Anunt administrativ: baza de date mutata pe un alt server

Pentru optimizarea  performantelor, am initiat in noaptea trecuta (miercuri spre joi) procesul de separare a bazelor de date de contintul propriu zis al siteului. Deocamdata a fost mutata doar baza de date principala, celelalte (cele corespunzatoare blogului, forumului etc) vor fi mutate in urmatorii pasi. Sper ca posibilele (& inerentele) complicatii intervenite in cadrul acestui proces complex sa nu impieteze asupra functionarii normale a site-ului.

Avem o singura astfel de complicatie detectata pana acum: desi mutarea era anuntata sa inceapa la ora 2, dintr-o nesincronizare a mea cu echipa de la CLuj (unde este gazduit fizic serverul), mutarea a fost facuta de cei de la suport tehnic incepand cu ora 12.00 (atunci cand eu le-am transmis okey-ul dupa testele preliminare facute in cursul serii; acel okey era pentru ‘inceperea la ora convenita’, insa ei au inteles ca pot incepe deja… )

Din aceasta cauza, am observat dimineata ca orice activitate care a avut loc pe site intre orele 12.30 si 02.00 s-a pierdut (nu a fost transferata in noua baza de date).

Din fericire, din cate imi dau seama este vorba doar despre un numar mic de ecouri (4 la numar) si voturi.

Utilizatorii in cauza pot, eventual, sa repete actiunile lor din acest interval (sa re-scrie ecourile si/sau sa re-voteze).

Daca sesizati alte complicatii, imi puteti scrie aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.