ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.06.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Alexandria
ÎNSCRIS: 06.05.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2011
DURATA: 7 nopți
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 11 MIN

Multumitor

TIPĂREȘTE

Am tot amanat, mai ales din lipsa de timp, dar trebuie sa povestesc despre cel de-al doilea sejur in Turcia, care a inceput la doar cateva zile dupa ce ma intorsesem de la Barut Hotel, din Lara (Antalya) asa cum am scris aici. Mai exact, povestind cu o prietena in telefon despre ce vacant grozava am de 1Mai imi spune ca pleaca si familia ei impreuna cu alte doua, cu masina, la Belek, deci tot in Antalya, la un hotel de-i zice Barcelo. Nu-mi trebuie mai mult de cinci secunde sa processes informatia si a zic: merg si eu cu voi! mai ales ca mai erau locuri in masina cu care mergeau doua din familii. Prietena, care stie ce-mi poate pielea, ia in serios spusele mele si a doua zi ma anunta ca au facut rezervare ptr inca o camera. Asa s-a facut ca pe 10 mai am luat din nou calea Turciei (era sa zic drumul pribegiei!), mai ales ca programul anuntat suna cam asa: oprire 2 nopti la Istambul si vizitat ce se poate vizita, 7 nopti in Belek si inca 1-2 nopti la intoarcere. Cum n-am avut ocazia sa vad Istambulul pana acum, aceasta oprire a sunat tentant, asa incat nici nu mi-a trecut prin cap sa renunt. M-am agitat eu vreo 2 zile inainte intreband pe AFA care e drumul cel mai bun si scurt spre Antalya, unii poate isi amintesc, dar toate precautiile mele au fost inutile, pentru ca soferul a fost de nota 10. Si GPS-ul la fel!

Am sa scriu separat despre oprirea la Istambul, cu periplul ce a cuprins obiectivele turistice, separat despre fiecare hotel in care am stat, iar relatarea despre drumul dus intors va fi cuprinsa oarecum in aceste review-uri din simplul motiv ca n-am acordat atentie prea multa drumului, e suficient sa spun ca n-am ratacit, n-am avut incidente, nici surprize (poate doar placute) iar lipsa mea de atentie la traseul propriuzis nu ma face o sursa de informatii pentru cei ce vor sa repete experienta.

Acum am sa scriu despre BarceloTat Beach&Golf Resort, hotelul (sau resortul) unde am petrecut cele 7 zile ale sejurului. Rezervarea s-a facut inca din luna ianuarie, pe booking.com, la pretul de 330 euro/pers, in regim all inclusive (AI). Unele dintre criteriile de alegere au fost pretul sejurului, situarea in Antalya, plaja si referintele despre plaja /hotel de pe site-urile de specialitate. Eu, ca una autoinvitata la aceasta vacant, n-am avut nici un criteriu: lol.

Pentru cei care se duc cu avionul este la 30 de min de aeroport, pentru cei care se duc cu masina, la o zi si jumatate de Romania. Prima impresie a fost favorabila, am trecut pe langa parcul imens care este Clubul National de Golf, cel pentru care se vine cu dedicatie la Barcelo. Pini mediteraneeni, imensi si desi, strajuiesc atat drumul de acces catre hotel cat si intrarea principal. Si curtea interioara din fata hotelului arata tot ca un mic teren de golf. Un rond si un pod peste un mic lac artificial, niscaiva caderi de apa artistic amenajate intregesc ansamblul de la intrarea in hotel. Holul este elegant, pardosit cu marmura, receptia in stanga imediat langa intrare, spatial se deschide pe patru etaje cu culoare interioare de jur imprejurul holului. Doua lifturi principale – fiecare in capatul acestul hol si doua secundare duc in sus si in jos turistii. Daca ar fi sa desenam dispunerea corpurilor de cladire ce compun hotelul obtinem un “X” cu portiunea de mijloc alungita corespunzand holului central.

Chek-in-ul a decurs foarte rapid, plata s-a facut cu cardul sau cash dupa cum s-a dorit, noi am ajuns undeva la orele 7p. m. Am primit camera la etajul 3, la fel si ceilalti. Vederea era partial catre mare, partial catre parc, toti avand camera pe unul din bratele scurte ale cromozomului X! Camerele de pe portiunea de mijloc au vedere catre piscine si terasa restaurantului (ceea ce era destul de neplacut cand intra in functiune barbeque-ul) si in plan indepartat catre mare, iar cele de pe partea opusa catre intrarea si parcarea hotelului. Cu obisnuitii 10 euro se rezolva orice. Obisnuiesc sa puna bratari albastre la incheietura, dar daca refuzi (cum am facut eu, care nu inteleg sa mi se ataseze ceva pe corp ca asa e politica hotelului) nu e nici o problema.

Camera: destul de mare, luminoasa, cca 25mp, cuprinde doua paturi twin sau un pat matrimonial, o canapeluta extensibila pe care pot dormi lejer doi copii la nevoie, noptiere, masa birou, un fotoliu si o masuta cu scrumiera cu tot. Dotarile sunt cele standard dar mai putine ca la alte hoteluri. Adica era tv CRT cu vreo 20 de programe (n-am urmarit nimic), frigider minibar cu 2 sticle de apa 1,5l si 4 sticle din niste sucuri locale de 0,5l. NU: cafetiera sau cana de incalzit apa, nu cafea sau ceai (plus zaharul aferent), nu cesti sau tacamuri. Nu DVD sau CD. Lumini sub forma de plafoniere sau aplice, veioze. Paturi comode, lenjerie impecabila. Mocheta pe jos. Fara halat de baie si papuci. Dulapul de haine generos, cu umerase suficiente, doua paturi si doua pernute de rezerva. AC functional, foarte util. Camera aerisita, fara mirosuri neplacute. Curata foarte. Asternuturile s-au schimbat la 3 zile, prosoapele la baie in fiecare zi, indiferent cum le lasam.

Baia: Destul de mare, cu cada, foen, oglinjoara ptr machiaj, DAR fara samponele si alte geluri sau crème de corp in sticlute, ca la alte hoteluri. La dus erau doua flacoane cu gel de dus si sampon, destul de incomod de folosit. De asemenea nu erau tampoane demachiante, betisoare de urechi sau alte accesorii de toaleta. Curata si bine intretinuta, dar cam saraca …

Terasa: un balconas de 1,5m/1,5m, cu o masuta si doua scaune, de plastic toate, fara accesoriu de uscat rufele, expusa total la soare sau la ploaie, cand a fost cazul.

Restaurantul: nu foarte mare, cu trei insule ptr bufetul cu preparate si inca doua servante lungi pe laturi. In primele doua zile, pentru ca timpul nu a fost tocmai potrivit, preparatele calde sau instant (!) s-au facut la bucatarie si s-au adus pe servanta, dar in zilele urmatoare, totul s-a preparat afara (omlete, oua ochiuri etc, gratare de pui sau peste). Un sistem de separeuri deschise dar care permiteau oarece intimitate la masa fragmentau spatial restaurantului.

De remarcat zona de restaurant ptr copii, unde exista un buffet cu preparate mai potrivite copiilor. Mobilier ptr copiii, jucarii si aplicatii din desene animate sau povesti in zona respective.

Oferta de preparate in sine nu este grozava, dar totul era proaspat si nu am vazut nimic reciclat. Supe de doua feluri la o masa (fie de linte, fie de pui cu taitei- adica o ciulama subtire si fainoasa fara gust – sau de rosii, in fiecare zi doua dintre ele in castroane). Carne fie peste, fie pui, cateva preparate, fie peste prajit pur si simplu, fie pui la gratar sau un fel de tocanita, doua zile a fost si curcan. Garnituri: orez, cartofi, multe legume fierte. Salate numeroase, aici oferta era bogata si diversa. Fructe foarte putine in opinia mea, mere, portocale, grape, murmale. Desi era sezon, n-am vazut capsuni sau pepene. Cu capsunile este si o poveste draguta. Cred ca multi aveau asteptari in sensul unei oferte mai variate in privinta fructelor si tot interbau de capsune. Noi in penultima zi am cumparat capsuni, vreo 6 kg =5 euro si pentru ca dimineata plecam si nu puteam sa le luam cu noi (am mancat foarte putine) le-am pus frumos pe farfurii si le-am asezat la buffet- ca doar nu era sa le aruncam, mai ales ca erau foarte frumoase si bune. Au disparut foarte repede dar cred ca s-a creat si un orizont de asteptare in ceilalti turisti “ ca doar au fost capsuni la masa! ”. Automate de cafea sau cafea la filtru (slaba si proasta), racoritoare (Fanta, Sprite, Coca –cola), vin alb si rosu (bunicele). Bere Tuborg, desi pe toate automatele scria Efes… Ce m-a surprins? Fresh-urile erau contra cost – 3 euro un pahar de suc de portocale. La fel era si cafeaua turceasca la bar – 2 euro. Prajituri: un sortiment destul de sarac, nu cred ca erau mai mult de 10-12 feluri. Gozleme semi-comestibile. Niste pizza taiata patratele destul de neapetisanta. Paine de multe feluri, proaspata.

Ospatarii misunau printer mese si pentru banuti strecurati discret in buzunar aduceau vinul sau cafeaua. Altfel puteai sa astepti mult si bine, era cu autoservire. Restaurantul avea si o terasa afara, cu umbrele iar o portiune era sub un umbrar vegetal, foarte placut.

La parterul hotelului, fata in fata cu holul de primire era lounge barul, neincapator pentru multimea de turisti, mai ales ca a fost si ploaie doua zile sau seara cand echipa de animatori initia niste jocuri stupide la care participau anemic niste rusi si niste nemti. Intre orele 2 si 4p. m. la lounge bar apareau si niste prajiturele, putine si nu prea diversificate (un fel de covrigei si niste placintele) care dispareau in primele 10 minute.

Zona de shopping consta in 7-8 magazine, din care nelipsitele cu aur si argint, pielaria unde vindea o rusoaica, souveniruri, articole de plaja si cosmetic e, tigari si dulciuri, textile (ca la noi la Europa), parfumuri (contrafacute. toate la 15 euro).

Piscina acoperita: se gasea in zona de Spa si Wellness, destul de mica dupa parerea mea (20m/8m), apa era la fel cu cea de afara, cu zona de sezlonguri. acolo se servea tot timpul ceai. E drept ca majoritatea turistilor erau cei care ieseau de la masaj si se odihneau – adica era si zona de relax in acelasi timp- cu un ceai de mere sau turcesc alaturi.

Zona de spa si hamam: cca 10 cabinete de masaj de jur imprejurul piscine acoperite, o baie turceasca unde se lucra la gramada, femei si barbati, cate 4-5 pe aceeasi suprafata circulara de marmura. Totusi, masajul nu mi s-a parut atat de scump ca la alte hoteluri, mai ales ca aveau si o oferta cuprinzand trei procedee (hamam+ peeling +masaj cu ulei+masca cu namol de la Marea Moarta) la 35 euro, cu durata totala de 60 min. Dar pentru 7 zile de masaj (Bali, thailandez, aromaterapie, alternative plus masca cu namol) am platit in total 195 euro iar calitatea masajului a fost excelenta.

Zona de distractie. In hotel era o incapere cu jocuri mecanice sau electronice, cu trei mese de billiard (5 euro/ora, 8 europtr 2 ore consecutive). Discoteca era in aer liber, langa piscine unica si principal, seara asezau si niste scaune de plastic in fata unei scene si aceiasi animatori de peste zi se rupeau in figuri de samba sau disco sau dansuri orientale.

Restaurantele a la carte: doua la numar, cu specific italienesc si cu specific mexican. Cel cu specific italienesc era undeva in dreapta piscinei si mai in spate, destul de dragut aranjat si cu preparate foarte bune. Si aici, ca peste tot in hotel unele preparate erau contra cost (de exemplu tiger shrink 4 buc/portie=30 euro) vinurile (intre 20-30 euro sticla), cafeaua turceasca. Ospatarii erau aceiasi din restaurantul principal, cam ne-profi. Restaurantul cu specific Mexican functiona intre 2.30 si 4.30pm ca snack-bar de piscine, dar avea placinte foarte bune si multe preparate vegetariene. Seara nu stiu cum era ca n-am incercat.

Poporul din hotel era format din multi englezi, nordici, francezi si nemti ptr ca destinatia hotelului era golful. Apropierea de cel mai mare domeniu de golf din Turcia, Clubul National de golf, si serviciul de transport catre si de la golf foarte bine organizat, precum si alte facilitati ce se adresau exclusiv practicantilor acestui sport recomanda acest hotel celor ce doresc sa practice golf in Turcia. Putini rusi si si mai putini romani. Lume civilizata, nu s-a dat nimeni in spectacol.

Internet:wireless doar in holul hotelului sau la cele cateva PC-uri dintr-o incapere.

Animatia mi s-a parut saraca, ce-I drept n-am stat cu ochii pe animatori, dar erau putini si buni la toate. Dupa-amiaza, pe pajistea de langa unicul beach-bar se organiza aerobic pentru 20-25 de doritori.

Piscinele: una ptr adulti, cca 35-40 m lungime, cu o insula in mijloc. O piscine ptr copii foarte mici dar cam neinspirata pentru ca avea un plan inclinat pe care curgea apa si unde cei mici cadeau. Un aqua parc cu o piscine de 10/10 pe care nu l-am vazut functionand decat doua zile. Apa curata, piscinele bine intretinute, sezlonguri si umbrelute pe margine. Nu erau foarte agglomerate. Prosoapele de plaja, piscine sau spa se iau pe baza de cartela fie de la centrul spa (de unde din comoditate le lua toata lumea) fie de la un centru special. Dar nu erau foarte rigurosi, la finele sejurului m-am trezit cu vreo 5 prosoape in camera si cartela era la mine. Beach-barul, care de fapt era imediat langa piscina oferea bere si bauturi racoritoare la dozator, coctailuri nealcoolice si cafea de la automat.

Parcul: pajisti mari, bine intretinute, alei cu flori, leandri si palmieri. Parcul nu este foarte mare, as zice ca e proportional cu hotelul. 7 terenuri de tenis de camp si unul de volei sau baschet imbiau turistii sa se intreaca in echipe ad-hoc.

Pentru copii exista doua spatii de joaca foarte bine amenajate , unul acoperit altul descoperit , unde animatorii se ocupa si de cei mai mici si de cei mai mari.

Plaja: destul de lata (255-30m) o portiune cca2-3 m cu pietricele, curata, bine intretinuta, cu sezlonguri cu saltele, umbrele, vase ptr scrumat, cosuri de gunoi, alei din traverse de lemn, dusuri si cabine de schimb. Distractie pe plaja: ski-jet-uri, para sailing, ski nautic, hidrobiciclete, wind-surf si catamarane mici. Fara ponton in apa, doar o platforma plutitoare in interiorul perimetrului destinat inotului. Mi-a placut ca perimetrul ptr turisti era bine delimitat cu flotoare, ca sa previna accidentele. Intrarea in apa destul de lina, dar la 3m de mal apa avea déjà peste 1,5m poate si mai mult. Apa marii foarte curata. Plaja este domeniu de reproducere al broastelor testoase marine, lucru semnalat pe numeroase panouri, ceea ce mi s-a parut o gluma pana cand intr-o zi, de pe placa de surf (am sa va povestesc separat cum am luat lectii de wind-surf si certificat de surfer) am vazut o broasca testoasa marina, in marime naturala- adica aprox 60-70cm lungime inotand agale. Dar asta se intampla in larg…

Ca si o concluzie: Barcelo nu e un hotel cu pretentii, nu este foarte mare, e destinat in special iubitorilor de golf, are mancare si bautura mai putina si mai putin diversificata fata de alte resorturi, dar si pretul este pe masura330euro/pers AI (intre 12-19 mai). Nu l-as recomanda tinerilor dornici de multa distractie si animatie, poate in sezon e altfel, dar la momentul cand am fost eu era destul de linistita atmosfera. Eu m-am simtit bine acolo, pe principiul enuntat si de altii ca n-o sa-mi stric dispozitia pentru ca n-am cafetiera in camera sau pepene la masa…


[fb]
---
Trimis de TORA INGRID in 18.06.11 21:06:44
Validat / Publicat: 18.06.11 22:28:42
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6172 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TORA INGRID); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
INFO membrii AmFostAcolo beneficiază de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii.PREȚURI PREȚURI
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 zona de dormit
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    Admin [18.06.11 22:31:23] »

    Foarte bun & complet review. Daca vreodata vom hotari sa selectam si recomandari din categoria "de cazare" ca MiniGhiduri, atunci acest articol ar fi cap de lista

    georgiana [18.06.11 23:36:42] »

    Si eu am fost anul trecut in Belek, dar nu-mi dau seama pe unde este localizat hotelul tau, banuiesc ca este in partea de vest?

    Pretul platit de tine, consider ca a fost unul corect, daca raportam la ce ai descris mai sus!

    Deci, te-ai intalnit cu broscuta''Caretta-Caretta''? Si ea lua lectii de surf, in Belek ?

    Astept cu nerabdare continuarea, mai ales despre lectiile de surf. Vad bine ca esti foarte horatara sa incerci totul, nu-ti scapa nimic! Felicitari,esti o curajoasa!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Admin [18.06.11 23:44:26] »

    @georgiana: Barcelo Tat este situat in arealul localitatii Kumkoy, in extremitatea vestica a ZONEI Belek - vezi localizarea pe harta facand click aici

    Tu ai fost undeva in partea centrala a zonei, aproximativ in dreptul ORASELULUI Belek.

    Vezi eventual si harta cu toate hotelurile din aceasta zona: click aici

    commandorsteel* [19.06.11 00:13:08] »

    frumos si bine detaliat. felicitari ptr review

    un vot si de la mine: D

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    commandorsteel*, georgiana
    Alte impresii din această RUBRICĂCrystal Tat Beach Golf Resort & Spa (ex Barcelo) [Kadriye]:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050132036209106 sec
    ecranul dvs: 1 x 1