ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.05.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 19.09.15
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 3645 THB
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 12 MIN

7 zile in Krabi Sand Sea Resort Railay Beach

TIPĂREȘTE

Continui povestea mea, dezvaluindu-va primele zile ale sejurului nostru in Thailanda, zona Krabi, mai precis peninsula Railay.

Am pornit din Otopeni la orele 12:55 si dupa un drum de aproximativ 5 ore am ajuns in Doha unde, dupa o escala de 2 ore am fost transferati in urmatorul zbor catre Krabi, care urma sa dureze 7 ore. Acest drum nu este atat de obositor cum poate parea la prima vedere; conditiile din avion destul de confortabile, pauza dintre zboruri si nu in ultimul rand emotia unei noi aventuri fac ca timpul sa treaca repede.

Pentru intrarea in Thailanda si o sedere de maxim 15 zile ar fi bine sa aveti completata de acasa o cerere de viza si cate o fotografie tip pasaport taiata la dimensiunile 3,5/4,5 cm si lipita pe aceasta. Veti primi in avion si cate o cerere in acest sens care trebuie completata si prezentata la intrarea in tara.

Acestea fiind pregatite, atunci cand veti ajunge la imigrari veti plati o taxa de 60 euro (2000bahti) si veti primi o viza de sedere care trebuie pastrata tot timpul impreuna cu pasaportul deoarece va va fi necesara la cazare dar si la iesirea din tara. Aceasta viza costa doar 30 euro daca faceti aceste formalitati din timp in Bucuresti, la ambasada. Nu este o problema daca nu aveti la dumneavoastra cerere de viza; puteti primi acolo si tot acolo puteti face si poze, dar va costa si va dura mai mult.

O data trecuti de punctele de control ar fi bine sa schimbati in bahti, moneda lor, o suma de bani pentru transfer si cheltuielile primei zile. Cursul este putin mai dezavantajos fata de cel de la casele de schimb din Ao Nang dar dupa cum am constatat mai tarziu mai bun decat cel din Railay unde am gasit mai multe case de schimb dar la un curs mai slab; daca va cazati primele zile intr-un loc mai izolat poate ar fi bine sa schimbati o suma mai mare sau sa faceti o oprire in Ao Nang sau orasul Krabi pentru a schimba banii necesari acestor zile.

La iesirea din aeroport va vor aborda multi localnici cu oferte de transfer catre destinatia dorita: transportul cu shuttle bus pe un sens Krabi airport - Ao Nang costa 150 bahti de persoana iar cu taxiul 5-600 bahti pe sens. Fiind trei persoane si cu destule bagaje am luat un taxi (500 baht pana la Ao Nang beach in portul turistic).

De aici se fac transferuri catre Railay Beach la fiecare 20 – 30 minute cu barcile locale, longtailboats, catre zona estica a peninsulei unde noi aveam si cazarea. Pretul transferului cu barca este fix: 100 baht/sens de persoana (noaptea 150 baht), si se plateste la un ghiseu in port dupa care veti fi repartizati unei barci. Un alt punct de plecare din Ao Nang catre insule este debarcaderul Ao Nam Mao pier unde ptr aceeasi suma puteti ajunge cu barca in zona estica a Railay (in functie de cazarea dumneavoastra alegeti puctul de imbarcare cel mai convenabil). Tot de aici sunt plecari si catre alte insule conform unui orar afisat.

Urcarea si coborarea din barca presupune sa mergeti cativa zeci de metri prin apa si cu bagajele in mana deoarece datorita fluxului si refluxului acestea nu au un loc fix de acostare. Acest lucru nu este chiar o problema, apa este calda, nisipul fin, ne-am descurcat si in definitiv eram in vacanta.

Dupa un drum de 15 minute am ajuns in Railay Beach (de data asta a facut si o scurta oprite si la plaja Ton Sai unde a lasat 2 turisti; era cat pe ce sa coboram si noi, dar barcagiul ne-a avertizat si am observat si noi ca nu semana cu plaja unde aveam cazarea). Dupa inca o incursiune prin apa pana la genunchi am ajuns pe plaja si am zarit chiar in fata noastra putin spre dreapta hotelul nostru, mai precis restaurantul acestuia, situat chiar pe plaja.

Aici se afla si receptia unde am prezentat rezervarea de cazare si in 45 minute am primit cheia camerei si bonurile pentru micul dejun. Hotelul unde am stat primele trei zile se numeste Sand Sea Resort Railay Beach si este situat pe plaja, in zona Railay vest, cea mai frumoasa zona de aici.

Cazarile se fac in bungalouri situate intr-o gradina luxurianta stabatuta de alei si plina de flori exotice si arbori in care se joaca maimute; sunt multe vietati al caror zumzet si triluri se aud toata noaptea. Exista si doua piscine cu sezlonguri unde exista semnal wi-fi, magazin, casa de schimb valutar, punct turistic de unde se pot achizitiona excursii, centru spa si masaj, desigur contra cost.

Pozitionarea restaurantului chiar pe plaja ofera posibilitatea servirii mesei intr-un cadru de vis mai ales seara, la apus. Mai recent s-a costruit un corp de cladire mai in spate si pe lateral, unde exista camerele de lux, dar care sunt mai ieftine decat bungalourile. Aici am rezervat noi o tripla la pretul de 75 euro/noapte cu mic dejun. Nu mica a fost surpriza mea cand baiatul care ne-a insotit cu masinuta de bagaje ne-a condus catre un bungalou (nr 306) unde eram repartizati. A fost o surpriza foarte placuta; m-am bucurat mult ca am fost cazati intr-un loc atat de frumos fara costuri suplimentare.

Casuta era situata pe partea dreapta a aleii principale, intre cele doua piscine, in mijlocul gradinii tropicale. In fata era un mic helesteu si o mica cascada, iar la cateva sute de metri trona maiestuos unul din muntii emblematici ai acestei zone. Aceste casute sunt construite din lemn si acoperite cu frunze de palmier si au in fata balcon privat cu masuta si doua balansoare.

Camera spatioasa, mobilierul era din furnir, putin invechit dar functional, in sifonier existau halate albe pentru spa, papuci de plaja, o sacosa de plaja cu o rogojina dubla, umbrele pentru zilele ploioase, de asemenea televizor plasma (nu l-am folosit), frigider, apa plata si chipsuri zilnic, pat dubu si un extrabed, aparat de aer conditionat si plase contra tantarilor la geamuri; baia spatioasa cu tot ce inseamna consumabile, dusul cu apa calda non stop, prosoape de baie si de plaja, tot confortul. Mentionez ca era foarte curat si s-a facut curatenie zilnic, ocazie cu care se schimbau si lenjeriile si prosoapele. Uneori gaseam cate o insecta in baie dar avand in vedere verdeata din jur, era de inteles. Erau tantari, dar aparatul cu pastille a facut fata cu bine.

Micul dejun se serveste intre orele 7 si 10; noi veneam la prima ora si era foarte placut sa servesti masa la malul marii, admirand rasaritul. Mancarea era destul de diversa, nu neaparat genul cu care eram noi obisnuiti; existau 3-4 feluri de mancare traditionale thailandeze (supa, taietei, orez, pui cu legume), dar si ceva preparate, fructe, iaurturi, sucuri, ceai, cafea, marele absent fiind branzeturile si nici la capitolul dulciuri si carbohidrati nu excelau. Avantaj - din aceasta vacanta nu am venit cu kg in plus.

Am facut plaja si baie in apa calda a marii Andaman dimineata si seara pe plaja din fata hotelului, Railay beach, o plaja minunata, cu nisip fin, situate intr-un golf strajuit de o parte si de alta de doi munti magnifici care spre dreapta o desparteau de la fel de renumita plaja Phra Nang, iar spre stanga de plaja Ton Sai (aceasta era accesibila printr-o poteca pe munte iar spre seara, la reflux se putea merge si prin apa catre aceasta).

Pe plaja Ton Sai erau unitati de cazare si turistii veneau pe poteca ptr a face plaja pe Railay beach. Accesul catre plaja Phra Nang se putea face pe uscat pe niste alei ce uneau partile de est si de vest ale insulei, sunt indicatoare la tot pasul, e usor de ajuns si drumul dureaza 10-15 minute. Aici am mers in dimineata urmatoare.

Am luat micul dejun la ora 7 si apoi pe aleea comerciala ce unea vestul de estul insulei am urmat indicatorul Phra Nang Cave (stiam ca pe acea plaja exista o pestera a fertilitatii). Am ajuns pe un drum de strabatea un defileu muntos cu pesteri deosebit de frumoase am facut poze si am vazut mainute. La un moment dat drumul urca pe munte si am realizat ca nu suntem in directia corecta asa ca ne-am intors cateva sute de metri si urmand un indicator am ajuns in partea estica a insulei. Aici sunt hoteluri mai ieftine, terase, saloane masaj, case de shimb valutar, magazinase cu preturi ceva mai ieftine, cred. Aici este si un debarcader unde acosteaza majoritatea barcilor catre peninsula. Pe malul marii sunt paduri de mangrove care dupaamiaza, la reflux, isi etaleaza radacinile parca desprinse dintr-un film SF.

Plaja in schimb nu am vazut, cred ca se poate face baie in mare dar e de preferat sa mergi pe una din celelalte 2 plaje pe care le-am mentionat deja, mai ales ca drumul este facil si dureaza 10- 15 minute. Din loc in loc exista harti care ajuta mult la orientare si alegerea celui mai scurt drum spre destinatia dorita.

Dupa ce am parcurs toata faleza estica a peninsulei am ajuns iar intr-un defileu muntos cu formatiuni carstice ce ne-a dirijat catre vestul insulei si in sfarsit pe renumita plaja Phra Nang. Aici sunt doua pesteri micute unde credinciosii budisti au adus drept ofrande falusuri din lemn de diferite marimi, forme si culori, au amenajat un altar unde femei tinere vin si aprind lumanari si se roaga pentru indeplinirea dorintelor (este numita si pestera fertilitatii). Pentru noi, ceilalti este un motiv de curiozitate si amuzament si un prilej de a face fotografii inedite.

Acesta plaja cred ca e cea mai frumoasa din zona, apa calda si limpede, cu adancime potrivita pentru scaldat, nisipul fin, peisajul inconjurator de o frumusete deosebita si nu in ultimul rand o stanca ce rasare in mijlocul marii in zona centrala a plajei m-a facut sa o consider number one. De altfel aici este si una dintre opririle excursiei optionale 4 Islands cu pornire din Ao Nang. Acesta are loc intre orele 10- 12, perioada cand plaja este invadata de valuri de sute de turisti care grabiti de a imortaliza cateva cadre spectaculoase si de a face o baie in mare pierd ceva din farmecul acestui loc. Acum m-am felicitat inca o data pentru ca am ales cazare in acest loc macar cateva zile, astfel am putut sa venim in alte perioade ale zilei si sa ne bucuram in tihna de frumusetea ei. Zilnic aici sunt acostate barci cu localnici din insulele vecine care ofera spre vanzare la preturi mici alimente proaspat gatite chiar acolo, sucuri si fructe naturale, servicii de masaj. In zona pesterilor se pot face si catarari pe versanti. La intoarcere am descoperit in zona debarcaderului o alee ce strabatea insula si pe care am ajuns in cateva minute in gradina hotelului nostru.

In perioada in care am stat pe Railay, mai precis intre 12-15 aprilie era sarbatoarea anului thailandez Songkran ocazie cu care localnicii se uda cu apa din belsug, prilej de veselie si distractie. Din fericire, aici era mai multa liniste; unii turisti veneau la noi la plaja ptr a scapa de avalansa de “distractie” din Ao Nang. Unele magazinase au fost inchise in aceste zile precum si unele case de schimb valutar dar au fost alte optiuni valabile.

In penultima zi ne-am hotarat sa achizitionam excursia 4 Islands, varianta privata, cu o durata de 4 ore cu plecare de pe plaja Railay. Pretul afisat era de 1700 bahti barca de 6 persoane la care se adauga taxa de parc national de 400 baht de persoana. Deoarece nu am gasit alte persoane care sa ne insoteasca am decis sa platim noi toata aceasta suma pentru a putea pleca mai devreme dimineata (la ora 8) si astfel a evita aglomeratia cand vin barcile mai mari cu grupurile mai mari de excursionisti. Cand am vrut sa rezervam excursia ni s-a cerut 2000 baht deoarece era zi de sarbatoare: iar Songkran. Am refuzat si a doua zi la 8 am incercat din nou si am obtinut pretul de inchiriere afisat.

Am pornit la drum cu barcuta long tail doar noi si barcagiul. Aceste barci sunt facute din lemn si au un motor zgomotos pe baza de motorina. Sunt conduse si dirijate cu ajutorul acelei cozi lungi care-i da si numele si care au la capat o elice. Sunt comode, rapide, au bancute si un mic acoperis ce va protejeaza de soare si mai ales au farmecul lor acela autentic, local. Din punctul meu de vedere singurul inconvenient sunt scaritele metalice si alunecoase care cel putin mie mi-au facut probleme mereu la urcarea si coborarea din barca (am supravietuit totusi, dar cu semne).

Puteti face excursii similare si cu iahturi moderne dar la alte preturi sau cu barcile cu o capacitate de 25-40 persoane dar aceste excursii dureaza mai mult, aveti pranzul inclus dar aglomeratia estompeaza din farmecul aventurii.

Opririle au fost similare excursiilor de masa; prima pe Tup, o insulita micuta pe care am paltit si taxa de rezervatie naturala. Aceasta insulita este legata printr-o fasie de nisip de cea de-a doua insula Chicken island a carei stanca in forma de cap de gaina i-a dat si numele. Acesta fasie de nisip era partial acoperita de apa deoarece fiind dimineata, perioada fluxului, apa avea un nivel mai ridicat.

Dupa poze si baie am pornit catre insula gainii pe care am fotografiat-o din larg si langa care am oprit pentru o sedinta de snorkeling. Am coborat de pe barca drect in mare (eu cu vesta de salvare) si imediat am fost inconjurati de sute de pestisori aurii cu dungi negre cu care ne-am jucat, fotografiat si pe care barcagiul nostru ii ademenea periodic cu firimituri de paine.

A fost o experienta frumoasa de care ne-am putut bucura in voie apoi am urcat din nou in barca si am pornit catre cea de-a treia insula din peripluul nostru - Poda island. Aici, alaturi de alti cativa turisti matinali ca si noi, ne-am bucurat de o ora de plaja pe nisipul fin sau odihna la umbra copacilor ce se insirau de-a lungul plajei inclinandu-se spre apa si baie desigur in apa limpede, turcoaz si atat de calda. Apoi am decis sa ne urcam din nou in barca pentru a vizita si cea de-a patra insula din excursie. Dar barcagiul a spus “finish” aceasta este ultima - noi ca am vizitat doar trei probabil cea de-a patra era chiar insula noastra care de altfel era in programul 4 islands cu pornire din Ao Nang. Sa ne intoarcem dupa numai 3 ore de excursie? Daca stiam petreceam mai mult timp la celelalte opriri, totul a fost la latitudinea noastra.

Am pornit putin dezamagiti catre punctul nostru de plecare plaja Railay cand am zarit in dreapta acesteia plaja Phra Nang, pe care petrecusem cateva ore minunate in dimineata anterioara. I-am propus barcagiului sa ne lase aici urmand apoi sa mergem pe uscat catre hotelul nostru. Propunere cu care acesta a fost de acord bucuros, astfel si el a terminat cu o ora mai devreme programul, si noi am petrecut cateva ore pe aceasta plaja atat de frumoasa pe care oricum doream sa o revedem.

Ce am mai facut in aceasta jumatate de vacanta? Am facut masaj thailandez la un salon, am cumparat mici suveniruri, am mancat feluri de mancare thailandeza la un chiosculet stradal precum si clatite cu banane si smoothie-uri cu fructe delicioase (la preturi mici si fara grija de toxiinfectii alimentare), am mancat inghetata cu fructe pregatita in fata noastra si servita sub forma unor mici rulouri cu topping de ciocolata, am mancat si la restaurant peste white snepper fript la gratar in crusta de sare si umplut cu un fel de trestie aromata (mmm imi lasa gura apa cand imi amintesc), mancare gatita cu taietei si carne de pui servita cu betigase, sucuri naturale de fructe (cel mai mult mi-a placut fructul pasiunii si lamaia), dar si o pizza la preturi ceva mai mari decat pe continent dar totusi mici decat in alte destinatii de vacanta nu chiar pretentioase cum ar fi Grecia.

In ultima zi am facut check-out-ul la orele 11.00 (dupa o ultima repriza de baie si plaja in minunatul golfulet Railay), am primit inapoi garantia de 50 euro care ne-a fost retinuta la cazare, apoi am luat bilet de pe plaja, chiar din fata hotelului nostru si am traversat cu barca catre Ao Nang, destinatia noastra pentru urmatoarele 4 zile. Aventura continua!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de MoniQ69 in 16.05.18 19:52:07
Validat / Publicat: 17.05.18 08:51:38
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în THAILANDA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1946 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MoniQ69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Apus pe plaja Railay
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21400 PMA (din 17 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 3645.00 THB pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [17.05.18 08:50:49]
    »

    Mutat în rubrica "Sand Sea Resort [Railay Beach], KRABI" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    webmaster
    [17.05.18 09:18:35]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    maryka
    [17.05.18 10:18:49]
    »

    Superb! iar pozele de vis, P2 minunată!

    Interesantă și peștera fertilității!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    maryka

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050873041152954 sec
    ecranul dvs: 1 x 1