ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.12.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
APR-2008
DURATA: 8 nopți
cuplu fara copii
2 AD. + --- COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 33 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 11 MIN

Și a doua oară a fost excelent

TIPĂREȘTE

Aquaazur a fost primul hotel la care am stat în prima vacanță petrecută la vecinii bulgari. Totodată a fost și prima vacanță la all inclusive. Pot spune că ne-am îndrăgostit de acest hotel care, la momentul respectiv, ne-a oferit mai mult decât ne puteam dori și că aș reveni oricând cu aceeași plăcere. Chiar dacă între timp am vizitat și alte hoteluri, unele cu mai multe stele și cu servicii superioare, dar și cu prețuri pe măsură, atât din Bulgaria, dar și din Grecia, Spania și, mai ales, din Turcia, Aquaazur va ocupa mereu un loc special în sufletul meu. L-am ales la recomandarea unui prieten bun care fusese aici cu un an înainte și ale cărui poze și filmulețe m-au convins într-un mod categoric să merg că nu voi regreta și așa a și fost.

Primul sejur a fost de 12 nopți, în perioada 16-28 iunie 2007, la un preț mediu de 32 euro de persoană pe noapte. Ne-a plăcut foarte mult, astfel că am revenit în 2008 pentru o vacanță de 8 nopți (26.04-04.05.2008), petrecând aici atât Paștele, cât și 1 mai.

Drumul

Ambele dăți am urmat același traseu pe care îl recomand celor care pleacă din București spre oricare din stațiunile bulgărești aflate la nord de Varna și anume am trecut cu bacul pe la Călărași-Ostrov, apoi Silistra, Dobrich, Constantin și Elena. Am pierdut ceva timp la trecerea cu bacul din cauza celor care nu înțelegeau să respecte rândul și pe cei ajunși acolo înaintea lor, dar problema aceasta am înțeles că s-a rezolvat între timp prin deschiderea unui al doilea bac puțin mai încolo. Am trecut imediat de vama bulgară prin simpla prezentare a cărților de identitate, fără controlarea bagajelor sau a mașinii. Drumurile prin Bulgaria sunt mai proaste ca la noi, însă incomparabil mai libere, prost semnalizate, dar cu harta cumpărată de acasă, cu minihărțile listate de pe internet și cu cunoștințele de limba rusă acumulate prin școala generală și prin liceu, ne-am descurcat fără probleme, iar semnalizarea din timp a prezenței radarelor de către partenerii de trafic, cărora le mulțumesc cu această ocazie, ne-a scutit de contactele cu poliția bulgară și de eventualele amenzi.

Cazarea

Deși în ambele cazuri am ajuns la hotel înaintea orei oficiale de check-in (14.00), la ora 12, respectiv 11, totuși am fost cazați imediat, după completarea formularului am primit brățările și camera. Ne-a plăcut în mod deosebit arhitectura interiorului hotelului și, în mod special cele două acvarii absolut superbe din lobby. Un bell boy ne-a cărat bagajele în cameră cu un alt lift decât cele panoramice destinate turiștilor. După un Cuba libre servit la lobby bar, am coborât un etaj la restaurant pentru a lua masa de prânz. Prima dată am avut o cameră cu vedere la piscină și mai puțin la mare la etajul al treilea, adică la nivelul recepției (piscina și centrul spa se află la nivelul 1, restaurantul la nivelul 2, recepția la nivelul 3-nivelul străzii), iar anul următor, deși am cerut o cameră la același etaj, mi s-a repartizat o cameră la etajul 6 cu o vedere la mare superbă și nu m-am supărat. Oameni deștepți, nemții care au construit hotelul s-au gândit că toți vor dori să aibă vedere la mare sau măcar la piscină, astfel că toate majoritatea camerele sunt pe o singură parte, spre mare, scutindu-i astfel pe eventualii ghinioniști de neplăcerea de a sta să numere mașinile de pe șosea. Hotelul beneficiază de parcare proprie, în apropierea străzii, gratuită, dar marele avantaj îl constituie parcarea subterană monitorizată video, unde am și parcat mașina contra sumei de 8 leva/noapte. Majoritatea parcau la suprafață și nu am auzit să fi avut cineva probleme, cu toate că aveau mașini mai scumpe decât a noastră, dar noi am preferat să plătim și să dormim liniștiți.

Camera dublă primită avea două paturi simple pe care le-am lipit, un fotoliu extensibil, măsuță, televizor cu tub catodic, minibar care răcea și nu prea. Aerul condiționat centralizat l-am folosit permament vara cu cartela desprinsă de pe inelul de chei și lăsată în soclul pentru electricitate, iar primăvara băgau ei căldură suficientă, indiferent de setările mele. Baia era dotată cu cadă, uscător de păr, șampon, gel de duș, bețișoare de urechi, completate zilnic. Prosoapele erau schimbate zilnic, indiferent dacă erau lăsate sau nu pe jos, curățenie se făcea zilnic, lenjeria ne-au schimbat-o la 3 zile. Am fost plăcut impresionată de cearceafurile albe, noi și de bună calitate, la fel și de prosoape. Camerista trecea prin cameră undeva în cursul dimineții, nu am întâlnit-o niciodată, nu ne-a deranjat niciodată și mi-a plăcut că își făcea treaba cu simț de răspundere, chiar dacă nu i-am lăsat decât 5 leva în ziua plecării. Singurul reproș pe care l-aș avea în ceea ce privește camera îl constituie slaba izolare fonică oferită de ușile de intrare, deoarece orice zgomot de pe hol se auzea perfect în cameră. Balconul era semicircular la un capăt, spațios, cu uscător de rufe, 2 scaune și o măsuță. Seara luminile din toate balcoanele erau aprinse automat și tot automat erau stinse la ora 23.00.

Restaurantul

Mancarea servită satisfăcea toate gusturile, nu am nimic de reproșat în ceea ce privește calitatea sau prospețimea acesteia.

Micul dejun pot spune că era ușor repetitiv, dar de fiecare dată am găsit ceva care să-mi placă, fără a ajunge să mă plictisesc și aș aminti aici preferatele mele: clătitele făcute în fața noastră, plăcinta cu multe foi și brânză sărată și baconul prăjit puțin pe plita electrică. Comparând sejurul de Paște cu cel din vara precedentă, am sesizat un număr mai redus al felurilor de mâncare, poate și din cauză că acum hotelul nu era nici măcar la jumătate din capacitate.

La fiecare masă de prânz erau câte două feluri de supă, una cu carne alta cu legume, iar la cină tot două supe, altele decât cele de la prânz.

În ziua sosirii, sâmbătă înainte de Paști, am găsit afișe lipite pe pereții liftului, inclusiv în limba română, prin care eram informați că suntem invitați în lobby bar la miezul nopții pentru a ciocni ouă roșii, un pahar de vin și cozonac. Chiar dacă programul all inclusive era de la 11.00 la 23.00, în noaptea de Înviere doritorii au putut mânca ouă vopsite și cozonac și bea vin roșu sau alb până după ora 1.

În prima și a doua zi de Paște am găsit ouă vopsite și cozonac la fiecare din cele trei mese zilnice, alături de diferite preparate din carne de miel. În aceste două zile am mâncat la prânz, apoi la cină și din nou la prânz 3 (trei) ciorbe de miel preparate fiecare în alt mod și nu am putut să nu mă întreb oare câte gospodine gătesc la ele acasă cu ocazia sărbătorilor pascale 3 ciorbe de miel diferite, eu sigur nu.

Deși pentru noi românii Paștele, ca și Crăciunul sunt sărbători care se petrec tradițional în familie, ospitalitatea și căldura cu care ne-au primit și ne-au tratat bulgarii ne-au făcut să ne simțim ca acasă. Din acel moment am hotărât ca, de câte ori voi putea, să plec să petrec de Paște în Bulgaria, ceea ce am și făcut în anii care au urmat și nu am regretat: 2009 și 2011 – Marina Royal Palace-Duni, 2010 – Miramar-Obzor. Inclusiv pentru 2012 am plătit deja biletele pentru Paște.

Dacă cele trei mese principale au fost mai mult decât îndestulătoare, nu același lucru se poate spune și despre gustarea dintre mese. La lobby bar și la pool bar se servește înghețată doar timp de o oră pe zi, între 16.00-17.00, bună, dar trebuie să stai la coadă și niște prăjiturele, cam slăbuțe, cum găsești la cutii la Metro.

Cafeaua la dozator, slabă, deci băubilă în orice cantitate este disponibilă pe tot parcursul zilei. Cafeaua espresso adevărată se găsea la lobby bar, dar era contra cost. În restaurant găseam cafea la filtru, mai tare și mai bună decât cea de la dozator.

Când am avut cameră la nivelul recepției, fugeam în pijamale la 7 dimineața până la lobby bar de unde îmi luam 2 cafele de la dozator pe care le savuram apoi în balcon la o țigară, înainte de micul dejun și, deși programul AI începea abia la ora 11, nu mi-a zis nimeni niciodată nimic.

Există trei baruri:

a) lobby barul, deschis 11-23, cu niște canapele frumoase albastre, două plasme pe pereți și două acvarii superbe, întreținute cu regularitate;

b) barul de la restaurant, deschis doar pe perioada meselor;

c) barul de la piscină, deschis 11-18, cu acele scaune subacvatice simpatice și tejgheaua aproape la nivelul apei din piscină. Din păcate, când am fost acum în aprilie, fiind extrasezon, barul de la piscină nu a fost deschis, nefiind nici apă în piscina exterioară.

În sistemul all inclusive, băuturile servite sunt numai autohtone, marca Savoy. Am apreciat ginul și romul pe care le-am băut în toate combinațiile de cocktailuri disponibile. Despre amabilitatea și profesionalismul barmanilor nu voi spune decât că se străduiau să le fac cât mai artistic posibil, că încercau să asorteze până și paiul sau umbreluța cu culoarea băuturii, iar tăria era turnată din măsuri speciale și nu la ochi, astfel că orice cocktail avea de fiecare dată același gust, cum este și normal să fie. Am făcut această precizare pentru că am făcut comparație cu barmanii turci care la hoteluri de 5* UAI turnau la ochi, cu figuri, din câte 2 sticle simultan și nu mă întrebați ce ieșea, asta când nu combinau de-a valma toate băuturile de toate culorile posibile, rezultând chestii cel puțin dubioase, uneori chiar imposibil de băut. Despre vodcă și whisky nu mă pronunț că nu am băut.

Băuturile răcoritoare erau din gama Coca Cola la dozator, absolut OK. Mai erau niște sucuri chimice colorate la dozator, n-am gustat, dar nu recomand. Berea, slab alcoolizată ca la orice AI, era rece și bună.

Piscina

Hotelul are două piscine: exterioară și interioară. Cu ocazia ambelor sejururi am găsit o piscină interioară cu apă încălzită, de dimensiuni apreciabile, deloc aglomerată și supravegheată pe toată durata programului, singura variantă de bălăceală pentru cei care vin în extrasezon, când apa mării este prea rece, dar care și vara reprezintă o alternativă valabilă într-o zi ploioasă sau excesiv de călduroasă la orele prânzului.

Nu o dată ni s-a întâmplat să fim singurii care ne scăldam în piscină, practic nu aveam pe cine să deranjăm sau să stropim și, cu toate acestea, am fost atenționați, politicos, dar ferm că nu avem voie să sărim în piscină și ne-am conformat. Piscina exterioară nu era umplută în aprilie, nici nu ne-ar fi folosit, apa fiind prea rece și destul de frig afară, dar ne-am bucurat din plin de ea cu o vară înainte.

Sala de fitness, care se află la nivelul piscinei, este dotată cu aparate noi, perfect funcționale, dar, deși accesul turiștilor este gratuit, puțini îi trec pragul. Trebuie să recunosc că și eu am intrat doar pentru a face poze pe aparate, simulând că exersez.

Un alt plus al acestui hotel este grădina frumoasă și extrem de atent îngrijită. Mai mulți grădinari angajați ai hotelului plantau floricele și se ocupau permanent de cele existente. Cu ocazia primului sejur petrecut aici, într-o dupăamiază a dat grindina, care, în doar câteva minute, le-a distrus grădina. A doua zi, au scos dintr-o încăpere aflată deasupra garajului noi răsaduri de flori și până seara totul arăta impecabil.

Plaja și marea

Trebuie precizat că hotelul nu se află pe plajă, ci cam în rândul al treilea față de mare și, din acest motiv cred, nu are plajă proprie cu șezlonguri și umbrele și nici bar pe plajă. Distanța de 350 m față de plajă nu știu exact cum a fost măsurată. Mie mi s-a părut că e mai mare.

Pentru a ajunge la plajă ieșeam pe lângă piscină, prin grădină și coboram mai multe rânduri de scări, pe care trebuia să le urcăm la întoarcere. În dreapta hotelului Azalia am găsit o plajă frumoasă cu nisip, suficient de lată și foarte curată.

Apa mării a fost curată, fără alge sau meduze, uneori cu valuri, alteori deloc. Puteam închiria șezlong și umbrelă, dar am preferat să stăm mai aproape de mare, pe cearceaf și să folosim umbrela de soare personală. Dimineața între 8-11 făceam plajă la mare, după această oră ne mutam la piscină, unde aveam șezlonguri, saltele și umbrele gratuite, urma masa de prânz, somnul de după amiază și pe la 16.30-17.00 mai mergeam pentru 1-2 ore la mare.

Distracție și relaxare

În ceea ce privește distracția, ar putea fi o problemă pentru că nu prea există. În schimb, relaxarea este totală. Cei care caută discoteci sau cluburi unde să-și petreacă noaptea vor fi cu siguranță dezamăgiți. Stațiunea, în totalitatea ei, este una foarte liniștită, poate prea liniștită, chestie de gust.

Deși nu am văzut prea mulți oameni în vârstă, totuși stațiunea pare destinată tocmai pentru pensionari sau pentru familii cu copii foarte mici care se culcă devreme. Singura zonă ceva mai animată mi s-a părut a fi bazarul. În rest doar câteva terase, drăguțele, dar parcă prea liniștite, cu muzică în surdină și puțini clienți.

După ora 22, oamenii încep să se retragă la culcare, iar după ora 23, cu greu poți găsi pe cineva pe stradă să întrebi cât e ceasul. Noi chiar glumeam pe tema asta, zicând că este locul ideal unde să te retragi după ieșirea la pensie sau pentru o escapadă incognito cu amanta/amantul că nu te întâlnești cu nimeni.

Recomand hotelul celor care își doresc o vacanță liniștită la un preț rezonabil.


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 19.12.11 23:36:06
Validat / Publicat: 20.12.11 06:17:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Kaliakra Superior - Albena, 2xMarina Royal Palace - Duni, Viva - Nisipuri, Miramar - Obzor, 2xRoyal Park - Elenite, 2xRoyal Bay - Elenite, Grand Hotel Primorsko - Primorsko
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3696 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Aquaazur - Hotelul văzut de la nivelul piscinei. în dreapta se află barul de la piscină, iar în stânga intrarea la piscina interioară (încălzită)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 33.23 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    14 ecouri scrise, până acum

    banal
    [20.12.11 20:56:07]
    »

    Buna, in anul 2011, singurul lucru care nu mai corespunde celor relatate de tine este apa din piscina interioara, foarte rece si pot sa mai adaug centrul SPA foarte bun din spusele fetelor, aici beneficiind de un vaucher primit de la receptie in valoare de 5 euro.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [20.12.11 22:53:32]
    »

    @banal:

    Îmi pare rău să aud că piscina interioară nu a mai fost încălzită. Mi-ar plăcea să cred că a fost doar un accident în perioada în care ai fost tu și că nu și-au pierdut bunele obiceiuri.

    Eu am găsit apă caldă atât în a doua jumătate a lunii iunie, când apa mării era perfectă ca temperatură, deci folosirea piscinei interioare era, mai mult opțională, cât și de Paște+1 Mai, când chiar ne-a fost extrem de utilă, deoarece eu nu fac baie în mare la 14-15 grade.

    Am vizitat doar centrul spa, mi-a plăcut cum arăta, dar nu am solicitat/plătit servicii. Erau persoane care veneau din Varna special pentru centrul spa, deci, pot presupune că merita încercat.

    Și încă ceva, special pentru tine. Prima dată am stat 13 zile într-o cameră la etajul 3, a doua oară am stat 9 zile într-o cameră la etajul 6 și nu am încercat să le schimb, deoarece am fost mulțumită și nu am avut nimic de reproșat.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    nils1
    [21.12.11 18:57:35]
    »

    Nicole, firea ta e hiper-optimista de ti-a placut atat Aqua Azur. Altfel, ai fi remarcat ca hotelul este chiar pe sosea (masinile trec in mare viteza si fac un zgomot numai bun de odihna), ca nu are decat 5-6 locuri de parcare (daca nu prinzi un loc, risti ca politia bulgara sa-ti ridice masina), mancarea este cam de cantina, apa din piscina interioara este tratata cu clor in exces, de-ti dau lacrimile cand treci pe acolo, ca accesul la plaja se face pe niste trepte daramate (si multe), care trec pe langa un fel de azil de batrani, iar plaja din dreptul hotelului este inexistenta. Ca sa vezi ce inseamna un hotel adevarat pe litoralul bulgaresc (in care clientii sunt tratati asa cum trebuie), incearca, de exemplu, Complexul Sveti Toma, de langa Sozopol.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    nils1
    [21.12.11 19:03:34]
    »

    In plus, nu toate camerele sunt cu vedere spre mare. Am fost cazat, in 2010, intr-o camera cu vedere in... balarii.

    webmaster10
    [21.12.11 20:32:35]
    »

    @nils1, asteptam impresiile tale de acolo scrise ca review nou. Procedand astfel, ai ocazia ca prin notele si evaluarile proprii sa contribui la o medie mai reprezentativa a acestei destinatii. Daca doresti, copiaza textul de mai sus si reincarca-l folosind linkul ADAUGA IMPRESII NOI (vezi imediat mai jos), eventual mai poti adauga cateva amanunte si mai ales poze, pentru ca cei interesati de aceasta destinatie sa-si faca o impresie cat mai clara.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [21.12.11 21:32:47]
    »

    @nils1:

    Nu m-am descris niciodată ca fiind o persoană hiper-optimistă, dar nici pesimistă nu sunt, asta e sigur. Mi se pare normal ca atunci când plec în vacanță să am o atitudine pozitivă. Ajută mult la succesul vacanței și astfel poți depăși mai ușor eventualele inconveniente întâlnite la destinație.

    Oameni deștepți, nemții care au construit hotelul s-au gândit că toți vor dori să aibă vedere la mare sau măcar la piscină, astfel că toate camerele sunt pe o singură parte, spre mare, scutindu-i astfel pe eventualii ghinioniști de neplăcerea de a sta să numere mașinile de pe șosea.

    Într-adevăr, hotelul este poziționat în apropierea unei șosele cu trafic intens. Eu nu am încercat să dorm pe hol. Crede-mă că din cameră nu se auzea câtuși de puțin zgomotul străzii și nici zgomotul din camerele vecine. Am fost uneori deranjată de conversația cameristelor care trebăluiau pe hol. Atât.

    Nu am folosit parcarea exterioară, pe care am estimat-o la un număr dublu de locuri (vreo 10). Am văzut și câteva mașini parcate chiar pe trotuarul de la intrarea în hotel și nu au fost ridicate. Fiind la primele ieșiri în Bulgaria, eram puțin cam stresată de ideea că aici se fură mașini în dușmănie, așa că am preferat să plătesc pentru a folosi parcarea subterană monitorizată video, dar mi-a trecut demult și spaima de hoți.

    mancarea este cam de cantina

    Nu știu dacă te-ai referit la gustul mâncării sau la spațiul în care se servește masă. Gustul mâncării este o chestie extrem de subiectivă, fiecare avem propriile noastre preferințe culinare, așa că nu voi comenta acest aspect. În ceea ce privește restaurantul, mie mi s-a părut micuț și cochet, nu mi-a lăsat nicio secundă impresia de cantină, iar terasa pe care am servit mereu masa este foarte drăguță.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    nicole33AUTOR REVIEW
    [21.12.11 22:11:21]
    »

    @nils1:

    În ceea ce privește piscina interioară, știu că ar fi fost de preferat să fie cu apă termală, având în vedere faptul că există o conductă de apă termală care trece prin stațiune, dar câteva sute de metri mai jos de hotel, în linie cu ștrandul termal aflat în dreapta cum privești spre mare și cu hotelul Azalia, aflat în stânga, și atunci nu ar mai fi fost reproșuri legate de temperatura apei din piscină sau de cantitatea de clor utilizată. Am folosit piscina interioară, am simțit mirosul de clor, nu m-au deranjat ochii, nu am avut probleme dermatologice sau de altă natură cauzate de clorul din piscină, dar nu pot aprecia dacă era sau nu clor în exces. Piscina fiind încălzită și aflată într-o zonă încălzită pentru a nu exista diferențe neplăcute de temperatură atunci când ieșeai din apă, este posibil ca aburii care se ridicau din piscină să potențeze mirosul de clor, nu mă pricep.

    accesul la plaja se face pe niste trepte daramate (si multe), care trec pe langa un fel de azil de batrani, iar plaja din dreptul hotelului este inexistenta.

    ”Trebuie precizat că hotelul nu se află pe plajă, ci cam în rândul al treilea față de mare și, din acest motiv cred, nu are plajă proprie cu șezlonguri și umbrele și nici bar pe plajă. Distanța de 350 m față de plajă nu știu exact cum a fost măsurată. Mie mi s-a părut că e mai mare.

    Pentru a ajunge la plajă ieșeam pe lângă piscină, prin grădină și coboram mai multe rânduri de scări, pe care trebuia să le urcăm la întoarcere, . În dreapta hotelului Azalia am găsit o plajă frumoasă cu nisip, suficient de lată și foarte curată. ”

    Referitor la scări, același lucru l-am afirmat și eu în review pentru că și mie mi s-au părut multe, deci nu văd unde este contradicția.

    În ceea ce privește plaja, nu am afirmat că ar exista o plajă proprie a hotelului Aquaazur. Eu doar am descris locul unde am făcut eu plajă și care mi-a plăcut.

    Ca sa vezi ce inseamna un hotel adevarat pe litoralul bulgaresc (in care clientii sunt tratati asa cum trebuie), incearca, de exemplu, Complexul Sveti Toma, de langa Sozopol.

    Nu am încercat complexul recomandat de tine, mă voi documenta pentru viitor, dar, dacă vei citi lista hotelurilor de pe litoralul bulgăresc la care am mai fost (listă pe care o găsești la sfârșitul review-ului mei), vei vedea că am acumulat ceva experiență pe segmentul ăsta, care să-mi permită să-mi dau cu părerea în cunoștință de cauză. La banii dați, consider că am fost tratată foarte corect la acest hotel, din punctul de vedere al serviciilor oferite, fără a menționa zâmbetul permanent și amabilitatea personalului, care nu au nicio legătură cu prețul plătit.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    nicole33AUTOR REVIEW
    [21.12.11 23:25:17]
    »

    @nils1:

    In plus, nu toate camerele sunt cu vedere spre mare. Am fost cazat, in 2010, intr-o camera cu vedere in... balarii.

    La prima citire, m-a blocat ecoul tău, deoarece credeam că te referi la grădina hotelului, că nu ți-au plăcut floricelele, categorisindu-le drept bălării.

    Ulterior, făcând un exercițiu de memorie, trebuie să recunosc că ai dreptate. M-am grăbit să generalizez afirmând că toate camerele au vedere spre mare, omițând faptul că, într-adevăr, mai există un număr redus de camere pe laterala din stânga cum te uiți la mare, care au vedere laterală la mare, însă, cred că de la etajele inferioare perspectiva nu este prea plăcută, probabil spre eventualele bălării. Îmi pare rău dacă ai avut ghinionul să stai în acea zonă, e chiar neplăcut.

    @webmaster10

    Eu nu mai am posibilitatea de a face modificări în text, astfel că te rog să faci rectificarea cuvenită în locul meu. La paragraful referitor la cazare, aș dori ca în loc de ”toate camerele sunt pe o singură parte, spre mare”, să apară formularea ”majoritatea camerelor sunt pe o singură parte, spre mare”, nedorind să-i induc în eroare pe cei care ar putea fi interesați de acest hotel.

    Mulțumesc.

    --

    nota webm: efectuat modificarea solicitata mai sus

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Maricica40
    [23.12.11 10:52:43]
    »

    @nicole33:

    felicitari pentru review!

    Imi place modul in care ai descris acest hotel si serviciile oferite. pe mine m-ai convins. daca preturile se vor mentine si anul viitor la un nivel asemanator este de luat in considerare.

    alba.ca.zapada
    [11.07.12 09:45:38]
    »

    @nils1: exista si parcare subterana, dar trebuie sa stii dinainte despre ea. Eu am fost aici de 4 ori si am dibuit-o. Una peste alta, serviciile ai scazut de la an la an, spre dezamagirea mea. Spa-ul este extraordinar, au o cosmeticiana excelenta si masajul este super.

    nils1
    [11.07.12 10:59:29]
    »

    @alba. ca. zapada: Da, stiam de existenta parcarii subterane, pentru ca mi-am facut o documentare inainte de a veni acolo. Dar in conditiile in care esti fortat sa pleci cu masina de cel putin doua ori pe zi (ca sa faci plaja in conditii decente trebuie sa mergi in alta parte - noi am mers la Nisipuri), nu e recomandat sa o parchezi in parcarea subtarana. Parcarea subtarana nu poate, oricum, compensa serviciile proaste si pozitia hotelului la sosea, ceea ce-ti da impresia ca te afli mai degraba intr-o parcare pe autostrada decat la mare. Hotelul asta il poti recomanda doar daca vrei sa faci o farsa cuiva.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    alba.ca.zapada
    [11.07.12 12:16:42]
    »

    @nils1: din pacate au scazut cu mult serviciile in timp, insa, daca te raportezi si la banii platiti... ramane o oferta.

    Eu am fost cu early booking si am platit 210 euro de persoana la sfarsitul lui iunie pt 7 nopti, ; judecand prin prisma asta a fost ok pentru un concediu de leneveala la piscina.

    In rest, sunt 100% de acord cu observatiile tale, le consider obiective.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    nicole33AUTOR REVIEW
    [15.07.12 10:44:57]
    »

    @nils1:

    Dar in conditiile in care esti fortat sa pleci cu masina de cel putin doua ori pe zi (ca sa faci plaja in conditii decente trebuie sa mergi in alta parte - noi am mers la Nisipuri), nu e recomandat sa o parchezi in parcarea subtarana.

    Chiar dacă ecoul nu îmi era adresat mie, ci unui alt user, totuși nu mă pot abține să nu întreb care a fost problema cu plaja din stațiune. Ce așteptări ai avut și nu au fost împlinite?

    Eu am făcut plajă în zona din dreapta hotelului Azalia (cum privești spre mare), folosind cearceaful/prosopul personal și umbrela din dotare, plaja curată și relativ liberă, intrare în mare OK și am fost foarte mulțumită, singurul reproș fiind referitor la multele trepte de urcat la întoarcere. Exista, desigur, și varianta de a închiria șezlonguri și umbrelă contracost.

    Consider că e totuși mult mai simplu să cobori/urci niște trepte decât să scoți mașina ca să fugi la plajă în stațiunea vecină, mult mai aglomerată, unde, de asemenea, toate serviciile de pe plajă sunt contracost, la care se adaugă costul parcării autoturismului și prețul carburantului.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    nils1
    [16.07.12 18:05:10]
    »

    @nicole33: Probabil, te straduiesti sa vezi doar partea plina a paharului. In general, asta e o calitate. Dar, cred ca opiniile exprimate aici ar trebui sa fie cat mai obiective, cu toate ca e dificil – evident, filtram totul prin propria experienta. Nu trebuie sa devii, cu orice pret, partizanul acestui hotel doar pentru ca ti-ai facut concediul aici.

    Referitor la trepte, atunci cand trebuie sa cari in brate si copilul si carutul la 38 de grade, cauti alternative la ceea ce inseamna “plaja hotelului”. In plus, peisajul e dezolant: scarile respective trec pe langa un fel de azil de batrani (nu sunt sigur ce statut are stabilimentul, dar erau fff multi varstnici), cel putin pana acum 2 ani. Am incercat, mai intai, plaja de la hotel Sirius, din aceeasi statiune. Execrabila: ingusta si cu bolovani in apa… Asa am ajuns la Nisipuri, unde am platit parcarea (din spatele hotelului Admiral) si am avut parte de o plaja adevarata. Am facut plaja si la Albena, aceeasi plaja excelenta ca si la Nisipuri. Ai totusi dreptate, costurile se aduna, dar daca am sta sa facem prea multe socoteli, nu am mai pleca in concediu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alba.ca.zapada, banal, nicole33, nils1
    Alte impresii din această RUBRICĂAqua Azur Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048465013504028 sec
    ecranul dvs: 1 x 1