[IMPORTANT, STICKY] Premii pentru cei mai apreciati 200 utilizatori AmFostAcolo.ro

Impresiile, fotografiile si ecourile scrise de voi pe site sunt cele mai importante mijloace pentru indeplinirea obiectivului principal pentru care am creat AmFostAcolo.ro – acela de a asigura sansa unei alegeri informate, garantie a unei vacante reusite. In mod firesc, unele contributii sunt mai importante (cantitativ si calitativ) decat altele, astfel ca am introdus acel sistem de apreciere, bazat pe Punctele de Multumire Apreciere sau PMA, prin care sa evidentiem impreuna (voturile acordate de voi sunt printre cele mai importanti factori) cei mai valorosi contributori. PMA acordate se incarca pe UserCardul fiecarui contributor si sunt folosite la stabilirea pozitiei in Clasamentul General si cel al Anului Curent, pozitii ce sunt afisate pe Usercard. Aceste clasamente  nu au fost afisate pana acum intr-o forma explicita (datorita volumului de munca necesar implementarii unei pagini dedicate).

Astazi va prezint prima forma a acestor clasamente – Top 400 (vezi Top 400 All Time si Top 400 Anul Curent actuale) al celor mai valorosi contributori, din punct de vedere al comunitatii. De ce aceasta forma de Top400 si nu clasamentul complet?

In primul rand pentru ca functia de afisare a intregului clasament imi cere un timp mai mare (ma refer aici la afisarea frumso ordonata in pagini, ca o lista cu 6000 de pozitii era foarte usor de implementat), iar timpul meu, am tot spus-o, este o resursa critica.

In al doilea, pentru ca m-am gandit ca in 7 ianuarie 2010, la aniversarea a doi ani de existenta a site-ului, sa premiem, impreuna, cele mai valoroase contributii la dezvoltarea comunitatii. Se vor acorda premii simbolice si/sau din domeniu (detalii mai jos) primilor 200 clasati, iar un Top400 e un instrument util si necesar atat “eligibililor” din acest moment, cat si celor care aspira la situarea in Top200.

In ce vor consta premiile? Dupa cum unii/multi dintre voi stiti deja, AmFostAcolo.ro este dezvoltat din hobby (si ca hobby) de catre o persoana fizica, astfel ca aveti deja, sper, asteptari… corect echilibrate :) [ca tot folosesc eu “din greu” acest termen  atunci cand discutam despre vacante]. Vor fi:

  • premii simbolice – diplome, tricouri si alte suveniuri “AmFostAcolo.ro”
  • sper cat mai multe premii din domeniul turistic: reduceri cat mai substantiale [la sejururi si excursii 2010, la bilete de avion pe diverse destinatii etc], carti din domeniul turistic, abonamente la pubicatii din acelasi domeniu etc. [Aceste premii vor fi acordate de  partenerii AmFostAcolo.ro si de eventualii sponsori, care vor primi in contrapartida reclama pe AmFostAcolo.ro]
    Sper ca macar primele 3-5 pozitii sa fie gratuitati (reduceri de 100%)!

Cum se aloca premiile fiecarui castigator? Va exista o lista numerotata de premii, iar cei clasati in Top 200 (in forma sa de la sfarsitul anului) vor alege, in ordinea clasarii, cate un premiu din lista. Veti avea astfel posibilitatea sa va alegeti premiul care vi se potriveste cel mai bine (din cele disponibile atunci cand va va veni randul sa alegeti).

Cand si cum se vor acorda premiile? In prima sambata dupa data de 7 ianuarie 2010, voi organiza o “tele-conferinta” care se va desfasura pe internet (nu am stabilit inca forma tehnica, probabil pe forum sau messenger), prin care primii clasati imi vor comunica optiunea lor (premiul ales).

Daca voi reusi sa obtin un aranjament convenabil (eu stiu, reducere 50% la cazare), ne putem aduna in acel weekend (cei care doresc), undeva la munte, pentru a muta in “concret” o fateta a acestei “conferinte”. Numa’ bine ne putem si cunoaste in persona :)

Detalii tehnice despre organizare si metodolgia de acordare a premiilor vor fi comunicate ulterior.

As vrea doar sa specific ca intentia mea initiala a fost de a premia, in acest an, primii 200 de utilizatori din Clasamentul General All-Time. Pentru a nu dezavantaja insa utilizatorii clasati in Top 200 Anul Curent si neinclusi intre primii 200 in Top All-Time, ii vom “prinde” si pe acestia la premianti (astfel, premiile acordate vor fi in numar variabil,  simtitor mai mare de 200 — probabil undeva catre 270-280)

M-as bucura mult sa reusesc permanentizez aceste premii AmFostAcolo.ro. Intentia mea este ca in fiecare an, in jurul datei de 7 ianuarie (prima sambata de dupa aceasta data) sa ne intalnim, virtual, sau  nu, intr-o astfel de “conferinta” si sa premiem primii 200 de clasati din Clasamentul Anului Curent (evident, cel corespunzator anului tocmai incheiat).  Cum se zice, om trai si-om vedea… :)

PS: cine doreste sa ma contacteze pentru eventuale sponsorizari (repet: exclusiv premii acordate utilizatorilor, nu doresc nimic pentru site sau pentru mine personal), o poate face prin intermediul adresei de mail cornel -[at]- amfostacolo -[punct]- ro.

10 thoughts on “[IMPORTANT, STICKY] Premii pentru cei mai apreciati 200 utilizatori AmFostAcolo.ro

  1. Am citit cele de mai sus inca de la postare, cum as fi putut sa le ratez??
    Dar in spatele acestor randuri aflu ca este mai mult decat un hobby (asa cum il intelegem noi cand mergem sa facem o fotografie odata pe an sau la un pescuit de cateva ori pe vara). Tot mergand din blog in blog…ups, http://www.adiblog.ro/?p=315, ia uite ce citesc aici?!?…dar noi de ce nu stim ca Webmasterul este prin Bucuresti scotocind la Targul de Turism dupa premii??? Se pare ca a vrut sa ne faca o supriza, ca doar asa ne-a obisnuit…
    Nu stiu…sincer nici nu astept un raspuns…ma bucur in continuare de acest site!!
    Tine-o tot asa Cornel, sper ca prin “prezenta” noastra sa punem si noi umarul la hobby-ul tau (a se citi munca muuuulta).

    [completare ulterioara]: postul la care se face referire mai sus a fost ulterior sters de proprietarul blogului.

  2. Nu ma deranjeaza cei care voteaza slab pentru o anumita postare dar cei care fac diferenta intre slab si foarte slab ar trebui sa justifice intr-un fel alegerea facuta . Votand slab macar arati ca apreciezi efortul celui care a pus acea postare si ii atragi in acest fel atentia ca se putea si mai bine dar prin foarte slab arati ca esti cu totul dezgustat de ceea ce este scris acolo . Cei care fac asta ar trebui sa scrie mai intai un ecou in care sa isi manifeste nemultumirile si in lipsa unui eventual raspuns sa procedeze in consecinta . Din pacate exista protectia anonimatului de care se folosesc aceste persoane .

  3. @CRONUNG: Esti prea dur in a identifica “Foarte Slab” ca “dezgustat”; FOARTE SLAB arata, in opinia mea, doar ca un utilizator este foarte nemultumit de acel review; aceasta nemultumire poate veni din diverse “surse” – impresii foarte scurte, nerelevante etc
    In rest, insa, sunt cat se poate de acord cu observatia ta – ar trebui motivate macar o parte dintre voturi.
    Poate ca incepand cu editia 2010 voi introduce aceasta restrictie – nu se va putea vota decat, de exmeplu, scriind un ecou (prin care sa exprima, eventual, macar partial multumirea/nemultumirea). Voi reflecta; mai mult decat atat, mi-ar place sa discutam impreuna eventualele modificari de desfasurare pe viitorul forum.

  4. Am primit foarte slab pentru o postare in care am explicat cum se ajunge acolo , unde am gasit cazare si cat a costat , care au fost conditiile de cazare si de unde puteai sa te aprovizionezi cu cele de trebuinta si in plus care mai sunt atractiile din zona deci cam tot ce este util pentru cineva care vrea sa mearga in acel loc . Am pus si cateva poze in care cei interesati pot vedea exact la ce sa se astepte . Poate unii au inteles ca se voteaza locatia si nu ceea ce a scris cel care a facut recomandarea . Eu sincer am fost multumit dar gusturile nu se discuta . Eu o sa continui sa postez pentru ca inca am multe de povestit dar aceasta atitudine a unora mi-a lasat un gust amar .

  5. Web explica-mi te rog mai pe intelesul meu rapid. Premiile sunt asociate deja locului in clasament? Sau fiecare ce ocupa un loc isi alege un premiu, in ordinea in care sunt situati?

    Alta intrebare: Ce diferenta exista intre pozele cu textul port 1 , 2, 3, desi nu vad cum ai diferentia pozele reprezentand un port din mai multe unghiuri si pozele denumite cu 2-3 cuvinte, dar identic. Ex: Muzeul Artei, muzeul artei..muzeul artei

  6. Premiile NU SUNT deloc si sub nici o forma legate de pozitia in clasament sau vicersersa. Primul clasat isi alege ce premiu doreste din lista, al doilea din ce ramane samd. Voi detalia acest aspect si altele intr-un post, cat de curand.
    A doua intrebare necesita un timp mai mare, pe care nu-l am momentan. Va asigur insa ca vom discuta pe larg toate aspectele care tin de bonsuri si in general sistemul de acordare a PMA (si modul cum se va schimba el in 2010) cat de curand pe FORUM.

  7. Sunt de accord cu cronung. E nedrept si uneori chiar frustrant sa fii votat cu minus cand stii ca nu ai vrut altceva decat sa iti spui parerea despre o destinatie – mai ales cand scrii mai mult de 2 – 3 propozitii. Eu stiu ca unii sunt mai impresionati de o locatie decat altii, deh…nu poti impaca pe toata lumea. Ok…ai ceva cu locul acela….dar cu mine ce ai? Poate pe unii ii deranjeaza ca ti-a placut acolo unde lor le-a displacut. Chiar si la aceeasi locatie…intr-un an te simti bine, urmatorul an nu. Sunt destui factori care ar putea sa iti faca vacanta un cosmar.
    Nu stiu cate persoane au inceput sa scrie de dragul concursului. Eu in orice caz nu am scris si nu voi scrie pentru asta. Sper ca acest concurs sa nu devina o lupta intre cei care posteaza. Nu vreau ca cei din clasament sa se apuce sa voteze cu minus pentru a scadea punctajul altora. Nu ar fi fairplay. Chiar si 3 cuvinte daca scrii si ajuti un om cu un sfat eu zic ca meriti un plus.
    Ne bazam pe tine webmaster sa implementezi la anul care vine un sistem de vot cat mai corect.

  8. mili, am mai scris-o, sunt foarte multe concluzii si invataminte de tras din aceasta prima editie a concursului.
    Mi-am propus sa le discutam impreuna pe forum – vezi de exemplu acest thread. Cat de curand o sa trec acolo o selectie din ideile mele, m-as bucura sa vad acolo si contributia sau macar parerie voastre.

  9. referitor la primul meu post, unde fac trimitere catre scrierea de pe un blog:

    @Admin, te rog sa adaugi dupa acel link “[post sters de administratorul blog-ului]”, nu de alta, dar am primit intrebari pe PM “ce am vrut sa scriu acolo…” si ma gandesc ca asa luminam poporu’ :)))).
    In rest… nu va ramane decat sa ma credeti pe cuvant ca era o povestioara foarte frumoasa… unde scrisesem si eu un comment:).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.