46799 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Costa Azahar - Calatorii

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.01.2014
DE
Avatar arru
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN București
înscris/ă în 19.06.13
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2007
DURATA: 6 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Oceanograful şi templierii


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Enrique & Julio Iglesias - Si juras regresar


Urmare de aici

Jurnal de călătorie - partea a doua

Şi fiindcă nu am venit doar să ne lebărţăm la mare (vezi review-ul despre Benicasim) şi să ne înfruptăm din fructele de mare (Doamne fereşte! ;), scuipă-n sân, pitikule!) sau să gustăm paella, am avut un program pe care prietenul nostru l-a pus în aplicare din a doua zi de sejur.

1. O vizită la Oceanograful din Valencia

Ne-am urcat în maşină cu gândul de a vizita împrejurimile Castellon-ului. Şi am ajuns pe drumul spre Valencia, minunatul oraş înfrăţit cu nu ştiu dacă la fel de minunata noastră Craiovă. Privind din maşină la peisajele care ni se înfăţişau, ne-am amintit de un lucru pe care îl văzusem din avion şi nu ştiam ce reprezintă. Ni s-a explicat că era vorba de Oraşul Artelor şi Ştiinţelor.

Cea mai frumoasă privire de ansamblu o ai atunci când aterizezi în Valencia. Din avion ţi se oferă o perspectivă de neegalat asupra mărimii şi amplorii acestui proiect incredibil. Ciutat de les Arts i les Ciències este situat într-o parte a fostei albii secate a fluviul Turia, al cărui curs a fost strămutat în afara oraşului. Santiago Calatrava Valls şi Félix Candela cu câştigat licitaţia pentru această megaconstrucţie. Şi bine au făcut.

Întrucât nu aveam suficient timp pentru vizitarea întregului complex, am ales să mergem la Oceanograf.

L’Oceanografic este cel mai mare parc acvatic din Europa. Un fel de Delfinariu din lumea lu’ Mazare numai ca nu doar cu 2-3 delfini, 30 de pesti morti si niste alge de sezon (alea pe care le vedem an de an pe plajele stramosesti, urat mirositoare... :)). Sunt reprezentate mai multe ecosisteme marine ale lumii, din Marea Mediterană, Antarctica, Oceanul Arctic, Marea Roşie, zonele tropicale etc. În plus, au un Delfinariu incredibil, cu 24 de milioane de litri de apă şi adâncime de vreo 10 metri. Pe acesta vă recomand să-l lăsaţi la sfârşit, ca să vă relaxaţi inclusiv bietele picioare după aventura de câteva ore prin Oceanograf. Pentru că nu vă faceţi iluzia că veţi ajunge la finiş prea uşor. La cele 500 de specii de animale şi peste 45.000 de exemplare trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare şi bună dispoziţie la nenumăratele habitate pe care le aveţi de vizitat. Şi aveţi ceva de mers…

Chiar în faţa ochilor ţi se aştern o sumedenie de construcţii, minunate ca arhitectură, fiecare adăpostind cea mai mare aglomerare de animale care am văzut-o vreodată: găseşti lei de mare, pinguini, pelicani, egrete, ţestoase, peşti şi vieţuitoare, tunele în care te regăseşti înconjurat de rechini şi-ţi îngheaţă sângele în vene gândindu-te cam ce s-ar întîmpla dacă s-ar sparge vreunul din geamurile alea super securizate şi ai da nas în nas cu şirurile de dinţi care rînjesc la tine din toate părţile. Mă bucur că numai în filme se întâmplă aşa scenarii de groază :)

Foarte multe specii. Multe informaţii le-am aflat de pe pliantul pe care ţi-l oferă la intrare, când plăteşti biletul. Un ajutor binevenit, pentru că a trecut ceva vreme de când am terminat clasele primare :)

Din păcate pentru noi, aparatul de fotografiat rămăsese acasă şi nu am avut decât telefoane mobile la dispoziţie să imortalizăm câteva amintiri. Aşa că pozele nu sunt foarte reuşite, dar sper să vă dea o idee despre ceea ce puteţi descoperi acolo. Dacă aveţi şi copii, cred că vor fi absolut încântaţi de această oază.

Ne-am oprit la sfârşitul turului la Delfinariu, ca să răsuflăm un pic uşuraţi după orele petrecute alergând de colo-colo. Merită efortul şi aşteptarea. O dovadă impresionantă de camaraderie între delfini şi oameni care s-a transpus într-un spectacol foarte frumos. Sute de copii şi adulţi aplaudând din inimă acrobaţiile şi giumbuşlucurile frumoaselor mamifere.

Pentru mine era prima dată când am văzut un spectacol cu delfini şi am rămas încântată.

Rememorând amintirile cu ocazia scrierii acestor rânduri, chiar am luat hătărârea că vom repeta sigur experienţa, de data aceasta şi pentru „gâgâlicea” de 5 ani, pe care ne-am promis că o vom aduce aici. Numai că de data aceasta îmi doresc să nu ratez Muzeul Ştiinţelor şi nici alte atracţii oferite de Oraşul Artelor şi Ştiinţelor.

2. Peniscola, perla litoralului valencian

Aflată la numai 60 de kilometri de Benicassim unde am staţionat cele 5 nopţi, era imposibil să nu profităm de ocazie şi să o vedem. Mergeam în recunoaştere, pentru viitoarele concedii. De ce nu, la urma urmei?

Am ajuns în frumoasa staţiune în mai puţin de o oră. Promenada a fost cea care ne-a impresionat la prima vedere. Străjuită de palmieri pe partea mării, cu hoteluri, terase, restaurante pe cealaltă parte. Câţiva oameni rătăciţi, turişti sau localnici, cine ştie… Partea amuzantă: afişe din loc în loc, care anunţau sonor că “Aici se vorbeşte engleză! ”. Lucru foarte util când nu ai spaniola la tine :)

La a doua vedere, ne-a plăcut plaja: de răsfăţ. La fel de mare ca la Mamaia, dar mai bine îngrijită.

Început de sezon – nu puţină, foaaarte puţină lume pe plajă. Majoritatea turiştilor se îndreptau către cetate. Asta am făcut şi noi.

Rememorând drumul către zidurile înalte îmi vine acum în minte un altul, de data asta din ţară, de la castelul Bran. Peisaje total diferite, aceeaşi senzaţie, aceleaşi impresii. Drum pietruit la depărtare de câteva secole: templierii cu caii, Dracula cu aripile, iar noi cu caii putere care ne-au dus până sub zidurile cetăţii :).

Ridicată pe la sfârşitul secolului XIII de sarayzini, folosită de templieri, apoi devenită reşedinţă a Papei Benedict al XIII (Pedro Luna), minunea din Peniscola se înalţă mândră la peste 60 de metri deasupra mării. Între zidurile ei se înşiruie străduţe pietruite şi înguste, case încă locuite, de o frumuseţe aparte. Oriunde priveşti, ochiul se desfată în culorile specifice zonei mediteraneene. Zeci de balconaşe placate pe dedesubt cu faianţă viu colorată în aceleaşi culori: alb, albastru, auriu. Pereţii caselor străjuite de multe flori şi plante care te însoţesc la fiecare treaptă urcată, parcă urându-ţi bun venit. Totul este incredibil de frumos şi luminos.

Încet, te apropii de castelul medieval, folosit ca decor la minunatul film despre onoare, dragoste şi luptă, care ne-a încântat visele copilăriei: El Cid - Cidul. Cred că ne amintim mulţi dintre noi de nemuritorii Charlton Heston şi Sophia Loren pe care parcă îi şi văd păşind pe aceleaşi străzi pe care urcam noi.

Dacă ţi-au plăcut poveştile cu cavaleri, templieri şi mademoiselles în copilărie, călătoria aceasta te poartă pe aripile imaginaţiei. Parcă mă văd, eu, Arrubiana, prima domniţă primită în Celebrul Ordin, îmbrăcată în zale şi cu coiful pe cap, purtând cu mândrie pelerina pe care stă brodată Crucea Templierilor (poate un pic înflorită cu ceva broderii, că doar sunt femeie, deh! :)). Ridicată în slăvi (: -p) şi căzută apoi în dizgraţie (!) pentru dezvăluirea celor mai ascunse secrete. Şi pe cuvântul meu că aş fi dat tot din casă, numai să scutesc biata omenire de la chinul încercării de a afla ce se ascundea în spatele acestor secretoşi oameni. Jur pe roşu că aşa aş fi făcut! :)

Şi acum daţi-mi voie să mă scutur de praf, după căderea de pe culmile fantasmagoriei cu picioarele pe pământ. Şi nu chiar pe pământ, ci pe coridoarele castelului, care se înalţă pe o stâncă chiar la marginea mării: splendidă, cu o grădină minunată la poale, străjuind coasta vechii Spanii.

Lăsaţi să hoinărim singuri (prietenii noştri au preferat berea la umbra unei terase), fără sprijinul unui ghid, am încercat să surprindem în fotografii ceea ce ni s-a părut mai interesant. O expoziţie de pictură într-una dintre sălile castelului, firidele, crenelurile, stemele şi steagurile. O placă ne înştiinţează că acest castel a fost şi în posesia Coroanei Aragonului, alta despre activitatea piraţilor din zonă. Scări înguste (mă întreb şi azi acum reuşeau bieţii templieri - pe care eu mi-i imaginez, în parte şi datorită filmelor cu tematică, ca pe nişte oameni mari, impunători, îmbrăcaţi în zale, înalţi ca brazii – să se strecoare pe scărişoarele astea, pe care eu abia am reuşit să le urc, şi pe vremea aia eram încă subţirică!...). Parcă îi şi văd trecând proba de siluetă ca Anca Ţurcaşiu în Miss Litoral – 90.60.90. Cinci pe loc, treceţi în rând, cine se potriveşte are acces la ordinul purtătorilor marilor secrete (citeşte “Codul lui Davinci” dacă nu mă crezi :)) !

Până nu ajungi pe acoperiş, nu realizezi grandoarea construcţiei: drapele fluturând, lumina orbitoare a soarelui reflectată în zeci de culori de apa mării, plajele superbe ale staţiunii care se vede în depărtare. De neuitat!

Întorcându-ne către cetate, ne-am găsit prietenii andocaţi la terasa unuia dintre multele restaurante. Am luat masa aici, încântaţi să privim şalupele care se aventurau pe apele albastre, yahturile care se odihneau în port şi să savurăm diferitele feluri de mâncare atât de frumos prezentate de bucătari sârguincioşi. Apoi am colindat printre multele magazine de suveniruri de pe străduţele pietruite căutând obiecte care să ne aducă aminte de acest loc.

Un pachet frumos ambalat pentru cine vrea să-şi desfete ochii cu frumuseţile coastei de est a Spaniei. O excursie care merită făcută dacă te afli în zonă.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de arru in 23.01.2014 12:17:47

Validat / Publicat: 23.01.14 22:13:54


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 2321
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (arru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  23150 PMA (din 27 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de arru? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster03
[23.01.14 22:11:26]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica "Costa Azahar - Calatorii" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- le_maitre
[24.01.14 00:05:24]
» mesaj pers

   @"Arrubiana" :): Na, că îmi merse unsă şi povestea asta care a inclus cavaleri şi domniţe în straie de basm, cu un Cid-erou de mare angajament. Frumoase amintiri, straşnice reverii, doamnă! Acum, serios, la visul cu zale templiereşti ar fi mers şi o poşetă Louis Vuitton, ca să fie în trend :) Omagii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- arru
[24.01.14 00:13:08]
» mesaj pers

   @le_maitre: Ca bine zici! Sa stii ca primesc cadouri si de 1 si 8 martie :))))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- le_maitre
[24.01.14 00:48:21]
» mesaj pers

   Doamnă... subit m-am răzgândit! Dă-o încolo de jantă, că nu-ţi şade bine cu artificii de pitzi, eşti fată serioasă! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- arru
[24.01.14 01:08:01]
» mesaj pers

   @le_maitre: de jenti, caucioace si alte alea are nevoie un alt membru al familiei, maestre;). Geanta e baza! Si nu doar una... ca si aia mika a crescut :) Si e cam pitzi :P

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ania
[24.01.14 08:33:27]
» mesaj pers

   @arru: Foarte frumos. Felicitari.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[24.01.14 10:28:41]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- arru
[24.01.14 12:54:32]
» mesaj pers

   @ania: Multumesc. Intotdeauna gasesti ceva frumos de povestit cand calatoresti de placere :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- arru
[24.01.14 12:59:09]
» mesaj pers

   @webmaster13: Multumesc! Nici eu nu alegeam mai bine. Iglesias e preferatul meu. Cel batran... Si melodia asta chiar n-o stiam :) Deci... e perfect :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[108] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2007] Craiova se află într-o frumoasă companie -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493117">Şterge vot</a></div><span id="v9493117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2007] Craiova se află într-o frumoasă companie
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2007] -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493118">Şterge vot</a></div><span id="v9493118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2007]
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [JUN-2007] -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493119">Şterge vot</a></div><span id="v9493119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2007]
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [JUN-2007] Unul dintre stadioane. Presupunand ca sunt mai multe... Nu stiu, nu sunt microbista :) -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493120">Şterge vot</a></div><span id="v9493120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2007] Unul dintre stadioane. Presupunand ca sunt mai multe... Nu stiu, nu sunt microbista :)
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [JUN-2007] -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493121">Şterge vot</a></div><span id="v9493121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2007]
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [JUN-2007] Gradini superbe ale Valenciei -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493122">Şterge vot</a></div><span id="v9493122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2007] Gradini superbe ale Valenciei
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2007] Podul de flori -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493123">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493123"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493123">Şterge vot</a></div><span id="v9493123" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493123)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493123Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493123MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2007] Podul de flori
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [JUN-2007] Oare cum o fi sa te trezesti dimineata si sa vezi asa ceva... :) -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493124">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493124"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493124">Şterge vot</a></div><span id="v9493124" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493124)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493124Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493124MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2007] Oare cum o fi sa te trezesti dimineata si sa vezi asa ceva... :)
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [JUN-2007] -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493126">Şterge vot</a></div><span id="v9493126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2007]
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [JUN-2007] -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493127">Şterge vot</a></div><span id="v9493127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2007]
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [JUN-2007] Uraaaa! Avem si noi in Bucuresti un asa pod frumos... Dupa 6 ani?!?!? :)) -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493128">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493128"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493128">Şterge vot</a></div><span id="v9493128" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493128)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493128Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493128MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2007] Uraaaa! Avem si noi in Bucuresti un asa pod frumos... Dupa 6 ani?!?!? :))
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [JUN-2007] -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493129">Şterge vot</a></div><span id="v9493129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2007]
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [JUN-2007] Si iata intrarea la Oceanograf -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493130">Şterge vot</a></div><span id="v9493130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2007] Si iata intrarea la Oceanograf
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [JUN-2007] Pentru cine este interesat un afis cu macheta Oceanografului -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493131">Şterge vot</a></div><span id="v9493131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2007] Pentru cine este interesat un afis cu macheta Oceanografului
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [JUN-2007] Un perete pe care se prelingea apa un fuioare subtiri, de care copii erau foaarte incantati -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493132">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493132"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493132">Şterge vot</a></div><span id="v9493132" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493132)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493132Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493132MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2007] Un perete pe care se prelingea apa un fuioare subtiri, de care copii erau foaarte incantati
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2007] -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493133">Şterge vot</a></div><span id="v9493133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2007]
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [JUN-2007] -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493134">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493134"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493134">Şterge vot</a></div><span id="v9493134" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493134)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493134Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493134MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2007]
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [JUN-2007] -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493135">Şterge vot</a></div><span id="v9493135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2007]
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [JUN-2007] -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493136">Şterge vot</a></div><span id="v9493136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2007]
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [JUN-2007] -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493137">Şterge vot</a></div><span id="v9493137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2007]
foto arru [23.01.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2007] Constructiile sunt nemaipomenite... Sa fiu pasare sau alt vietuitor din Oceanograf, as fi incantata de casuta mea :) -- foto by <b>arru</b> [uploaded 23.01.14] - <span class="allrVotedi" id="av493138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv493138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=493138">Şterge vot</a></div><span id="v9493138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(493138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f493138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e493138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2007] Constructiile sunt nemaipomenite... Sa fiu pasare sau alt vietuitor din Oceanograf, as fi incantata de casuta mea :)
foto arru [23.01.14]
# [0 PMA, fara bonus]

[108] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 1.85975384712 sec