FILTRE:2023

Poze La pas prin Ierusalim / IERUSALIM — by geani anto / 2023

total [60] fotografii încărcate de geani anto în această destinație
NOTĂ: în această destinație, și în anul indicat [2023], autorul are 3 seturi distincte de fotografii. Click pe linkurile de mai jos pentru a FILTRA, eventual, doar fotografiile de un anumit articol.
P01 [MAY-2023] Panorama de pe Muntele Maslinilor asupra Ierusalimului ofera vedere la zidurile vechiului oras, Portii de Aur, Orasului lui David, Muntelui Sion, Muntelui Stancii.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [MAY-2023] Cupola Stancii, un monument considerat al treilea sanctuar, ca marime, al lumii islamice (dupa Kaaba si Moscheea Profetului din Medina). Cupola Stancii nu este o moschee, ci un templu ce protejeaza o stanca sfanta pentru musulmani si evrei.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [MAY-2023] Vechi cimitir iudaic, unde multi evrei doresc sa fie inmormantati, in randul lor existand credinta potrivit careia la a Doua Venire a Domnului, aici va avea loc invierea mortilor, acestia fiind printre primii care l-ar urma pe Mesia in Ziua Mantuirii.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [MAY-2023] Vechi cimitir iudaic, unde multi evrei doresc sa fie inmormantati, in randul lor existand credinta potrivit careia la a Doua Venire a Domnului, aici va avea loc invierea mortilor, acestia fiind printre primii care l-ar urma pe Mesia in Ziua Mantuirii.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [MAY-2023] Biserica Pater Noster (Tatal nostru), construita pe locul unde potrivit traditiei, Mantuitorul a spus apostolilor rugaciunea crestinilor. Este renumita prin faptul ca are inscrisa rugaciunea ,,Tatal nostru” in toate limbile pamantului (dupa cum s-a exprimat ghida noastra), inclusiv in braille.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [MAY-2023] Biserica Pater Noster (Tatal nostru), construita pe locul unde potrivit traditiei, Mantuitorul a spus apostolilor rugaciunea crestinilor. Este renumita prin faptul ca are inscrisa rugaciunea ,,Tatal nostru” in toate limbile pamantului (dupa cum s-a exprimat ghida noastra), inclusiv in braille.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [MAY-2023] Astazi, Biserica Pater Noster este alcatuita din biserica cea mare, doua curti, pestera subterana, curtea cu ruine si biserica neterminata. In curte, pe toti peretii laterali, cat si in interiorul bisericii celei mari, se afla placi de ceramica alba inscriptionate cu rugaciunea "Tatal nostru"
[50 PMA, +BONUS]
P12 [MAY-2023] Astazi, Biserica Pater Noster este alcatuita din biserica cea mare, doua curti, pestera subterana, curtea cu ruine si biserica neterminata. In curte, pe toti peretii laterali, cat si in interiorul bisericii celei mari, se afla placi de ceramica alba inscriptionate cu rugaciunea "Tatal nostru"
[50 PMA, +BONUS]
P15 [MAY-2023] Aici exista pestera in care, potrivit traditiilor crestine locale, ucenicii s-au adunat in jurul Mantuitorului, spre a-i invata rugaciunea "Tatal nostru". Deasupra acesteia a existat o veche bazilica bizantina, construita de Imparatul Constantin cel Mare, numita "Eleona".
[50 PMA, +BONUS]
P16 [MAY-2023] Aici exista pestera in care, potrivit traditiilor crestine locale, ucenicii s-au adunat in jurul Mantuitorului, spre a-i invata rugaciunea "Tatal nostru". Deasupra acesteia a existat o veche bazilica bizantina, construita de Imparatul Constantin cel Mare, numita "Eleona".
[50 PMA, +BONUS]
P17 [MAY-2023] Aici exista pestera in care, potrivit traditiilor crestine locale, ucenicii s-au adunat in jurul Mantuitorului, spre a-i invata rugaciunea "Tatal nostru". Deasupra acesteia a existat o veche bazilica bizantina, construita de Imparatul Constantin cel Mare, numita "Eleona".
[50 PMA, +BONUS]
P18 [MAY-2023] Aici exista pestera in care, potrivit traditiilor crestine locale, ucenicii s-au adunat in jurul Mantuitorului, spre a-i invata rugaciunea "Tatal nostru". Deasupra acesteia a existat o veche bazilica bizantina, construita de Imparatul Constantin cel Mare, numita "Eleona".
[50 PMA, +BONUS]
P19 [MAY-2023] Rugaciunea in limba romana este scrisa la loc de cinste, in dreapta altarului bisericii.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [MAY-2023] Rugaciunea in limba romana este scrisa la loc de cinste, in dreapta altarului bisericii.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [MAY-2023] Rugaciunea in limba romana este scrisa la loc de cinste, in dreapta altarului bisericii.
[50 PMA, +BONUS]
P23 [MAY-2023] Gradina Ghetsimani, locul de rugaciune cel mai iubit de Iisus Hristos, din tot Ierusalimul. Dupa Cina cea de Taina, Hristos si ucenicii s-au retras in aceasta gradina pentru a se ruga. Tot acesta este locul in care Iuda isi tradeaza invatatorul.
[50 PMA, +BONUS]
P24 [MAY-2023] Exista si un maslin care a fost plantat de Papa Paul al VI-lea, in 1964.
[50 PMA, +BONUS]
P25 [MAY-2023] Exista si un maslin care a fost plantat de Papa Paul al VI-lea, in 1964.
[50 PMA, +BONUS]
P26 [MAY-2023] Gradina de pe Muntele Maslinilor este incadrata in actuala curte a Bisericii Agoniei, construita pe ruinele unei biserici distruse in anul 614 si ale unei alte biserici cruciate, distruse in anul 1219. Timpanul acesteia este decorat cu un mozaic reprezentandu-i pe Dumnezeu, Iisus si oamenii.
[50 PMA, +BONUS]
P27 [MAY-2023] Gradina de pe Muntele Maslinilor este incadrata in actuala curte a Bisericii Agoniei, construita pe ruinele unei biserici distruse in anul 614 si ale unei alte biserici cruciate, distruse in anul 1219. Timpanul acesteia este decorat cu un mozaic reprezentandu-i pe Dumnezeu, Iisus si oamenii.
[50 PMA, +BONUS]
P28 [MAY-2023] Gradina de pe Muntele Maslinilor este incadrata in actuala curte a Bisericii Agoniei, construita pe ruinele unei biserici distruse in anul 614 si ale unei alte biserici cruciate, distruse in anul 1219. Timpanul acesteia este decorat cu un mozaic reprezentandu-i pe Dumnezeu, Iisus si oamenii.
[0 PMA, fără bonus]
P29 [MAY-2023] Numele sub care mai e cunoscuta, "Biserica Tuturor Natiunilor", aminteste ca la constructia ei au contribuit mai multe tari. Steagurile natiunilor care au ridicat aceasta biserica sunt reprezentate in interiorul micilor domuri.
[0 PMA, fără bonus]
P30 [MAY-2023] Ferestrele din alabastru, sunt translucide, lumina din interior fiind difuza.
[0 PMA, fără bonus]
P31 [MAY-2023] In absida altarului exista un mozaic ce reprezinta scena cu Iisus rugandu-se, consolat de un inger, iar in absidele laterale mozaicul reprezinta sarutul lui Iuda sau arestarea lui Iisus.
[0 PMA, fără bonus]
P32 [MAY-2023] Altarul este inconjurat in intregime din fier forjat ce reprezinta o coroana de ghimpi, iar in interiorul acestuia se afla piatra pe care Iisus s-a rugat, inainte de a fi arestat.
[0 PMA, fără bonus]
P01 [MAY-2023] Biserica Sfantului Mormant construita pe locul in care Iisus a fost rastignit si ingropat intr-un mormant sapat in piatra. Pe fatada bisericii exista doua intrari sub forma unor arce, una zidita, iar cealalta care permite accesul in interior.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [MAY-2023] Biserica Sfantului Mormant construita pe locul in care Iisus a fost rastignit si ingropat intr-un mormant sapat in piatra. Pe fatada bisericii exista doua intrari sub forma unor arce, una zidita, iar cealalta care permite accesul in interior.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [MAY-2023] Sub una dintre ferestrele arcuite ale Bisericii exista o scara din lemn extrem de veche. Scara pare ca a fost pusa acolo de un muncitor pentru lucrari de reparatii, insa s-a constatat ca aceasta este o parte integranta a cladirii de cel putin trei secole, ba chiar mai mult.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [MAY-2023] Un fulger napraznic a lovit coloana de marmura, crapand-o, iar din aceasta a iesit Focul Sfant ce a aprins lumanarea credinciosii ortodocsi.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [MAY-2023] La intrarea in Biserica Sfantului Mormant, in dreapta, se afla cateva trepte abrupte care urca spre Golgota, locul unde Domnul Hristos a fost rastignit.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [MAY-2023] Un altar catolic marcheaza locul in care Iisus a fost dezbracat de haine, acesta fiind popasul cu numarul zece. Hainele sale au fost trase la sorti de soldatii care-l pazeau, moment ilustrat de o icoana.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [MAY-2023] Tot aici se afla si popasul cu numarul unsprezece, locul unde Iisus a fost tintuit pe Cruce, sub ochii inlacrimati si deznadajduiti ai mamei sale. Un imens mozaic infatiseaza aceasta dureroasa scena.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [MAY-2023] Cea de-a douasprezecea oprire marcheaza locul unde a fost inaltata Crucea cu trupul rastignit al Mantuitorului, numita Golgota, in traducere Craniu sau Capatana, ce vine de la craniile celor rastigniţi aici, acesta fiind locul unde se petreceau executiile publice.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [MAY-2023] Rocile albe ale Golgotei sunt acoperite de panouri transparente pentru a le proteja de pelerinii care si-ar fi dorit sa plece cu o pietricica din locul sfant.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [MAY-2023] Aici a fost inaltat un altar ortodox plin de podoabe aurite si candele aprinse vesnic, deasupra unei crapaturi in stanca, venerata ca locul in care a fost inaltata crucea Mantuitorului. Credinciosii se inchina si introduc mana prin orificiul care permite atingerea stancii Golgotei.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [MAY-2023] Cea de a treisprezecea oprire, Piatra Ungerii, aflata de fapt, la cativa pasi de intrarea in biserica, este o lespede din piatra rosiatica pe care Iosif din Arimateea si Nicodim au asezat trupul Domnului dupa ce l-au coborat de pe cruce.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [MAY-2023] Deasupra placii de marmura atarna frumos mai multe candele, iar un mozaic frumos colorat ilustreaza aceste momente.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [MAY-2023] Locul inmormantarii este marcat de un impresionant dom, ridicat peste pestera pe care Iosif din Armateea a cedat-o Mantuitorului pentru a fi inhumat.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [MAY-2023] Biserica nu e una traditonala, cu naos si altar, ci o colectie de biserici, sub acelasi acoperis, apartinand diferitelor culte. Totul e piatra masiva, cenusie, iluminatul slab, singurele ornamente fiind altarele raspandite prin multimea de biserici, capele si paraclise infratite.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [MAY-2023] Biserica nu e una traditonala, cu naos si altar, ci o colectie de biserici, sub acelasi acoperis, apartinand diferitelor culte. Totul e piatra masiva, cenusie, iluminatul slab, singurele ornamente fiind altarele raspandite prin multimea de biserici, capele si paraclise infratite.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [MAY-2023] Biserica nu e una traditonala, cu naos si altar, ci o colectie de biserici, sub acelasi acoperis, apartinand diferitelor culte. Totul e piatra masiva, cenusie, iluminatul slab, singurele ornamente fiind altarele raspandite prin multimea de biserici, capele si paraclise infratite.
[50 PMA, fără bonus]
P17 [MAY-2023] Biserica nu e una traditonala, cu naos si altar, ci o colectie de biserici, sub acelasi acoperis, apartinand diferitelor culte. Totul e piatra masiva, cenusie, iluminatul slab, singurele ornamente fiind altarele raspandite prin multimea de biserici, capele si paraclise infratite.
[50 PMA, +BONUS]
P18 [MAY-2023] Biserica nu e una traditonala, cu naos si altar, ci o colectie de biserici, sub acelasi acoperis, apartinand diferitelor culte. Totul e piatra masiva, cenusie, iluminatul slab, singurele ornamente fiind altarele raspandite prin multimea de biserici, capele si paraclise infratite.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [MAY-2023] Dintre cele patru randuri de candele de la intrare, randul de sus apartine catolicilor, urmatoarele doua randuri grecilor, iar ultimul de jos armenilor. Comunitatile isi impart si cele 12 sfesnice uriase de la intrarea mormantului, ca si candelele care atarna in interiorul Sfantului Mormant.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [MAY-2023] Altarul dinspre nord care apartine franciscanilor este construit pe locul in care Domnul s-a aratat dupa inviere femeilor mironosite.
[50 PMA, +BONUS]
P01 [MAY-2023] Intrarea in piata Zidului Plangerii se face dupa scanare intocmai ca la aeroport. Zona este impanzita de soldati, inclusiv femei, in Israel, armata fiind obligatorie, dupa implinirea varstei de 18 ani, barbatii facand 3 ani, iar femeile 2.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [MAY-2023] De Zidul Plangerii te poti apropia indiferent de religie, exista insa cateva reguli pe care trebuie sa le respecti. Femeile se aseaza in partea dreapta iar barbatii in stanga, intr-un spatiu mai generos, cele doua zone fiind separate de un gard. Barbatii sunt obligati sa poarte pe cap o kipa alba, pana si soldatii renunta aici la bereta, iar turistilor le sunt oferite gratuit.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [MAY-2023] De Zidul Plangerii te poti apropia indiferent de religie, exista insa cateva reguli pe care trebuie sa le respecti. Femeile se aseaza in partea dreapta iar barbatii in stanga, intr-un spatiu mai generos, cele doua zone fiind separate de un gard. Barbatii sunt obligati sa poarte pe cap o kipa alba, pana si soldatii renunta aici la bereta, iar turistilor le sunt oferite gratuit.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [MAY-2023] Denumirea de "Zidul Plangerii" a aparut in secolul al XIX-lea, provenind de la traditia evreilor de a veni aici si a deplange starea Ierusalimului si daramarea Templului Sfant. Cea mai mare parte din zid este subterana si se intinde in orasul vechi. Pietrele originale au rezistat in timp, insa cele mai noi, amplasate in partea de sus a zidului se deterioreaza. Desi ar trebui restaurate, conform unei interpretari a legii iudaice, este interzis sa intervii in structura Zidului Plangerii.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [MAY-2023] La Zidul Plangerii nu vorbesti, te rogi in gand si nu faci cruce, iar daca vrei poti scrie biletele pe care sa-ti asterni dorintele si rugaciunile, pe care sa le strecori apoi printre crapaturilor zidurilor. Nu intorci niciodata spatele Zidului, atunci cand vrei sa te indepartezi, mergi cu spatele pana ajungi la o distanta considerabila de acesta. De doua ori pe an, inainte de sarbatoarea Pastelor si inainte de Anul Nou evreiesc (in toamna), rabinul si ajutoarele sale se duc la Zidul Plangerii si scot biletelele de hartie indesate, le duc pe Muntele Maslinilor si le ingroapa. Pe 9 aprilie, in fiecare an, evreii comemoreaza distrugerea celor doua Temple.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [MAY-2023] La Zidul Plangerii nu vorbesti, te rogi in gand si nu faci cruce, iar daca vrei poti scrie biletele pe care sa-ti asterni dorintele si rugaciunile, pe care sa le strecori apoi printre crapaturilor zidurilor. Nu intorci niciodata spatele Zidului, atunci cand vrei sa te indepartezi, mergi cu spatele pana ajungi la o distanta considerabila de acesta. De doua ori pe an, inainte de sarbatoarea Pastelor si inainte de Anul Nou evreiesc (in toamna), rabinul si ajutoarele sale se duc la Zidul Plangerii si scot biletelele de hartie indesate, le duc pe Muntele Maslinilor si le ingroapa. Pe 9 aprilie, in fiecare an, evreii comemoreaza distrugerea celor doua Temple.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [MAY-2023] Muntele Sion, Cardo, ramasitele drumului din perioada romana
[50 PMA, +BONUS]
P08 [MAY-2023] Muntele Sion, unde poate fi vizitata Biserica Adormirii Maicii Domnului, care, datorita ridicarii nivelului terenului de-a lungul timpului, este practic subterana.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [MAY-2023] Muntele Sion, unde poate fi vizitata Biserica Adormirii Maicii Domnului, care, datorita ridicarii nivelului terenului de-a lungul timpului, este practic subterana.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [MAY-2023] Un loc sfant al evreilor aflat pe acest munte este mormantul Regelui David, a carui domnie este numita de aur, in istoria Israelului. Regele s-a remarcat prin blandete, credinta si incredere in Dumnezeu.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [MAY-2023] Fiind sinagoga, accesul femeilor este separat de al barbatilor, iar acestia trebuie sa intre cu capul acoperit. Turistilor li se ofera si aici, o kipa, de aceasta data de culoare inchisa. Cripta se inalta deasupra ca un cavou boltit, semicilindric, invelita in catifea neagră, cu semnul cultului mozaic pe ea.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [MAY-2023] [size= 14.0pt]In aceeasi cladire, numita Cenaclu, la etaj se afla locul Cinei celei de Taina. [color=black; background: #FEFEFE]Conform traditiei crestine, tot aici s-ar fi aflat apostolii la Pogorarea Sfantului Duh in ziua [/color]Cincizecimii.[/size]
[50 PMA, +BONUS]
P13 [MAY-2023] Dupa cucerirea Israelului de catre otomani, camera a fost transformata in moschee, adaugand Cenaclului, fereastra otomana, cu inscriptii in limba araba, si "mihrab-ul" frumos sculptat, un fel de altar ridicat pe un perete al camerei ce indica directia spre Mecca. Tot aici se mai gasesc si doua inscriptii arabe pe doua placute din zid si un dom levantin.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [MAY-2023] Camara Cinei celei de Taina este o camera simpla, goala, rectangulara, cu un tavan boltit si frumos lucrat, sustinut de coloane. Capitelurile aflate in capatul coloanelor apartin in mare parte secolului al XII-lea, fiind lucrate in stilul gotic. Pe pietrele de temelie din tavanul boltit al salii se vad „Agnus Dei” (Sfantul Miel), emblema a lui Hristos siLeul” (simbolul imparatului David).
[50 PMA, +BONUS]
P15 [MAY-2023] Camara Cinei celei de Taina este o camera simpla, goala, rectangulara, cu un tavan boltit si frumos lucrat, sustinut de coloane. Capitelurile aflate in capatul coloanelor apartin in mare parte secolului al XII-lea, fiind lucrate in stilul gotic. Pe pietrele de temelie din tavanul boltit al salii se vad „Agnus Dei” (Sfantul Miel), emblema a lui Hristos siLeul” (simbolul imparatului David).
[50 PMA, +BONUS]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [1 - 60] din total 60 FOTOGRAFII La pas prin Ierusalim / IERUSALIM — by geani anto / 2023
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041875123977661 sec