FILTRE:2023

Poze Descoperă Petra, oraşul roz / PETRA [WADI MUSA] — by geani anto / 2023

total [41] fotografii încărcate de geani anto în această destinație
P01 [MAY-2023]
[50 PMA, fără bonus]
P02 [MAY-2023] Construita in inima desertului inalt, in canionul natural sapat in piatra moale, Petra a fost supranumita ,,Trandafirul rosu”, datorita culorii roz-rosie a pietrei, care prinde insa 11 nuante, de la galben-auriu pana la violet.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [MAY-2023] Primele obiective sunt trei blocuri masive Djinn, monumente funerare sculptate in stanca, asezate inainte de intrarea in oras. Mormintele au forma paralelipipedica si cavitatile unde erau depuse trupurile sunt sapate in ele.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [MAY-2023] Mormantul Obelisc, sculptat de nabateeni în secolul I d.Hr. are in partea superioara 4 piramide, precum si o nisa cu o statuie in basorelief care este o reprezentare simbolica a celor cinci ingropati acolo.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [MAY-2023] Punctul de intrare in canionul Siq il reprezinta Barajul, folosit de nabateeni pentru alimentarea cu apa si pentru a proteja canionul de eventuale inundatii. A fost renovat de guvern in 1964, acesta protejand orasul prin redirectionarea apelor de inundatie intr-un tunel lung de 88 metri.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [MAY-2023] Punctul de intrare in canionul Siq il reprezinta Barajul, folosit de nabateeni pentru alimentarea cu apa si pentru a proteja canionul de eventuale inundatii. A fost renovat de guvern in 1964, acesta protejand orasul prin redirectionarea apelor de inundatie intr-un tunel lung de 88 metri.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [MAY-2023] Punctul de intrare in canionul Siq il reprezinta Barajul, folosit de nabateeni pentru alimentarea cu apa si pentru a proteja canionul de eventuale inundatii. A fost renovat de guvern in 1964, acesta protejand orasul prin redirectionarea apelor de inundatie intr-un tunel lung de 88 metri.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [MAY-2023] Traseul urmeaza cursul unui defileu foarte ingust si inalt, Siq, peretii apropiindu-se si lasand un loc de maxim 3 – 4 metri, intre ei, inaltimea acestora depasind 10 metri, cea mai mare parte a stancii fiind naturala, iar o parte, sculptata de nabateeni.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [MAY-2023] Traseul urmeaza cursul unui defileu foarte ingust si inalt, Siq, peretii apropiindu-se si lasand un loc de maxim 3 – 4 metri, intre ei, inaltimea acestora depasind 10 metri, cea mai mare parte a stancii fiind naturala, iar o parte, sculptata de nabateeni.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [MAY-2023] Pe ambele parti ale defileului exista canale pentru a colecta apa si a o dirija din exteriorul orasului spre interior.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [MAY-2023] Peretii sunt decorati cu sculpturi nabateene, reprezentand zei, situate foarte aproape de canale, datorita credintei nabateane, apa fiind sacra. Din loc in loc, se mai pot vedea urmele pavajelor construite de nabateeni.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [MAY-2023] Peretii sunt decorati cu sculpturi nabateene, reprezentand zei, situate foarte aproape de canale, datorita credintei nabateane, apa fiind sacra. Din loc in loc, se mai pot vedea urmele pavajelor construite de nabateeni.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [MAY-2023] Cea care ne taie respiratia este insa Trezoreria (Al Khazneh), care apare brusc printr-o crapatura vizibila cu doar putin timp inainte de a ajunge acolo, datorita drumului serpuit.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [MAY-2023] Este sapata de mana omului in intregime in peretele de piatra auriu-rosiatica, de sus in jos. Are aproape 40 de metri înălțime și este decorata cu capiteluri corintice, frize si figuri. Trezoreria este incununata cu o urna funerara, care, conform legendei locale, ascunde comoara unui faraon.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [MAY-2023] Este sapata de mana omului in intregime in peretele de piatra auriu-rosiatica, de sus in jos. Are aproape 40 de metri înălțime și este decorata cu capiteluri corintice, frize si figuri. Trezoreria este incununata cu o urna funerara, care, conform legendei locale, ascunde comoara unui faraon.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [MAY-2023] Desi i se spune Trezoreria, nu a avut niciodata vreun tezaur depozitat, fiind mormantul regelui nabateean. Fatada ornamentata contrasteaza puternic cu peretii goi ai interiorului, ce contine 3 camere principale. Figura centrala poate fi zeita fertilitatii. Vulturul, zeitate masculina nabateeana,
[50 PMA, +BONUS]
P17 [MAY-2023] Desi i se spune Trezoreria, nu a avut niciodata vreun tezaur depozitat, fiind mormantul regelui nabateean. Fatada ornamentata contrasteaza puternic cu peretii goi ai interiorului, ce contine 3 camere principale. Figura centrala poate fi zeita fertilitatii. Vulturul, zeitate masculina nabateeana,
[50 PMA, +BONUS]
P18 [MAY-2023] Ne-am continuat drumul pe Strada Fatadelor, nume dat sirului de morminte monumentale nabateene sculptate in stanca, canionul largindu-se treptat, ajungand intr-un spatiu deschis. Fatadele sunt incununate cu trepte, pilastri si cavitati.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [MAY-2023] Ne-am continuat drumul pe Strada Fatadelor, nume dat sirului de morminte monumentale nabateene sculptate in stanca, canionul largindu-se treptat, ajungand intr-un spatiu deschis. Fatadele sunt incununate cu trepte, pilastri si cavitati.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [MAY-2023] Ne-am continuat drumul pe Strada Fatadelor, nume dat sirului de morminte monumentale nabateene sculptate in stanca, canionul largindu-se treptat, ajungand intr-un spatiu deschis. Fatadele sunt incununate cu trepte, pilastri si cavitati.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [MAY-2023] Ne-am continuat drumul pe Strada Fatadelor, nume dat sirului de morminte monumentale nabateene sculptate in stanca, canionul largindu-se treptat, ajungand intr-un spatiu deschis. Fatadele sunt incununate cu trepte, pilastri si cavitati.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [MAY-2023] Pe drumul principal se afla Teatrul, sculptat in coasta muntelui, format din 3 randuri de scaune separate prin treceri. Sapte scari urca in auditoriu, initial avand 3000 de locuri si fiind extins dupa cativa ani pana la o capacitate de 7000 de locuri.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [MAY-2023] Mormantul Urnei
[0 PMA, fără bonus]
P24 [MAY-2023] Pe partea opusa Teatrului, se afla Mormintele Regale, nume dat celor 4 fatade magnifice sculptate la baza muntelui El-Khubtha, dimensiunea lor monumentala sugerand ca au fost construite pentru oameni importanti sau bogati, eventual regi sau regine. Izbitoare sunt Mormantul Palatului, Mormantul Corin
[0 PMA, fără bonus]
P25 [MAY-2023] Pe partea opusa Teatrului, se afla Mormintele Regale, nume dat celor 4 fatade magnifice sculptate la baza muntelui El-Khubtha, dimensiunea lor monumentala sugerand ca au fost construite pentru oameni importanti sau bogati, eventual regi sau regine. Izbitoare sunt Mormantul Palatului, Mormantul Corin
[0 PMA, fără bonus]
P26 [MAY-2023] La inceputul strazii cu coloane, Fantana (The Nymphaeum), era o fantana publica semicirculara aflata la intersectia dintre Wadi Musa si Wadi Mataha. 6 coloane nabateene decorau fatada, iar apa provenea dintr-un rezervor de pe partea opusa a vaii. Acum este umbrita de un ienupar care are 450 de ani.
[0 PMA, fără bonus]
P27 [MAY-2023] Urmeaza Strada coloanelor, care dateaza din vremea nabateenilor, fiind ulterior largita la 6 metri si pavata de catre romani. Este considerata a fi strada principala comerciala din vechea Petra.
[0 PMA, fără bonus]
P28 [MAY-2023] La capatul drumului se afla poarta tripla care duce la Templul lui Qasr Al-Bint. In fata intrarii Portilor, se afla scarile care duc la Marele Templu. Complexul Marelui Templu este una dintre principalele componente arheologice si arhitecturale din centrul Petrei.
[0 PMA, fără bonus]
P29 [MAY-2023] Templul lui Qasr Al-Bint a fost construit in a doua jumatate a secolului I i.Hr. , fiind probabil templul principal al Petrei La sfarsitul secolului al III-lea d.Hr., monumentul a fost jefuit si distrus in mod intentionat de incendiu, inainte de a fi lovit de cutremurul din 363.
[0 PMA, fără bonus]
P30 [MAY-2023] Poarta Temenos, aflata la intrarea in templul lui Qasr Al-Bint, avea coloane independente in fata celor trei usi masive din lemn, posibil placate cu metal. Dateaza probabil de dupa anexarea Petrei la Imperiul roman.
[0 PMA, fără bonus]
P31 [MAY-2023] Partea usoara a drumului se termina aici, dar nu si traseul, insa din acest punct dificultatea creste, cei care se aventureaza avand de urcat circa 2 km si 900 de trepte pe un teren accidentat, pentru a ajunge in punctul final al traseului, Manastirea (El Deir).
[0 PMA, fără bonus]
P32 [MAY-2023] Partea usoara a drumului se termina aici, dar nu si traseul, insa din acest punct dificultatea creste, cei care se aventureaza avand de urcat circa 2 km si 900 de trepte pe un teren accidentat, pentru a ajunge in punctul final al traseului, Manastirea (El Deir).
[0 PMA, fără bonus]
P33 [MAY-2023] . ,,Inarmati” cu bidoane cu apa, am inceput urcusul, odihnindu-ne la umbra stancilor sau a acoperisurilor bastinasilor care vand pe traseu diferite suveniruri. In unele locuri, treptele sunt foarte inguste si alunecoase sau sunt inlocuite cu bucati de piatra sau pietris.
[0 PMA, fără bonus]
P34 [MAY-2023] Ceea ce face traseul si mai neplacut sunt magarusii care urca sau coboara si din fata carora trebuie sa te feresti, in special la coborare. In ritmul pe care ni l-am impus noi, inclusiv cu opriri dese, am reusit sa ajungem la Manastire, dupa inca o ora.
[0 PMA, fără bonus]
P35 [MAY-2023] Ceea ce face traseul si mai neplacut sunt magarusii care urca sau coboara si din fata carora trebuie sa te feresti, in special la coborare. In ritmul pe care ni l-am impus noi, inclusiv cu opriri dese, am reusit sa ajungem la Manastire, dupa inca o ora.
[0 PMA, fără bonus]
P36 [MAY-2023] Ceea ce face traseul si mai neplacut sunt magarusii care urca sau coboara si din fata carora trebuie sa te feresti, in special la coborare. In ritmul pe care ni l-am impus noi, inclusiv cu opriri dese, am reusit sa ajungem la Manastire, dupa inca o ora.
[0 PMA, fără bonus]
P37 [MAY-2023] Ceea ce face traseul si mai neplacut sunt magarusii care urca sau coboara si din fata carora trebuie sa te feresti, in special la coborare. In ritmul pe care ni l-am impus noi, inclusiv cu opriri dese, am reusit sa ajungem la Manastire, dupa inca o ora.
[0 PMA, fără bonus]
P38 [MAY-2023] Construita dupa modelul Trezoreriei, Manastirea este una dintre cele mai mari, masurand 47 m latime si 48,3 m inaltime. Basoreliefurile au fost inlocuite cu nise pentru a adaposti sculpturi, aceasta datand de la inceputul secolului al II-lea d.Hr., in timpul domniei regelui Rabel al II-lea.
[0 PMA, fără bonus]
P39 [MAY-2023] Construita dupa modelul Trezoreriei, Manastirea este una dintre cele mai mari, masurand 47 m latime si 48,3 m inaltime. Basoreliefurile au fost inlocuite cu nise pentru a adaposti sculpturi, aceasta datand de la inceputul secolului al II-lea d.Hr., in timpul domniei regelui Rabel al II-lea.
[0 PMA, fără bonus]
P40 [MAY-2023] Construita dupa modelul Trezoreriei, Manastirea este una dintre cele mai mari, masurand 47 m latime si 48,3 m inaltime. Basoreliefurile au fost inlocuite cu nise pentru a adaposti sculpturi, aceasta datand de la inceputul secolului al II-lea d.Hr., in timpul domniei regelui Rabel al II-lea.
[0 PMA, fără bonus]
P41 [MAY-2023] Pentru cea mai buna panorama, am urcat in varful cel mai inalt al zonei, de unde se vede canionul cu peisajul martian, intr-o parte si Manastirea, in partea cealalta.
[0 PMA, fără bonus]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [1 - 41] din total 41 FOTOGRAFII Descoperă Petra, oraşul roz / PETRA [WADI MUSA] — by geani anto / 2023
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.036081075668335 sec