GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am vizitat Cipru si cu un an in urma. Atunci am fost cazata intr-una din cele mai noi zone turistice ale coastei de sud-est, la Lordos Beach Hotel 4* - Larnaca, cu dotari pe masura gradului de confort afisat, dar situat destul de departe de centrul orasului (vezi impresii).
In minivacanta petrecuta in aceasta toamna in Cipru, deoarece doream sa cunosc mai bine Larnaca, am hotarat sa aleg o cazare centrala. Ofertele au fost: Amorgos Boutique Hotel 1*, Livadhiotis City Hotel 3* si Flamingo Beach Hotel 3*. Studiind hartile si amplasamentul fiecaruia, am decis ca Livadhiotis City Hotel se potriveste cel mai bine doleantelor noastre.
Livadhiotis City Hotel este situat la numai 100 de metri de Plaja Finikoudes, in vechiul cartier turcesc al orasului. Construit la intersectia a doua stradute destul de inguste (circulatia auto se face doar pe un singur sens), hotelul cu trei etaje are un bar cu terasa la strada, precum si o aripa cu doar doua etaje. Trecerea in aceasta noua aripa se face printr-un hol usor in panta (n-am intalnit inca asa ceva) din acest motiv prevazut cu balustrada si o podea speciala pe care nu se aluneca. Vis-a-vis, dincolo de zidurile de piatra ale unei vechi cladiri cu o placa ruginita care mai pastreaza inscrisul EVKAF DAIRESI, BEKIR PASA, este parcarea. Nu stiu in ce conditii poate fi folosita aceasta parcare deoarece noi nu am inchiriat masina. Pot insa informa ca accesul masinilor se face pe la capatul cladirii, pietonal putandu-se trece in vasta curte interioara si printr-o intrare arcuita, veche, dar inca frumoasa.
Fata de hotel, Aeroportul International Larnaca se afla la 10 minute de mers cu masina, iar cafenelele, barurile, restaurantele si centrele comerciale sunt la numai cativa metri. Practic, in jur gasesti tot ceea ce-ti doresti.
Amplasarea hotelului in plin centru istoric a contat foarte mult pentru mine. Prin dangatul de clopot, Biserica Sf. Lazar isi anunta existenta in fiecare dimineata, iar Fortul si Moscheea Kebir erau inceputul oricarei promenade.
Lobby
Nu prea mare dar elegant, cu fotolii si masute, lobby are in fata intrarii receptia si cele doua lifturi. Barul - foarte asortat - isi primeste clientii atat in interior cat si pe terasa exterioara, cu fotolii confortabile, la umbra de maslini. O scara de marmura alba duce la mezanin unde sunt salile de conferinta si toaletele. Trei ecrane video foarte mari, mereu in functiune, o pianina, plante exotice, un sistem de iluminat fantezist si cateva decoruri de cristal completeaza dotarile incaperii.
Extremitatea dreapta este amenajata pentru servirea mesei, de aici putandu-se iesi intr-o curte interioara inconjurata de multe plante si amenajata pentru fumatori sau servirea mesei in aer liber.
Camera
Camera 104 care ne-a fost rezervata - cu acces electronic - este mare, pardosita cu parchet si are trei paturi. La inceput nu m-a incantat existenta celui de-al treilea pat. Ulterior m-am obisnuit cu prezenta lui si chiar l-am folosit pentru depozitarea temporara a unor obiecte.
O usa care are montat pe ea o agatatoare (deci serveste si drept cuier), da spre camera alaturata (printr-o a doua usa, la randul ei incuiata), probabil alcatuind impreuna un apartament care poate fi repartizat si ca incaperi separate. Din acest motiv holul este lung si are forma de L.
Suportul pentru bagaje asteapta langa sifonierul in care am gasit 12 umerase aliniate pe bara, iar pe raftul superior o perna, o patura de rezerva si seiful cu cifru. Livadhiotis City Hotel este primul hotel in care am avut la dispozitie - desi n-am avut nevoie - o masa si fier de calcat. Asezate pe suporturi speciale, acestea se aflau in sifonier.
O masa rotunda, un birou (in sertarul caruia se afla Noul Testament in limba greaca) si trei scaune completeaza mobilierul camerei 104. Minibarul ascuns sub birou era gol, dar n-am simtit lipsa eventualelor lui dotari deoarece eram aproape tot timpul plecati. Pe birou trona o tava mare cu aparat electric pentru incalzit apa, trei cesti cu farfurioare, lingurite, plicuri de ness, zahar si lapte condensat. Langa oglinda fixata in perete erau foeunul si mai multe prize. Poate ca e momentul sa mentionez pentru cei care inca nu stiu ca in Cipru folosirea prizelor pentru aparatele noastre (telefoane, acumulatori foto) necesita un adaptor. Acesta se poate solicita la receptie si se obtine contra unei garantii de 10 euro care se inapoiaza la sfarsit, o data cu predarea adaptorului.
Televizorul fixat in perete oferea doar 8 programe (nici unul romanesc), dintre care doua erau de stiri.
Pe peretii capitonati cu tapet, in camera si pe hol, sunt tablouri cu picturi moderne, toate variatiuni pe aceeasi tema, in culori optimiste.
Pe una dintre noptiere se afla telefonul. Trebuie mentionat ca iluminatul artificial al camerei se face doar prin trei aplice (doua langa paturi si una la oglinda). Apreciez ca pentru o camera atat de spatioasa lumina artificiala este prea putina.
Aparatul de aer conditionat ne-a fost de un real folos cu toate ca luna octombrie era pe sfarsite.
Iesirea in balcon se face printr-o usa glisanta de termopan. Intregul perete exterior este acoperit cu draperii groase, bune aparatoare de soare, asigurand si intimitatea data fiind distanta relativ mica fata de cladirea de vis-à-vis.
Pentru ca in hotel nu se fumeaza, camerele sunt dotate cu senzori si bineinteles nu au scrumiere. Fumatorii inraiti pot fuma pe terasa barului de la parter, pe terasa din curtea interioara sau in balcon.
Balcon
Mic (aprox. 1 x 2 m), cu grilaj de fier forjat, dotat cu o masuta si doua scaune de plastic, balconul da spre o straduta. Zgomotul masinilor nu ne-a deranjat deoarece nu trec prea multe pe acolo. Mai suparatoare mi s-a parut apropierea prea mare de cladirea de vis-à-vis.
Baie
Foarte curata, cu gresie si faianta, cu cada si dus, baia ne-a asteptat pregatita cu seturi de cate trei prosoape si consumabilele cosmetice aferente (gel de dus, sampon si sapunuri tip turist) care se completau pe masura ce se consumau. Prosoapele au fost schimbate prin punerea lor la podea, iar rezerva de hartie igienica se innoia inainte de a se epuiza.
Poate ca ar fi fost bine ca baia sa fie dotata cu cel putin un pahar - suport pentru periutele de dinti.
Restaurant
Locul de servire a mesei este amenajat in dreapta receptiei. Bucataria este asigurata de angajate romance, iar servirea la mese si bar de trei tineri bulgari.
Ne-am cazat dupa ora 22.00 cand se terminase programul pentru cina, iar restaurantul era inchis. Cu toate acestea baietii de la bar ne-au servit apa si vinul rosu inclus in pretul fiecarei mese de seara si ne-au pregatit o cina foarte buna cu piept de pui cu sos de smantana si ciuperci, salata si cartofi la cuptor.
Micul dejun la Livadhiotis City Hotel ofera omleta, oua fierte, bacon la tava, trei feluri de branzeturi, mezeluri, legume proasptete (rosii si castraveti), paine feliata (alba si neagra), chifle, croasante (simple, cu ciocolata si cu loukoumia), gem, unt, miere, iaurt, chec (inclusiv o specialitate sarata, cu masline, semnalizata prin eticheta speciala). Ca bauturi - suc si cafea diverse sortimente la dozator, lapte si apa pentru ceai.
Cina servita in regim bufet, cu mici variatii, cuprindea: friptura de pui, peste sau porc, uneori chiftele, cartofi la tava, legume fierte, paste fainoase, salate, fructe (mere) si trei tipuri de prajituri. Nu lipsea vinul si apa cu gheata. Un barman vesnic zambitor intampina pe fiecare client oferindu-i la masa bautura inclusa in pret.
Trebuie sa remarc faptul ca personalul de la Livadhiotis City Hotel, incepand cu receptionera care ne-a facut primirea si continuand cu barmanii, ospatarii si personalul de la camera, au fost fara cusur, amabili, zambitori, gata oricand sa ajute. In ultima zi am anuntat ca vom intarzia cu o ora predarea camerei si am fost intelesi.
In concluzie, persoanele cu pretentii normale, dornice de un sejur linistit si placut, pot gasi gazda potrivita la Livadhiotis City Hotel - Larnaca.
Trimis de iulianic in 03.11.12 08:54:07
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 34.91145200 N, 33.63598500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am citit postarea dvs. mai tarziu! Foarte interesant! Multumesc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2016 Trecerea dintre ani pe insula Afroditei — scris în 15.01.16 de rora din CâMPINA - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Un concediu asa cum am asteptat de mult — scris în 18.08.10 de rodica1roman* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2010 Cipru de vis... in opinia mea — scris în 14.06.10 de analia02 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2009 Un concediu reusit — scris în 27.07.09 de adaniela24 din IASI - RECOMANDĂ