ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.11.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
OCT-2011
DURATA: 7 nopți
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 57 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Hotel LORDOS BEACH 4* - Larnaca

TIPĂREȘTE

Hotel LORDOS BEACH 4* se afla la 13 km de Aeroportul Larnaca, pe o plaja cu nisip, intr-una din cele mai noi zone turistice ale coastei de sud-est a Ciprului. Inconjurat de vegetatie specific mediteraneeana, inundat de flori, acest hotel mi-a fost gazda primitoare pentru 7 nopti. In speranta ca informatiile ar putea fi utile cuiva in viitor, voi incerca sa fac o prezentare.

Parcarea de aprox. 75 de locuri se afla de o parte si de alta a unei alei acoperite cu o bolta din plante agatatoare inflorite in culori atragatoare, sfarsind la o fantana arteziana, chiar in fata intrarii la receptie.

Receptia

De la inceput trebuie mentionat faptul ca in hotel animalele de companie nu sunt acceptate.

Cu un lobby generos, cu multe masute si fotolii, TV, un chiosc cu suveniruri si un altul cu ziare si reviste in diverse limbi, hotelul isi intampina oaspetii cu brosuri de prezentare (hotel si statiune), precum si cu "Cyprus Holiday Guide" (256 pag.) oferite gratuit.

In momentul cazarii, pe langa cardul de acces in camera, am primit un al doilea card pentru prosop de plaja. Platile se pot face si cu card de credit – VISA, Eurocards, Mastercards – insa nu si cu cecuri personale. La receptie se poate solicita schimb valutar, pat suplimentar pentru copil sau inchiriere de autoturism, jocuri de carti sau sah. Tot receptia ne poate ajuta cu reconfirmarea biletelor pentru toate companiile aeriene, cu apel de trezire in caz de necesitate, cu un adaptor pentru prize sau cu comanda unui buchet de flori exotice.

In ziua plecarii eliberarea camerelor se face la ora 12, dar se poate accepta intarzierea (a fost si cazul meu) solicitand acest lucru la receptie. Pentru cazul in care pana la ora zborului este un interval mai mare de timp, bagajele pot fi depozitate intr-o camera speciala aflata langa receptie.

Pe acelasi palier cu receptia se afla sala de lectura, sala de conferinte (foarte larga si bine echipata audio-vizual), sala de internet (cu calculatoare si mobilier adecvat) si unul dintre restaurante – toate cu denumiri sugestive.

In ajunul trecerii la ora de iarna, la receptie un anunt vizibil facea cunoscuta schimbarea orei.

Are rost sa mai specific faptul ca hotelul ofera servicii de spalatorie, coafura, baby sitting si room service (in intervalul orar 9.00 - 1.00) sau ca poate organiza la cerere tururi turistice? Pentru cei interesati, transportul in orasul Larnaca se poate face cu taxi sau cu autobuzul 430 care circula la interval de 30 de minute.

Hotel LORDOS BEACH se lauda cu teren de tenis cu nocturna, accesibil cu programare la receptie, cu mingi si rachete fara o plata suplimentara. Marturisesc insa ca nu stiu unde se afla aceste terenuri pentru ca nu le-am vazut.

Restaurante – baruri

Hotel LORDOS BEACH are 6 restaurante si baruri:

- Oceanis Restaurant – aflat la acelasi nivel cu receptia, serveste de regula cina (orele 19-22) si organizeaza seri speciale, cu muzica si orchestra. Cand ne-am cazat noi, aici era in plina desfasurare o petrecere de botez.

- Atlantis Cafe Shop and Restaurant – situat la marginea piscinelor, serveste mic dejun (orele 7-10) si pranzul (orele 13-14).

- Atlantis Pool Bar – ofera toata ziua (orele 7-18) snacks si bauturi racoritoare.

- Sirens Cocktail Bar – cu muzica ambientala, ofera in interior sau pe terasa exterioara, cocktailuri exotice sau o cafea speciala.

- Sundeck Observatory Cocktail Patio – situat pe acoperisul piscinei interioare, comunicand cu zona piscinelor exterioare si cu plaja pe nisip.

- Poseidon Beach Bar – direct pe plaja, deschis din luna mai pana in octombrie, ofera snacks, racoritoare, inghetata, intre orele 10-18.

Noi am servit cina la Oceanis Restaurant, iar micul dejun la Atlantis Cafe Shop and Restaurant, ambele in regim bufet.

Plaja

Amenajata pe nisip, bine ingrijita, plaja privata - cu umbrelute si sezlonguri albastre - intampina pregatita in fiecare dimineata. Batranelul supraveghetor te conduce de la intrare pana la sezlongul ales, aranjeaza salteaua si deschide umbrela daca doresti.

Este atata liniste si relaxare la plaja, sub soarele dogorator al miezului de zi de octombrie si atata placere in plimbarea prin apa marii, izbit usor de valuri, incat n-ai vrea sa te mai intorci acasa.

Pentru doritori, aici exista posibilitatea practicarii de sporturi nautice: ski acvatic, windsurfing, parasuta, parapanta, plonjari in mare, toate contractate de la un punct aflat pe plaja, dotat cu echipamentele necesare, de unde se iau sfaturi si la nevoie supraveghetor. Tarifele sunt cuprinse intre 10 si 70 euro, chiar mai mult pentru ambarcatiunile rapide, de lux.

ATV-ul dotat cu lazi frigorifice de la Poseidon Beach Bar, cu un claxon caraghios si inconfundabil anuntandu-i prezenta, furniza chiar langa sezlong apa imbuteliata, racoritoare si inghetata. Pe mine m-a atras si am solicitat zilnic suc proaspat, natural, de portocale (3 euro/pet de 0,5 l, cu 2 pahare de plastic).

La sfarsitul lunii octombrie soarele era bun pentru plaja numai intre orele 10-15. Dimineata era racoroasa, dupa ora 15 soarele scapata, iar la 17 era deja intuneric. Pentru cei care apreciaza un frumos apus de soare, mentionez ca merita sa-i prinda inserarea pe plaja hotelului LORDOS BEACH pentru ca vor avea parte de imagini incantatoare.

Mai adaug faptul ca la iesirea de pe plaja sunt doua dusuri si doua cismele care ne ajuta sa ne debarasam de nisipul de pe picioare.

Piscine

Hotelul poseda mai multe piscine exterioare construite in cascada, cu poduri si caderi de apa, cu adancimi diferite, de la 0,35 - 0,40 m pentru copii, pana la 1,30 - 1,40 m pentru adulti, cu specificarea capacitatii maxime a fiecarui bazin. Pe latura de vest a hotelului se afla piscinele descoperite, cu program 8-19, accesibile doar oaspetilor hotelului carora li se ofera gratuit prosop in baza unui card primit la cazare.

La Club de Loisirs – aflat la subsol, in fata Barului Atlantis Pool, exista si piscina acoperita, cu apa rece sau incalzita iarna, cu un bazin de 11 x 5 m. De asemenea exista sala de masaj, sala de gimnastica, sauna, baie de abur.

Piscinele exterioare pentru copii sunt o adevarta desfatare chiar si pentru adulti. Am vazut un tatic ce cobora pe topoganul cu apa la intrecere cu fiul sau. De asemenea, amenajarile din locul de joaca si curtea interioara a unui castel cu terase, metereze si tuneluri, sunt o placere pentru cei mici. Alaturi exista o sala de jocuri mecanice dotata si cu mese de ping-pong si biliard.

Camera

Camera 116 m-a primit cu aparatul de aer conditionat in functiune. Cu parchet, cu perdele groase si draperii, incaperea care mi-a ocrotit odihna in cele 7 nopti petrecute in Cipru, avea un pat mare si confortabil, cu doua noptiere cu cate o veioza cu aprindere din butonul din perete, deasupra patului. Doua aplice - in ton cu veiozele - incadrau oglinda aflata deasupra biroului. Iluminatul general se facea din tavan, prin neoane ascunse dupa galeria lata de la deschiderea spre balcon. Si acestea puteau fi inchise sau deschise confortabil, de la pat.

Pe una dintre noptiere se afla telefonul (cu posibilitatea de apel international direct din camera) si notes cu pix, iar pe cealalta o cutie cu servetele de hartie. O masuta rotunda cu doua scaune-fotoliu completau mobilierul incaperii.

Sifonierul cu bara pentru cele 16 umerase, avea si trei sertare, iar in partea superioara perne si paturi de rezerva. Nu a fost nevoie sa apelez la ele, patul cu lenjerie alba, imaculata (schimbata zilnic), avea pentru invelit atat un simplu cearsaf cat si o pilota pentru caz de necesitate. Seiful cu cifru se afla dosit in sifonier.

Una dintre surprize a fost prezenta Noului Testament in engleza, franceza si germana, strecurat subtil in sertarul biroului.

Mapa cu plicuri, un notes si multe informatii necesare (in engleza, franceza, germana si rusa) aflata pe birou, cuprindea intre altele liste cu codurile tarilor pentru apel telefonic international, numere pentru apel intern (receptie, room service, bar, salon de frumusete, restaurante, jocuri), numere de urgenta (ambulanta, pompieri, politie), precum si instructiuni in caz de incendiu.

Minibarul era incuiat. In mod normal acestea ar fi trebuit sa ofere bauturi alcoolice, racoritoare, sucuri de fructe, apa minerala, ciocolata, alune cu care te puteai servi completand lista de consumatie pe care urma sa o predai la plecare la receptie. Personal, stand atat de putin in camera, n-am simtit lipsa minibarului, dar au existat persoane care s-au aratat nemultumite de acest aspect.

Pe langa instalatia de aer conditionat, functionala, in camera exista – nu stiu de ce – si un ventilator. Mai trebuie amintit foenul aflat la oglinda de langa birou si televizorul instalat pe minibar, la care se putea intercepta intre altele si TVR International.

Din camera se putea face conexiune la internet. Este foarte important de stiut ca voltajul este de 240 volti la 50 Hz, pentru incarcarea telefoanelor mobile sau a acumulatorilor pentru aparatele foto fiind necesar un adaptor. Acesta se poate cumpara din comert cu 2 euro sau se poate lua de la receptie contra unei garantii de 5 euro, cu predare si returnare garantie in momentul plecarii.

Balcon

Camera are vedere laterala la mare, in fata fiind Hotelul Sandy Beach 4*. O masuta cu doua scaune din plastic si o scrumiera, erau singurele dotari ale balconului mare cat tot peretele exterior al camerei. Cei care sunt cazati la capatul coridorului, au vedere directa la mare, dar au un balcon cu mult mai mic, din grilaj metalic.

Baia

Baia este larga, cu gresie, faianta si are cada cu dus. Un set de 3 prosoape/pers. schimbat zilnic, astepta - parfumat - sa fie folosit. In afara de dotarile obisnuite, sapun lichid pentru maini si gel de dus completate atunci cand se consumau, intr-un cosulet aflat pe consola de la chiuveta erau doua mici flacoane cu lapte de corp si balsam pentru par, o casca de dus, ac, ata, nasturi pentru situatii accidentale, betisoare de urechi si pila pentru unghii, un sapun de portocale, natural si fasii speciale pentru lustruit incaltamintea.

Ceea ce m-a surprins in mod placut si – declar – nu am mai intalnit pana acum la niciun hotel, a fost ata pentru uscat rufe montata elegant in baie, deasupra cazii. Am apreciat acest amanunt pentru ca nu-mi plac hotelurile care au in balcoane tot felul de sfori improvizate cu prosoape si costume de baie intinse la uscat, pe care vantul le poate lua si purta prin cele mai neasteptate locuri. Acest mic adaos scuteste un hotel elegant de pangarirea imaginii sale exterioare.


[fb]
---
Trimis de iulianic in 14.11.11 08:57:25
Validat / Publicat: 14.11.11 11:09:09
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CIPRU
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7831 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 LORDOS BEACH Hotel - Castelul de langa piscina copiilor. Pe fundal, SANDY BEACH Hotel 4*.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 57.60 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    balasa violeta
    [28.11.11 23:45:06]
    »

    Vai, cat de mult va invidiez pentru vremea frumoasa!

    Foarte mult imi place aceasta tara!

    Plaja am inteles ca ati facut, dar de balacit se mai putea in mare?

    Dupa ce v-am citit, voi visa frumos!

    iulianicAUTOR REVIEW
    [29.11.11 09:10:21]
    »

    @balasa violeta: Imi pare bine ca am readus pe tapet amintiri frumoase legate de Cipru, tara pe care stiu ca ai vizitat-o.

    Este intr-adevar o tara frumoasa, cu multa liniste, cu flori, cu oameni calmi. Si eu m-am indragostit de Cipru, de peisajele lui, de intinderile marine si de istoria lui. Pacat de situatia tensionanta pentru locuitori, aceea generata de impartirea insulei.

    La sfarsitul lui octombrie si inceputul lui noiembrie, in acest an vremea a fost frumoasa in Cipru. Eu am fost in perioada 28.10 – 04.11. Cu exceptia unei zile in care a picurat trecator desi era soare (in port la Ayia Napa), timpul a fost frumos, cu temperaturi potrivite in special pentru vizite la obiective. Am mai vazut nori pe cer, albi sau intunecati, dar erau repede dusi de vant.

    Plaja se putea face numai dupa ora 10 si nu mai tarziu de 15. Diminetile si serile erau racoroase. Dimineata, cand sezlongurile erau asezate ca militarii in formatie de parada si nisipul era netezit (gratie stradaniei unui batranel ingrijitor-supraveghetor), eu preferam sa fac poze pe plaja. Dupa ora 15 imi placea sa ma plimb prin apa marii, de-a lungul coastei si sa urc pe niste stanci (nu inalte) care erau in dreptul hotelului. De aici marea se vedea frumos in toate zarile. Pentru a ajunge la stanci, mergeam nu prea mult prin apa adanca de doar 20 cm.

    Baie in apa marii nu se putea face dimineata, dar la orele amiezei erau destui oameni in apa, inclusiv copii. Apa era foarte placuta in a doua parte a zilei, dar era neplacut la iesire. Vantisorul dinspre mare facea ca aerul sa para si mai racoros pentru cei uzi.

    Pentru impatimitii de plaja si baie, nu cred ca e sezonul cel mai potrivit.

    mire2007
    [07.01.12 19:24:28]
    »

    Buna,

    Mi-a placut review-ul pe care l-ati scris. Inteleg ca este un hotel interesant si o destinatie interesanta. Vreau si eu sa ajung in aceasta vara in Cipru. As avea cateva intrebari.

    Inteleg ca a-ti avut demipensiune. Aveati unde sa serviti pranzul in apropiere? Sezlongurile si umbrelutele la piscina si la hotel erau gratuite? Excursii a-ti facut? Cu ce agentie?

    Va multumesc!

    iulianicAUTOR REVIEW
    [07.01.12 21:17:42]
    »

    @mire2007: Multumesc pentru aprecieri!

    In opinia mea Cipru este o tara frumoasa, cu un climat potrivit concediilor multe luni pe an. Pe exterior am vazut toate hotelurile din zona noua a statiunii Larnaca, dar Lordos Beach este cel pe care l-am cunoscut mai bine deoarece mi-a oferit gazduire pe tot parcursul sejurului.

    Am plecat din Romania pe cont propriu, iar reprezentantii Knossos Travel – agentie turistica cipriota, ne-au prezentat la hotel excursiile optionale pentru care puteam opta (Pafos, Muntii Troodos - fiecare 1 zi = 40 euro/pers. si Ayia Napa - Protaras 1/2 zi = 15 euro/pers.), in afara celor doua incluse in pret: Larnaca si Nicosia fiecare de 1/2 zi. Dimineata la ora 9.00 autocarele asteptau in fata hotelului cu ghid de limba romana si insotitor din partea agentiei cipriote. Am scris pe AFA impresii din toate aceste excursii.

    Despre masa. Da, am avut demipensiune, iar cine avea un program mai stabil, putea aranja sa serveasca pranzul la restaurantul hotelului. Cei plecati in excursii aveam cam doua ore libere in timpul amiezei pe care le foloseam cum doream: masa la o terasa, o gustare luata din mers, privind vitrinele sau marea pe faleza, cumparaturi...

    Sezlongurile si umbrelutele la piscina si la plaja erau gratuite, hotelul avand plaja privata. Am primit un card cand ni s-a facut cazarea. Cand mergeam la plaja predam cardul si primeam prosop, iar la plecare, invers.

    Daca ajungi in Cipru trebuie sa ai in vedere doua lucruri esentiale:

    - Ai nevoie de un adaptor pentru priza (incarcat telefon sau acumulatori foto). Acesta de poate lua de la receptie contra unei garantii de 5 euro sau cumpara din oras cu aproape 2 euro.

    - Circulatia pe sosele se face pe partea stanga, masinile avand scaunul soferului in dreapta. Deci, atentie la traversat strada si cu atat mai mult daca doresti sa inchiriezi o masina!

    mire2007
    [08.01.12 20:07:00]
    »

    @iulianic:

    Mersi mult pentru raspunsuri, imi sunt de ajutor.

    O seara placuta in continuare.

    mire2007
    [13.01.12 11:45:01]
    »

    @iulianic: Buna,

    Revin cu alte cateva intrabari. Poti sa-mi spui si mie cum ai luat legatura cu agentia cipriota Knossos Travel? Cand ai ajuns acolo sau din Romania, avand in vedere ca ai fost pe cont propriu? Poti sa-mi spui si cam ce distante sunt intre statiuni? Daca ar fi sa ma cazez in alta statiune si sa fac transferul pe cont propriu, avand in vedere ca avionul ajunge in Cipru destul de tarziu, sa nu am probleme. Transferul l-au asigurat cei de la hotel? Ce distanta este de la hotel pana in centrul orasului?

    Multumesc anticipat pentru informatii.

    iulianicAUTOR REVIEW
    [13.01.12 16:49:35]
    »

    @mire2007: Daca-mi sta in putinta sa ajut, raspund cu placere la orice intrebare. Sa le luam sistematic:

    Cum ai luat legatura cu agentia cipriota Knossos Travel? Cand ai ajuns acolo sau din Romania, avand in vedere ca ai fost pe cont propriu?

    Am luat legatura cu Agentia cipriota Knossos Travel in Aeroportul Larnaca. Pentru ca este mult de povestit si nu trebuie sa fac referiri la agentii, cred ca ar fi bine sa continuam discutia pe aceasta tema pe privat.

    Ce distante sunt intre statiuni?

    Pot sa-ti spun ce distante sunt din Larnaca (unde aterizezi) pana in cele mai importante statiuni:

    Larnaca – Limassol = 66 km

    Larnaca – Paphos = 135 km

    Larnaca – Ayia Napa = 41 km

    Larnaca – Protaras = 45 km

    Larnaca – Nicosia = 45 km

    Larnaca oras – aeroport = 5 km

    Transferul l-au asigurat cei de la hotel?

    Nu. Transferul l-a asigurat Agentia cipriota de turism Knossos Travel (cu autocarul la sosirea in Cipru si cu autoturismul la plecare – pentru ca doar eu aveam zbor la ora aceea).

    Ce distanta este de la hotel pana in centrul orasului?

    Daca te referi la Lordos Beach Hotel, distanta pana in oras este de 6 km. Se poate lua un autobuz care are curse la 30 minute. Nu era aglomerat in perioada in care am fost eu (sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie).

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    balasa violeta, iulianic, mire2007
    Alte impresii din această RUBRICĂLordos Beach Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068063974380493 sec
    ecranul dvs: 1 x 1