ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.09.2009
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 13.08.09
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2009
DURATA: 7 nopti nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 8 MIN

Batihan Beach Resort - o vacanta reusita

TIPĂREȘTE

Salut,

Am stat la Batihan in perioada 29. 08-05. 09. 2009, am fost 2 familii. La sosire (ora 15) am gasit camere libere, in 10 min am fost cu bagajele in camera, nu am avut probleme cu rezervarile. Am primit camere sea-view, asa cum platisem, si pot sa spun ca am fost norocosi deoarece pe latura noastra nu intra deloc soarele in camera dupa-amiaza, iar muzica de la piscina nu se auzea asa tare. Pe celelalte 2 laturi cu vedere la mare batea si soarele, se auzea mult mai tare galagia, iar seara intra fumul de la gratar in camerele unde ramaneau usile deschise.

Impresii generale: hotelul este spatios, bine intretinut, curat, se afla intr-o zona linistita si relativ putin circulata, camerele sunt mari, mobilierul relativ nou, aer conditionat tip split, televizor (dar cu diagonala foarte mica, oricum nu aveai la ce sa te uiti pe Romania International, iar restul posturilor TV erau turcesti sau germane). Parcare mare, pazita non-stop, sunt cateva locuri sub o copertina de lemn, dar erau in general ocupate sau rezervate.

Curatenia se face zilnic, sunt schimbate asternuturile si prosoapele (unele prosoape sunt cam uzate). In baie gasesti sapun, sampon, hartie igienica, betisoare pentru urechi si casca pentru dus. Nu m-am putut obisnui deloc cu dusul fixat in perete, e cam greu sa te clatesti peste tot sau sa nu-ti uzi parul (de aceea primesti, totusi, casca ptr dus).

Frigider in fiecare camera, al nostru era putin defect, nu i se inchidea bine usa si nu mai racea bine. Curentul in camera porneste in momentul in care introduci cartela de acces in camera in suportul din perete. Cand pleci din camera si iei cartela, curentul se opreste, asadar nu-ti poti lasa ceva la racit in frigider, mobilul la incarcat sau aerul conditionat pornite in timpul zilei, cand esti plecat din camera.

Usile camerelor, desi par solide, nu au si izolatie fonica, se aude orice zgomot de pe hol. Prin pereti auzeam sforaitul cuiva dintr-o camera vecina, dar pe mine personal nu m-a deranjat pentru ca oricum folosesc dopuri pentru urechi atunci cand dorm.

Pentru cei cu somnul usor si pentru cei care vor sa doarma dupa-amiaza (sau au copil mic ce doarme la pranz) e cam multa galagie pe hol, mai ales cand fac curatenie cameristele, care nu tin cont ca pe multe usi este pus semnul cu "do not disturb". Usile de la camere se inchid cu zgomot puternic, nimeni nu tine cont sa nu le tranteasca, mai ales ca se facea si curent. La fel, dupa-amiaza, intre 14-16, in majoritatea zilelor, ii apuca excesul de zel pe cei din echipa de animatori si organizau diverse activitati, dand muzica putin cam tare. Bleah, nu am scapat de manele nici aici, se pare ca sambata era ziua preferata de pus manele (nu multe, dar suficient cat sa devina enervante).

Echipa de animatori: cam varza, aveau aceleasi activitati in fiecare zi, vorbeau destul de prost limba engleza, iar de inteles cam la fel, una intrebam si alta raspundeau. Cel care organiza activitatile la piscina avea un debit verbal in engleza, dar nu intelegeam decat jumatate din ce spunea, din cauza faptului ca nici nu vorbea corect, avea si accent... in fine, prea mult n-am interactionat cu ei, am vrut in mod special sa ne odihnim.

Plaja - la capatul gradinii hotelului, destul de incapatoare, cu sezlonguri si umbrele libere la orice ora, dar umbrelele de soare sunt facute dintr-o impletitura cam rara, trece soarele prin ea si risti sa te arzi daca ai pielea sensibila la soare sau esti in primele zile de plaja. Plaja este cu nisip foarte fin, relativ curata (am mai vazut chistoace, pahare de plastic sau cotoare de porumb, desi langa fiecare sezlong exista un fel de ghiveci din lut, pe post de scrumiera/cos de gunoi). In fiecare dimineata se facea nivelarea nisipului, erau curatate gunoaiele.

Intrarea in apa este foarte lina, nisip fin cu foarte putine pietricele, sunt si niste alge (sau frunze? ) prin apa, dar rare. Apa este foarte calda si curata, au fost si zile cu valuri mici.

Gradina hotelului, unde am facut plaja in fiecare zi, este ceva de vis: gazon des, palmieri, leandri, un fel de pini cu umbra deasa, ronduri de flori viu colorate. O adevarata armata de gradinari migaleau in fiecare zi, gazonul era udat zilnic.

Sezlonguri si saltele gaseai in gradina la orice ora, primele care se ocupau erau sezlongurile de la piscina, dar acolo e mai multa activitate si umbrelutele sunt la fel ca cele de pe plaja, adica trece soarele prin ele.

Exista o piscina mare, cu adancimea variabila (de la 1, 20 m pana la 1, 70 m), mai sunt 2 piscine mici pentru copii, exista 3 topogane cu apa (foarte distractive) cu program de 30 min, de la ora 10, 13, 15 si 17, pool-man "dirija circulatia" pe topogane astfel incat sa nu aiba loc accidente. Copiii au loc de joaca amenajat, leagane, topogane si balansoar, casuta de plastic. Una dintre fetele din echipa de animatori se ocupa numai de copii in timpul zilei, picteaza, coloreaza, se joaca cu ei.

Langa piscina exista un bar de la care poti lua apa, suc, cafea, bauturi alcoolice locale, bere (cam diluata), vin alb sau rosu (dar vinurile nu sunt grozave la gust) - gratis, orice altceva se plateste. Tot la barul de la piscina poti lua gustarea de dupa-masa, de la 14: 30 la 16, in fiecare zi erau hamburgeri, cheesburgeri si cartofi prajiti, o singura data am mancat un hamburger, destul de insipid, am adaugat mult ketchup si maioneza. Cafeaua e naspa, de la automate, e de fapt Nescafe, ca sa beti o cafea buna, adevarata, incercati expresso la barul din fata hotelului. Sucul (Cola, Fanta, sprite) e de la dozator, sucul fara acid cred ca e gen concentrat+apa, nu recomand, mai bine beti apa plata decat sucurile astea pline de coloranti si chimicale.

Mancarea: sala de mese foarte spatioasa, curata, exista si terasa, majoritatea prefera sa manance acolo, au fost zile in care nu am mai gasit locuri libere la terasa la ora la care am vrut sa mancam, dar e foarte ok si in restaurant. Ospatarii elibereaza foarte rapid mesele, uneori trebuie sa iei tacamuri si pahare de la alte mese libere. Pe fiecare masa sunt suporturi cu servetele, sare si piper, atentie nu au mustar, iar scobitorile sunt doar pe cateva mese. Mancare destul de variata, o sa incerc sa descriu pe scurt:

Micul-dejun: lapte, ceai, cafea, iaurt, cereale, biscuiti, branza (excelenta), cascaval, oua fierte, omleta, crenvusti, parizer (arata ciudat, nu am gustat, cred ca era din carne de vita), sunca, rosii, castraveti, salate cu maioneza, unt, gem, dulceata, fructe, o sumedenie de produse de patiserie - pateuri, croissant, covrigei cu susan (excelenti), cred ca erau vreo 10 sortimente diverse. La fel si painea - alba, intermediara, neagra, feliata sau intreaga, chifle, painici. Puteai sa-ti prajesti singur feliile de paine intr-un fel de toaster cu banda rulanta.

Pranzul: supa-crema de 2-3 feluri, orez, carne de pui cu sos, paste sau spaghete cu sos, kebab (carne in sos, cu legume), un fel de chiftelute turtite (preparate la gratar), fel de fel de salate de cruditati cu maioneza, orez cu legume, muraturi, salata de rosii, castraveti si ceapa, icre, fasole batuta, sos tzatziki, 3 feluri de masline (verzi, negre si verzi umplute cu gogosari), vinete coapte, ardei capia copt, etc. Fructe: pepene rosu, galben, piersici, mere, prune, struguri. Prajituri: cu crema, insiropate, budinca de cacao si vanilie, caise si smochine confiate in sirop, fel de fel de prajiturele gen fursec insiropate, gogosele de profiterol imbracate in ciocolata. Intr-o singura zi am avut baclava, sarailii si cataif, cu ocazia organizarii unui barbecue party.

Cina: cam la fel ca la pranz, in plus friptura la gratar, peste, cartofi prajiti. Impresia mea este ca mezelurile, ouale fierte, rosiile, branza s castravetii ramase intregi de la micul dejun sunt folosite pentru prepararea salatelor de la pranz si cina. A nu se intelege ca se folosesc resturile de mancare din farfuriile clientilor, acestea erau debarasate de ospatari in recipiente cu saci, probabil ca erau aruncate sau date pentru hrana la vreo crescatorie.

Bauturile (apa, suc, bere, vin) le poti lua de la barul din restaurant.

Singurul inconvenient: aproape toate felurile de mancare condimentate din greu cu ardei iute, iti lasa gura apa la anumite feluri de mancare, dar nu puteai lua decat 2-3 inghitituri din ele, asa picante erau. Cred ca au primit ceva reclamatii in acest sens, pentru ca in ultimele zile mancarea si salatele nu au mai avut ardei iute decat la foarte putine sortimente. Cei cu copii mici sa fie prudenti, nu prea aveau ce sa le dea de mancare celor mici tocmai din acest motiv - prea iute.

Tot personalul amabil, politicos, dornic sa te ajute. Sunt mereu cu zambetul pe buze, indiferent daca le dai sau nu bacsis.

In ultima seara i-am facut cadou 2 sticle de vin sefului care superviza toata activitatea in restaurant si la baruri - a fost surprins, incantat, ne-a facut cinste cu cate un cocteil de fructe, frumos ornat, fiecare pahar avea pe margine o bucata de pepene galben in care au pus artificii aprinse.

Excursii optionale am luat doar la Adaland, de la o agentie din centrul orasului, a costat 15 eur/pers cu transport dus-intors inclus (autocar cu aer conditionat, ne-a luat si ne-a lasat in fata hotelului). Oricum, e bine de stiut ca excursiile optionale sunt putin mai ieftine la agentiile din oras decat la reprezentantii din hotel, asadar nu aruncati banii pe geam aiurea, ca nu are rost.

La Efes si Pamukkale a greu de vizitat pe caldura, nu exista umbra. La casa Fecioarei Maria am ajuns din intamplare, ratacisem drumul, dar nu am intrat sa vizitam, locul parea foarte linstit, plin de umbra si verdeata.

Inca ceva si termin: evitati cazarea intermediara la Canakkale, la H. Anzac, camerele cu 2 locuri sunt extrem de mici, dai in claustrofobie. Nici baia nu este mai mare, daca esti o persoana solida nici nu ai cum sa faci dus pentru ca te lovesti de cabina de dus, iar daca nu tragi usile la cabina de dus uzi toata baia, Micul dejun nu e grozav, e acceptabil. Hotelul e curat, are Tv (dar nu am reusit sa-l pornim, tot scria pe ecran lipsa semnal) si aer conditionat, are 2 parcari, una mai mare in spate (pazita) si una mica, pe un loc viran (inchis cu o poarta de plasa), chiar vis-a-vis de hotel. Mi se pare ca nu merita cei 23 eur/pers/noapte (mic-dejun inclus) pentru aceste conditii de cazare, dar daca nu sunteti foarte pretentiosi, merge, e vorba doar despre o noapte pana la urma.

Daca mai vreti detalii, va rog sa-mi spuneti. Poze am facut, dar nu le-am descarcat inca.


[fb]
---
Trimis de Corina70 in 08.09.09 16:53:51
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4114 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

30 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Corina70); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1700 PMA (din 10 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    30 ecouri scrise, până acum

    Corina70AUTOR REVIEW
    [09.09.09 13:31:15]
    »

    Am uitat sa adaug cateva amanunte:

    Deoarece in iunie a fost interzis fumatul in Turcia, in locurile publice, pot sa va confirm faptul ca se poate fuma doar la restaurantele/barurile care au terasa in aer liber, neacoperita. Din acest motiv, cafeaua de dimineata o "fumam" pe terasa de la barul de langa piscina, deoarece terasa restaurantului are acoperis si pe toate mesele este pus un semn de avertizare "fumatul interzis".

    Acelasi lucru este valabil si pentru terasa de vis-a-vis de hotel, are jumatate dintre mese inauntru, jumatate pe terasa, se putea fuma doar la mesele de afara. Aceeasi situatie si la Canakkale.

    Apa din piscinele hotelului este foarte curata, dar uneori miroase puternic a clor.

    Iti poti lasa linistit prosoapele pe sezlongurile de la piscina si din gradina, nu dispar. Multi isi lasau saltelele si colacele prin gradina, de pe o zi pe alta, nu se mai deranjau sa le urce in camere. Intr-una din zile am lasat 2 eur pe noptiera, pentru cameristele care faceau curat in fiecare zi - nici nu s-au atins de banuti, desi ii lasasem special pentru ele. Exista tip-box la receptie, restaurant si baruri.

    Nu exista muste si tantari, in fiecare zi trece o masina care pulverizeaza toata vegetatia cu solutie contra insectelor. In gradina hotelului aceasta operatiune o facea unul dintre gradinari, cam la 2 zile.

    In perioada in care am fost la acest hotel, turcii aveau Ramadanul (sper ca am scris corect), din acest motiv nu se mai organizau nunti in gradina hotelului. Din cate am inteles, nuntile se organizeaza de luni pana vineri, intre orele 18 si 22.

    denissa_mar
    [10.09.09 12:58:54]
    »

    Buna,

    O intrebare am si eu:

    Prosoape ati primit de acolo sau ati avut si de acasa? Ma refer la prosoape de plaja. Ca cele de baie am inteles ca exista in camera.

    A... si fier de calcat exista acolo?

    Corina70AUTOR REVIEW
    [10.09.09 13:21:22]
    »

    Buna,

    Prosoape de plaja poti lua de la receptie, dar contra-cost. Nu stiu pretul/zi, dar majoritatea clientilor hotelului aveau prosoape de plaja "de acasa", doar 2-3 turisti irlandezi si-au luat prosoape de la receptie.

    Nu exista fier de calcat in camera, dar cred ca poti apela la serviciile platite ale unei cameriste/menajere.

    Eu am avut un fier de calcat de voiaj, care nu ocupa mult loc in bagaje.

    Am uitat sa precizez (deh, daca nu folosesc...): in baie exista si uscator de par. Hartie igienica este suficienta, in fiecare zi cameristele lasa in baie 1 rola neinceputa.

    Ar fi bine sa va luati macar 3-4 carlige de rufe, deoarece prosoapele se pot pune la uscat pe bara de inox a balconului (nu exista sarme de rufe: -))), dar in zilele in care a batut vantul mai tare multe prosoape si-au luat zborul de la balcoane si au aterizat pe acoperisul apartamentelor de la etajul 1, de unde nu aveai cum sa le iei, trebuia sa vorbesti cu una din cameriste sa le recupereze in momentul in care se facea curat la etajul 1. Asa ca e recomandat sa prindeti prosoapele pe lateral cu cate un carlig de rufe, sa nu ramaneti fara ele: -)))).

    Iar pentru cei pasionati de sport, hotelul are teren de tenis, teren de volei/baschet, masa de ping-pong, iar la plaja poti merge pe mare cu jet-ski, banana, am vazut si parapante dar nu stiu care era punctul de plecare. Sporturile nautice sunt contra-cost, evident. Iar pentru sporturile mentionate mai sus, stiu sigur ca echipa de animatori nu are mingi de volei/baschet/polo, tot timpul cereau imprumut de la turistii care isi adusesera de acasa. Cred ca pentru ping-pong aveau si palete si mingiute, iar pentru tenis de camp cred ca "echipamentele" erau ale celor care jucau (turisti).

    Bineinteles ca nici in Turcia, in afara de manele, nu am scapat de eternii zornaitori/jucatori de table, in ultimele 3 zile ale sejurului ne-a "tacanit" la cap un cuplu de romani de varsta a doua, care in loc sa faca plaja, sa se balaceasca in apa sau sa se joace cu nepotelul, jucau interminabile campionate de table... pai asta puteau s-o faca linistiti, gratis, la scara blocului lor...

    Va recomand ca la sosire sa solicitati imediat de la receptie lista cu conceptul all-inclusive si bratara de pus la mana. Pe lista veti gasi ce este gratis si ce se plateste in sistemul AI, iar bratara va da posibilitatea ca inca din primele minute dupa sosire sa mancati sau sa beti (tot ce este gratuit, inclus in AI) la restaurantul/terasa/barurile hotelului. Fara bratara, platiti, chiar daca sunteti cazati si ati platit pentru AI.

    Daca mai aveti intrebari, va raspund cu placere.

    Concediu placut si nu va faceti griji, va veti simti foarte bine la acest hotel.

    andrutza80
    [01.02.10 19:49:15]
    »

    Buna Corina,

    As vrea sa te intreb cum ai reusit sa mai reduci din pret comparativ cu preturile pe care le aveau ei afisate pe site. Si mai precis, pe care site ai facut rezervarea, ca ai enumerat doua...

    PS- Sunt curioasa ce motiv ai invocat sau cum i-ai luat de au fost de acord sa iti mai reduca la tarif!

    Mersi.

    Corina70AUTOR REVIEW
    [02.02.10 09:20:13]
    »

    Buna Andrutza,

    Pentru ca nu ti-ai activat optiunea de a primi mesaje private, iti raspund aici : am mers pe 2 planuri simultan, am facut rezervarea direct pe site-ul hotelului si la agentia rezervare(punct)ro.

    Pretul la receptie era 40 eur/noapte/persoana in camera dubla sea-view, AI, in perioada 29.08-05.09, fara plata unui avans, urma sa achitam direct la receptie, la sosire. La agentia de turism romaneasca, pretul era mai mare cu 10%, respectiv 44 eur....

    Avand oferta de la receptia hotelului mi-a fost extrem de usor sa negociez cu reprezentantul agentiei de turism, care a acceptat in final pretul de 41 eur, mai ales ca am precizat ca pot sa-i achit cash tot sejurul in momentul semnarii contractului...Eu as fi vrut sa merg pe varianta rezervarii la hotel, dar prietenii cu care am fost au insistat sa mergem prin agentie romaneasca, de teama ca ceva ar putea fi in neregula cu rezervarea, sa nu ne trezim ca ajungem acolo si nu avem camere rezervate, si nici pe cine sa tragem la raspundere nu avem...

    Pana la urma ne-am facut griji degeaba, in momentul sosirii la hotel, receptionerul avea un teanc de mailuri de rezervare, asadar am fi putut merge linistiti si pe rezervarea facuta direct la ei...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    andrutza80
    [02.02.10 18:38:33]
    »

    Corina,

    Iti multumesc pentru raspuns.

    Foarte prompta. Cred ca nu vom regreta daca vom merge in concediu aici.

    Nu suntem genul de oameni snobi, insa nici nu ne place sa fie nesimtire si sa nu am un confort mediu care sa ma faca sa ma simt bine in concediu-avem experienta de anul trecut de la greci care ne-a lasat un gust amar.

    Ce te mai rog este sa imi dai exact site-ul hotelului, ca site-ul oferit de anumite agentii nu imi deschide pagina hotelului.

    Si iti multumesc inca o data!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Admin
    [02.02.10 18:49:39]
    »

    http://www.hotelbatihan.com/

    oameni buni, invatati-va sa aruncati o privire si peste pagina de baza a hotelurilor unde cititi impresiile - o gasiti sus de tot in fiecare pagina de impresii, acolo unde e trecut (subliniat) numele hotelului.

    In peste 90% din cazuri aveti si site-ul oficial, si localizarea pe harta interactiva si o analiza a temepraturilor din zona si multe alte informatii posibil utile acolo!

    andrutza80
    [02.02.10 18:59:41]
    »

    Draga webmaster,

    daca dumneata gasesti date despre hotelul ala pe site-ul pe care l-ai postat, iti fac cinste!

    Cu putina cautare, am descoperit site-ul oficial al hotelului, cel de mai sus e eronat! Si vreau sa mentionez ca pe baza impresiilor oamenilor care au fost acolo, mi-am ales vacanta la acest hotel.

    Sa stii ca chiar m-am preocupat de acest lucru!

    PTR CEI INTERESATI!

    www.batihanbeachresort.com

    Si te rog sa modifici adresa postata eronat de dumneata, acolo unde este ea scrisa!

    Multumesc frumos!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Admin
    [02.02.10 19:19:44]
    »

    sa traitz, am inteles!

    andrutza80
    [02.02.10 20:48:11]
    »

    HA-ha, te-am prins neinformat webmaster-ule!

    Ai vazut ca am dreptate? Femeile intotdeauna au dreptate cand e vb de calatorii si shopping!

    Multumesc pentru modificare si promptitudine!

    Corina70AUTOR REVIEW
    [03.02.10 09:21:50]
    »

    buna andrutza,

    noi am ales acest hotel la recomandarea prietenilor cu care am fost in vacanta, ei mai petrecusera un sejur la batihan in 2007. in 2008 au fost in rhodos si au fost cumplit dezamagiti. asa ca in 2009 am mers impreuna la batihan, unde m-am simtit foarte bine (si eu sunt cam carcotasa de felul meu, plus ca sunt obsedata cu curatenia). asadar, singurele minusuri ale hotelului, din punctul meu de vedere, au fost echipa de animatori (program slabut) , faptul ca majoritatea felurilor de mancare erau condimentate cu ardei iute, care mie personal nu imi place, si calitatea slaba a cafelei de la dozator si a sucurilor...dar era imposibil sa nu gasesti ceva bun de mancare, nimeni nu s-a ridicat flamand de la masa...

    am uitat sa precizez in postarile mele anterioare : restaurantul dispune si de scaunele speciale de masa, pentru copii. de asemenea, cand am fost noi acolo, era o pisicuta care se invartea tot timpul pe sub mese, printre picioarele turistilor sau pe marginea balustradei de la terasa restaurantului.

    iar pentru cei care nu au vazut niciodata cum arata un bananier si cum cresc bananele in el, poate admira acest lucru chiar in fata hotelului, unde sunt plantati cativa bananieri :-))))

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    andrutza80
    [06.02.10 13:45:00]
    »

    Corina,

    Vreau sa te mai intreb cam cat v-a dus pe voi transportul cu masina personala. Acum, nu trebuie fix, si stiu ca e greu sa retii suma exacta, insa aproximativ cat a fost feribotul, cat a fost benzina si altele asemanatoare. Orice este binevenit!

    Mersi!

    Corina70AUTOR REVIEW
    [08.02.10 08:57:05]
    »

    buna din nou,

    cred ca per total am cheltuit 200-250 eur ptr motorina, daca memoria nu ma inseala (din cate imi amintesc, la turci benzina este mai scumpa decat motorina, o recomandare buna ar fi sa alimentati chiar la vama bulgaro-turca, preturile la combustibil sunt foarte convenabile, dar depinde si pe unde veti circula, noi am iesit prin vama de la Capitan Andreevo - parca asa se numeste...), ptr ferry cu traversare la Kilitbahir-Canakkale am platit 15 lire echivalentul a 7,5 eur (5 pers+masina) si la dus, si la intors (este mai scurta traversarea si mai ieftina decat pe la Eceabat) ; am mai platit pentru o portiune de autostrada parcursa (si la dus, si la intors), dar a fost o suma infima; in Canakkale am dormit la hotel 1 noapte, si la dus si la intors, pretul a fost de 25 eur/pers/noapte cu mic dejun inclus, recomand hotelul Helen sau Buyuk Truva); cat am stat la Batihan, am luat o singura excursie optionala, la parcul acvatic Adaland, am cumparat excursia din centrul orasului Kusadasi (este mai ieftin decat la agentii de turism care vin in hotel cu ofertele), a costat 15 eur/pers, transport asigurat dus-intors de la hotel, autocar cu aer conditionat; alte excursii optionale nu am luat, am vrut doar sa ne odihnim... cam atat... daca vrei mai multe detalii, cu placere (ar fi bine sa-ti activezi optiunea de a primi mesaje private)

    de asemenea, nu uitati de asigurarile de sanatate, nu se stie niciodata...in pliantul din camera scrie ca sunt acceptate orice fel de asigurari de sanatate, exista chiar si un mic centru medical in vecinatatea hotelului...

    si inca ceva : daca sunteti "comozi", puteti schimba euro in lire chiar la receptia hotelului, anul trecut paritatea era 1 eur = 2 lire, in comparatie cu casele de schimb din centrul orasului unde cursul era 1 eur = 2,1-2,2 lire...dar nu se merita sa te duci in centrul orasului doar ca sa schimbi valuta, pentru ca banii obtinuti in plus ii dai fie pe dolmus, fie pe combustibilul masinii personale...iar in centru este destul de greu sa gasesti un loc de parcare, stradutele sunt destul de inguste si de aglomerate, exista varianta parcarilor cu plata...

    pentru suveniruri sau alte cumparaturi ar fi bine sa aveti lire; desi majoritatea comerciantilor accepta plata si in valuta, evident ca iti vor calcula o paritate usor defavorabila, anul trecut 1 eur=2 lire; pentru sume mici, nu-i problema, dar la sume mai mari se cunoaste diferenta...cu negocierea preturilor la comerciantii din bazar este "loterie", unii accepta, altii se mentin pe pozitie sau scad o suma simbolica...

    si inca ceva, pentru cei interesati : daca aveti bijuterii din aur pe care nu le mai purtati, sunt cateva magazine in bazar unde puteti da la schimb aurul vostru + o diferenta in bani si va puteti alege o bijuterie noua...

    daca sunteti amatori de tigari, whisky si parfumuri va puteti achizitiona din duty-free, preturile sunt foarte convenabile, cateodata sunt si promotii la diferite marci...

    andrutza80
    [09.02.10 20:12:43]
    »

    Buna seara Corina,

    Ai ceva date despre actele pe care trebuie sa le prezinti la vama turca? Mai ales daca masina este cumparata in leasing?

    PS- eu mi-am activat optiunea de mesaje private, insa tu nu o ai, asa ca acum iti recomand eu tie!

    Mersi!

    cosminp
    [12.02.10 12:57:17]
    »

    corina, am fost la mai multe hoteluri cu cartela care activeaza/dezactiveaza curentul electric. in perioadele din zi in care stiam ca nu vine camerista pentru curatenie, lasam o cartela de farmacie sau altceva si asa aveam si curent.

    de regula, activarea/dezactivarea curentului este mecanica, gen intrerupator, asa ca poti incerca si cu un carton mai tare.

    Corina70AUTOR REVIEW
    [12.02.10 13:16:19]
    »

    merci, cosmin, e de retinut ideea ta !

    pe noi nu ne-a deranjat intreruperea curentului, pentru ca nu se facea foarte cald in camera, bauturi nu tineam la frigider (luam de la bar)...oricum eram plecati din camera de dimineata pana seara...

    mirelab
    [12.02.10 13:22:07]
    »

    "pe noi nu ne-a deranjat intreruperea curentului.....bauturi nu tineam la frigider (luam de la bar)..."

    la hotelurile unde se intrerupe energia electrica odata scoasa cartela, frigiderul este pe un cu totul alt circuit, nu este afectat, deci poate fi folosit fara nicio problema. Singurul inconvenient apare intr-adevar in cazul aerului conditionat (vezi rezolvarea de mai sus

    Vacante minunate!

    Corina70AUTOR REVIEW
    [12.02.10 13:45:21]
    »

    mirela, da-mi voie sa te contrazic putin : la acest hotel se oprea curentul la toate prizele si intrerupatoarele din camera in momentul scoaterii cartelei. am verificat, se auzea clar cum porneste frigiderul in momentul in care puneam cartela in locasul ei. iar frigiderul si TV-ul "imparteau" aceeasi priza (cu 2 locasuri), nu erau circuite sau prize separate. asa am crezut si noi, ca frigiderul ar trebui sa functioneze permanent, pentru a raci si mai ales pentru a nu se defecta, dar se pare ca managerii hotelului au alta parere :-)))

    chiar si asa, fara curent in timpul zilei, micutul frigider avea suficienta gheata pe congelator incat sa tina cat de cat reci dozele de bere sau sticlutele de apa de 0,5 l...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    cosminp
    [12.02.10 13:48:56]
    »

    v-am dat subiect de discutie. lasati, ca nu conteaza decat daca ai ceva la rece dar nici asta nu cred ca este necesar pentru ca ai de toate prin sistemul all.

    gata, pui cardul de la farmacie si e ok.

    mirelab
    [12.02.10 13:49:28]
    »

    mea culpa...probabil de la criza ni se trag toate

    luminitab
    [30.07.10 12:07:28]
    »

    In primul rand te felicit pentru modul amanuntit in care ai descris totul. Am facut si eu un review despre Batihan dar al tau e mult mai complet.

    Am uitat sa spunem cate ceva despre lifturi; in 2007 cand am fost eu lifturile erau... o problema mare. Am avut camera la etajul 5 si a fost deranj mare! Ai punctaj maxim de la mine!

    Te rog spune-mi: expresia ta

    folosesc dopuri pentru urechi atunci cand dorm

    este o figura de stil sau e adevarat? Ma intereseaza tare subiectul... am motive serioase!!!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Corina70AUTOR REVIEW
    [30.07.10 12:21:20]
    »

    :-)))

    nu, nu e o figura de stil, nu pot adormi decat daca e liniste deplina in jur, stau cam prost la capitolul nervi, in zona unde locuiesc este trafic auto intens si sunt haite intregi de caini care latra noaptea cand ti-e somnul mai dulce...

    dopuri pentru urechi gasesti in orice farmacie sau in mega image (8 ron doua seturi), sunt excelente, o sa fie un pic mai greu pana te obisnuiesti sa le folosesti, dar isi fac treaba cu succes...eu le folosesc de cativa ani buni...

    luminitab
    [30.07.10 12:35:50]
    »

    Multumesc! De fapt nu mie o sa-mi fie greu sa ma obisnuiesc.... !!!!

    calatorul
    [08.11.16 16:00:46]
    »

    @Corina70: Felicitari pentru frumoasa vacanta turceasca petrecuta la Kusadasi.

    Corina70AUTOR REVIEW
    [08.11.16 16:03:25]
    »

    @calatorul: Dar ce se intampla, domnule calator? Mi-ati luat la rand review-urile? :-)

    Glumesc, desigur. Lectura placuta in continuare! Si multumesc pentru voturi.

    calatorul
    [08.11.16 16:06:20]
    »

    @Corina70: M/am resetat de curand pe destinatia Turcia si pornind de la niste ecouri am ajuns la relatarile astea, care mi s/au parut interesante. Desigur ca le/am luat la rand, sa inteleg preferintele turistului, optiunile si asteptarile lui, ca sa stiu daca avem sau nu gusturi comune.

    Cu lectura o sa ma opresc deocamdata, caci despre bulgari stiu destule, la buna recitire, multumim asemenea.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Corina70AUTOR REVIEW
    [08.11.16 16:14:06]
    »

    @calatorul: Off, si noi suntem fani Turcia, dar tare ma ingrijoreaza situatia actuala... anul acesta ne-a fost teama sa mai mergem si am anulat rezervarile...

    calatorul
    [08.11.16 16:17:44]
    »

    @Corina70: Cred ca ati facut bine ca ati contramandat, am citit pe AFA cateva intamplari destul de neplacute ale turistilor blocati in aeroport sau trecuti cu masina prin filtre pe sosele cu militari cu mitraliere. Nu prea e o intamplare de vacanta si prudenta este mama intelepciunii, dar exista destule destinatii de vacanta frumoase, nu doar o singura tara pe lume, cu plaje la mare.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Corina70AUTOR REVIEW
    [08.11.16 16:33:35]
    »

    @calatorul: Sa zicem ca Turcia indeplineste concomitent mai multe criterii care ne fac s-o preferam: e aproape (cu avionul), sistemul (U) AI e foarte bine pus la punct, amabilitatea si ospitalitatea turcilor e renumita, iar pretul (fara transport), mai ales daca prinzi o oferta imbatabila, e mai mic uneori chiar si decat cel pentru litoralul romanesc.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    calatorul
    [08.11.16 19:52:53]
    »

    @Corina70: Asa este, sunt de acord cu constatarile, si adaug ca mai gasim in Mediterana si alte destinatii la fel de accesibile cu avionul, interesante, captivante si primitoare. Eu inca nu sunt fixat pe UAI si imi doresc mai multa libertate de miscare, explorare si vizitare de locuri inconjuratoare din zonele vizitate. DAr am in plan si asa ceva, si imi adun informatii si opinii de la cei care au fost, au vazut si le/a placut.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    calatorul, Corina70, cosminp, denissa_mar, luminitab
    Alte impresii din această RUBRICĂBatihan Beach Resort [Long Beach]:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054484844207764 sec
    ecranul dvs: 1 x 1