Turcia si boom-ul turistic

Am citit zilele trecute pe un site german un titlu interesant si as vrea sa-l aduc la cunostinta mai ales celor care iubesc litoralul turcesc cu toate ca nu ne priveste direct.

Anul 2012 va fi in ce priveste vacantele anul semilunii;  aproximativ 35 de milioane de turisti se pregatesc sa invadeze tinuturile insorite. In anul 2011 au fost 31,5 milioane comparativ in urma cu 10 ani erau in jur de 11!!! Se preconizeaza ca in 2023 cand se va serba jubileul de 100 de ani de la intemeierea republicii se va ajunge pe la 50 de milioane.

Inca un amanunt important ar fi:  pentru prima data se preconizeaza ca germanii vor fi “detronati” de catre rusi care vor profita de caderea vizei si se vor vedea in numar de aproximativ 5,3 milioane fata de 5,1 germani. Vom vedea multi turisti veniti chiar si pe cont propriu ceea ce pana acum nu era posibil din cauza obligativitatii vizei.  Oricum cifrele mi s-au parut semnificative din aceasta cauza am rescris acest articol.

Sursa:  http://reisen.t-online.de/erstmals-mehr-russen-als-deutsche-in-der-tuerkei-erwartet/id_54553934/index

Articolul a fost incarcat de claudiu 71 pe in cadrul sectiunii ‘Discutii libere’ si mutat de noi ulterior pe blog.

Intr-adevar, interesanta evolutia acestei tari, intr-un fel “impotriva curentului

Turcia este ţara cu cea mai mare creştere economică din Europa şi a doua din lume, după China.

   Economia turcă a înregistrat în 2011 un salt de 8,5%.

   Şi aceasta în condiţiile în care, în trimestrul IV, economia turcă a înregistrat o încetinire a ritmului, crescând cu “numai” 5,2%.

   Altminteri, dacă ar fi fost luate în calcul doar primele trei trimestre, creş­terea ar fi fost de 9,6%, scrie Le Figaro.

   Guvernul turc a estimat pentru 2012 o creştere de 4%, pentru ca, în anul următor, să ţintească 5%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.