DURATA: 14 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 38 USD
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 20 MIN

Hotel ok ptr buget redus

TIPĂREȘTE

Referitor la conditiile din restaurantul din interiorul hotelului king tut:

Deoarece eu am stat sejur 14 zile, pot sa zic ca am gasit mancare oarecum mai variata decat poti vedea intr-un sejur de 7 zile. Masa oferită în hotelul king tut este de obicei în sistem bufet suedez, într-o mare diversitate de mâncăruri, occidentale si mai putin tradiţionala, intrucat ei au condimente iuti si cu arome nu prea pe placul europenilor. Dau câteva exemple: salate fără număr, ouă în toate felurile, carne de pui, de peşte şi de vită preparată în toate chipurile, câteva preparate din orez, cartofi, alte legume, sosuri, prajituri de toate soiurile, fructe, lapte, inghetate. poate la sejur de 7 zile se mai repeta dar in 14 zile am vazut destule, incat s anu mori de foame sau sa mananci in oras la fast food ori restaurante mai fitoase.

Mie cel mai mult imi placeau dimineata clatitele mici le faceau sub ochii tai si aveau tot felul de dulceturi si gemuri de umplut, sau branzeturi si cu varietatea de ceaiuri, mergeau la fix. Probabil ati auzit ca la prajituri faceau exces... pun si poze curand sa vedeti concret... culorile si multitudinea, la sarlote de toate culorile si aromele, creme... dar aveau si gen chec si pandispan. totusi parca legumele erau cam fara sosuri, fade... de vreo 2 ori sotul a mancat si crabi, fructe de mare, eu una nu pun gura nicaieri pe asa ceva, deci nu ma pot pronunta chiar daca sotul zicea ca erau bune si paine proaspata mereu si diverse sortimente... feliata, prajita, chifle, neagra... dar mereu era aglomerat la masa, abia gaseai locuri libere, mai ales pe terasa unde era mai racoare si fara sa stai in caldura care venea dinspre bucatarie. Sucurile naturale erau contra cost expuse pe o masa in interiorul salii de mese, si uneori aveau si fructe, legume frumos decorate, penene rosu si galben in forme de cobre...

Era atata lume in timpul programului de masa ca bietii debarasatori nu mai faceau fata... iar rusii lasau asa o mizerie pe masa... de imi era mie scarba sa ma uit, darmite sa mai strang.

Si daca cateodata nu gaseai la locul lor tacamurile, este pentru ca lumea efectiv statea la coada in fata restaurantului si cum deschidea usa, se buluceau rusii si se crea uneori un imens haosfiindca spre sfarsitul orelor de masa, nu prea mai gaseai mare lucruri... resturi. Nu am gasit motiv ca ei –personalul din restaurant ar fi fost slab organizati. consider ca si turistii uneori lasa mult de dorit la comportament. La al doilea restaurant, cel dinspre plaja... nu am mancat decat o singura data... dar care era cam saracacios, ori noi eram mereu prin excursii plecati... am mancat mai mult la rest din hotel si restul meselor prin excursii. acum depinde de gusturile fiecaruia, de regimurile fiecaruia si mai ales de fitele fiecaruia... facand raportul pret / calitate eu zic ca a fost tande pe mande. Bani mai putini decat la hotelurile de 5 stele, evident si alte conditii, dar eu nu m-am dus cu gandul sa fac risipa si mofturi la mancare, si chiar fara mari pretentii si chiar si asa am venit acasa cu un plus de 5 kg...  e ft greu sa te abtii sa nu gusti macar din fiecare prajitura, sarlota, inghetata, macar din curiozitate... si iote asa, plus relaxarea, leneveala, voia buna, toate se pun pe unde nu trebuie. Desi pe plaja era un animator rus tipul care striga in gura mare si te invita la gimnastica... ma duceam si eu in dorul lelii ca nu dadeam jos mai nimic... doar imi intindeam oasele, dar macar moral ma mai consolam ca 15 min faceam miscare.

Referitor la conditiile de pe plaja... Plaja nu se compară cu cea din România. Noi avem un nisip foarte fin în comparaţie cu plaja lor, însă noi nu avem ordinea şi amenajările din Egipt. Nisipul lor este mai grunjos (se poate merge însă desculţ fără probleme), dar vă puteţi bucura de soare pe şezlonguri (si din lemn si din plastic) cu saltele şi prosoape luate de la distribuitorul de pe plajă al fiecărui hotel fara bani. Marea Roşie e... bestiala... fără cuvinte. Are o faună extrem de bogată, poate una dintre cele mai bogate. Nu am văzut nicicând atâţia peşti la un loc, în atâtea forme şi mărimi, în aşa colorit divers şi atât de aproape. Aproape ca ti se taie respiratia cand ii vezi cu ochiul liber chiar si la mal.

Vă sfătuiesc să vă cumpăraţi echipament de snorkeling (ochelari şi tub – costă cam 40-50 lei cel bun, cu silicon) şi în felul acesta veţi vedea ceva unic: fundul mării de un albastru superb, coralii de diferite mărimi, culori şi forme şi peştii care mişună pe lângă tine, fie nepăsători („uite încă o tâmpita curioasa care se zgâieşte la noi! ”), fie curioşi, fie ocupaţi să-şi menţină coordonatele de navigaţie în imensitatea bancului de confraţi.

Dacă aveţi mai mult tupeu decât am avut eu, puteţi face şi diving... eu n-am riscat. Mi-a zis cineva (un român) că la un moment dat, în timp ce era sub apă şi admira peisajul, s-a făcut liber dintr-o dată în jurul lui, toate vietăţile au zbughit-o care încotro, lăsând locul unei pisici de mare cu o anvergură a aripilor de 1,5-1,8 m (după spusele lui... şi l-am crezut, faţa lui spunea totul)... Aşa că eu nu am avut curaj să fac diving. Plus că nu mă simt pregătita să stau sub apă la 10 metri (nu ştiu cum o să fac faţă sub pământ la 2 metri, când va veni timpul). La suprafaţă mă simt în largul meu. Mi se pare şi foarte sigur (vietăţile sunt inofensive) şi sunt multe de văzut oricum. Bine ar fi ca în prima zi şi chiar a doua să intraţi în apă îmbrăcaţi cu tricoul (soarele vă „prinde” imediat).

Datorită fluxului şi refluxului, precum şi particularităţii pe care o are marea la zona de intrare în apă (fundul mării este stâncos, colţuros), hotelierii au construit pontoane de 400 lungime. Sunt destul de dese, cam din 400 în 400 metri. Nu vă avântaţi în apă sa sariti in cap... sau altcumva... si nici sa intrati incetul cu incetul direct de pe plajă decât dacă v-aţi cumpărat încalţăminte specială (15-20 lei perechea, un fel de tenişi, chinezeşti). tenesii se gasesc in oras in aproape orice magazin din centrul nou al orasului –Sakalla- ii spune pe limba lor la centrul nou! Noi initial am incercat sa intram cu papucii de plastic ca sincer te inteapa coralii si nu poti inainta prin apa, dar esec total!... ii pierzi in apa. E asa de limpede apa, intrasem pana la genunchi in apa si mi se vedea extrem de clar modelul de la pedichiura.  Si tot din oras am cumparat tub de silicon e mai bun decat cel din plastic si ochelari si astfel nu mai dai mereu bani la inchiriere. noi l-am folosit si in alte concedii, in grecia! deci e investitie buna ptr concediile cu plaje. Sotul efectiv nu are nici o poza ca lumea in apa aia incredibil de limpede si albastra, era mereu cu capul sub apa si cu fundul in sus... doar tubul i se vedea... si la mal poti vedea pesti extrem de frumosi... ii simti printre picioare, te gadila.

Aşa că... atenţie! Intraţi în apă doar de pe ponton sau cu încălţăminte în picioare! sotul a facut praf o pereche de tenisi, dar tot nu s-a lasat, si aproape mi-a compromis si perechea mea de tenesi, ca purtam aproximativ acelasi nr, tot timpul numai cu capul in apa si fundul in sus a stat in apa. Rar iesea sa mai comenteze alte vietati. era fascinat si felul cum imi zicea, credeai ca l-a vazut pe aladin cu lampa pe sub apa. Apa impecabil de curata! ei au un cult ptr curatenia marii rosii, nu strica coralii legandu-se in mijlocul marii fiecare de cate ceva... doar un singur vas ancoreaza... iar restul vaselor (cu turisti de la alte agentii) se leaga unul de altul... si exista armonie intre toti.

Am gasit mereu sezlonguri libere, mereu la umbra... plaja are cam doua portiuni... una direct cum cobori pe aleea de la hotel si alte putin mai cocotata, totul destul de intim... doar agentii comerciali cu oferte ce mai umbla printre scaune si mese si te mai intreaba daca vrei vreo excursie, vreun tratament cosmetic complet... etc, in rest, ok ca si confort. Prosoape nu prea am folosit de la ei... decat doar sa le pun pe sezlong, nu sa ma sterg cu ele... erau destul de... curate dar de atata spalat deja nu mai aveau puful ala. Si ma enerva si faptul ca pana la ora 5-6 trebuia sa le predai la un amplasament... ca se inchidea acolo unde se tineau cu evidenta probabil... Si eu stateam mai ales dupa 6 la plaja fiindca ziua ptr mine era insuportabil... ma prajisem din a 3 zi de sejur in excursia de snorkeling. Apa impecabil de curata, doar ca iti trebuie acei tenesi speciali... se gasesc in centrul nou al orasului... noi am cumparat cu 5 dolari... dar apoi am gasit si cu 3-4 dolari, depide de negociere. Noi initial am incercat sa intram cu papucii de plastic ca sincer te inteapa coralii si nu poti inainta prin apa, dar esec total!... ii pierzi in apa. Si tot din oras am cumparat tub de silicon e mai bun decat cel din plastic si ochelari si astfel nu mai dai mereu bani la inchiriere. noi l-am folosit si in alte concedii, in grecia! deci e investitie buna ptr concediile cu plaje. Sotul efectiv nu are nici o poza ca lumea in apa aia incredibil de limpede si albastra, era mereu cu capul sub apa si cu fundul in sus... doar tubul i se vedea... si la mal poti vedea pesti extrem de frumosi... ii simti printre picioare, te gadila.

Aaaaaaaa mi-am amintit ceva doar ptr femei: daca sunteti vopsite recent, vopseaua va va iesi imediat ce faceti baie in marea rosie. Indiferent de marca vopselei... Eu sunt roscata de 20 ani... si m-am dus si eu ca o doamna –aranjata. la prima baie am avut soc... mi-a iesit toata vopseaua... am plans de ciuda... dar totusi toti imi admirau culoarea neobisnuita si prin magazine, sau cand treceam pe langa frizerii ma intrebau marca vopselei. La sfarsitul sejurului la excursia in safari alte fete din romania care erau in excursie de prin alte hoteluri, se plangeau de acelasi lucru... ele fusesera blonde. Iar acolo pe la magazinele gen metro... am vazut doar un tip de vopsea care este si pe la noi, dar nu m-am riscat sa cumpar, stiam ca e slaba calitativ si la noi si deja imi imaginam cum murdaream prosoapele de acel roscat. Pana la urma eram admirata si asa 

In fiecare seara in curtea hotelului au loc mini evenimente ca sa iti faca sederea mai distractiva la barul din curte: karaoke, fakiri, in alta seara miss hotel, in alta seara mister hotel, eu am fost in seara cu mister hotel dar nu mi-a placut prea mult fiindca asa cum am zis in alt review 99 % erau rusi si prezentatorul care era acelasi tip de ep plaja cu care faceai gimanstica, probabil angajat ptr divertisment... vorbea numai in rusa... imi mai traducea pe ici pe colo tata ca el mai stia rusa... au fost distractive probele (de comunicare, de forta, de agatat, de cultura, ca sa nu mai zic de prezentare slip) si de asemenea si concurentii de la categ musca pana la categ sumo 

Referitor la preturi:

Preţurile pentru turisti sunt acceptabile chiar şi pentru români, oricum mai mici decât pe litoralul nostru. Să vă dau câteva exemple:

Eu am fost socata sa vad ca pana si in farmacii nu existau preturi fixe decat pe la cosmeticele de import, parfumuri scumpe si ptr turisti dar si ptr ei. Stiam de pe cand mai fusesem in Cairo cu un an inainte niste preturi la creme ptr bebe si la rujurile lor marca luna... cele mai rezistente. Cand am cerut in farmacie crema aia ptr bebe tipul ala zice... nu am atat de multe pe stoc dar aduc de la alte farmacii din oras. Evident intreb cat costa? . Asta zice scurt 3 lire / bucata, desi eu le cumparasem si cu 1 lira din cairo. a zis ca 2 -3 bucati care el are el le da cu 1 lira... dar dat fiindca cumapra de la alta farmacie atat costa acolo... canci... dupa ce am iesit eram convinsa ca era tot farmacia lui dar fiindca l-a trimis pe un tilicar sa le aduca si eu nu am putut verifica tot s-a scos la pret. Oricum ptr mine erau bune si cu 3 lire fata de cat costau in galati aceste creme. crema asta care e in farmaciile din romania, am vazut ca avea producator din egipt si... bingo mi s-a aprins beculetul ca in egipt precis e mult mai ieftina decat in romania.

•Un costum belly dance pornea de la 50 dolari pana la... cred si 300 dolari. Am vazut un magazin unde erau expuse peste 30 de modele pe manechine. am cascat ochii mult la ele, in camaruta alaturata erau 2 femei ce coseau de zor la mana, accesoriile alea si am stat de vorba cu patronul cred si mi-a explicat ca in functie de model este si pretul si de valoarea accesoriilor si nr lor. Am plecat nauca de frumusetea lor, deja ma visam cum misc sunculitele intr-un astfel de costum 

•Un suvenir gen breloc 5 lire egiptene, adica 3 ron la noi. la mai multe cumparate evident pret mai mic

•Sticulete miniaturale de parfumuri cu sau fara filet costa de la 3 doalri una... eu am cumparat multe si am dat cate una cu putin parfum in ele ca suvenir, dar trebuie sa fii atent sa fie filetul bun, au diverse forme si marimi.

•Un tricou simplu din bumbacul cel mai bun 25 lire, adica 20 ron la noi

•Un prosop mare 25 lire, adica 20 ron la noi-excelenta calitate, groase

o cutie de bere de 0,5 este 10 lire egiptene (5 lei), eu nu am găsit decât bere premium: Stela, Carlsberg, Sahara (bere locală, bună)

• o caserolă de căpşuni 1kg este 10 lire egiptene (5 lei), destul de bune şi gustoase, dar parcă nu aşa de bune ca cele româneşti

• un litru de suc natural la cutie, fără conservanţi (conţine 50% suc natural) costă 6-7 lire egiptene (3-3,5 lei) şi e foarte foarte bun, atâta timp cât alegi mere, portocale, fructe roşii şi nu te apuci să bei tot felul de ciudăţenii, deşi asta depinde de gustul fiecăruia

• o cutie de lapte la 2 litri, pasteurizat este 9 lire (4,5 lei), de asemenea foarte bun, poate mai bun decât la noi (sau mi s-a părut mie aşa?!?)

• apa e cam 2 lire egiptene (1 leu) pentru 0,5 l, dar există diverse ambalări, dar pe langa hotel sunt exact cum treci strada niste chioscuri mici, gen micro la noi si acolo iar negociezi si apa. E posibil sa o gasiti si mai ieftin pe in unele chioscuri... noi luam cate un bidon de 5 litri in camera. Primeam doar cate os ticla de 600 ml apa pe zi... dar cum noi eram plecati in excursii, nu primeam daca baiatul ala de servici vedea ca lipsim.

•un kg de portocale e cam 6 lire egiptene (3lei), dar nu mi s-au părut prea grozave

• pepene roşu (din cel galbennu am luat ca nu-mi place deloc) de 7-8kg costă 25-30 lire egiptene (12,5-15 lei)

• o cutie de 0,33 de Sprite, Fanta, Coca este 2-3 lire egiptene (1-1,5 lei)

•o sticlă de vin bun roşu, rose, alb sec sau demisec e undeva între 50-80 lire egiptene (25-40 lei).

•Sa nu fiti tentate doamnelor sa va faceti codite afro, sau vreo coafura cat de cat simpla in curtea hotelului. exista acolo pe aleea ce coboara spre plaja, un mini coafor, cu niste preturi exorbitante. Intr-adevar, tipii de o viteza fantastica la impletit, te fac in 15 min in niste codite atat de fine si de stranse de abia mai poti dormi in primele 2 nopti. eu demult eram tentata sa vad cum imi sta cu asa coafura... dar am zis ca in ultima zi ma duc sa negociez, sa vad daca bifez intai ce mi-am propus sa vizitez si la urma decid. mi-a cerut 20 dolari ptr jumate de cap... adica impletit pana in crestet, ca o coronita... i-am zis scurt esti nebun sau poate crezi ca eu arat a miliardara! in final i-am zis ca e ultima zi acolo, ca banii s-au consumat si ca mai am doar 10 dolari la mine. zice ok 10 dolari. Am zis ca mai imi trebuie 2 dolari sa pastrez pe aeroport la bagaje sa nu mi le ami cantareasca aia si sa nu mi le tranteasca la manevre! asa ca pretul ptr codite a fost 8 dolari. Super a fost rezultatul... plus cica mi-a dat bonus o suvita de extensie... gestul mi-a placut... dar cum aratam nu mi-a placut. Am scos-o cand am ajuns in camera! mult mai ieftin o sa va aranjati pe la periferie, pe langa hotel, negociati cu baiatul de acolo... precis nu ve-ti auzi preturile din curtea hotelului king tut.

•Tot la fel si cu internetul. Nu am platit ptr camera internet... fiindca eram mereu plecati, iar in holul hotelului mereu ocupat, viteza ft ft mica, cost mare 3 dolari parca 15 min... langa hotel sunt 2 sau 3 centre cu internet, in fata hotelului este un parc mic mic... si exact pe langa ala... am negociat cu ala 1 dolar o ora si 30 min. i-am zis scurt sa imi dea un calc bun cu tastatura buna si camera... fiind femeie, roscata, decoltata si cu tatze la vedere... si grasuna cum le place lor... obtineam usor tot ce vroiam. 

•In holul hotelului vine cam odata pe sapt o tipa cu aparat foto profesional si daca doriti poze cu dvs imprimate ep un papirus evident din cel mai ieftin... fals... si va adauga o rama la poza dvs cu motive egiptene pe care v-o imprima si o tipleaza cam al 10 dolari. Eu am facut ptr amintire cu sotul... eu queen nefertiti, sotul ramses. Paparerea mea e ca nu mertia banii, dar era ultima zi si ne ami ramasesera 20 dolari si nu mai stiam pe ce ii cheltuim. cand am ajuns acasa am facut multe poze cu motive egiptene din cele pe care le-am facut acolo... doar le-am pus rame... si nu m-a costat nimic 

•E bine sa faceti conversatie cu angajatii de la hotel, de pe plaja, de prin curtea hotelului, de oriunde, va pot da sfaturi la preturi unde si cum sa iesiti mai ieftin. Mie de exemplu mi s-au rupt sandalele, ft comode si din piele si m-au indrumut la un cizmar in centru care mi-a luat sub 1 dolar sa mi le coase. De asemenea tot printr-un angajat de la hotel ama flat ca tigari mult mai ieftine se gaseau in centru la carton... baietii terminasera demult cartonul pe care l-au adus din romania si deja pufaiau de nervozitate c a nu se hotarau pe ce sa dea banii la tigari. In final ft ieftin au ajuns cu un carton si culmea ziceau mult mai bune decat ce fumau in romania. Nu-mi amintesc acum marca lor... dar o sa ii intreb ptr cine e interesat.

Preţurile pe care le-am enumerat sunt cele din magazinele cu preţuri fixe sau nu. insa vă sfătuiesc să căutaţi acest tipul de magazine cu preturi fixe. De obicei sunt mai mari decât celelalte, doar aici primeşti bon de casă şi nu ar trebui să le rataţi, pentru că altfel deveniţi victime: nu veţi şti niciodata care sunt preţurile de referinţă şi veţi plăti dublu pentru o bere. Nu e cine ştie ce afacere, dar dacă ştii şi îţi place să negociezi, poţi scoate preţuri bune, faci ceva economii, plus că te şi distrezi cu ei. Mie acum îmi place la nebunie să mă tocmesc cu ei. Dar la inceput ma enerva insistenta lor sa cumpar, sa intru in magazin. si ma enerva faptul ca simteam ca pierd timp pretios in loc sa ma relaxez, stau si palavragesc. pana la urma te pliezi dupa ei... si ajungi sa crezi ca timpul e diferit acolo. in realitate doar mentalitatea e alta...

Abosolut totul se negociază. Bineînţeles, acolo unde nu sunt preţuri fixe. În majoritatea magazinelor şi la nici un mic comerciant nu veţi găsi preţuri afişate. Se uită la faţa ta, te întreabă de unde eşti pentru a-ţi stabili preţul (vă sfătuiesc să spuneţi România sau, şi mai bine, Bulgaria sau Albania - în acest fel e sigur că obţineţi cel mai bun preţ de plecare), iar apoi începe show-ul. Aproape nimic nu am plătit la cât mi s-a cerut. De obicei ţi se spune cu 50% mai mult decât limita minimă până la care sunt dispuşi să meargă. Arta negocierii este să-i aduci acolo.

Încă un sfat util: Dacă sunteţi mai mulţi, faceţi cumpărăturile împreună şi negociaţi pentru tot grupul. Una e să iei 2 obiecte, alta e să iei 5 tricouri. Veţi obţine preţuri foarte bune. Noi 4, (eu+ sotul +parintii) si inca o familie din sibiu din acelasi hotel cu noi, ieseam la cumparaturi impreuna si luam lucruri gen, tricouri, suveniruri, magneti, etc si asa ieseam mult mai ieftin. ne vorbeam dinainte sa intram in magazine ce sa cumparam fiecare si unde gaseam lucruri comune, pac! zicea doar unul: 10 magneti! ce reducere oferiti? ... si restul 5 persoane din grupul nostru alegeau... doar ala care negocia, platea la urma... crezand ca suntem familie cu totii. afara ne socoteam cu banii fara sa ne vada aia. dar sunt comvinsa si acum ca desi noi paream incantati ca am facut marea afacere, in realitate ei mereu castiga. De asemenea, începeţi negocierea şi, când s-a ajuns într-un impas, simulaţi că plecaţi. Va reveni el şi va mai lăsa din preţ. Bineînţeles că au şi ei strategii de a vinde. Sper să nu le picaţi în plasă: iti vor spune că pentru tine sunt dispuşi să facă un important discount, că ei sunt înnebuniţi după România, că ei ţin cu Hagi, cu Chivu, că le plac româncele, că pari a fi unul de ai lor, veseli, comunicativi, ca nu au avut vanzari in ziua aia si ca pentru tine fac o exceptie, dar cand scot banii sa iti dea restul la produsul cumparat, iti dai seama ca de fapt e doar un truc, ca au avut vanzari destule daca au atatia bani in buzunare, ei spun orice vrei tu sa auzi doar sa te faca sa te simti important ca si clientsi mai ales sa te convinga sa cumperi orice.

Ce se poate cumpăra de la ei? Destule, depinde de bugetul ficăruia! De pildă tot felul de obiecte artizanale specifice (sunt mii de astfel de obiecte înfăţişând faraoni, piramide, scarabei, zeităţi etc), papirus-uri în diferite forme şi mărimi, îmbrăcăminte tradiţională, ceramică egipteană, narghilele cu tot felul de arome (cei din lumea arabă le numesc shisha şi afirmă că nu creează dependenţă, dar eu nu îi cred), îmbrăcăminte din bumbac egiptean (tricouri, articole de plajă, şepci, prosoape, saluri ptr femei, etc). Atenţie! să vă uitaţi pe etichetă ca să nu aveţi surprize de genul made in China (asta se întâmplă mai ales pe cele pe care scrie cât o zi de post Versace, D&G, Armani etc.). Mai găsiţi şi halva, fructe confiate, tot felul de mirodenii şi condimente de care probabil nu aţi auzit niciodată (a fost pentru prima oară când am văzut 6 feluri de piper!!!). sotul a vrut sa isi cumpere mirodenii multe ca erau mult mai ieftine decat la noi, dar cei care vindeau nu prea stiau in engleza denumirea, incercau sa zica ptr ce se folosesc dar dat fiind faptul ca nu le cunosti chiar pe toate, am renuntat. La sfarsitul concediului am cerut la un bucatar de la restaurantul hotelului. mi le-a dat cu conditia sa pastrez un biletel cu nr lui de tel si id ul lui sa il recomand unor romance  categoric ca dupa ce am iesit din restaurant am aruncat biletul;)

Ceva ce veţi găsi aproape peste tot sunt esenţele de parfum, uleiuri extrase din plante şi flori. Dar eu nu am avut incredere sa cumpar de pe strada esente. Banuiam ca sunt contrafacute. N-aveţi cum să le rataţi, fabrica de uleiuri este la Cairo. Din ceea ce am înţeles, în mormintele egiptene s-au descoperit reţete pentru fabricarea acestor uleiuri-esenţe (din ce floare, din ce plantă, când trebuie recoltată, cum, care e procesul de extracţie, cu ce trebuie amestecat etc.). eu am cumparat parfuri la excursia din cairo... si am si acum desi sunt 2 ani... si nu s-a pierdut mirosul, doar culoarea s-a inchis... dar sunt uleioase, nu dati pe haine... ci direct pe piele... si mereu sunt intrebata cu ce parfum ma dau... caci dureaza destule ore. poate doar asta mi-as mai cumpara din egipt daca m-as mai duce... in rest pe mine nu m-a atras nimic asa ft mult incat sa car de acolo.

Plaja nu se compară cu cea din România. Noi avem un nisip foarte fin în comparaţie cu plaja lor, însă noi nu avem ordinea şi amenajările din Egipt. Nisipul lor este mai grunjos (se poate merge însă desculţ fără probleme), dar vă puteţi bucura de soare pe şezlonguri cu saltele şi prosoape luate de la distribuitorul de pe plajă al fiecărui hotel fara bani. Marea Roşie e... bestiala... fără cuvinte. De mare excepţie... Are o faună extrem de bogată, poate una dintre cele mai bogate. Nu am văzut nicicând atâţia peşti la un loc, în atâtea forme şi mărimi, în aşa colorit divers şi atât de aproape. Aproape ca ti se taie respiratia cand ii vezi cu ochiul liber chiar si la mal.

Vă sfătuiesc să vă cumpăraţi echipament de snorkeling (ochelari şi tub – costă cam 40-50 lei cel bun, cu silicon) şi în felul acesta veţi vedea ceva unic: fundul mării de un albastru superb, coralii de diferite mărimi, culori şi forme şi peştii care mişună pe lângă tine, fie nepăsători („uite încă o tâmpita curioasa care se zgâieşte la noi! ”), fie curioşi, fie ocupaţi să-şi menţină coordonatele de navigaţie în imensitatea bancului de confraţi.

Dacă aveţi mai mult tupeu decât am avut eu, puteţi face şi diving... eu n-am riscat. Mi-a zis cineva (un român) că la un moment dat, în timp ce era sub apă şi admira peisajul, s-a făcut liber dintr-o dată în jurul lui, toate vietăţile au zbughit-o care încotro, lăsând locul unei pisici de mare cu o anvergură a aripilor de 1,5-1,8 m (după spusele lui... şi l-am crezut, faţa lui spunea totul). Aşa că eu nu am avut curaj să fac diving. Plus că nu mă simt pregătita să stau sub apă la 10-15 metri (nu ştiu cum o să fac faţă sub pământ la 2 metri, când va veni timpul). La suprafaţă mă simt în largul meu. Mi se pare şi foarte sigur (vietăţile sunt inofensive) şi sunt multe de văzut oricum. Bine ar fi ca în prima zi şi chiar a doua să intraţi în apă îmbrăcaţi cu tricoul (soarele vă „prinde” imediat).

La intoarcere in aeroport sa va pastrati 1 dolar ptr bacsis sa il dati tipului de la preluarea bagajelor... in caz ca aveti peste greutatea admisa... desi are cantarul mare langa el, inchide ochii daca ii puneti in mana 1 dolar.

Rog web master-ul sa imi scrie daca pot lua legatura pe messenger cu el, (am adaugat la profil id ul meu de messenger) sa ii trimit poze mai repede ptr a le posta in locul meu, deoarece eu am conexiune ft ft slaba la internet si dureaza extrem de mult incarcarea unor poze... am destule credeti-ma, care v-ar ajuta sa va faceti o idee mai completa, in afara de ceea ce v-am spus acum.

Per anasamblu, noi am fost ft multumiti, mai ales ca vrem sa mai mergem odata tot in hurghada, si tot 14 zile ca sa avem timp sa vizitam si sudul egiptului... assuan, kom ombo, edfu... etc... dar am cautat in zadar... acum cu 1200 eur faci un sejur de 1 sapt 2 persoane. Nici vb sa mai gasim ceva ieftin chiar si la hotel asa gen king tut. si culmea dupa revolutia lor din bucuresti nu se mai organizeaza sejururi... poate cu plecare din cluj sau budapesta. Nu mai sunt cereri am auzit si teama de tarile cu risc inalt de terorism si revolte. desi pe timpul revolutiei, am vb cu tipi de acolo si ziceau ca in statiuni nici nu s-au simtit tensiunile lor. Si turistii au fost mai protejati ca niciodata.

Raportul pret/ calitate e ok. Asa cum am mai spus... fitele se tin cu cheltuiala groasa... iar nu avem bugete mari si nici fite de intretinut. 


[fb]
---
Trimis de adutza_ghiocel in 03.05.12 14:53:48
Validat / Publicat: 03.05.12 16:36:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT. A mai fost în/la: cairo
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3826 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adutza_ghiocel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 imagine de la ultimul etaj al hotelului. curtea din spate care duce spre plaja
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7200 PMA (din 8 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 38.00 USD pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    iulianic [03.05.12 22:26:08] »

    @adutza_ghiocel: Ce review lung! L-am parcurs totusi in intregime pentru ca am fost si eu in Egipt cu doi ani inaintea ta, intr-un circuit. Am fost cazati 3 nopti in Hurghada la Hotel Sea Gull 4*- vezi impresii

    In afara de scufundari – la care oricum nu ma aventuram, am atins toate obiectivele descrise de tine. Intr-adevar, frumoase, dar obositoare, mai ales cele care se viziteaza in plina zi, cu soarele toropitor deasupra capului.

    Daca ai facut atat de multe poze, de ce nu atasezi nici una? Stii ca o poza face cat 1000 de cuvinte?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    adutza_ghiocel [03.05.12 22:49:16] »

    @iulianic: am ochit si eu hotelul sea gull din centrul nou al orasului. mi-a placut si mi-am pus in gand ca urmatoarea data sa il incerc. da, ai dreptate cu pozele... e drept ca nici nu am incercat ca sunt nou pe acest site... si mi-a luat ceva timp sa ma dezmeticesc cu reguli, logari, postari etc, dar cum o sa am ceva timp, voi pune poze, desi sincer intre atatea mi-ar fi asa greu sa fac o selectie... poate ma ajuta webmasterul

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    iulianic [03.05.12 23:11:34] »

    @adutza_ghiocel: webmasterul are alte atributiuni. Nu te ajuta sa selectezi ce poze sa pui pe site. Asta o facem fiecare si stim cu totii cat este de dificil. Unii cu mai mult timp sau rabdare, posteaza chiar si peste 100 de poze la un review. Eu prefer sa pierd putin timp selectand ceea ce mi se pare mai sugestiv si bineinteles cu scop turistic si nu cu mine la plaja, apoi le incarc una cate una conform procedurii. Succes!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    adutza_ghiocel [03.05.12 23:17:30] »

    @iulianic: oki. mi-am insusit critica. stiam ca e greu de incarcat poze, nu ma refeream la faptul sa selecteze webmaster-ul pozele in locul meu ci poate ma ajuta sa le postez mai repede, mai ales ca acasa am conexiune oribila la internet iar de la munca, nu e timp de poze. eu zic mersi ca am reusit sa incarc si aceste impresii. oricum sunt noua pe aici si e posibil sa o mai iau pe aratura, si aici iarasi e rolul webmaster -ului... sa ne indrume cum si pe unde.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adutza_ghiocel, iulianic
    Alte impresii din această RUBRICĂKing Tut Aqua Park Beach Resort:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060872077941895 sec
    ecranul dvs: 1 x 1