79438 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Excursii opționale din Durres

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.07.2017
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 20

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Lezhë - la cenotaful lui Skanderbeg


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Despre Skanderbeg - eroul național albanez mai auzisem. Despre Lezhë - orășelul din nord-vestul Albaniei unde aveam să ne aventurăm într-una din excursiile noastre de o jumătate de zi, nu mai auzisem.

Miercuri, 28.06.2017. Era a treia incursiune din cele patru planificate pentru cunoașterea Albaniei, țara în care ne petreceam un sejur de 7 zile. Excursia la Tirana (inclusă ca și celelalte în prețul pachetului turistic), cu excepția unui cuplu, a atras pe toți cei cu care am plecat în grup din România. Efectivul a scăzut a doua zi când am vizitat Durrës - cândva cea mai strălucitoare perlă a litoralului albanez și a scăzut și mai mult atunci când am făcut deplasarea la Lezhë - orașul lui Skanderbeg. Oare mâine, când vom merge la Elbasan, vom fi și mai puțini? Motivele care i-au determinat pe unii să renunțe la niște servicii acceptate inițial, plătite din țară o dată cu contractarea pachetului turistic, sunt - desigur - de ordin personal. Temperaturile foarte ridicate în timpul zilei, dorința de a sta mai mult la plajă și în apa mării sau poate nevoia de odihnă.

De la Durrës, din fața Hotelului Leonardo care ne găzduia, până la Lezhë - orășelul cu nici 20.000 de locuitori, aveam de urmat un drum de mai bine de o oră. Timpul a trecut pe neobservate ascultând relatările ghidului. Ne povestea când despre micul orășel pe care îl vom vizita, când despre istoria locului și mărețele fapte de vitejie ale lui Gjergj Kastrioti, legendarul Skanderbeg.

Lezhë sau Lezha cum vom mai vedea scris prin alte părți este un important loc istoric și cultural al Albaniei. Râul Drin - cel care își trage apele din Lacul Ohrid, la Struga (am văzut acest loc misterios când am fost acolo în 2015), trece din Macedonia în Albania, coboară spre Lezhë, iar în sud-vestul orașului se varsă în Marea Adriatică formând un golf. Râul Drin cu splaiurile lui înverzite taie orașul Lezhë în două completându-i peisajele și dându-i puțin din răcoarea lui în zilele fierbinți de vară.

Autocarul ne-a lăsat aproape de malul apei și de unul dintre poduri, pe drumul paralel cu albia râului, lângă o casă de schimb valutar și un magazin cu suveniruri. Pietonal, am trecut podul de lângă Siklad Hotel și iată-ne în zona istorică a orașelului Lezhë!

Memorialul Skanderbeg sau - cum i se mai spune - Mausoleul lui Skanderbeg, eroul național al Albaniei, este edificiul care atrage privirile imediat. Este așezat la poalele dealului din vârful căruia cetatea ruinată străjuiește și acum vechea așezare.

Cu o istorie care începe cu multe secole înainte de Hristos, așezarea devine colonie grecească (numită Lissus) în jurul anului 385 î. H. Săpăturile arheologice și cercetările vestigiilor descoperite în jurul vechii Acropole din Lissus și al Memorialului Skanderbeg, au scos la iveală urme ale unor clădiri elenistice, romane și bizantine timpurii, precum și morminte datând din aceleași perioade. În Evul Mediu, pe când se afla sub control venețian, Lissus a fost locul în care (în 1444) Gjergj Kastrioti - Skanderbeg a unit prinții albanezi în lupta împotriva Imperiului Otoman. Din toate acestea, până în zilele noastre au rămas legendarele fapte de vitejie și un memorial, un mormânt simbolic al unui erou.

Memorialul Skanderbeg

Răpus de ciumă în 1468, la Lezhë, Gjergj Kastrioti - Skanderbeg, a fost înmormântat în Catedrala dedicată Sfântului Nicolae. Edificiul datând din sec. XIV a fost devastat de turci atunci când au cucerit orașul, iar mormântul celui care i-a îngrozit cu faptele sale de vitejie a fost profanat. Se spune că otomanii au împărțit între ei osemintele eroului păstrându-le asupra lor în speranța că vor fi puternici și curajoși în bătălii la fel ca și Skanderbeg. Sub dominația turcească biserica ortodoxă a fost transformată în moschee. În prezent, biserica nu mai există, dar pe locul ei - în memoria celui mai mare erou al țării - a fost amenajat un mormânt simbolic, un cenotaf.

Memorialul Skanderbeg a fost singurul obiectiv turistic din Albania la care am plătit taxa de intrare: adulți - 100 leke/persoană, copii - 50 leke/persoană. Nu se poate plăti în euro și nici cu cardul. Ziduri groase de piatră într-o terminație neregulată, cu ceea ce a fost cândva absida altarului adăpostind un postament cu bustul dârzului erou (foarte bine realizat din punct de vedere artistic) având în spate un mozaic reprezentând steagul albanez, mormântul simbolic pe care odihnesc sabia și coiful eroului, însemnele heraldice ale prinților albanezi uniți în lupta antiotomană, un fragment de frescă salvat din vechea biserică ortodoxă, iar de o parte și de alta a ușii două plăci mari de marmură care amintesc (în albaneză) de 1444 - anul în care Skanderbeg i-a unit pe albanezi în lupta împotriva turcilor și 1468 - anul morții lui Skanderbeg, iată ceea ce se poate vedea în memorialul de la Lezhë!

Zona este împânzită de rămășițe de ziduri printre care crește iarba, iar undeva, pe o plăcuță țintuită în piatră citim "Muri Bizantin".

Cine a fost Skanderbeg

Gjergj Kastrioti - fiul nobilului albanez Gjon Kastrioti (vasal al Imperiului Otoman), crescut la curtea otomană și educat în spiritul religiei musulmane, a fost un comandant militar în slujba turcilor. Pentru că sultanul Murad al II-lea a încredințat altcuiva controlul asupra cetăților albaneze după moartea tatălui său, nedreptățit, profitând de o cruciadă întreprinsă în 1443 sub conducerea lui Iancu de Hunedoara, Gjergj Kastrioti a considerat că a venit timpul să se elibereze de jugul otoman.

Cum a ticluit o scrisoare ca din partea sultanului prin care acesta îi dăruia conducerea cetăților albaneze, cum a prezentat documentul fals guvernatorului numit inițial de sultan, cum a renunțat la islamism și a redevenit creștin jurând că va lupta împotriva turcilor până la moarte pentru eliberarea țării sale, merită să aflați din istorie. Aici nu este locul pentru prea multe amănunte de acest gen. Important de menționat este că fiind conștient de dificultățile unei lupte cu un adversar atât de puternic, Gjergj Kastrioti a unit pe toti prinții albanezi sub conducerea sa. La Lezhë, în 1444, s-a vorbit pentru prima oară în istorie de o Albanie unită. Au urmat bătălii, confruntări acerbe, victorii și înfrângeri, dar… retras la Lezhë pentru a-și reface armata, Gjergj Kastrioti s-a îmbolnăvit de ciumă și a murit în ianuarie 1468. A fost înmormântat în Catedrala Sf. Nicolae.

De unde numele de Skenderbeg sau Skanderbeg cum mai apare adesea scris? Turcii au fost cei care l-au numit astfel în amintirea lui Alexandru cel Mare (Skender = Alexandru, beg = Mare).

Cetatea Lezhë

Cetatea Lezhë se află pe dealul care domină orașul. Din documentații am reținut că se află la o altitudine de 322 m și că datează din vremea ilirilor. A fost refăcută și întărită de venețieni (1440), apoi de turci (1522), putând fi văzute și astăzi urme ale arhitecturii ilire, romane, bizantine și otomane. Nu am urcat până acolo. Căldura mare, drumul în urcuș și mai ales timpul limitat au fost serioase piedici. Am aflat totuși și vreau să spun cu acestă ocazie celor care vor ajunge în viitor la Lezhë că sus, în interiorul cetății, pot fi văzute ruinele unor clădiri otomane, o moschee, un turn în zidul de sud-est care păstrează un arc roman, precum și un alt turn pe zidul sudic. În plus, de la cetate pot fi surprinse imagini frumoase spre orașul din vale și spre câmpiile din jur până la Marea Adriatică.

Spuneam că noi nu am urcat la cetate. Cineva - un bărbat - a încercat să facă acest lucru, dar nu a ajuns până sus. Căldura mare, drumul în urcuș și timpul limitat i-au stat și lui împotrivă. Timpul programat pentru șederea în Lezhë a fost suplimentat cu 30 de minute pentru ca temerarul nostru să se miște mai lejer. Matematic, el și-a împărțit timpul - jumătate pentru dus, jumătate pentru întors - iar noi ne-am bucurat de un supliment de plimbare pe cheiurile râului Drin, prin micile magazine căutând suveniruri, bere, înghețată și tot felul de chilipiruri... și așa vremea a trecut, iar colegul nostru amator de munte și de cetăți greu de cucerit pe caniculă s-a întors teafăr, dar fără izbândă. A urmat îmbarcarea în autocar și drumul de întoarcere la Durrës.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 20.07.2017 17:28:33

Validat / Publicat: 20.07.17 20:18:06


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ALBANIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1484


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33200 PMA (din 24 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de iulianic? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- iulianic
[20.07.17 17:45:05]
» mesaj pers

   @webmaster: Pentru că eu nu am urcat la cetate și nu am fotografii de acolo, vă rog să atașați https://www.youtube.com/watch?v=r3ZrLyc_rfg

   Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[20.07.17 17:51:57]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[20.07.17 18:33:20]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii opționale din Durres, DURRES" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[20.07.17 20:18:49]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   --

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[21.07.17 17:23:58]
» mesaj pers

   @iulianic: Bine c-am citit articolul să mă lămuresc că titlul m-a pierdut. Ce denumiri alambicate și pe la albanezii ăștia!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • Elbasan în jumătate de zi (Jun.2017) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 08.08.17 de iulianic din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
  [Selectat ca MINI-GHID AmFostAcolo ptr această destinaţie]
 • Tirana în jumătate de zi (Jun.2017) - punctaj satisfactie: 8.00 (scris in 14.07.17 de iulianic din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
  [Selectat ca MINI-GHID AmFostAcolo ptr această destinaţie]
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

 • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
 • INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 9.17
 • GRAD RECOMANDARE: 100.00%
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[33] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Lezhë - orașul lui Skanderbeg -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878289">Şterge vot</a></div><span id="v9878289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Lezhë - orașul lui Skanderbeg
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Lezhë - Bustul lui Skanderbeg, monument în mausoleu. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878290">Şterge vot</a></div><span id="v9878290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Lezhë - Bustul lui Skanderbeg, monument în mausoleu.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Lezhë - În mausoleu, coiful și sabia lui Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878291">Şterge vot</a></div><span id="v9878291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Lezhë - În mausoleu, coiful și sabia lui Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] Lezhë - Ruinele vechiului oraș în preajma Memorialului Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878292">Şterge vot</a></div><span id="v9878292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Lezhë - Ruinele vechiului oraș în preajma Memorialului Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2017] Lezhë - Spre intrarea la Memorialul Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878293">Şterge vot</a></div><span id="v9878293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Lezhë - Spre intrarea la Memorialul Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Lezhë - Intrarea la Memorialul Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878294">Şterge vot</a></div><span id="v9878294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Lezhë - Intrarea la Memorialul Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Lezhë - Intrarea la Memorialul Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878295">Şterge vot</a></div><span id="v9878295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Lezhë - Intrarea la Memorialul Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Lezhë - Heraldică în interiorul Memorialului Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878296">Şterge vot</a></div><span id="v9878296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Lezhë - Heraldică în interiorul Memorialului Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Lezhë - La Memorialul Skanderbeg, rămășiță de frescă bizantină. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878297">Şterge vot</a></div><span id="v9878297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Lezhë - La Memorialul Skanderbeg, rămășiță de frescă bizantină.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] Lezhë - Memorialul Skanderbeg, cele două plăci de marmură de lângă intrare. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878298">Şterge vot</a></div><span id="v9878298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] Lezhë - Memorialul Skanderbeg, cele două plăci de marmură de lângă intrare.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] Lezhë - Memorialul Skanderbeg, intrarea. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878299">Şterge vot</a></div><span id="v9878299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Lezhë - Memorialul Skanderbeg, intrarea.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] Lezhë - Ruinele vechiului oraș în preajma Memorialului Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878300">Şterge vot</a></div><span id="v9878300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Lezhë - Ruinele vechiului oraș în preajma Memorialului Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] Lezhë - Ziduri bizantine în preajma Memorialului Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878301">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878301"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878301">Şterge vot</a></div><span id="v9878301" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878301)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878301Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878301MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] Lezhë - Ziduri bizantine în preajma Memorialului Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] Lezhë - Ruinele vechiului oraș în preajma Memorialului Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878302">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878302"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878302">Şterge vot</a></div><span id="v9878302" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878302)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878302Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878302MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Lezhë - Ruinele vechiului oraș în preajma Memorialului Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] Lezhë - Ruinele vechiului oraș în preajma Memorialului Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878303">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878303"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878303">Şterge vot</a></div><span id="v9878303" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878303)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878303Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878303MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Lezhë - Ruinele vechiului oraș în preajma Memorialului Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] Lezhë - Ruinele vechiului oraș în preajma Memorialului Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878304">Şterge vot</a></div><span id="v9878304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Lezhë - Ruinele vechiului oraș în preajma Memorialului Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Lezhë - Ruinele vechiului oraș în preajma Memorialului Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878305">Şterge vot</a></div><span id="v9878305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Lezhë - Ruinele vechiului oraș în preajma Memorialului Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] Lezhë - Tarife de intrare la Memorialul Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878306">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878306"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878306">Şterge vot</a></div><span id="v9878306" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878306)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878306Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878306MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] Lezhë - Tarife de intrare la Memorialul Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] Lezhë - Râul Drin în preajma Memorialului Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878307">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878307"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878307">Şterge vot</a></div><span id="v9878307" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878307)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878307Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878307MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] Lezhë - Râul Drin în preajma Memorialului Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] Lezhë - Pe dealul din spatele Memorialului Skanderbeg, cetatea. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878309">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878309"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878309">Şterge vot</a></div><span id="v9878309" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878309)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878309Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878309MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] Lezhë - Pe dealul din spatele Memorialului Skanderbeg, cetatea.
foto iulianic [20.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] Lezhë - Râul Drin liniștit și limpede. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878310">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878310"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878310">Şterge vot</a></div><span id="v9878310" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878310)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878310Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878310MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] Lezhë - Râul Drin liniștit și limpede.
foto iulianic [20.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2017] Lezhë - Râul Drin aproape de Memorialul Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878313">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878313"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878313">Şterge vot</a></div><span id="v9878313" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878313)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878313Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878313MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2017] Lezhë - Râul Drin aproape de Memorialul Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2017] Lezhë - Râul Drin aproape de Memorialul Skanderbeg. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878320">Şterge vot</a></div><span id="v9878320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2017] Lezhë - Râul Drin aproape de Memorialul Skanderbeg.
foto iulianic [20.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2017] Lezhë - Hotel Siklad. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 20.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av878321">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv878321"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=878321">Şterge vot</a></div><span id="v9878321" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(878321)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f878321Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e878321MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2017] Lezhë - Hotel Siklad.
foto iulianic [20.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[33] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.129503965378 sec