Familia administrativa – mai mare cu inca un membru

De astazi avem un nou ajutor – nesperat si mai mult decat binevenit, mai ales in acest sezon al concediilor – in activitatea de administrare si moderare a site-ului. Este vorba despre webmaster99, ale carui interventii de multe ori nu sunt (si nu vor fi) foarte vizibile de unii dintre voi, dar care isi aduce deja in mod substantial aportul la asigurarea unei calitati ridicate a continutului, acuratetei si usabilitatii site-lui, asa cum ne dorim, sunt sigur, cu totii. As vrea sa va avertizez: aveti grija – poate nu va fi la fel de toleranta si impaciuitoare ca mine, cand se mai infierbanta spiritele – are mana libera sa ia toate masurile pe care le crede de cuviinta, cand lipsesc, pentru a asigura/impune un nivel civilizat si decent al discutiilor.

Desi are nick-ul webmaster99, nu va imaginati ca ne-am largit “familia administrativa” pana la un asemenea “index” :) Suntem doar trei persoane care ne ocupam de buna functionare a site-ului –  pe langa mine si webmaster99 ati mai remarcat, sunt sigur, si interventiile lui webmaster7.

Important de mentionat ca webmaster99 isi desfasoara activitatea cel putin ptr moment pro-bono – un motiv in plus de apreciat. Sunt convins ca sunteti alaturi de mine in urarea de Bun Venit si “cat mai putine “flame”-uri de gestionat :-)

10 thoughts on “Familia administrativa – mai mare cu inca un membru

  1. Bine ai venit webmaster99, nervi de otel si interventii cat mai putin necesare!!

  2. Multumesc!!!!
    Stii cum se spune: daca faci ceva cu pasiune…gasesti intotdeauna resursele necesare sa supravietuiesti-))…asa ca va astept cu placere la povesti pe “amfostacolo”!

  3. webusoruleeee, help…
    ziceti voi in reclama: “aici gasiti cele mai laudate hoteluri, sau cele mai detestate”…si-mi zic: supeeer…
    da’ pe bune daca am gasit cum :)))

  4. Tii minte paginile de impresii, nu? (adica unde scrii tu atat de frumos) — uita-te te rog in partea superioara a paginii, sus de tot vei vedea o “bara de meniu”, sub forma HOME / [tara] / [regiune] / [statiune] / [hotel/destinatie].
    Daca vrei, de exemplu, sa vezi care-s cele mai bune hoteluri din regiunea respectiva, fa click pe linkul [regiune]. Ti se va afisa o lista cu hoteluri/destinatii din regiune, ordonata (implicit) dupa gradul de satisfactie – la inceput sunt hotelurile & destinatiile cele mai bine “notate” de vizitatori.
    Idem pentru orice tara, statiune etc.
    Buna dimineata ! :)

  5. Aha, am inteles, da’ nu-mi place mey asa, nu vreau sa bag o regiune anume, vreau sa descopar locuri tari, unde nici nu ma duce gandul, in functie de ce gasesc pe aici.
    As zice asa:
    -destinatiile cu cele mai multe reviewuri sau,
    -destinatiile cu cele mai interesante (de obicei amanuntite)reviewuri

    Imi place foarte mult site-ul da’ nu nimeresc chestiile interesante, pierd timp cu unele mai putin convingatoare si ma oftic, ca sunt sigura ca sunt si chestii faine de tot.
    De exemplu, am descoperit saptamana asta un review misto si as vrea sa vad despre ce locuri a mai scris autorul ala, ca-l simt pe aceiasi lungime de unda, adica pot sa pun baza, si nici asta nu merge :(.
    Acu, vb si eu din punctul meu de vedere, na, oricum e fain. Prietenii sunt incantati, au zis ca se-apuca si ei sa scrie :)))
    Spor si bafta la vacante frumoase!

  6. O s-apara, foarte curand, pagina “Fisa Utilizatorului” (titlul este provizoriu). La fiecare review/ecou etc, acolo unde vezi numele celui care a postat, o sa poti face click pe un link care te va duce intr-o pagina care va prezenta date sumare utilizator (data inscrierii, activitatea (in cifre) pe site etc), precum si o lista cu impresile, ecourile si fotografiile postate de acel user.
    Acest lucru este util, cred, pentru mai multa lume (inclusiv ptr mine)
    Cat despre celelate doleante, e mai greu, nu sunt de acelasi interes general (ce cauti tu poate sa nu fie la fel de important pentru altii samd). INSA… mai am eu o gramada de idei care-si astepta cuminte randul sa vada lumina… webului (de exemplu, poate ati vazut ca in sectiunea fotografii statiune /regiune/tara am inceput sa afisez o satisfactie medie pentru acea regiune geografica; ei bine, aceasta notiune nu a aparut ea degeaba :), in viitor o vom putea “exploata”, impreuna, intr-un mod sper interesant. Timp/sanatate sa fie…
    Revenind: vor mai apare facilitati, dar.. ardeleneste. E un principiu de baza al meu, nu doar aici sau la sevirciu, ci si in viata: mai bine mai incet, dar mai sigur/trainic/de calitate.

  7. Buna WM,

    Am gasit un material in presa taman pe gustul tau, ca tot ziceai de “incet dar/si sigur”… :)

    Grăbeşte-te încet la muncă!

    Mirabela Anghel
    Luni, 10 August 2009

    FILOSOFIE DE VIAŢĂ. Sociologul Carl Honoré, autorul cărţii „Elogiu Lentorii”, are o concepţie de viaţă simplă: şi la muncă, cât şi în viaţa de zi cu zi, lucrurile trebuie luate uşor.

    Carl Honoré este printre puţinii specialişti care au avut curajul să pună sub semnul îndoielii cultul vitezei. El prevede chiar un trend mondial, în care se vor pune frâne serioase ritmului rapid

    care ni se impune în acest moment. Sociologul a explicat pentru „Evenimentul zilei” care sunt avan tajele unui stil „slow” la locul de muncă. Interviul a fost intermediat de Editura Publica, reprezentanţii scriitorului în România.

    EVZ: Cum ar trebui să privim locul de muncă din perspectiva „mişcării slow”?
    Carl Honoré: Este foarte adevarat că atunci când vrem să încetinim ritmul la locul de muncă devine foarte greu de pus în practică. În mare parte, pentru că problema este tabuul cultural foarte puternic antiîncetinire, deoarece trăim într-o eră şi o cultură „fast forward”. De aceea, multora dintre noi ne este ruşine să încetinim pentru că am putea fi desconsideraţi de către colegi sau şef. Însă trebuie să fim orientaţi spre calitatea

    şi nu cantitatea acţi u nilor pe care le întreprindem. Să luăm un exemplu des întâlnit la locul de muncă: ni se cere un slalom printre activităţi. Rezultatul: neproductivitate! De aceea, ca să faci o prezentare – să spunem – ţinând cont că aveţi deschis YM, telefonul mobil, telefonul fix, paginile pe care navigaţi, la care se adaugă zumzetul colegilor de bi rou, va dura patru ore, în loc de 90 de minute! Cei de la compania Hew lett Packard ne avertizează că aşazisele „întreruperi electroni ce”, de tipul celor pe care le-am enumerat mai devreme, cauzează o scădere de 10 puncte a nivelului IQ-ului din tim pul serviciului. De două ori mai mult decât efectul pe care-l cauzează consumul de marijuana.

    Gătitul este o metodă extraordinară de relaxare

    Ce le recomandaţi oamenilor în timpul concediilor astfel încât să se bucure de o vacanţă bine meritată?
    Un alt simptom al culturii “fast forward” este că nu ne mai putem bucura pe deplin de vacanţele noastre. De multe ori, dăm vina pe locul de muncă, el fiind cauza agitaţiei şi stresului cotidian. Însă, de seori, aceste lucruri negative vin din interiorul nostru. Aşa că, inclusiv în vacanţă, mulţi dintre noi, departe de job şi de şef, simt nevoia să alerge în sus şi în jos şi să facă cât mai multe lucruri într-un timp cât mai scurt. Cred că ar trebui să îmbunătăţim relaţia greşită pe care o avem cu timpul şi ar trebui să privim altfel lucrurile: suntem într-o cursă continuă contracronometru, cât mai multe lucruri într-un timp cât mai scurt. Cu alte cuvinte, ajungem să punem cantitatea înaintea calităţii.

    Ce le recomandaţi celor care muncesc foarte mult?
    Cred că oamenii reacţionează în mare parte la fel. Cei care lucrează prea mult cochetează cu ideea de a încetini ritmul însă cred că le este teamă să facă acest lucru. Unii cred că vor fi nevoiţi să re nunţe la carierele lor şi vor părăsi oraşul pentru a creşte morcovi la o fermă de ţară. Însă nu e cazul să gândească astfel! Poţi fi „lent” oriunde vrei. „Lentoarea” este o stare de spirit! Odată ce te încrezi în această stare de spirit, vei vedea că ai de câştigat! Le recomand tuturor să facă pauze la prânz, să iasă la plimbare jumătate de oră sau să meargă în parc să citească o carte ori, pur şi simplu, să admire natura, lumea, fără să facă nimic. Eu, de exemplu, am redescoperit bucuria de a găti! Este o metodă extraordinară de relaxare şi în plus, evit „junk foodul”.

    Care sunt consecinţele unei activităţi „fast forward” ?
    Uitaţi-vă la explozia de boli cauzate de stres, dependenţa de cofeină şi alte stimulente care ne „ajută” să ducem o zi la bun

    sfârşit. Uitaţi-vă la problemele de natură psihologică cu care se luptă din ce în ce mai mulţi oameni. Un alt aspect de care trebuie să ne îngrijim este hrana, şi în special la birou

    , unde mâncăm din ce în ce mai prost. Predomină alimentaţia de tip fast-food care generează obezitate. Ritmul acesta „fast foward” distruge bucuria de a trăi viaţa pe îndelete. Face ca totul să devină superficial. Facem atât de multe lucruri însă ne lipseşte cu desăvârşire bucuria de a face ceva cu adevărat. Ajungi să treci prin viaţă, în loc să o trăieşti! Boala este felul în care corpul nostru ne spune: „În ce tineşte!”.

    „Acum am timp să le fac pe toate şi nu le fac în grabă”

    Ştiu că aţi fost adeptul vitezei. Ce v-a determinat să vă schimbaţi atitudinea?
    Da, am fost, însă m-am schimbat definitiv. Înainte încercam să fac cât mai multe lucruri într-un timp cât mai scurt. Era vorba despre viteză şi cantitate. Mă simţeam mereu grăbit. Acum privesc altfel lucrurile: le fac pe rând, dedicându-mi timp pentru fiecare în parte, încercând să fac totul cât se poate de bine, nu cât se poate de repede. Prima schimbare a fost o eliberare: nu mă mai simţeam „prins”. Acum am timp să le fac pe toate şi nu le fac în grabă, deşi duc o viaţă „plină”. Nu este un paradox.

    Este vorba despre găsirea acelui echilibru în viaţă. Am învăţat să spun „Nu” în viaţă, tocmai pentru a nu mă aglomera. Este foarte important în munca voastră să faceţi acest lu cru! Un alt lucru important este să deveniţi eficienţi. Puteţi face asta aplicând o serie de reguli simple. Preţ de o oră pe zi, concentraţi-vă doar aspura unui „task”, însă cu toate gadgeturile închise. Faceţi lu crurile pe rând, nu treceţi dintr-o activitate în alta fără să o încheiaţi pe prima. Lucraţi mai puţin.

    Ţările nordice continuă să aibă cel mai scurt program de lucru. Cu toate astea, au cele mai competitive economii

    . Plecaţi acasă când terminaţi trea ba. Faceţi-vă timp pentru prieteni noi sau consolidaţi prieteniile mai vechi. Cu cât interacţionaţi mai mult, cu atât faceţi timpul la locul de muncă mai atractiv. Prac ticaţi o activitate, sport sau hobby „lent”: yoga, cititul, masajul, desenul, împletitul.

    CARTE DE VIZITĂ

    Ambasador al conceptului de lentoare

    Carl Honoré s-a născut în Scoţia şi a crescut în Canada. După ce a absolvit Universitatea din Edinburgh, a îmbrăţişat meseria de jurnalist. Începând din 1991, a transmis articole din Europa şi America de Sud (timp de trei ani a fost reporter la Buenos Aires).

    Reportajele lui au apărut în publicaţii ca: „The Economist”, „Observer”, „American Way”, „National Post”, „Globe and Mail”, „Huston Chronicle” şi „Miami Herald”.

    „Newsweek” l-a denumit „ambasadorul internaţional al lentorii”. Sociologul trăieşte la Londra împreună cu soţia sa şi cu cei doi copii, într-un cartier care şi-a câştigat reputaţia de „Valea Lentorii”.

  8. nu mai vreau abonemntul cu impresii din muntenegru si nu pot sa il scot. help/

  9. Abonamentele la postarea de impresii si/sau fotografii noi se seteaza / deselecteaza prin intermediul functiei CONTUL MEU (accesibil din prima pagina a site-ului AmFostAcolo.ro, in dreapta sus).
    Am verificat contul tau (s*******a, daca l-am identificat corect, dupa emailul lasat) si NU am descoperit nici unul activ — probabil l-ai deselectat chiar inainte sa postezi?
    Daca mai primesti instiintari, te rog sa-mi faci un forward pe cornel/at/amfostacolo.ro, se rezolva instant.

  10. Salutare si bine ai venit!
    Sper doar sa nu lasati sa se transforme in ceea ce este acum pe alt site (nu stiu daca am voie sa-l zic, dar o s-o fac anyway)-softpedia. E interesant sa citesti ce se posteaza, dar deja e dominat de cativa experti care isi promoveaza un pic prea agresiv propriile agentii si propriile opinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.