ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.11.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Romania
ÎNSCRIS: 24.10.09
STATUS: PREMIUM
TIMP CITIRE: 3 MIN

Buzescu de Teleorman - Romania pitoreasca

TIPĂREȘTE

“Cica un sef de clan, roman, aude de intalnirea celor mai bogati gangsteri de prin toate zonele si se hotaraste sa se duca si el. Ajunge el in Italia si unul dintre cei mai bogati mafioti il intreaba:

- Dar tu ce cauti aici ma?

- Pai am auzit ca se intalnesc cei mai bogati oameni si m-am gandit sa vin si eu, raspunde al nostru.

- Ma tu ai vila cu doua etaje ca mine?

- Nu!

- Ai mercedes ca mine?

- Nu!

- Ai lant de aur invartit de trei ori la gat ca mine?

- Nu!

- Pai vezi? Nu ai ce cauta aici, asa ca hai du-te la tine acasa.

Vine interlopul roman nervos acasa si-si striga sluga:

- Ioane, Ioane vino-n'coa, ma!

- Ce e sefu', vine Ion tremurand.

- Ma, darama ultimele doua etaje la vila, vinde elicopterul si ia Mercedes si arunca cainele ca lantul il iau eu! ”

Se zice ca fiecare are ceea ce merita…O fi adevarat? Poate ce sunt multe valente ale expresiei…

O prietena din Franta care venise, acum cativa ani, sa vada atat tara Oasului cat si a Maramuresului m-a oprit brusc din convorbirea purtata, vazand o vila pe marginea drumului…stiti voi…tipul acela de constructie foarte inalta, cu multe etaje, coloane, statuiete cu pitici, lei si vulturei, avand multe-multe-multe acoperisuri din tabla stralucitoare puse unele peste altele.

Am oprit, ea a zbughit-o brusc afara si, in timp ce facea extaziata poze la acea constructie alambicata, am intrebat-o ce o mira atat…iar ea a raspuns: “Nous, nous n’avons pas des choses comme ca dans la France! Nu i-am zis ca 90% din oseni le fac menajul prin Franta, …poate va afla ea vreodata!

Ehehei…v-ati prins…avem si alte tipuri de chestii de interes turistic p’aice!

N-am sa va arat vilele din tara Oasului, poate alta data…pentru moment am ales niste fotografii din comuna Buzescu, judetul Teleorman, pe unde am trecut la un moment dat si care prezinta acelasi tip de constructii, dar cu mult mai personalizate, in special prin diverse si inteligente inscriptii-relevand apartenenta la sectorul de populatie…sau pur si simplu proprietarul.

E cu adevarat remarcabila modestia si inventivitatea de care au dat dovada fericitii proprietari…astfel ca in scurt timp, fara sa intrebam pe cineva sau sa ne interesam de banala placuta cu numele de pe usi, am aflat numele unora dintre ei (Dan Finutu, Bobby-Printi al lui Birita, Printa, Gica Dantela, Bujor- greselile gramaticale NU IMI APARTIN) si va las sa la depistati pe frontispicii sau acoperisuri, in fotografiile alaturate. Nu pot sa afirm ca am fost consternati…dar cu siguranta am fost, pe de o parte amuzati, pe de alta parte contrariati de bunul-gust de care dau unii dovada.

Am aflat ulterior unele amanunte greu de imaginat: casutele au si dotari de genul: lift, pasarele de legatura, candelabre cu suficient de multe becuri care consuma cam cat tot blocul in care locuiesc in momentul in care sunt aprinse si ultima chestie, definitiva si naucitoare: multi iubesc atat de mult caii incat ii adapostesc in livingul placat cu marmura. Imi place. Inimi sensibile. De asemenea, am remarcat faptul ca multe dintre ele erau in proces de desavarsire ambientala sau constructie. M-am intrebat oare ce ar mai putea iesi…

Nu stiu daca va place ideea de a vedea soiul acesta de arhitecturi, de fapt nici nu stiu cum sa le cataloghez (o fi gotice, baroce, simboliste sau moderniste sam mai stiu eu ce…rococo), nu stiu nici daca considerati interesant, placut, amuzant sau…util! ? ... acest gen de privelisti…dar m-am gandit si eu sa filozofez un pic…si sa privesc o Romanie uneori pitoreasca, desi nereprezentativa.

Intr-un tarziu mi-am dat seama ca …oameni buni…chiar n-am vazut asa ceva prin alte parti…si prietena mea Irene, avea dreptate…ei nu au asa ceva prin Franta!!!


[fb]
---
Trimis de dianabzs in 12.11.10 22:21:18
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8249 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Dan Finutu marcat deasupra celor patru coloane dorice
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2100 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

ninaa
[12.11.10 22:37:08]
»

In drum spre Oltenia obligatoriu trecem si prin Buzescu. In primul rand ne loveste amplasarea bisericii in mijlocul drumului deci acolo soseaua se desface in doua apoi vine partea cu viloaiele, castelele, cum vrei sa le spui. Ce mai stiu eu despre populatia localitatii? Ca unii si-au construit casoaiele alea sa tina caii in ele pt ca ei tot in cortul din spatele casei stau, altii, desi locuiesc in vile cu trei etaje primesc ajutor social de la stat, ca electrica se fura pt ca nu are nimeni bani de curent la cat de mult se consuma, ca au slugi dintre cei albi ca inca n-am vazut ciocolatiu omorandu-se cu munca si ar mai fi multe de spus despre Buzescu dar hai sa nu facem din localitatea aia un obiectiv turistic!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
dianabzsAUTOR REVIEW
[12.11.10 22:58:10]
»

@webmaster

te rog, ataseaza urmatoarea adresa

http://www.youtube.com/watch? v=H5xCJbu6FmA

dianabzsAUTOR REVIEW
[12.11.10 23:08:06]
»

@ninaa

am postat acest review la topicul filosofari... nici nu este obiectiv turistic; oricum, anumite realitati nu pot fi sterse de pe harta.

popescu.borsa*
[12.11.10 23:43:47]
»

Cunosc casa din Oas (Huta Certeze) care a entuziasmat-o pe prietena ta. Consider ca este o casa cu stil. Singurul inconvenient este ca nu se incadreaza in arhitectura locala. Nu suporta cumparatie cu acele case cu turnulete la care banuiesc ca faci reverire. Banuiesc, pentru ca pozele inca nu au aparut. Voi atasa si eu doua poze cu casa din Oas, doar pentru a se vedea diferenta. Dupa ce vor fi validate, bineinteles. E vineri seara si se cam intarzie.

georgiana
[13.11.10 00:02:35]
»

Si eu cand am trecut prima oara prin Buzescu, m-am consternat, cand m-am trezit de soseaua care trecea printre atatea palate! De atunci, drumul ma poarta des pe acolo, cam in fiecare luna si pot sa spun ca am urmarit curioasa, ce se mai inampla, de-a lungul timpului. Si am vazut ca intr-adevar au slugi de culoare alba. Si soferi tot albi.

Am remarcat si eu inscriptiile de care spuneai, cat si faptul ca seara, cand ar trebui sa fie luminile aprinse, e intuneric in palatele lor, pentru ca ei locuiesc in spate, tot in corturi sau in baraci.

Concluzia?

Ca au construit astfel de case, pentru ca au avut bani in acel moment si pentru ca asa a facut si... vecinul.

Gresesc?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
Alina53
[13.11.10 07:16:31]
»

Din pacate, adevarate pagode chinezesti intalnesti probabil in fiecare judet. Ivesti si Ciorasti (nume semnificativ) sunt renumite in judetul Galati! Este o adevarata sfidare a omului simplu, obisnuit de mic cu munca si grijile... Ma intreb cate dintre ele au si autorizatie de constructie? Oare s-au gandit sa-si faca si fundatie la case? De fosa septica or fi aflat? Ati vazut macar o floare sadita in fata acestor case? Doar fustele sunt inflorate!

ninaa
[13.11.10 10:05:00]
»

Au flori de plastic insurubate pe coloane. Mai e o vila care e copie a Casei Albe - Washington. Casoaiele au fost construite pe vremea cand se colecta fier vechi la greu (a se citi fura), nu conta ca erau cabluri de telefonie, capace de canalizare sau semne de circulatie. Romania a fost dintotdeauna sat fara caini.

popescu.borsa*
[13.11.10 10:17:31]
»

Pozele atasate de mine cu casa din Oas nu apare aici, trebuie dat click pe: Toate pozele de la Filozofari... turistice [Galerie foto]

dorgo
[13.11.10 19:42:26]
»

@ diana

"no comment", e doar snobism, inca nu e turism, dar poate deveni, strainii sunt foarte interesati de acest subiect foarte autohton, aceste constructii anacronice sunt "brandul", "cartea lor de vizita"...

Odata eram pe langa Beclean si am luat un autostopist dintr-o comuna intr-alta... am vazut doua astfel de castele cu turnulete indiene in plin camp... am intrebat... ale cui sunt? ... unul e al bulibasei si celalalt al neveste-sii... mi se raspunde... si cu ce se ocupa bulibasa? ... pai, aduna in ele copii schilozi de tigan si-i trimite apoi in afara tarii la alti tigani... pentru cersit... de-acolo vin banii...

Oricum, nu e bine sa condamnam niciodata pe nimeni... puteam noi sa ne nastem tigani si trebuia sa supravietuim intr-o lume ostila... la loteria unica a nasterii, biliardul nu-ti ofera doar bile albe, in dreptul tau se poate opri si o bila al naibii de neagra...

cat despre tiganii din Belgia si Franta "gens du voyage", statul nu prea le da voie sa se aciuiasca pe undeva... primariile cu o populatie mai mare in subordine au insa obligatia (ce nu se prea respecta) sa le construiasca terenuri speciale pentru caravane (rulote), cu alimentare cu apa, electricitate... unde au voie sa ramana 6-8 luni... apoi politia ii alunga in alte "camp"-uri... tiganii pot face astfel micul comert... cumparand produse dintr-un loc si vanzandu-le in altul...

Intr-o localitate din Belgia, un tigan isi cumpara o casa la strada mare... vrea sa devina sedentar, s-a saturat de nomadism... dupa ce se muta, apare in curte inc-o casa, apoi alta, apoi apare si satra intreaga, in curte se aduna un munte de vechituri, apar si caini pe-acolo... si-un cal... vecinii se plang la primarie... care someaza tiganii sa plece in "camp"... motivul? ... reclamatiile vecinilor... la agentia imobiliara din acea localitate, valoarea de vanzare a tuturor imobilelor de pe acea parte de strada au scazut cu multe procente...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
bessondm
[15.11.10 15:33:32]
»

Tot ce are mai urat etnia respectiva (in ansamblu), se gaseste la Buzescu. Astfel de locuri n-ar trebui promovate nici macar in gluma, asa ajungem sa ne puna altii etichete...

@ninaa - biserica aia a aparut recent, solutia aleasa cu strada care o inconjoara, cu sensuri unice pe laturi, nu le apartine lor, ci, mai degraba, celor de la CNADNR. O intalnesti frecvent si prin Ardeal.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina53, anadragusin, bessondm, dianabzs, dorgo, georgiana, ninaa, popescu.borsa*
Alte articole din această RUBRICĂFilozofări... turistice:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048548936843872 sec
    ecranul dvs: 1 x 1