GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De ani si ani visam sa merg si sa descopar cate ceva din povestea vietii frumoasei imparatese Sisi, o Diana a vremurilor sale!
De cum am pasit pe domeniu, amintirile au navalit, nu credeam ca un vis de adolescenta, poate deveni realitate. Pluteam! Si parca nu ar fi fost indeajuns, am auzit vorbindu-se in jur romaneste, vremea era minunata, totul scaldat in soare... parca ma aflam la castelul de la Baile Herculane, facut cadou lui Sisi de regele Carol sau poate la Versailles cu Regele Soare...
Palatul Schonbrunn este Versailles-ul Imperiului Austriac, inainte se numea Katterburg si apartinea unei manastiri si adapostea o moara de apa, ferme si podgorii. O poveste spune ca demult, imparatul Mathias, la o partida de vanatoare a descoperit un izvor pe care l-a numit Schoner Brunnen adica Fantana Frumoasa.
Am intrat in palat, am cumparat bilet Grand Tour, 13,50 euro/pers si am vizitat 40 de camere din cele 1442 de camere cat are. Pe bilet scria si ora de acces si astfel am mai asteptat vreo treizeci de minute. La intrare am primit un audio-ghid in limba romana (ce-mi place) si am inceput Turul Imperial, admirand 40 de camere si ascultand 40 de istorisiri.
Gandul la Sisi nu-mi dadea pace! Numele ei era Elisabeta Amalia Eugenia. A devenit imparateasa prin casatoria cu varul ei Franz Joseph, nu era nimic nou sub soare, aceste casatorii degenerand in anumite boli, mintale mai ales. Frumoasa, desteapta, iubea natura, circul, echitatia, vanatoarea, frumosul, era o nonconformista, din aceasta cauza soacra nu a scapat nici-o ocazie pentru a o mustra. Datorita infidelitatii lui Franz Joseph a devenit o singuratica, s-a distantat de sotul ei si si-a cautat alinarea in literatura, in calatorii. Viata nu i-a fost usoara si a cazut intr-o depresie cand fiul ei Rudolf, dupa ce si-a impuscat amanta, s-a sinucis si el. Intotdeauna a fost considerata nepotrivita rangului. A fost prietena buna cu Carmen Sylva. A fost asasinata la Geneva, cu o pila, nestiind ce i se intampla.
Frumusetea, educatia, averea si puterea nu aduc si fericirea!
Am admirat Sala de Ceremonii, impunatorul Salon Gobelin, Camera Milioanelor... Apartamentele sunt compuse din sala de audienta, birou si camera de dormit. Frumos, totul minunat dar poveste trista m-a urmarit!
In spatele palatului se afla Fantana lui Neptun, in stanga avand o nimfa iar in dreapta pe zeita Thetis care ii cere lui Neptun sa potoleasca apele pentru fiul ei Ahile, plecat sa cucereasca Troia.
In spatele fantanii, pe deal se afla Gloriette care este un arc triumfal, flancat de arcade. Aici Franz Joseph lua micul dejun.
In dreapta se afla cea mai moderna si cea mai veche gradina zoologica din Europa. Despre ea am multe de povestit si poze candva...
Teatrul, parcul cu statui grecesti si romane, Casa palmierilor o constructie verde din otel sunt atactiile palatului.
M-am plimbat prin gradina frumosului palat, m-am racorit la Fantana, am savurat strudelul, am lenevit la umbra, pe o banca, pe aleile simetrice...
Trimis de balasa violeta in 22.06.12 13:08:36
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (balasa violeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 48.18511800 N, 16.31240200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Webmaster, multumesc pentru melodie!
Am o mica nelamurire, nu va plac pozele mele? Deasemeni, nu inteleg de ce cateodata am sageti la poze si altadata, nu?
Un sfarsit de saptamana minunat!
@balasa violeta: te referi la faptul că pozele nu au PMA? Citeşte atentă regulamentul şi vei înţelege de ce: se punctează doar primele 5 seturi de poze dintr-o destinaţie.
Chestia cu săgeţile, n-o pricep chiar deloc. Poate ai trimis poze la o rezoluţie mai mică de 1000 pixeli pe orizontală - la alea nu mai apare semnul de mărire la maximum.
@balasa violeta, da, este o poveste trista si aceasta despre care ai scris tu si povestea scrisa de mine despre ce s-a petrecut la Mayerling, unde au fost gasiti morti atat printul Rudolf cat si amanta lui. De aceea nici nu am recomandat locatia pt vizite, este prea trist tot ce s-a intamplat, pacat. Zona inconjuratoare este totusi frumoasa.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2018 Muzeul copiilor - un muzeu pentru toate vârstele — scris în 21.06.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- May.2018 Muzeul Caleștilor Imperiale - un obiectiv de neratat — scris în 19.06.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- May.2018 Cel mai renumit loc din Viena — scris în 17.06.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Viena - Palatul Schonbrunn — scris în 13.09.17 de RoxanaGRS din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Parcul palatului Schonbrunn, creaţie a Mariei Tereza — scris în 30.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Chinezii, palatul Schönbrunn şi Cenuşăreasa. Cu legătura… la Viena. — scris în 08.05.16 de Maya_C din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Palatul Schonbrunn — scris în 21.07.15 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ