46035 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Fiordurile Norvegiei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.12.2013
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

La Bodø prin insulele Lofoten


În dimineaţa zilei de 24 iulie 2013 la Harstad a fost ceaţă densă. Atât de densă încât pontonul din faţa Clarion Collection Hotel Arcticus - hotelul care ne găzduise în noaptea precedentă - abia se mai vedea. Frumuseţea orăşelului situat pe mai multe insule împresurate de apele fiordului dispăruse cu desăvârşire. Dar… în Norvegia capriciile vremii nu mai miră pe nimeni. După micul dejun ceaţa deja se împrăştiase astfel încât, fără motive de îngrijorare, am plecat pe drumul sinuos, prin păduri, pe margini de fiorduri, spre Lofoten.

Traseul pe drumul european E10 este unul dintre cele mai pitoreşti. Păduri, lacuri, râuri, vârfuri muntoase ascuţite şi înalte sunt elemente care, combinându-se în diverse formule, alcătuiesc peisaje magnifice, niciodată aceleaşi. Sate izolate de pescari şi campinguri destul de puţin populate mai colorează din când în când verdele natural, curat.

Lødingen, aşezare amplasată în sud-estul insulei Hinnøya, învecinată cu nu mai puţin de cinci fiorduri, este un punct nodal pentru rutele de ferry-boat. Drumul european E10 este traseul terestru principal care duce spre Lofoten, făcând legătura între cele mai mari insule ale sale prin poduri şi tuneluri subacvatice, străbătându-l apoi până la extremitatea sa, în orăşelul Å. Toată zona este muntoasă, cu creste uneori mai înalte de 1200 m, iar alăturarea lor de drumul de coastă, aflat aproape de nivelul mării, face - prin diferenţă - să pară şi mai înalte. Din goana autocarului ni s-a semnalizat, mult înainte de Lødingen, Parcul Naţional Møysalen, o zonă în care se spune că sunt amenajări turistice, dar pe care noi, grăbiţi ca întotdeauna, n-am avut cum să le vedem.

Lofoten este un arhipelag format din şapte insule principale presărate cu câteva orăşele şi mici aşezări pescăreşti deosebit de pitoreşti. Munţii aproape verticali şi fiordurile înguste fac din Lofoten un loc cu peisaje unice. Văzute de pe ţărmul marelui Vestfjord, insulele Lofoten par un zid impunător cu nenumărate vârfuri zimţate care se înalţă direct din apele mării. Se spune că arhipelagul care se întinde în apele vestice ale Norvegiei pe o lungime de mai mult de 110 km, este martorul celor mai virulente furtuni în timpul iernii, dar vara, frumuseţea de neegalat a insulelor sale face din Lofoten un important punct de atracţie pentru turişti.

Cu excepţia uneia, toate insulele arhipelagului Lofoten sunt conectate prin poduri moderne, ultima fiind conectată printr-un tunel subacvatic. Traseul E10 prin Lofoten, un adevărat salt de pe o insulă pe alta datorită podurilor elegante, arcuite, n-ar trebui să fie ratat de nici un vizitator al Norvegiei. Mărturisesc, nu ştiam mare lucru despre această zonă înainte de a pleca din ţară, dar acum, după ce am trăit experienţa Lofoten, o recomand tuturor.

În largul coastei de sud a insulei Austvågøy, înşirat pe mai multe alte insule mici, se află Henningsvær, un pitoresc sat de pescari. Este mic (doar 0,31 km²) şi nu are mai mult de 500 de locuitori, dar îi atrage pe turişti atât prin arhitectură, cât şi prin amplasarea sa mai puţin obişnuită. Deşi mici şi destul de izolate, aceste sate norvegiene au supermarket, servicii poştale, benzinărie, restaurant sau măcar un bar şi bineînţeles o bancă şi un mic hotel.

Căbănuţele tipice (în limbajul localnicilor numite "rorbuer"), albe şi roşii, sunt înălţate pe pontoane, deasupra apei. Pilonii de susţinere par pe alocuri atât de fragili încât nu poţi să nu te întrebi cum de mai rezistă sau cât vor mai exista. Am făcut un popas în centrul acestei mici localităţi ce pare părăsită la prima vedere şi ne-am plimbat pe pontoane admirând adăposturile pescăreşti. La o terasă, cu o cafea şi o răcoritoare, ne-am petrecut restul timpului privind îndelung canalul care se inundă odată cu fluxul oceanic. Nu prea ai ce face aici, dar apreciez că o oprire de câteva minute are darul de a te transpune în atmosfera unui vechi şi simbolic sat pescăresc.

Ramberg un alt sat din arhipelagul Lofoten spre care ne-a condus drumul european E10, de asemenea cu foarte puţini locuitori, este renumit pentru plajele sale cu nisip alb. Am văzut din autocar una dintre aceste plaje, frumoase, dar nici pe departe asemănătoare plajelor calde din sudul Europei. Apele reci ale Oceanului Atlantic nu prea îmbie la scăldat, cu toate acestea am văzut câţiva oameni încercând să se bucure de generozitatea soarelui într-o zi de iulie norvegian.

Beneficiind de atât de puţine zile însorite şi de şi mai puţine zile călduţe pe an, nu este de mirare că nordicii evadează ori de câte ori pot spre alte ţărmuri, mai fierbinţi.

De la Ramberg până la Moskenes, spre sudul insulei Moskenesøya, atât pe stângă cât şi pe dreapta, porţiunea de uscat se îngustează din ce în ce mai mult. Ne apropiem de capătul arhipelagului Lofoten. Drumul european E10 sfârşeşte în localitatea cu cel mai mic nume din lume: Å. N-am ajuns până acolo, dar când mi-am arătat nedumerirea legată de numele acestei aşezări, ghida mi-a dat un răspuns pe cât de scurt pe atât de limpede: Å este ultima literă a alfabetului norvegian, iar în Lofoten marchează sfârşitul lanţului muntos, relieful predominant al arhipelagului. Aici, indiferent de anotimp, apele oceanului clocotesc învolburate creând vârtejuri cunoscute şi temute de toţi navigatorii.

La Moskenes, unul dintre cele mai importante porturi ale arhipelagului, ne-am îmbarcat pe ferry-boat pentru a traversa Vestfjorden spre partea continentală a Norvegiei. Nu ştiu cât a durat traversarea pentru că nu am cronometrat. În ciuda faptului că vântul tăios şi rece făcea tare dificilă staţionarea pe punte, înfofolită cu tot ceea ce aveam la mine, am încercat să rezist cât mai mult. Crestele muntoase care răsar direct din mare par un zid uriaş care se sparge în extremitatea sa sudică formând o constelaţie de insuliţe pietroase, oferind privelişti uimitoare. Puteam rămâne la adăpost ignorând aceste frumuseţi naturale nemaiîntâlnite? Cred că din aer toată această zonă arată fantastic. Vestfjord este cunoscut din veacuri îndepărtate ca o zonă bună pentru pescuitul de cod. Aici pot fi zărite uneori şi balene, iar safari de balene a devenit o atracţie foarte populară printre turişti. Excursiile durează 3-5 ore şi se spune că cel ce nu a văzut o balenă din prima, poate repeta excursia gratuit. Aşa să fie oare?

Când stâncile arhipelagului Lofoten au rămas mult în urmă, la orizont a apărut farul din Bodø, orăşelul de coastă, capitală a Nordland-ului, pentru noi destinaţia finală a zilei. Thon Hotel Nordlys - Bodø, amplasat central, aproape de port, a fost locaţia care ne-a oferit cazare. Plimbarea pe dig, până la far, dincolo de ambarcaţiunile ancorate în port, mi-a oferit o ultimă, mirifică vedere către Vestfjord şi munţii arhipelagului Lofoten.

Nu puteam încheia ziua fără o incursiune în oraş pentru a încerca să iau pulsul celei de-a doua aşezări urbane ca mărime din nordul Norvegiei. Oraşul este deosebit de curat, cu clădiri nu prea înalte. Doar turnul cu ceas de lângă primărie şi turla catedralei sunt mai impunătoare. Populaţia urbei, cu mic, cu mare, era adunată în parcul central acolo unde câteva trupe din Top 10 - Norvegia ofereau un spectacol la scenă deschisă.

În final, mărturisesc faptul că mi-a fost greu să scriu acest review. Lofoten înseamnă numai contemplare, visare... Cu această ocazie am înţeles cel mai bine că "o poză face cât 1000 de cuvinte". Aşa cum şi alţii au făcut-o în atâtea rânduri, de astă dată las şi eu pozele să vorbească. Sper să o poată face mai bine decât mine.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 01.12.2013 17:16:10

Validat / Publicat: 01.12.13 22:03:34


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ȚĂRILE SCANDINAVE.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 4385


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24950 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[01.12.13 17:49:40]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[01.12.13 23:30:19]
» mesaj pers

   Felicitări Iulianic pentru tot ce reuşeşti să vezi şi să transmiţi şi altora. Citindu-ţi reviewurile îmi dau seama de diferenţa enormă care este între o excursie organizată de o agenţie şi cea pe care o faci pe cont propriu, documentat şi pregătit pas cu pas. Noi am fost şapte zile în ţările scandinave dar pentru că nu am răspuns, ne-am lăsat duşi de ghid unde a vrut şi cât a vrut. Să zicem că ar fi o scuză vârsta, depăşisem cu ani buni 70 de ani, când organizarea unui periplu pe cont propriu este cu mult mai grea. Ai toată admiraţia mea pentru cum îţi organizezi excursiile. Pozele sunt absolut superbe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- TORA INGRID
[02.12.13 09:49:26]
» mesaj pers

   Excelent! Cum imi doresc sa abordez tarile nordice la un moment dat, am selectat rew-ul tau ca minighid personal.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[02.12.13 15:47:23]
» mesaj pers

   @Michi: Mulţumesc, doamna Michi! Eu nu am nici un merit în organizarea acestui circuit. Singurul meu merit, dacă îl pot numi astfel, este că selectez cu foarte mare grijă programul oferit. Compar ofertele mai multor agenţii, iar primul criteriu în alegere este întotdeauna programul turistic.

   @TORA INGRID: Mulţumesc pentru aprecieri! Ţările nordice merită cu prisosinţă vizitate, iar dacă persoana care călătoreşte acolo este o mare iubitoare de natură, cu siguranţă se va întoarce acasă fericită, aşa cum m-am întors şi eu. Cei care iubesc locurile aglomerate se vor simţi acolo izolaţi şi nu ştiu dacă vor gusta tot atât de mult frumuseţea sălbatică a nordului. Până la urmă, intregul circuit la asta se rezumă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2013] Lofoten - La drum spre cel mai frumos arhipelag nordic. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485495">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485495"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485495">Şterge vot</a></div><span id="v9485495" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485495)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485495Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485495MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2013] Lofoten - La drum spre cel mai frumos arhipelag nordic.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2013] Lofoten - Arhipelagul în toată splendoarea lui. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485496">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485496"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485496">Şterge vot</a></div><span id="v9485496" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485496)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485496Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485496MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2013] Lofoten - Arhipelagul în toată splendoarea lui.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2013] Lofoten - Drumuri modernizate, localităţi mici şi multe indicatoare. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485497">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485497"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485497">Şterge vot</a></div><span id="v9485497" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485497)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485497Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485497MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2013] Lofoten - Drumuri modernizate, localităţi mici şi multe indicatoare.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2013] Lofoten - Unul dintre nenumăratele porturi din Vestfjorden. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485498">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485498"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485498">Şterge vot</a></div><span id="v9485498" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485498)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485498Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485498MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2013] Lofoten - Unul dintre nenumăratele porturi din Vestfjorden.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2013] Lofoten - Unul dintre nenumăratele porturi din Vestfjorden. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485499">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485499"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485499">Şterge vot</a></div><span id="v9485499" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485499)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485499Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485499MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2013] Lofoten - Unul dintre nenumăratele porturi din Vestfjorden.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi creste montane. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485503">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485503"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485503">Şterge vot</a></div><span id="v9485503" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485503)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485503Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485503MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi creste montane.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi nenumărate insule pietroase. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485507">Şterge vot</a></div><span id="v9485507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi nenumărate insule pietroase.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi creste montane. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485511">Şterge vot</a></div><span id="v9485511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi creste montane.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi creste montane. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485513">Şterge vot</a></div><span id="v9485513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi creste montane.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2013] Lofoten - Cer albastru şi mare calmă în luna iulie. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485515">Şterge vot</a></div><span id="v9485515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2013] Lofoten - Cer albastru şi mare calmă în luna iulie.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi creste montane. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485518">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485518"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485518">Şterge vot</a></div><span id="v9485518" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485518)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485518Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485518MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi creste montane.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2013] Lofoten - Insulele pietroase ale arhipelagului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485519">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485519"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485519">Şterge vot</a></div><span id="v9485519" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485519)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485519Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485519MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2013] Lofoten - Insulele pietroase ale arhipelagului.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2013] Lofoten - Eleganţa podurilor care leagă insulele. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485520">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485520"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485520">Şterge vot</a></div><span id="v9485520" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485520)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485520Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485520MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2013] Lofoten - Eleganţa podurilor care leagă insulele.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2013] Lofoten - Mici aşezări pescăreşti, izolate. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485521">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485521"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485521">Şterge vot</a></div><span id="v9485521" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485521)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485521Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485521MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2013] Lofoten - Mici aşezări pescăreşti, izolate.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi creste montane. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485522">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485522"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485522">Şterge vot</a></div><span id="v9485522" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485522)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485522Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485522MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi creste montane.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2013] Lofoten - Autocarul grăbind spre o altă insulă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485523">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485523"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485523">Şterge vot</a></div><span id="v9485523" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485523)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485523Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485523MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2013] Lofoten - Autocarul grăbind spre o altă insulă.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi creste montane. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485524">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485524"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485524">Şterge vot</a></div><span id="v9485524" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485524)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485524Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485524MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2013] Lofoten - Mirifice întinderi de ape şi creste montane.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2013] Lofoten - Întinderi de ape, creste montane şi mici insuliţe. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485525">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485525"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485525">Şterge vot</a></div><span id="v9485525" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485525)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485525Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485525MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2013] Lofoten - Întinderi de ape, creste montane şi mici insuliţe.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2013] Lofoten - Unde aţi mai văzut acest albastru? -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485526">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485526"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485526">Şterge vot</a></div><span id="v9485526" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485526)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485526Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485526MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2013] Lofoten - Unde aţi mai văzut acest albastru?
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2013] Henningsvær - Un pitoresc sat de pescari în arhipelagul Lofoten. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485527">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485527"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485527">Şterge vot</a></div><span id="v9485527" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485527)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485527Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485527MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2013] Henningsvær - Un pitoresc sat de pescari în arhipelagul Lofoten.
foto iulianic [01.12.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2013] Henningsvær - Rorbuer, căbănuţele pescăreşti din Lofoten. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 01.12.13] - <span class="allrVotedi" id="av485528">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv485528"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=485528">Şterge vot</a></div><span id="v9485528" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(485528)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f485528Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e485528MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2013] Henningsvær - Rorbuer, căbănuţele pescăreşti din Lofoten.
foto iulianic [01.12.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.269108057022 sec