ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.10.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Valladolid
ÎNSCRIS: 27.05.11
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
OCT-2012
DURATA: 1 zile
team-building
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Hili-Mili – “Delicious Healthy Food” in centrul Copenhagai

Ilustrație video-muzicală
Boris Kovac - '''' - ''Begin for Julia''


TIPĂREȘTE

Cum am ajuns aici fara sa fim vegetarieni? Asta e “povestea”, pe scurt...

Cazati fiind la Ascot 4 Est vezi impresii, in plin centrul Copenhagai, am iesit in cautarea unui restaurant pentru a lua cina, pentru ca cele patru restaurante ale hotelului nu aveau niciunul specific local (ci argentinian, australian, italian si spaniol). Si, in masura posibilitatilor, incercam sa mancam “afara”. Daca n-avem incotro, ramanem la hotel, insa de data asta acesta se afla in buricul targului, asa ca sigur urma sa gasim ceva in apropiere. Era insa racorica bine (ca sa nu zic frig de-a binelea), eram destul de obositi si, fara sa fi studiat inainte nicio optiune (n-am cerut nici macar sfatul la receptie), am dat, repede, de un restaurant “transparent”: prin vitrine se vedea ca era ceva tip impinge tava. Adica puteai vedea felurile de mancare si cere: “de-asta” sau “de-asta”... Nici macar nu ne-am uitat bine la firma luminoasa sau la “meniul” de afara. Si uite asa am intrat fara sa stam pe ganduri.

Restaurantul nu este foarte mare. Cu mese si scaune de plastic, tip Ikea, si vitrinele cu mancare pe partea dreapta cum intri. Erau doar vreo doua mese ocupate, insa, in timpul petrecut acolo, au intrat destul de multi clienti care-si luau mancare in caserole, pentru acasa. Pe partea cu vitrinele, sus, se aflau panouri luminoase cu felurile de mancare si preturile (la gramaj). Numai in daneza, asa ca era inutil sa incercam sa intelegem ceva. Doar “chorizo” (in spaniola “carnat”) ne-a atras atentia, mai tarziu, in timp ce mancam, si chiar ne-am intrebat ce-o insemna, pentru ca deja... ne dadusem seama ca nimerisem intr-un restaurant vegetarian.

Ne apropiem noi sa hotaram ce luam. Erau – evident – multe tipuri de salate. De tot felul. Rosii cherry si castraveti, cu foi de salata de diverse sortimente, chiar si branza feta, cartofi fierti/copti in coaja, micuti, poumb, etc., la care puteai cere si vreo doua feluri de sosuri sau maioneze. Paste, orez (un fel de paella ni s-a parut noua, si, bineinteles, colegul, ca sa nu riste, si-a cerut o portie), soia... Inca nu ne dadusem seama ca era numai mancare vegetariana, pentru ca, mai intr-o parte, erau si niste fileuri care noua ni s-a parut a fi carne sau peste. Am intrebat, in cele din urma, si una din fete (din nou engleza fara probleme) ne-a spus ca sunt pentru sanvichuri, insa... erau din soia sau alte vegetale!!! Buuun... Era clar. Nu ni s-a parut frumos sa mai iesim. Eu oricum nu am probleme, era cina si nu mananc foarte mult, insa colegul, aiiii, colegul, ce odisee... Am ras in seara aia cum nu mai rasesem de mult.

Portia simpla de oricare dintre salate era de 150g si costa 39 DKE. Daca cereai doua, pretul era de 59 kr. Pentru trei, 69 kr; patru costau 79kr, iar cinci (1.250g) 89kr. Un sandvich costa 55kr, iar cele doua feluri calde de mancare (unul de orez alb, fiert fara nimic, iar celalalt nu-mi mai amintesc de ce) le-am vazut prea tarziu si, oricum, apetisante... apetisante... nu erau. Eu mi-am cerut o salata simpluta, de rosii, ardei, cateva frunzulite de salata, ceapa si ceva branzica feta si alta de cartofi (cu patrunjel si cate o maslina ratacita). Insotitorul meu o portie de paella (departe de gustul acesteia;)) si alta de salata de porumb. Ne-au adaugat un sos de iaurt cu ceva legume maruntite. Dupa care imi zice (colegul) “Cere-mi si-o bere de-asta, ca sa dorm bine la noapte”. Sticlutele erau asezate frumos, pe un raft, si in vitrina frigorifica. Asa ca ma conformez si cer berica. Da de unde!!! Erau sucuri de fructe!! Ne-a bufnit rasul, eram ca doi picati din cer. Fata care ne servea nu prea avea chef de ras, insa ne privea rabdatoare. Hai macar sa luam paine. Erau doua feluri de painici, una umpluta cu spanac si alta cu branza. Am luat de-asta ultima, foarte buna, ca de altfel, toata painea mancata in saptamana respectiva. Ne-am repezit si la cate o portie de tort de mere cu smantana langa (excelent!!), macar sa stim ca nu ramanem nesatui. Si suculetul de fructe de padure, fara acid. Acuma... eu n-am ramas nemancata, insa colegul... Se uita in jurul nostru: la o masa erau cateva fete vesele, si cica “hai, fetele ca fetele, sunteti la regim mai tot timpul”, insa la masa vecina se afla o pereche, iar omul se consola cu voce tare: “las’ ca vezi tu acasa (catre barbat), ajungi si imediat o sa scoti salamul din frigider, la cat o sa te saturi aici... ”. Chestia e ca nici nu si-a mai cerut altceva, pe motivul ca oricum nu-i umple matul atata... culoare (se referea la verzituri, bineinteles). A lins replica de paella, se uita cu jind ca nu cumva sa-mi mai ramana mie vreun cartofior ratacit prin farfurie, tortul l-a terminat in doua secunde... In fine, cred ca va imaginati panorama. In gandul meu “na, ca n-ai vrut sa mai facem doi-trei pasi si sa mai vedem si altceva”;) Glumesc, bineinteles. Sunt sigura ca a adormit, in seara aia, cu gandul la “chorizo” care nu-si avea locul pe panoul luminos intre atata mancare vegetariana (cine stie ce-o insemna in daneza?) sau la restaurantul spaniol al hotelului...

Cred ca e prima data in viata cand mananc intr-un restaurant vegetarian si experienta nu mi-a displacut. Insa o voi asocia intotdeauna cu haiosenia situatiei. Nu mai stiu exact costul total al cinei. A fost scumput (in jur de patruzeci de euro sigur), oricum, pentru ce-am mancat. Insa – din nou – nu ne asteptam la altceva, la preturile de pe acolo...

Colac peste pupaza, preparatele erau proaspete (cel putin ce mi-a “picat” mie) si este destula varietate. Pentru vegetarieni cu siguranta ca era un loc ok. Spun asta gandindu-ma la numarul de persoane care-si luau mancarea pentru acasa in timpul petrecut de noi acolo.

Noi (ma rog, unul mai mult ca alta) am plecat cu o fata de “hili”... Va explic: in spaniola, “gili” (“g” se citeste “h”) vine de la “gilipollas”, un apelativ deloc dulce (sau, pe scurt, injuratura), iar cand spui “qué cara de gili tienes” e ceva de genul “ce fata de prost/dobitoc ai... ”. Chiar daca “Hili-Mili” era cu “h”, gluma a ramas, evident, asa ca a doua zi de dimineata, cand am trecut cu masina prin fata restaurantului, ne-am privit fara sa zicem nimic si ne-a bufnit rasul.

Asa ca stiti: daca va aflati in Copenhaga si doriti sa va mentineti silueta, poftiti la “Hili-Mili”, restaurant cu mancare sanatoasa si delicioasa, asa cum insusi numele lui spune. Il gasiti la doi pasi de Primarie, pe partea cu parcul de distractii Tivoli. Pofta buna!

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de alinaro in 26.10.12 10:22:29
Validat / Publicat: 26.10.12 13:22:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȚĂRILE SCANDINAVE.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3023 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alinaro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Primaria din Copenhaga vazuta de langa restaurantul Hili-Mili.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[26.10.12 13:20:11]
»

Articolul a "primit" o ilustratie muzicala sau video-muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)

MCM
[26.10.12 14:10:03]
»

Bine ca am mancat deja.

Si uite asa am mai invatat o expresie in spaniola. Invat, invat.

alinaroAUTOR REVIEW
[26.10.12 14:40:06]
»

@MCM: Eu inca nu

Stiu ca nu mereu incercarile mele de a reda jocurile de cuvinte au succes, mai ales ca acestea sunt haioase in contextul respectiv si-si pierd din farmec atunci cand sunt povestite. Insa tot e ceva daca... cineva... vreodata... retine vreo expresie sau vreun cuvintel care sa-i foloseasca intr-o buna zi

Weekend minunat sa ai!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, MCM
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Copenhaga:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.03982400894165 sec
    ecranul dvs: 1 x 1