ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.10.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.03.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
84.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Aici amurgul aduce linistea - hotel Jadran!

TIPĂREȘTE

Asadar, din Zadar ne-am unduit pe cuprinsul coastei Adriaticii, pe langa Biograd si Sibenik, iar dupa 120 de kilometri parcursi in aproximativ doua ore, am ,,ancorat'' in Dalmatia Centrala care incet, dar sigur, devine una dintre cele mai populare regiuni din Croatia si nu-i deloc de mirare ca se vorbeste in mai toate limbile pamantului.

Aici timpul are alte variatiuni, o luna ti se pare o saptamana, ca sa nu mai vorbim de o saptamana, de cat am avut parte, mai ales atunci cand explorezi orasele istorice, frumusetile naturale sau te relaxezi pe vreo insula, bucurandu-te de ospitalitatea localnicilor sau de plajele cu parfum de lavanda.

O saptamana! Atat am clipit spre a nu ma trezi din vis, am trecut peste bariere de turquoaz ireale, m-am acoperit cu blanda cuvertura a norilor, m-am transpus in alt timp al istoriei si m-am straduit, de cele mai multe ori, sa raman cu picioarele pe pamant.

Timpul trece diferit in funcţie de locul unde ne aflam, iar toate aventurile noastre au gravitat in jurul hotelului TNJadran 3* (pagina web) , loc in care au prins sens, toate destinatiile si oportunitatile turistice.

Hotelul este alcatuit din 5 pavilioane, patru dintre ele A, B, C si D dispun de cate 29 de camere repartizate la parter si etaj.

Acestea se afla in partea dreapta a receptiei, pavilionul E este situat in partea opusa, langa piscina si dispune de doar 16 camere.

Numerotarea cladirilor din partea dreapta, incepe cu litera D spre litera A, iar la parter turistii au la dispozitie o terasa comuna, cu vedere spre mare.

Am fost repartizat in camera 113 din pavilionul A, la parter (et. 1 pentru ei), drumul de la receptie pana acolo a necesitat putin efort, deoarece singura cale de transport era sa treci pe langa celelalte pavilioane, cu diferente de nivel, accesul facandu-se de multe ori si pe trepte.

Cred ca, constructia hotelului a fost executata pe niste coline, avand in vedere relieful inconjurator! In viitor, am inteles de la unul din manageri, acest disconfort se va remedia prin constructia unui drum ce va ocoli terenul de tenis, astfel se va inlesni circalatia spre acestea.

Hotelul Jadran este situat in satul pitoresc Seget Donji, pe strada Hrvatskih Zrtava 147, la aproximativ 1-2 km de orasul Trogir, protejat de UNESCO, precum si la 7 km de aeroportul din Split. Imediat cand intri in localitate, iti sunt afisate indicatoare cu cele mai reprezentative facilitati de cazare, astfel ca localizarea s-a realizat usor.

Lantul hotelier din Trogir dispune de 132 de camere, dintre care 128 sunt camere duble si 12 camere family, inconjurate de plante mediteraneene, palmieri, pini si multa verdeata.

Receptia:

Din zona de parcare se coboara treptele din travertin, avand o balustrada frumos ornamentata cu balustrii de culoare alba.

Asa cum am specificat, hotelul este catalogat ca fiind de trei stele, dar eu l-am considerat de 5*... verzi, dupa ce n-am observat pragul de la intrare!!! :)

Am inlaturat deficienta luciditatii savurand o cafea aromata in lobby-bar, aflat langa receptie si tot aici am facut conexiunea wireless cu internetul, singurul loc disponibil, fiind situat cu cateva trepte mai sus.

Intr-adevar, salonul de primire are un aer intim, mobilat cu bun gust (vezi foto). Dincolo de caldura ambientala, va asteapta confortul unor servicii croite atent pe masura dorintelor si nevoilor dumneavoastra, deoarece aici se pot servi diferite cocktail-uri.

De asemenea, salonul se poate transforma in organizarea unor conferinte, petreceri de tot felul sau seminarii.

Restaurantul :

Locul ideal unde puteti servi masa, savurand cele mai delicioase preparate, atat ale bucatariei traditionale, cat si cele ale bucatariei internationale, pe care le ofera specialistii in arta culinara a hotelului, restaurantul pune la dispozitia clientilor o capacitate de peste 150 de locuri.

Poti alege varianta restaurantului dotat cu aer conditionat, balconul destinat fumatorilor sau terasa acoperita partial cu o vedere frumoasa spre mare.

Preparatele se consuma in tip bufet suedez, nu sunt din cele mai rafinate si nici nu se bucura de o foarte mare varietate, atat cat sa va asigure necesarul zilnic de nutrienti. :)

Stim foarte bine ca, in zilele noastre, cu rusinea mori de foame, asa ca sfatul meu este sa ajungi cat mai devreme la orele alocate : dimineata 7-10, seara 18-21.

Grill-pizza:

Pentru a va mai domoli apetitul, locatia ofera aceasta alternativa cu diferite sortimente de pizza, sandwich-uri si carnati, iar acolo unde sfaraie gratarul, apare si berea rece sau uneori soarele rasare din paharul unui Sauvignon Blanc.

Ca sa fiu sincer, fiind tot timpul plecat in jurul dupa-amiezii, nu prea mi-am petrecut timpul prin aceasta bucatarie, dar am tras cu ochiul la preturile afisate.

Cu o capacitate maxima de 30-40 de locuri, restaurantul pare mai degraba modest, dar compenseaza cu amabilitatea ospatarilor care te imbie cu meniurile inca de la intrare. Astfel am aflat anumite preturi :pizza medie (20 kuna), sandwich cald (11 kuna), bere Ožujsko (0,33 l = 14 kuna, un pahar 11 kuna, o halba draught 17 kuna), bere Paulaner 25 kuna; o variatiune soft-drinks intre 10 si 25 de kuna; warm drinks (bauturi calde) intre 7-20 kuna; vinuri usoare de masa la carafa de 1 litru intre 70 -90 kuna, apa minerala la 0,2 l - 14 kuna; vinuri traditionale imbuteliate la 0,75 litri, intre 130 si 260 de kuna. Cam ,,condimentata'' oferta avand in vedere paritatea 1 euro=7,5 kuna, nu?

Ca punct de referinta, amintesc ca in acest loc pe 28.06.1991 a fost fondat cel de-al II-lea Batalion condus de Krali Tomislav din Trogir, in razboiul sarbo-croat, omagiat printr-o placa comemorativa chiar de membrii acestuia, la cea de-a cincea aniversare.

In fata acestui restaurant se afla ,,Filip's Marina'', capat de linie pe ruta Jadran-Trogir, un taxi-boat ce circula din 1/2ora in 1/2ora, intre orele 9:15 - 22:15. Pretul biletului fiind de 20 kuna/pers si 10 kuna/copil.

Piscina:

Accesul spre acest loc de relaxare se face pe un drum pietonal de-a lungul coastei, intre mare si spatiul verde, terenul gazduind un habitat al veveritelor si al mai multor specii de reptile din ordinul saurienilor.

Sofisticata prin simplitate si bun gust, piscina in aer liber se afla intre pavilionul E si tarmul marii, gandita pentru a crea o atmosfera cat mai intima pentru... introvertiti.

Din pacate, nu dispune de vreo muzica de relaxare, perne pentru sezlonguri si mai multe disponibilitati pentru umbrele.

Ce-i drept, apa era super-curata si verificata in fiecare dimineata cu un analizator manual, luandu-se diferite probe clorometrice.

Camera:

In viata mea n-am stat intr-o camera la parter si sa am o asemenea vedere spre mare!

Cel mai mare avantaj al acestui hotel este locatia sa, pozitionat excelent cu vedere direct la plaja.

Baia are cabina de dus, dispune de uscator de par, prosoape curate, cosmetice mai putin numeroase si de calitate indoielnica.

Camera detine aer conditionat, televizor color, pat matrimonial cu noptiere, sifonier, comoda cu oglinda, telefon.

Un singur pat suplimentar ar fi capacitatea maxima admisa.

Orice tip de pat suplimentar sau patut de copil este furnizat la cerere şi trebuie sa fie confirmat de hotel.

Pardoseala este acoperita cu parchet, pana la limita holului, acesta fiind acoperit cu gresie.

Ei, bine, terasa face toti banii!

Chiar daca este una comuna, toti turistii de la acest nivel beneficiaza de aceasta facilitate cu vedere minunata spre mare.

Ce se poate vizita in imprejurimi:

Printre atractiile turistice importante as aminti :

- Parcul National Krka cu cea mai impresionanta frumusete naturala a nordului Dalmatiei. Nationalistii dalmati laudandu-se ca, lacurile sale si cascadele din Krka sunt mai spectaculoase decat cele ale lacurilor (Plitvice) din centrul Croatiei.

- Orasul Sibenik cunoscut pentru una dintre cele mai elegante catedrale de pe coasta Adriaticii, construita in secolul al XV-lea, monument inclus pe lista Patrimoniului UNESCO.

- Orasul Trogir asezat pe o insula ingusta ce este legat de uscat printr-un pod. Locuitorii le place sa-l numeasca ,,Muzeul orasului'', datorita varietatii de stiluri ahitectonice.

- Orasul Zadar, candva cel mai mare oras al Dalmatiei (vezi impresii), desi acum este intrecut de Split, in ceea ce priveste marimea.

- Split considerat al doilea oras al Croatiei, unul dintre cele mai atragatoare si mai pline de viata dintre statiunile de pe coasta.

- Insula Brac si Hvar, insule ce si-au castigat existenta din exploatarea calcarului si a... lavandei.

- Riviera Makarska, magistrala ce trece printre cele mai incantatoare zone ale coastei, cu muntii Biokovo pe-o parte si statiunile Brela, Tucepi, Baska Voda, Podgora, Drvenik, Zaostrong si Gradac, de cealalta parte.

Ce nu mi-a placut la hotel:

Daca la breakfast aveam acele dozatoare cu diferite bauturi, la cina nu aveam dreptul nici macar la un pahar cu apa! Politica manageriala nu accepta bauturi din afara locatiei! Astfel, esti nevoit sa comanzi orice la lobby-bar... sau va recomand doua super-market-uri aflate la 300-400 de metri de locatie!

Apa de la piscina era folosita atat de cei mici, cat si de cei mari, delimitarea dintre bazine este una... simbolica! :(

Plaja este una betonata sau in cel mai fericit caz, cu pietre pline cu arici de mare, asadar, mare atentie la intrare in mare! Va recomand o incaltaminte de protectie!

Camera nu este dotata cu frigider, iar acest ,,accesoriu'' exista in foarte putine exemplare. Taxa este de 5 euro/zi, dar trebuie sa-l evidentiezi la cerere din momentul rezervarii sejurului, exemplificand absoluta sa trebuita (gen:pastrare medicamente, siguranta laptelui matern etc... etc). Deh, pana la invenţia frigiderului, sarea marina ajuta la conservarea alimentelor, iar batranii o foloseau ca leac pentru diverse afecţiuni. :)

Ma rog, dozele de bere le puteti tine sub jetul de apa rece din baie, ideea mi-a dat-o un grup de nemti, prin zgomotul facut de presiunea bateriei de la lavoar, camera nefiind izolata fonic! Absorbtia sunetor aveau impact si atunci cand ,,companionii'' treceau la vanatoarea de tantari!...

In consecinta, un hotel cu bune si cu rele, un personal amabil si eficient, un loc unde te poti refugia dupa o zi epuizanta de trasee turistice. Si credeti-ma, in fiecare zi m-am trezit cu alt traseu in minte!

Toate cele bune! Pe curand!


[fb]
---
Trimis de Marian Preda in 21.10.14 20:02:59
Validat / Publicat: 21.10.14 22:04:27
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2905 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marian Preda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Drumul ce duce spre receptie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40250 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[21.10.14 20:12:20]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Marian PredaAUTOR REVIEW
[21.10.14 20:44:57]
»

@webmaster26 -

Este ok, web!

Seara frumoasa!

Dan&Ema
[23.10.14 00:34:14]
»

O prezentare valoroasa

Marian PredaAUTOR REVIEW
[23.10.14 09:50:41]
»

@Dan&Ema -

Multumesc!

iulianic
[23.10.14 10:12:06]
»

@Marian Preda - Recunosc pe cineva în P04? Nu doar o persoană, ci trei.

Marian PredaAUTOR REVIEW
[23.10.14 15:19:02]
»

@iulianic -

Daca ati crezut, dragi colegi, ca expresia ,,a sta cu ochii in patru" se refera la un atribut exclusiv masculin, v-ati inselat!

Draga colega, sunteti cel mai bun exemplu de atentie distributiva!

Intr-adevar, insusirea calitatilor dumneavoastra ma indreptateste sa fac cunoscute cele trei persoane : Balasa Violeta impreuna cu sotul si... ,,colega de camera ".

A fost o ,,alianta'' spre dobandirea unui potential turistic ce merita cu prisosinta vizitat.

Alfred Hitchcock a afirmat candva entuziasmat ca, ,,Apusul e mai frumos in Dalmatia decat in California''.

Cine sunt eu sa-l contrazic pe marele regizor? ...

Toate bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic
[23.10.14 15:40:35]
»

@Marian Preda - Da, Marian, cu asemenea companie sunt sigură că apusul este mai frumos oriunde te-ai duce. Va doresc tuturor numai călătorii frumoase, oriunde şi oricând!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, iulianic, Marian Preda

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.4349110126495 sec
    ecranul dvs: 1 x 1