“Politia bunului simt in vacanta” – o noua sectiune AmFostAcolo

Am trait, multi dintre noi & in destule randuri, un sentiment de rusine ca vorbim aceeasi limba apropo de comportamentul unor conationali care isi aveau vacanta in aceleasi hoteluri sau statiuni. Poate chiar ne-am revoltat vazand ca suntem bagati in aceeasi oala de catre gazdele noastre si de catre ceilalti locuitori ori de turistii de alte nationalitati.

Ei bine, asa cum am anuntat mai demult, am decis sa ne implicam personal in aceasta privinta, luand atitudine – si invitandu-va sa luati si voi – impotriva acelor compatrioti care  prin manifestari lipsite de civilitate si, intr-un final, de bun simt ne stirbesc bucuria si placerea vacantei, aducandu-ne disconfort si o anumita  etichetare generica, ca natie, conform unor manifestari totusi izolate – rog remarcati ca daca la un hotel 98 de romani se poarta civilizat NIMENI nu-i remarca / retine; in schimb pe ceilalti doi, care dovedesc o eventuala lipsa cronica de bun simt, toata lumea ii vede si prea putini nu extind eticheta pe care le-o pun catre toti ceilalti 98…

In noua sectiune “Politia bunului simt in vacanta” veti putea incarca fotografii cu turisti (romani sau straini) ale caror comportamete deranjeaza – pe ceilalti turisti ori pe  amfitrioni / angajati –  prin manifestari lipsite de bun simt elementar:

– sar in piscina, desi exista semne vizibile prin care acest lucru este interzis; intra in piscina in afara programului afisat de functionare

– intra imbracati necorespunzator in restaurant (acolo unde exista prevederi ce interzic explicit acest lucru)

– se comporta necivilizat la masa:  isi folosesc mainile pentru a-si umple farfuriile; mormane de mancare umplute in farfurii sunt apoi abandonate intr-un dispret absolut pe mese; vorbesc exagerat de tare intre ei (urla) ori se cearta ca la usa cortului cu personalul.

– unesc cate 10 mese la restaurant, desi prevederile resortului interzic aceste practici

– lasa mizerie (chistoace de tigari, ambalaje) pe plaja , la piscine ori in alte locuri amenajate ale resortului ori statiunii

– intra in fata cu nerusinare la cozile la restaurant, la cele pentru inghetata ori alte produse oferite

– ocupa nejustificat multiple sezlonguri la plaja ori piscina, apoi nu le folosesc toata ziua

– … (va invit sa completati si voi, cu alte manifestari observate personal in vacantele voastre)

Desi rubrica nu este inca definitivata (va fi gata in curand), am ales sa fac anuntul acum pentru ca in cateva zile incepe vacanta de Paste si apoi cea de 1 Mai, unde ma astept sa dati peste astfel de cazuri – fiti pregatiti, luati instantanee foto si incarcati-le in noua rubrica pe care o veti gasi – cel mai probabil – gata pregatita pe AmfostAcolo.ro, la intoarcerea din vacanta.

Pozele incarcate vor putea fi comentate (va exista rubrica “Ecouri” la fiecare fotografie) si, cel mai probabil, vor putea primi voturi de la ceilalti vizitatori.

ATENTIE insa: in unele cazuri va puteti astepta la agresivitatea caracteristica din partea celor fotografiati. Nu va expuneti inutil, faceti eventual pozele cu discretie ori atunci cand sunteti insotiti de persoane care va pot ajuta sa iesiti din aceste situatii.

23 thoughts on ““Politia bunului simt in vacanta” – o noua sectiune AmFostAcolo

  1. Admin, interesanta idee ai avut. Ai gasit un mod constructiv de a folosi una din preocuparile noastre de baza: urmarirea caprei vecinului :)) Care fie vorba intre noi, oricum o faceam.
    Si ce de vom mai avea de comentat! Pregasteste serverele si ce mai aveti voi pe acolo pentru volum mare de date, pe colegii wm inarmeaza-i cu rabdare, cred ca vor avea ceva de munca. Ca daca se va recunoaste cineva prin pozele alea… sa vezi dans!
    Ma mai gandeam ca poate ne dai voie sa postam poze cu orice fel turisti, nu numai cu romani. Va fi si tare greu de dovedit ca personajele din poze sunt conationalii nostri. Si apoi, eu am vazut destui straini care chiar meritau sa apara in aceasta rubrica noua de pe AFA.
    Mie mi se pare extrem de interesanta ideea. Binevenita.
    Si cine stie , asa cum a inceput sa se realizeze un mini-ghid AFA , poate din pozele si comentariile noastre se va realiza si un mini ghid al turistului. Al “profesiei” de turist.
    Sa aveti spor!

  2. @TEOANCA: imi asum riscul de a incuraja acest posibil sport national – “grija de capra vecinului”; consider ca scopul urmarit il justifica pe deplin.
    In alta ordine de idei, asa cum am scris undeva pe la mijlocul articolului, nu am de gand sa fac discrimari pe baza nationalitatii turistului :-)
    Infine, o ultima precizare: fotografiile propuse spre publicare vor aparea pe site doar in urma verificarii / validarii de catre echipa administrativa

  3. Foarte buna ideea…de anul trecut din aprilie ne tot amenintati cu ea si uite ca in sfarsit s-a concretizat…asa ca un apropo datorita comportamentului grotesc inatlnit anul trecut am evitat anul acesta Bulgaria de paste si 1 mai…recomand sa faceti la fel caci dupa ce am citit impresiile celor care au fost de paste acolo se pare ca am avut dreptate…urmeaza 1 mai si chiar nu isi vor gasii locul turisti cu bun simt pe acolo.
    Numai bine

  4. Foarte buna ideea acestei “gazete de perete” cu “ASA NU!”. Poate usor, usor ne aducem fiecare contributia la civilizarea acestor … semeni (imi era greu sa gasesc un termen potrivit). Eu unul imi pregatesc aparatul de fotografiat si regret ca nu am lasat unele poze de anul trecut (romani, bulgari, etc.) Toate cele bune!

  5. Multumesc.

    Pana la finalizarea acestei noi facilitati, puteti trimite eventualele fotografii de acest gen (actuale sau din vacantele trecute) pe adresa foto-at-amfostacolo-.-ro.

  6. O initiativa foarte buna! Eu am cateva poze insa cu ceea ce a ramas in urma unor asemenea specimene: gunoaie si mizerie in mijlocul unui loc ce ar putea fi considerat un colt de rai. Sper ca isi vor gasi si ele locul in aceasta rubrica desi nu am reusit sa surprind si autorii acestor “opere”

  7. Bine, bine, si unde e rubrica asta? Nu am gasit inca niciun link. Ar trebui sa fie vizibila, fiind noua si cu potential de popularitate ff mare.

  8. De la ultimul mesaj (cum ca “inca se lucreaza la aceasta faciitate”) nu s-a schimbat din pacate nimic…
    Datorita crizei de timp (de atunci!) am optat pentru a contracta acest template (si logica/software-ul aferent) cu o alta firma, care nu si-a indeplinit inca obligatiile contractuale… probabil va trebui totusi s-o proiectez/implementez tot eu…
    Va tin, oricum, la curent – cand va fi online, veti sti asta, va asigur

  9. taxi-suntem balcanici . merge aici nu ?
    am un prieten care lucreaza pe timpul verii in cipru receptioner . cand vine un grup de nordici ( cam 2 autocare de la aeroport odata )se aseaza la rand cu voucherul si pasaportul deschis la poza .
    alta zi e ziua de romani … cam 7-8 familii maxim 10 .
    taraboi mare , nemultumiri , de ce asteapta atat pe banii lor

  10. Subscriu lui essential1975, e de referinta comportamentul romanilor cam pe oriunde, chestia asta cu ”banii mei” parca ar fi pe post de stindard!
    Sunt de acord ca merit sa fiu respectat,macar pt faptul ca am platit niste servicii si trebuie sa beneficiez de ele, insa trebuie sa dai dovada de bun simt si sa incerci sa rezolvi eventualele probleme amiabil, cum dealtfel fac cam toti cei care sunt intr-adevar turisti.
    In alta ordine de idei, am constatat (pe pielea mea) faptul ca 85% dintre turistii care scriu o parere despre un hotel, au minim doua-trei nemultumiri, fapt care te determina sa iti faci o parere gresita despre locul respectiv. Daca totusi vei merge acolo, vei vedea ca totul este altfel decat l-a descris respectivul!!!
    ok, eu ma apuc de anuil asta sa fac poze, propun sa fie si un premiu pentru cea mai tare poza, votata de noi toti… Dar poza cu romani!!!

  11. Nu sunt exagerari! Ne-am simtit umiliti de catre personalul din hotelul Diamant, Cap Aurora. Acuzati de furtul unor prosope (este vina noatra caci trebuia sa luam in primire, dar nu mi-am imaginat ca exista asa ceva). Receptionera a afirmat ca multi turisti pleaca cu prosoapele lor.Doamne, unde traim? Am lasat cardul valoric la receptie cu costul mesei de pranz la” doamna receptionera”. Dadeam si salariul meu pe o luna numai sa nu fim umiliti in halul acesta.
    Aveti grija! Nu fiti ca noi! Cred ca se practica asemenea situatii in acest hotel.

  12. In luna iunie am fost in Antalya la ROYAL WINGS HOTEL. Inainte cu 2 zile de plecare au sosit in parcare 2 microbuze cu….romani, adica: Vali Vijelie cu multi altii.Fotografii nu am putut face cu ei pentru ca avea garzile cu el, cu toate ca nu-l baga nimeni in seama.
    Vorbeau foarte tare, erau suparati pentru ca nu au fost lasati sa uneasca mesele, nu aveau voie la masa decat in tinuta decenta-nu cea de plaja.Seara dupa ora 18 nimeni nu facea baie -politica oricarui hotel.Bineinteles ca ei nu s-au conformat si dupa masa de seara,dupa cateva pahare s-au aruncat in piscine.
    Vijelie bajbaia cateva cuvinte in italiana pentru ca altceva nu stia.
    Se vedea ca dorea sa atraga atentia romanilor din jur,ceea ce a reusit datorita comportamentului sau si a celorlalti.
    Un prieten din anturaj i-a spus lui Vali:
    -lasa sefu, ca astia nu stiu cine esti tu , dar o sa afle!

  13. Salutare.
    Ne-am intors de la Mamaia unde am stat o saptamana intr-un resort de 4 stele cu plaja privata , mic dejun si pranz in regim de bufet suedez. Ocupat in proportie de 95% de conationali.M-am gandit sa povestesc cate ceva din ce am vazut acolo.Poate foloseste la ceva.
    – veneau la masa de dimineata, in restaurant , in drum spre plaja cu mini-piscinele pentru copii, colacele, crocodili gonflabili, sacose de plaja pline si ocupau cu ele spatiu pretios .In conditiile in care permanent am dus lipsa de mese si locuri la mese.
    – Am intrebat politicos pe cei doi ocupanti ai unei mese de 4 locuri daca sunt libere cele doua , ni s-a spus ca nu ne putem aseza dar in decurs de o ora langa ei nu a venit NIMENI.Isi intinsesera doar cele vreo sase farfurii umplute pana la refuz cu mancare.
    – Erau in concediu grupuri intregi , rude, parinti , bunici , copii mici mici si mai maricei. Fix in orele cand ne odihneam incepeau sa o strige de jos de la intrarea in hotel pe nasa , apoi pe buni care stateau pe la etajul 8 .Ca acasa la bloc …
    – Copiii destul de mici ca varsta(multi multi) erau lasati nesupravegheati sa-si ia singuri de mancare , asteptam minute in sir in spatele lor sa-si aleaga de pe platouri numai ce le placea , dadeau mancarea pe jos si erai permanent in pericol sa fii lovit peste castroanele cu ciorba fierbinte de micutii care alergau in toate directiile prin resturant.
    – Parinti care , desi era coada de zeci de persoane la platourile cu mancare , se oprisera cu micutul in brate fix in fata lor in picioare si ii dadeau sa pape cu lingurita si faceau ca avionul sa-l convinga sa inghita.
    – Unii dintre ei vorbeau si se purtau foarte urat cu chelnerii si cu baietii de pe plaja . Aveau fata de ei atitudinea unui stapan de sclavi . Fara sa realizeze ca poate unul dintre ei este studentul la Drept care face ceva bani in vacanta si care peste cativa ani il va apara intr-un proces care ii va marca viata( de exemplu).
    – Daca nu gaseau locuri la mese apropiate , cei din acelasi grup se strigau in gura mare peste mese si toti ceilalti eram obligati sa le aflam povestile spuse la masa de pranz..
    – Camerele aveau gresie .Vecina de deasupra probabil purta papuci cu toc foarte inalt si flecuri metalice si facea jogging dimineata devreme si seara tarziu prin camera .
    – N-am scapat nici aici de prosoapele puse dimineata devreme pe sezlongurile de pe plaja.Si nici de vecina de umbrela care a facut sant prin nisip facand teorii cu voce inalta la mobil unui amarat de angajat de la o companie de telefonie cu care avea probleme . Ce ton ….ce atitudine…dupa care i-am aflat intreaga poveste a vietii in urmatoarele doua ore de convorbire telefonica cu aceeasi voce inalta .
    – Aveam piscine de multe feluri. Mai ales pentru copii.Una singura era cu adancime si suprafata mai mare si puteam inota . Ei bine , acolo , parintii cu lanturi grele de aur se gandisera sa-si lanseze copiii in diverse barci si pe diverse saltele.Desi era specificat ca nu se sare in piscina , zeci de copii si adulti se aruncau stropindu-ne pe sezlonguri.
    – La plecare am asteptat la receptie cam 40 de minute sa inceapa masa de pranz.Mi-am dorit atunci sa nu ajung sa lucrez vreodata la receptia unui resort cu 420 de apartamente .Turisti care se legau nejustificat si de cel mai mic amanunt strigand in gura mare si adresand diverse … angajatelor de la receptie pentru ca :” pe banii mei fac ce vreau !”
    NU .Gresit. Pe banii tai respecti totusi regulile casei. Cu care ai semnat un contract.N-ai cumparat sclavi de banii aceia ci doar niste servicii.
    Ma opresc aici desi ar mai fi cate ceva de spus. Sper in continuare ca cel care a zis ca oamenii se poarta cu tine asa cum te porti si tu cu ei avea dreptate. Desi fiecare zi imi demonstreaza, mai ales in concediu printre ai nostri ca oamenii nu tin cont de faptul ca tu stii sa traiesti printre ei constient fiind ca NU ESTI SINGUR. Si ca ostentatia ,agresivitatea , lipsa de educatie si lipsa noastra de atitudine nu fac decat sa creasca gramele de aur din lanturile de la gatul unora.

  14. Teoanca,nota 10 pt observatiile facute! Cand am hotarat,acum 11 ani,sa nu mai calc niciodata pe litoralul nostru,tot aceasta a fost cauza principala,la care trebuie sa adaug totusi si atitudinea celor care te servesc la masa,a asa-zisilor patroni,si ‘fitele’ pe care le vedeam la orice pas.Sincer, dpdv financiar inca stau bine,pe acele vremuri stateam excelent,insa tot acest tablou la care mai adaug si incercarile de a fi ‘facuti’ la notele de plata,indiferent de ce standard avea restaurantul,m-au determinat sa nu mai calc pe acolo…
    Deasemenea,o alta destinatie pe care nu am cautat-o niciodata a fost bulgaria. Mi se pare normal si de bun simt sa nu ma duc undeva unde parerea despre mine sau ai mei conationali este atat de proasta,si nici macar nu e mascata… Adica de ce sa le dau banii mei unor mojici care ma mananca de fese? Multi merg acolo pt ca e mai aproape,ori pt ca nu au curajul sa mearga mai mult la drum sau chiar pt ca nu stiu faptul ca,cu banii pe care i-au cheltuit acolo puteau foarte bine sa faca un concediu mult mai reusit in unele destinatii cu totul si cu totul deosebite…
    Despre’faza” cu vijelie (nu-i pot scrie numele cu litera mare)ce pot sa spun? Sunt satul de el si ai lui ‘confrati’ pana peste cap,chiar ,or mai fi tari cu atatia figuranti ai caror bani compenseaza lipsa materiei cenusii si a circumvolutiunilor creierului ? Cred ca nu,numai la noi se poate asa ceva,si zau,nu stiu de ce ,pe zi ce trece aceste specimene se inmultesc si nu numai ca nu se face nimic pt a fi marginalizati,nu!,apar pe posturi de maxima audienta,in emisiuni “prime time” ,aduceti-va aminte cate luni am fost terorizati cu vijelie si ai lui parca pe ‘prima tv’!
    sfatul meu: plecati cat mai departe(macar in concedii) si incercati sa faceti abstractie de aceste specimene,si poate,cand vor vedea ca nu-i baga nimeni in seama,se vor potoli…greu de crezut,nu?

  15. Anca, excelent scris si bine punctat. Inca o data mi-ai intarit convingerea de a alege litoralul romanesc doar pentru o scurta aventura de week-end, s-admir valurile marii si sa fac o plimbare pe dig … De la o varsta cautam cat mai multa liniste, bun simt si respect.
    Ar fi bine sa postezi o prezentare a hotelului in care ati fost cazati pentru a contribui la nota reala a acestei locatii.

  16. Sa va spun pana unde merge tupeul conationalilor nostri?
    In Olanesti, multe familii prefera cazarea la particulari, datorita pretului mai mic si faptului ca au la dispozitie practic toata casa omului.
    O cunostinta inchiriaza camere din cand in cand pentru a-si sustine cheltuielile cu casa de vacanta pe care o au in statiune. Cum nu stau intotdeauna sa pazeasca turistii si nici nu iau banii inainte mergand pe incredere, anul acesta au patit-o, caci o familie a binevoit sa plece, profitand de lipsa lor de acasa, fara sa platesca, luand ca amintire inclusiv borcanul cu miere al nepotelului gazdei din camara.
    Tot ea mi-a povestit despre un vecin care a patit-o si mai rau. Cinci familii au stat cam o saptamana in casa omului, care, de buna credinta, nu le-a luat banii inainte si cand mai aveau o zi pana sa plece,s-au furisat noaptea cu totii si au plecat fara sa plateasca.
    Sincer, este prima data cand aud asa ceva si stau si ma intreb pana unde merge tupeul unora. Se pare ca unii nu mai au frica de nimic.

  17. @georgito … asta cu 5 familii care fug noaptea sa nu plateasca cazarea mi se pare un pic trasa de par :) Dar probabil ca sunt si cazuri de genul asta.

    Oricum buna ideea cu aceasta sectiune

  18. Sa va povestesc un pic din experienta mea de lucrator in turism, intr-un oras de provincie. Hotelul este frecventat in proportie de 90% de catre oameni de afaceri sau angajati in delegatii.
    Intradevar romanii sunt in general greu de multumit, dar acest lucru poate fi minimalizat daca incerci sa rezolvi problemele semnalate. Daca perseverezi in nepasare o sa-ti ridici in cap toti clientii si e normal.
    Am intalnit oameni care au stat in camere de trei stele (pe frontispiciu) dar de 4 plus in realitate si au fost nemultumiti (desi alti 10 clienti anteriori si-au manifestat multumirea fara sa fie intrebati).
    Noi oferim mic dejun bufet la un nivel calitativ foarte ridicat (gen 5 stele): patiserie calda, dulceturi de casa, mezeluri productie proprie, cafea scumpa, fructe de multe feluri, etc. Sunt oameni care isi pun in farfurie de multe ori dar nu avem o problema cu asta chiar daca nu mananca tot.
    Legat de inventarul camerei este o problema delicata si indiferent de nationalitate apar cazuri in care mai dispare un prosop, un halat sau o crema de pantofi. Politica noastra este aceea de a intreba clientul daca a luat din greseala, atata tot, daca nu recunoaste nu insistam. De mentionat faptul ca avem intelegere din partea proprietarului, daca am plati noi tot ce se fura nu ar fi prea bine.
    De asemenea am remarcat modul diferit de a gandi al strainilor: in general vestimentatia este ultima lor problema (exceptie italienii), nu sunt osedati de a avea masini scumpe si sunt in general modesti (am cunoscut proprietarul Pirelli, profesori de la Harvard, oameni politici, etc).
    Binenteles ca am patit-o si noi cu indivizi ce au plecat fara sa plateasca si desi aveam copii ale actelor de identitate nu am putut face nimic, politia nu face nimic decat daca ai hotarare judecatoreasca.
    Teoanca A SCRIS MULTE ADEVARURI.
    Multa speranta trebuie sa avem, intr-un viitor mai bun iar vijeliile sa le oprim prin indiferenta.

  19. raspuns catre un receptioner…aveti acoperire 90%?…fantastic…in urma cu ceva ani m-a chemat la dansul patronul “sas” al unui Hotel de langa Sighisoara…zicea ca n-are nici 30% acoperire…m-am dus cu trupa mea de instalat saline artificiale si jacuzzi saline…(o inventie ce-a primit 2 medalii de aur la un targ de inventica din afara,exista review)…boss-ul sas a refuzat ideea de a transforma hotelul sau nerentabil intr-o anexa a unei mici statiuni balneare, cu toate ca reumatici, slava domnului, sunt destui intre Sighisoara si Brasov, iar apa sarata era adusa aproape gratis de la Baile Cristur, dezafectate…intre timp,i-am ajutat pe cei de la Septimia Odorhei (fratii Verzar) sa faca acelasi lucru, si ce-a rezultat?, un hotel cu acoperire mare, bai sarate, jacuzzi sarat, salina, strand, SPA…e ca si cand ai arunca pe jos 1000 de USD ni nimeni nu vrea sa-i ridice….iar,atentie…aici n-a fost vorba de un manager roman ci de unul care a lucrat toata viata in strainatate…
    PS…imi apar multe intrebari personale legate de multele review-uri scrise, dar pana pe la sfarsitul anului, sunt ca un om scufundat intr-o mare adanca, care aude, vede dar nu poate comunica cu nimeni…e mai rau decat pe Insula Diavolului, unde,peste noapte, Papillon, chiar daca avea mainile si picioarele legate in lanturi, macar putea raspunde unor intrebari ale confratilor…si eu am invatat multe de la TEO ANCA…mersi @biancutei, care mai raspunde in locul meu la unele intrebari legate de orasul TgMures…

  20. O KESTIE DE BUN SIMT…
    Am scris cel mai mult pe AFA dintre toti si dintre toate, din toate timpurile, erele geologice, geometrice si geopolitice si…am luat in final,6 luni suspendare…cam putin mi-a dat AFA pentru valoarea mea…kestie de bun simt…meritam mai mult, macar 12-14 luni…ei, cine da mai mult?…da cineva 8, 10, 12 luni? licitam?…hei,tu cat dai?…
    Stiti ce nu mi-a placut azi la staff-ul AFA?…ca
    mi-a fluturat numele ca pe un steag cu Mickey Mouse sau Gagautza prin fata miilor de useri cu pedeapsa atarnata la gat…spunandu-le…ei, vedeti?…l-am terminat! i-am dat o jumate de an suspendare!..noi suntem cei mai tari,nu voi,furnicilor!…facem ce vrem cu oricine chiar si cu number one!…, gest inuman, josnic!…dupa 237 de review-uri si 5400 de poze, am ajuns sa fiu fluturat in public si aratat cu degetul…totu-i un simbol…”voi,astia care stati in genunchi sau drepti in fata noastra…voi sa nu faceti ca ala, cum ii zice?, aha, “dorgo”!, c-asa o sa patiti…dar eu nu vedeam nimic din toate astea! asta e grav…s-a facut pe-ascuns…se flutura numele maeu fara acordul meu…e foarte grav…e deja o kestie ce depaseste bunul simt si intra pe terenul legii…e kestie de DREPT civil sau international…ca suntem in UE…miroase a Bruxelles?…de-abia astept sa-mi revad Belgia mea iubita…legea nu perminte asta, sa balacaresti un nume in public, fara acordul balacaritului si in absenta lui…asta se numeste ABUZ…bunicul si unchiul meu au fost avocati…canalul spre mine era inchis,o smekerie IT, caci in asta, AFA e Dumnezeu…eu? eu nu-mi vedeam numele fluturand ci doar ceilalti 17.000 de potentiali utilizatori, vorba unui user,in realitate,doar 1-2000…auleu…si ma vedeau si sponsorii…vai hotelierii carora le-am trimis prin sutele de reportaje turisti…ma vedea si intreaga Tara Romaneasca, Transilvania si Moldova…dar imi telefonau si amicii…am cativa, nu multi…a vazut santana, TEOANCA, apoi Dana si
    mi-au trimis imaginea “home” printata… apoi au inceput sa curga si incurajarile…magdalena, popescu.borsa, motaneata, dananecula, si altii…am fost printata balacareala…e dovada la proces… oare cat sa cer?…2-3 miliarde?…intra la capitolul “denigrarea imaginii unui sef de institutie din UE in public”…ba o sa cer 5 miliarde…si-o sa-i duc cu banii astia,pe toti userii in Corfu doua saptamani, la un hotel de 5 stele…si ma duc si eu cu ei, ca tot n-am vazut insula…cand trebuia sa merg, eu am scris pentru AFA…n-am avut timp de mers in vacanta…
    Astazi au fost 2 mari evenimente internationale…luptele de strada din Atena si Cipru si “news alert” pe AFA, suspendarea lui “calin dorgo” in PUBLIC si in direct, ceea ce nu s-a mai intamplat niciodata pe “home page”…premiera absoluta…ca o blamare sau spanzurare cu public…niciodata n-a mai facut AFA o asemenea GAFA….nici nu stiu ce sa zic…am luat deocamdata totul in gluma…ardelenii sunt oameni de treaba…calmi,zambitori, linistiti, dar gluma se ingroasa…ce-am facut?…le-am zis webilor ca un rw de-a lui Robert mi-a placut, si ca eliminarea lui e abuziva…asta e parerea mea…exista azi libertatea opiniei…Robert a trimis totusi 30 de poze…ei, pentru opinia asta am luat initial 7 zile, care apoi s-au transformat in 6 luni+fluturarea mea pe “Home page”…n-am avut drept la replica, la apararea, la explicatii…sa cer RETRAS?…ce sa fac?…sa astept?…voi ce ziceti?…acum ma culc…maine imi vine o idee…
    PS…Ei, gata, m-am decis…o sa le cer 5 miliarde de boabe de struguri,facem din ele vin si tragem cu totii o betie pe cinste!

    Noapte buna!
    Cred ca in 5 minute o sa stergeti ce-am scris…

  21. @dorgo: pot sa-ti inteleg frustrarea, dar nu si lipsa de responsabilitate pentru faptele tale. In viata – inclusiv in cea “virtuala” de pe internet – trebuie sa inveti sa-ti asumi consecintele faptelor/actiunilor tale. Adevarul e ca m-ai obligat sa iau decizia de suspendare pe 6 luni – ai fost avertizat de sute de ori ca nu poti continua astfel si ai nesocotit constant toate aceste avertizari.
    Anuntul despre suspendarea ta este unul normal si firesc – a fost sanctionat un membru ultra-activ al comunitatii. Daca nu faceam acest anunt — ar fi fost o “suspendare facuta pe ascuns”, nu-i asa? :-)

    In rest: am luat nota de toate cele trimise public sau privat (inclusiv amenintarile fizice din partea ta si a amicului de aceeasi teapa); nu consider ca am ceva de comentat in privinta lor.
    Nu-mi mai trimite alte mesaje, private ori publice, ele vor fi ignorate/sterse.

  22. OK “big boss”!…dar indeplineste-mi te rog, o ultima dorinta,sterge-ma definitiv de pe AFA pentru urmatorii 500 de ani! Apoi, vom mai vedea…
    Mersi!

  23. Cf. “Termenilor si conditiilor de folosire” AmFostAcolo.ro, un cont nu se poate sterge (din punct de vedere tehnic, in primul rand).
    Imi vine greu sa cred, insa, ca un utilizator cu o asemenea vechime nu stia acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.