ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.04.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 17.04.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2014
DURATA: 5 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 22 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 13 MIN

Hotel Sapphire - arta de a face turism de calitate

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

adresa: bd. Ibnikemal Caddesi 14 - Sirkeci- Istanbul,

tel. +902125205686, mail: sapphire@hotelsapphire.com

Mi se pare de bun simt in primul rand sa incep prin a multumi in special userilor TraianS care din decembrie mi-a trimis 2 ghiduri de calatorie Fromer's Istanbul - 292 pagini si Rick Steves -394 pagini incat dupa ce le-am rasfoit, virtual bineinteles m-am intrebat de ce ar mai trebui sa plec la Istambul, dar si @mariei 55 care mi-a dat in ajunul plecarii niste sfaturi foarte utile precum si tuturor celorlalti useri care au scris despre metropola situata pe cele doua continente Europa si Asia.

Amintirile mele despre Stambulul lui Suleyman sunt din tinerete, adica de acum 22 de ani, cand impreuna cu 2 prietene am plecat si eu ca toata lumea pe atunci, oh... nu... nu sa ne cumparam papuci, aur si alte acadele, ci sa vedem si noi ca tot romanul Stambulul, caci doar despre Inalta Poarta mai auzisem si noi cate ceva in scoala. Ce imi aminteam insa??? o aglomeratie ingrozitoare, niste moschei imense care ma striveau prin bogatia afisata in comparatie cu micile noastre biserici ortodoxe, bijuterii delicate si firave, un bazar in care poate pentru ca eram noi atunci tinere si blonde eram invitate cu ostentatie sa intram pentru a cumpara diverse, de la papuci la lustre cu "cristale" dar mai ales obiecte, zdranganele... din aur. Si imi mai aminteam de un hotel mizerabil undeva pe malul marii, in zona Sultanahmet unde 2 nopti am stat de vorba si am barfit toate colegele de serviciu si nu numai, vanand gandacii care misunau pe langa noi, intr-o maxima veselie chiar si cu lumina aprinsa.

Dar sa revenim, de vre-un an de zile vorba cantecului, "amintirile ma coplesesc, " si m-am tot gandit eu la o excapada la Istanbul mai ales ca din diferitele comentarii citite unele ale unor useri afa dar si ale unor apropiati, ca Istanbulul s-a schimbat foarte mult in bine. Asa ca mi-am zis, daca pentru statiunile de vara, Antalya, Marmaris, Kusadassi nu am avut pana acum decat cuvinte de lauda, e drept pentru sejururi de vacanta pe malul marii Egee si Mediterane, de ce nu as incerca si experienta Istanbulului la inceput de primavara.

TRANSPORTUL

In consecinta, in decembrie anul trecut, cand toata lumea isi pregatea Revelionul eu am achizitionat 2 bilete de avion low cost cu compania de profil turca, aceea cu zburatorul pe aripile avionului, la un pret care mi s-a parut rezonabil 2 bilete Bucuresti-Istanbul-Bucuresti - eur 188. Ei sigur, puteam merge cu auto din dotare, insa gandul ca voi parcurge cei aprox. 800 km dar mai ales stiind ca orasul este greu de traversat, cu strazi mici si stramte, probleme cu parcarea, m-am lasat prada comoditatii si bine am facut. Cei mai tineri pot insa experimenta aceasta varianta, cu toate ca la actualul pret al combustibilului atat la noi cat mai ales in Turcia, tot pe acolo se ajunge la cheltuiala finala. Sigur, avantaje si dezavantaje, comoditatea unui zbor de o ora cu avionul contra unui drum obositor sau posibilitatea de a vizita mai multe locuri in conditiile auto la purtator.

La achizitionarea biletelor mi s-a spus ca pot face ceckinul si pe saitul companiei cu 72 de ore inainte. Am incercat, nu am reusit, am sunat la agentie si mi s-a spus sa nu-mi fac griji, sa ma prezint pe aeroport direct. Drept pentru care cu 2 ore inainte de imbarcare am efectuat fara nici o problema operatiunea mai sus amintita si cu o jumatate de ora inaintea decolarii am fost invitati la avion. Super civilizat, sercivii contra cost in limite de bun simt, multi turci vorbitori de lb.romana dar si romani vorbitori de lb. turca asa incat am constatat ca istoricele noastre conflicte s-au rezolvat si iata cum "prietenia " turco-romana s-a "cimentat in ultimii 24 de ani. Vecinul meu de scaun un turc venit acum 22 de ani in Romania m-a informat in timpul de o ora parcurs deasupra Bulgariei si a Marii Negre despre tot ceea ce am vrut sa stiu (preturi, locuri, transport, mancare, etc), deci ne-am conversat in limba romano-turca fara incetare, mai acatarii decat cele doua femei din bancul binecunoscut (au iesit de la puscarie dupa 20 de ani si au mai ramas de vorba in fata inchisorii inca 2 zile, caci nu-si spusesera tot...)

Aterizarea s-a facut pe aeroportul Sabiha Gockean, partea asiatica a Istanbulului. Aeroport mare, rivalizand cu succes cu Otopeniul nostru, civilizat, super curat. Porti de intrare cu multi functionari, aratat pasaportul, pus stampila, trecut la banda de bagaje, vizitat cateva magazine free shop, asa pentru informare, luat bagajele (in costul biletelor intrand cate un bagaj de cala de 20 kg) si iesit pe peronul cu autobuze. spre oras.

Am tinut cont de recomandarile primite si am cumparat din Bucuresti (casa de schimb a shaormeriei Dristor cu 200 lei - 125 lt) pentru un minim necesar de cheltuieli pentru transport si multumesc celor care au scris despre aceasta varianta.

Indicatiile erau sa ne suim in autobuzele Havatas cu destinatia Kadikoy (cost bilet 6 lt) apoi ferry pana la Eminonu cost bilet 3 lt si cateva minute de mers pe jos pana la hotel, sau luat tramvaiul 1 pentru o statie.

La iesirea din aeroport exista automate pentru jetoane, dar si chiosc de bilete si Istanbulkard.

Autobuzele Havatas au orar din jumatate in jumatate de ora si parcurg distanta in special pe autostrada orasului pana in portul Kadikoy in 40 de minute. Au o singura statie intermediara in care se mai urca calatori sau se mai face o verificare a graficului de parcurs al soferului.

Exista in statia aeroportului Sabiha si o serie de autobuze de linie care dus spre diferite cartiere ale Istanbului, au diferite culori, galbene, albastre, parca portocalii, cu numere si litere, de pilda linia 99G.

Cum autobuzul Havatas tocmai plecase si in dreptul nostru s-a oprit un autobuz de linie galben pe care scria destinatia finala Kadikoy, partenerul meu de viata a venit cu propunerea e drept, de loc proasta si pentru care l-am felicitat la destinatie de a parcurge distanta prin oras, cu aceasta ocazie vazand si noi cartierele noi construite in partea asiatica a Istanbului, pe care le-am zarit din avion, paranduni-se a fi foarte frumoase, cu cladiri noi, moderne si o arhitectura deosebita.

Am cumparat Istanbulkardul cu 15 lt, in care au fost cuprinse si cele 2 calatorii pe care le-am scanat la urcarea in autobuz, la automatul instalat pe langa bordul masinii., sub atenta supraveghere a soferului, imbracat impecabil si foarte politicos. Calatoria a durat o ora, timp in care autobuzul a parcurs diferite cartiere noi pe malul asiatic al Bosforului, cu cladiri foarte bine construite, deosebit de frumoase, impresionante, moderne cu aer occidental. Orasul curat si foarte ingrijit avea spatii verzi amenajate impecabil.

In Kadikoy autobuzele au capat de linie, inclusiv cele de la Havatas cu care am parcurs drumul in sens invers, la plecare de la hotel spre aeroport. Autocarele Havatas sunt curate, dotate cu aer conditionat bineinteles, se plateste costul calatoriei direct la sofer si depozitarea bagajelor se face fara probleme in cala masinii.

Pe malul Bosforului ferry boatul pentru persoane, caci exista si pentru autovehicule, traverseaza la interval de 20 de minute, iar traversarea dureaza tot atat. Costa 3 lt, incarci Istanbulkardul sau cumperi jetoane de la automatele amplasate in imediata apropiere sau de la case de bilete. Calatoria cu ferry a fost foarte frumoasa, dar din pacate scurta. Am lasat in urma cladirea monument a garii din Kadikoy pe malul asiatic, in departare vazandu-se zona Galata de pe acelasi mal pe mana dreapta a Bosforului iar in stanga in toata splendoarea lui malul european cu celebrele cupole ale moscheilor si zidurile Palatului Topkapi apar la orizont ca sa iti bucure privirea. Pe ferry esti invitat la un ceai, o cafea, un covrig sau un produs de patiserie la preturi similare cu cele din oras, exista toalete civilizate dar mie nu mi-a trebuit nimic din toate acestea fiind prea preocupata sa privesc minunatiile care mi se infatiseau in fata ochilor si valurile inspumate ale Bosforului.

La Eminonu, debarcarea mi s-a parut intr-o nebunie totala. Ce sa zic? Parca cele 16 sau 18 milioane dupa alte opinii de locuitori ai Istanbulului se revarsasera atunci pe strazi, pe podul Galata pentru a ma coplesi pe mine care am intrat in filozofia "furnicuta mica in roiul imens din jur". Restaurantele de sub pod ma indemnau sa le vizitez, dar cum bagajele trebuiau duse la hotel m-am resemnat si am traversat din port peste pasarela din dreptul Noii Moschei, caci exista si aceasta ca un bun punct de reper al orasului. M-am lamurit ca nu avea rost sa luam T1 caci in imediata apropiere se afla statia Sirkeci, punctul de referinta pentru depistarea hotelului. De fapt zona este impanzita de hoteluri parca sunt margele insirate. Aici am intrebat un bodyguard al unui hotel si ni s-a spus sa mergem 100 de m. si sa facem in dreapta pe straduta paralela cu strada pe care o parcurge T1 spre statia Gulhane. La prima vedere pare complicat, insa drumul este foarte simplu, pe malul Bosforului din statia Eminonu, urmeaza Sirkeci si inainte de a ajunge la parcul Gulhane si Palatul Topkapi am intalnit hotelul la care aveam rezervarea. Am parcurs cca 300 m.

HOTELUL. Rezervarea efectuata pe booking, in ianuarie la oferte inteligente, 5 nopti, camera dubla superior, 450 eur. cu mic dejun. Aici este o mica poveste, cand am facut rezervarea dupa cum bine stiti se specifica ce fel de carduri accepta hotelul. Nu am fost "vigilenta" si am incercat initial sa platesc cu un alt card decat cele mentionate de hotel. In seara aceleasi zile am primit un mail de la hotel in care mi se spunea ca mi-a fost retinuta rezervarea, mi s-a transmis numarul, insa trebuie sa schimb cardul de plata, mi s-a indicat pana si un nr. de tel. al booking. /Turcia. Am scris din nou la booking si am cerut sa mi se ofere posibilitatea schimbarii cardului de plata. Am rezolvat si nu a durat decat cateva minute dupa efectuarea platii si am primit de la hotel confirmarea acesteia, oferta de preluare de la aeroport contra cost. Hotelul are automat oferta pentru preluarea turistilor pe un segment de drum insa numai de la aeroportul din partea europeana a orasului Attaturk.

Pentru Sabiha oferta era de 66 Eur pentru cele 2 segmente de drum. Am declinat oferta. Trebuie sa mentionez ca si la hotel si la agentiile de turism din apropierea acestuia sunt oferte de preluare pentru cele 2 aeroporturi din Istanbul cu shuttle bus, deci daca sunteti mai comozi sau in intarziere nu este decat alegerea dvs. Oricum la plecare am fost din nou intrebati daca nu dorim sa folosim oferta lor de transport pentru aeroport.

Asa dupa cum am mai spus, hotelul se afla pe strada paralela cu strada pe care trece T1 dinspre Eminonu-Sirkeci spre Gulhane la cca 7 minute de mers lejer pentru fiecare dintre ele, printre hoteluri si restaurante, avand in dreapta la 10 minute distanta Bazarul de mirodenii si la 10 minute Palatul Topkapi.

Este un hotel de 6 etaje, in stil otoman ca mobilier si prezentare, numai barul face o usoara nota discordanta, fiind bineinteles modern.

RECEPTIA este asigurata permant de 2-3 persoane foarte competente si vorbitoare de lb. engleza, care ne-au intampinat de fiecare data la venirea si plecarea din hotel cu zambetul pe buze, caci deh... la ei... economia si turismul "duduie", dar chiar duduie. Exista si un bell boy foarte amabil si receptiv care ne-a transferat bagajele in camera, cu amabilitate, fara a astepta ostentativ rasplata, si intrebandu-ne daca avem probleme pe care sa ni le rezolve, bineinteles de competenta lui. Dar sa revenim, dupa prezentarea documentelor am fost invitati la un cocteil de bun sosit, acum sa nu credeti ca era cine stie ce pina colada sau alte minunatii, dar un fresh era tocmai ceea ce ne trebuia. Ni s-a prezentat prospectul hotelului, oportunitatile dar si toate ofertele de turism ale hotelului Si va rog sa ma credeti ca nu erau putine, intradevar cu cca 15-20 lt. mai mult decat cele ofertate de agentiile de turism din imediata apropiere, aliniate mai ales pe bulevardul principal al tramvaiului. Oricum aveau excursii organizate incepand cu vizitarea obiectivelor din Sultanahmet, a pietei Taksim si Turnului Galatei, dar si a croazierei pe Bosfor sau la alte obiective ale orasului.

Holurile hotelului sunt generoase, mobilate in stil otoman foarte curate si confortabile.

2 lifturi moderne, silentioase care urca si coboara pana la subsol unde se afla restaurantul hotelului

CAMERA 411 dubla superior, cu vedere la strada pe care se afla de asemenea numai hoteluri si restaurante. Cartela magnetica.

Intrarea intr-un hol in care se afla locul de depozitare al bagajelor, caseta de valori cu cifru, consumabile pentru incaltaminte.

Camera amenajata clasic, foarte curata, peretii imbracati intr-un tapet impecabil de culoare bej discret care dadea o nota eleganta cu parchetul de culoare mahon, foarte bine intretinut. Tavanul cu stucatura aurie, in stil otoman.

Paturile extrem de comode, o noptiera cu veioza, o comoda cu oglinda pe care se afla caseta cu ceaiuri, zahar, cafea, fierbatorul, un minifrigider cu tot felul de racoritoare dar si bere (fanta, cola, apa 500 ml. - 4 lt, berea 7 lt)

In camera exista calorifer iar geamul termopan estompa complet zgomotul strazii pe timpul noptii cand restaurantele si magazinele din apropiere sunt in plina activitate dar si rugaciunea de noapte care se auzea de la Noua Moschee aflata la statia Eminonu, pe malul Bosforului.

Camera era dotata cu un covor tipic turcesc foarte curat si bine intretinut, perdele, draperii pentru protejarea luminii zilei si a zgomotului, o masa si un scaun tot in stil otoman. Camera era dotata cu telefon

Ca minusuri pentru camera as mentiona dimensiunile usor reduse ale acesteia.

A/C in dotare si un LCD nou, cu ecran mare care prindea 89 de programe, foarte multe turcesti, 2 poloneze, cateva rusesti, cateva frantuzesti, CNN, multe programe arabe, dar si un program international romanesc. Trebuie sa va spun ca absolut intamplator intr-o seara am dat peste un program turcesc la care era in plina desfasurare serialul Sulyeman Magnificul. De curiozitate am privit cateva secvente si am constatat cu are alti actori, am recunoscut din serialul romanesc numai pe Suleyman si pe fiica sa, in rest nu prea am reusit sa recunosc personajele... iar decorurile mi s-au parut a fi mult mai modeste, in fine, nici nu ma pasiona.

BAIA- faianta, gresie in tonuri bej maron, calde, cada, dus, ghiuveta, wc impecabil de curate. Consumabile de buna calitate si schimbate zilnic.

Lenjeria impecabil de alba si schimbata la fel ca si prosoapele zilnic. Telefon de serviciu in baie.

Se facea curatenie zilnic, fara prezenta ostentativa a lucratoarei.

Hotelul are la subsol o baie turceasca cu sauna pe care din pacate nu am avut timpul necesar sa le vizitam.

RESTAURANTUL se afla la subsolul hotelului unde se ajunge direct cu liftul. Are 2 saloane, principalul in care se afla si vitrina cu preparate si inca o sala alaturata, amandoua erau destul de ocupate, dar nu s-a intamplat sa nu gasim locuri libere sau mesele sa nu fie curatate de la clientii de dinaintea noastra. Scaune generoase, mese de 2-4-6 persoane., aranjate in orice moment la micul dejun.

Vitrina cu produse era aranjata spectaculos. frumos ornata si produsele sortate in asa fel incat fiecare sa se mentina la temperatura optima. O singura femeie am vazut in personalul restaurantului, si aceea era persoana care pregatea la solicitarea clientului omletele. In rest erau barbati foarte politicosi si binevoitori.

Micul dejun putea satisface orice gusturi, ceai, cafea, sucuri, apa, lapte cald sau rece, iaurturi, fructe naturale sau confiate. Patiseria de exceptie - 4-5 feluri de croissante, pateuri calde, placinte, etc, paine alba sau cu cereale, prajitor, cereale. La cele cateva feluri de gemuri si dulceturi nu te puteai hotari aratau si erau adevarate delicatesuri. ca de altfel mierea prezentata chiar in fagure.

La vitrina cu mezeluri erau mai multe variante dar cea cu branzeturi era de exceptie. Legume proaspete, rosii, castraveti si alaturi la vitrina calda o serie de mancarui gatite precum fasole cu carnati, cartofi, legume sote, etc.,

Programul de mic dejun era de la 7-10 dimineata, dar in ultimile 2 dimineti fiind perioada de trecere la ora de vara masa a fost stransa dupa ora 10,30.

Clientii hotelului erau in mare parte nordici, nemti si de asemenea rusi.

O nota speciala trebuie sa acord hotelului pentru urmatorul aspect. A doua zi dupa ce am ajuns acasa, am primit de la hotel un mail prin care ni se multumea pentru alegerea hotelului si ni s-a sugerat sa comentam serviciile lor. De asemenea ni s-a transmis un voucher pentru o eventuala cazare la hotel in viitor cu o reducere de 5% din valoarea costurilor. Ideea mi s-a parut foarte frumoasa pentru ca inca o data mi s-a adeverit ca stiu sa faca turism. In definitiv, nu cred ca mizeaza ei pe intoarcerea noastra acolo ci mai mult pe recomandarile pe care le vom face altor posibili clienti.

PARCARE- in preajma hotelului am observat 2 oto parking cum le numesc ei in care nu era aglomeratie si sigur daca veti dori sa mergeti cu masina ni s-a spus ca hotelul va poate face rezervarea. cu 2 zile inainte. Nu stiu preturile.

IMPREJURIMI - asa dupa cum am mai spus situarea hotelului ofera oportunitatea de a parcurge pe jos centrul istoric al orasului, incepand cu Palatul Topkapi, Agya Sofia, Moscheea Albastra, Bazilica cistern, portul in zona Eminonu, cu posibilitatea traversarii cu ferry in Kadikoy, T1 pentru a ajunge la Palatul Dolmabache dar si o serie de autobuze care pleaca de la Eminonu spre multe colturi ale Istanbulului printre care la loc de cinste Piata Taksim.

Sunt nenumarate magazine cu fructe, legume, dar mai ales restaurante cu specific local, fara a aminti de restaurantele insirate ca margelele sub podul Galata, unde incepand cu ora 10 dimineata pana tarziu in noapte esti invitat sa intri, primind informatii despre ce ai putea manca si la ce preturi. Sigur, restaurantele aflate in zona centrala, mai ales cele situate sub podul Galata sunt usor mai scumpe. Totodata am vazut o diferenta care m-a frapat la produsele de patiserie, dulciuri. In apropiere de statia Sirkeci la o patiserie cu staif renumitele baclavale si sarailii erau 62 lt/kg iar pe strada din spatele acesteia, aceleasi produse le puteai cumpara la 47 lt/kg. La bazarul de mirodenii preturile sunt aliniate la produsele de patiserie si in general la dulciuri.

Magazinele de covoare dar in special cele cu amintiri ofera o mare diversitate si paleta de culori pentru turisti si sunt la tot pasul in apropierea hotelului.

Si pentru a nu va plictisi trebuie sa concluzionez ca am avut o mare bucurie sa constat ca ideile mele preconcepute sunt depasite, Istanbulul nu mai are nici o legatura cu amintirile mele triste si dezarmante, iar hotelul a depasit toate asteptarile mele si il recomand tuturor celor care vor sa faca un popas de o noapte sau sa petreaca cateva zile pe malurile Bosforului.

va doresc tuturor vacante frumoase

ps. il rog pe web-sef cu muzica daca poate pune Turkey-song -Gulumcan si ii multumesc. anticipat


[fb]
---
Trimis de amero in 06.04.14 13:15:58
Validat / Publicat: 06.04.14 15:06:51
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3770 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amero); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel Sapphire- intarea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 22.50 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    13 ecouri scrise, până acum

    webmaster15
    [06.04.14 14:29:40]
    »

    Mutat la rubrica "Sapphire Hotel" (deja existentă pe sait); şters rubrica dublură creată de autor.

    Ilustraţia muzicală sau video-muzicală indicată a fost ataşată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    ameroAUTOR REVIEW
    [06.04.14 15:39:11]
    »

    @webmaster15: multumesc

    maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [06.04.14 16:34:56]
    »

    @amero: ... wow, minunata descriere...

    Crede-ma, asteptam cu mare nerabdare acest review!

    ameroAUTOR REVIEW
    [06.04.14 17:09:38]
    »

    @maria55: sper sa foloseasca cuiva. multumesc

    maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [06.04.14 17:15:08]
    »

    @amero: cu siguranta este folositor! N-ai observat cate intrebari curg vs de aeroportul Sabiha? Toate legate de timp/transport/cost/ ori din scrierea ta si amanuntele din cuprins intelegi perfect totul! Cat despre acest hotel, stii doar ca am spus inca de la inceput ca este o alegere f buna!

    TraianS
    [07.04.14 09:22:08]
    »

    "La achizitionarea biletelor mi s-a spus ca pot face ceckinul si pe saitul companiei cu 72 de ore inainte. "

    La Pegasus si la Atlasjet, nu e ca la Blue, Wizz, Ryan etc. Adica nu se mai iau bani in plus daca nu vii cu check-inul printat de acasa. Nu este deci nici o problema daca nu se face check-inul. Ti-l fac ei la aeroport.

    Se poate face cu 72 ore inainte daca se doreste alegerea locurilor in avion - operatiune tot gratis. Eu nu mi-am facut niciodata check in dinainte si nu au fost probleme.

    Foarte utile informatiile despre transport. Cred ca ar fi meritat un review separat - pot fi destul de greu de gasit pe la reviewurile de cazare.

    Lucruri noi pe care le-am invatat:

    -cumpararea IstanbulKard din aeroport (mai demult existau probleme la acest capitol)

    -pasarela din Eminonu, din dreptul Noii Moschei. Eu stiam doar de doua pasaje subterane. Acum ori nu am observat eu pasarela - ori au construit-o recent. Probabil era si nu am vazut-o eu.

    Foarte utile si detaliate informatiile despre hotel. Asa ar trebui sa arate toate reviewurile de cazare. Felicitari.

    Asteptam si continuarile.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ameroAUTOR REVIEW
    [07.04.14 10:46:07]
    »

    @TraianS: multumesc pentru apreciere, nu am mai calatorit cu pegasusul si de aceea nu am stiut masura lucrurilor. Oricum, despre companie numai de bine. Am sa incerc sa scriu cate ceva despre transport in general, in Istanbul eventual spre obiective, caci despre acestea s-a scris mult si documentat. Istanbulkardul l-am cumparat de pe peronul autobuzelor din fata aeroportului de la o ghereta cu functionar. Pasarela din fata debarcaderului de la Eminonu este de mult trecuta de prima tinerete, despre aceea am vorbit. multumesc mult pentru ajutorul acordat.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    claudiu 71
    [07.04.14 21:05:50]
    »

    @amero: Buna si felicitari pentru sejur&impresii si eu ma numar printre cei multi ce am vazut Turcia doar pe"margini"de la Marmaris pana la Alanya.

    Cu toate ca am adunat mai bine de 160 de zile in toate sejururile, la marele Constantinopol nu am ajuns dar cu siguranta cat de curand vom fii si noi acolo. Probabil sa calatoresti de doua ori intr-un an intr-o tara ne-a fost peste mana

    Asa ca deocamdata strangem pe"hard"din experientele interesante traite aici de alti turisti.

    Salvat la favorite!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ameroAUTOR REVIEW
    [08.04.14 09:13:11]
    »

    @claudiu 71: multumesc ptr. vizita si apreciere. am plecat cu retineri asa cum am scris avand niste amintiri neplacute, insa orasul si oamenii s-au schimbat foarte mult in bine si cohorte de turisti de toate natiile, in luna martie ca acolo nu prea am vazut poate decat in Paris si in Viena. este o experienta frumoasa si merita deplasarea.

    Clotilde
    [31.05.14 21:14:32]
    »

    Buna!

    As vrea sa te intreb ce atmosfera este in restaurant, avand in vedere ca este la subsolul hotelului. Este o atmosfera inchisa? Ai posibilitatea sa fumezi undeva o tigara la o cafea? Stiu ca majoritatea hotelurilor de la ei au restaurantele la ultimul etaj, dar acest hotel este una dintre exceptii.

    Multumesc anticipat pentru raspuns!

    ameroAUTOR REVIEW
    [01.06.14 12:26:17]
    »

    @Clotilde: buna ziua, intradevar restaurantul este la subsol si este deschis pentru mic dejun, spatiul nu este foarte generos, dar foarte elegant amenajat iar bufetul este de asemenea impresionant ca prezentare. nu, nu se fumeaza in restaurant.

    ptr. masa de seara sau peste zi pe strada respectiva sunt chiar vis-a-vis mai multe restaurante, te rog priveste pozele, unde se sta la terasa si se mananca f. bine fara a fi f. scump tinand cont ca este la 5 minute de mers pana la intrarea in Palatul Topkapi.

    vacanta frumoasa iti doresc.

    webmaster70
    [30.11.15 17:03:45]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    ameroAUTOR REVIEW
    [30.11.15 18:21:57]
    »

    @webmaster70 - da, este corecta pozitionarea, multumesc

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    amero, claudiu 71, Clotilde, maria55
    Alte impresii din această RUBRICĂSapphire Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065906047821045 sec
    ecranul dvs: 1 x 1