36823 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Costa Azahar - Calatorii

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.01.2013
DE
Avatar bose
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 30.07.10
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Un vis frumos


În vara anului 2010, aflându-ne în concediu în Spania, am dat o fugă de o zi la Peniscola, o cetate veche de o frumuseţe aparte numită şi Gibraltarul Valenciei şi care este încă locuită. Mai fusesem aici şi mă întorceam cu emoţia şi bucuria revederii unor plaiuri îndrăgite mult, chiar de la prima vedere.

Localitatea se află în Comunitatea Valenciană, în nordul provinciei Castellon, regiunea Bajo Maestrazgo şi a fost construită încă din timpuri străvechi, între 1294 – 1307. Se pare că ar fi fost începută de arabii cuceritori ai peninsulei iberice (maurii) şi finalizată de către Cavalerii Templieri, pe o peninsulă stâncoasă care se ridică deasupra nivelului mării cu aproape 70 m.

Limba română, nepoata latinei, ne ajută să înţelegem lesne de unde şi-a luat numele această aşezare.

Peninsula se leagă de ţărm printr-o limbă îngustă de pământ transformată într-o cale de acces pietriută şi străjuită de arcadele zidului masiv, care cândva apăra cetatea de prădători cu chip uman şi asediatori. Accesul în cetate se face practic prin două porţi, Poarta San Pedro şi Poarta Fosch.

În secolul 14 devenea garnizoana Cavalerilor de Montesa şi din 1417 reşedinţa Papei Benedict XIII – Pedro de Luna (Papa Luna) care a locuit aici până la moartea sa în 1423. Cetatea a devenit astfel unul dintre cele 3 sedii papale din istorie ale creştinilor catolici. În 1420 Peniscola revenea în proprietatea coroanei.

Mai târziu, în 1707, Peniscola a fost declarată oraş, în zilele noastre având o populaţie de aproximativ 7500 de locuitori.

În anul 1960 cetatea a fost restaurată, o parte a zidurilor fiind reconstruite total.

Orăşelul are un farmec aparte fiind caracterizat de străduţe pietruite şi foarte înguste, construite în pantă, de case vechi dar foarte bine întreţinute, cele mai multe vopsite în alb şi având elemente – obloane, cercevele, uşi, în bună parte vopsite în nuanţe de albastru care accentuează stilul arhitectonic vechi mediteranean, stil întâlnit de mine şi prin unele insule greceşti dar şi prin unele aşezări tunisiene.

Undeva nu departe de intrarea în cetate, după o urcare lungă de câteva sute de metri se află El Bufador, un spaţiu mare de câţiva metri pătraţi între rocile care formează baza cetăţii, răzbătând printre casele vechi şi prin care marea îşi exprimă furia în timpul furtunilor, aruncând apa câţiva metri buni deasupra străduţei precum un gheizer şi împroşcând pereţii caselor. Magazinele de suveniruri sunt nelipsite, străjuind străduţele înguste ale urbei. Înăuntrul cetăţii dar şi pe faleză se găsesc restaurante, baruri şi pub-uri – bucuria de seară a turiştilor. Undeva mai sus se poate urca pe nişte scări de piatră pentru a ajunge la un far vechi. În punctul cel mai înalt al peninsulei a fost construit castelul – conservat destul de bine - de unde autorităţile vremurilor conduceau cetatea şi domeniile deţinute în zonă. În faţa castelului astăzi tronează statuia Papei Luna.

În centrul cetăţii, lângă castel se află chiar şi o piaţetă cu câteva restaurante cu mese şi scaune scoase afară unde poţi sorbi în tihnă o cafea, bea o bere sau mânca ceva din bucătăria spaniolă atât de bogată în meniuri bazate pe peşte şi fructe de mare.

Chiar la baza zidurilor cetăţii, odată cu dezvoltarea staţiunii, a fost construit un moderm port de iahturi unde poţi admira pe lângă ambarcaţiunile moderne şi bancuri de sute de peşti, unii dintre ei de mărimi considerabile. În apropiere există şi un mic parc cu arbori înfloriţi de o frumuseţe ireală, cu facilităţi pentru copii dar şi cu mici canale unde se scaldă în voie o mulţime de păsări de apă. Când am fost noi, unele aveau pui şi a fost o plăcere şi o delectare să îi privim cum se zbenguiau.

Peniscola a devenit în timp o atracţie turistică foarte apreciată şi căutată, turiştii profitând mai ales de facilităţile staţiunii care s-a dezvoltat pe ţărm în imediata apropiere. Plaja foarte largă de aici – pe alocuri având aproape 50m lăţime şi cam 5 km lungime, alături de peisajul încântător, au contribuit la dezvoltarea staţiunii. În partea de sud a plajei, ţărmul fiind mai stâncos, se găsesc uşor locuri potrivite pentru practicarea scufundărilor sau pentru snorkling.

Zona turistică de litoral spaniol unde este aşezată această minunată staţiune este cunoscută sub numele de Costa del Azahar (coasta de zahăr coasta florii de portocal). Frumoasa coastă însorită este marginită dinspre ţărm de un peisaj muntos, cu munţi joşi, arizi cu sol roşiatic, caracteristic Spaniei.

Astăzi localitatea mai este cunoscută şi pentru că aici s-a turnat filmul de succes ,,El Cid” sau Cidul (Sidul cum îl ştim noi).

Alte atracţii turistice în această zonă mai sunt: Muzeul Mării, Biserica gotică din secolul XV ,,La Virgen del Socorro”, Parcul natural Serra d'Irta, rezervaţie de floră şi faună şi câteva schituri mai mici.

Ca o precizare legată de biserica ,,La Virgen del Socorro”, aici a fost numit episcop Alonso de Borja sau Borgia, care mai târziu a devenit papă cu numele de Calist III.

Peniscola este locaţia pentru câteva evenimente culturale importante – Festivalul Internaţional de Film de Comedie care are loc în lunile mai-iunie şi Festivalul Internaţional de Muzică Antică şi Baroc organizat în august (traducerea denumirilor festivalurilor din spaniolă poate nu este cea mai fericită).

În concluzie, dacă ajungeţi pe Costa del Azahar nu rataţi această staţiune frumoasă, cu cetatea ei cocoţată pe o stâncă răsărită din mare, încărcată de istorie şi moştenită de la mauri şi cruciaţi.

---
Impresii încărcate de bose in 20.01.2013 16:19:42

Validat / Publicat: 20.01.13 17:50:33


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2487


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (bose); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  13700 PMA (din 15 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de bose? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Admin
[20.01.13 17:49:04]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[20.01.13 18:54:05]
» mesaj pers

   @bose:

   Felicitări pentru review și pentru că ai ales să ne prezinți și nouă frumusețea acestor locuri deosebite.

   Am petrecut și eu o săptămână în Peniscola acum doi ani la prima mea vizită în Spania, astfel că, privind pozele postate de tine, am rememorat clipe plăcute.

Limba română, nepoata latinei, ne ajută să înţelegem lesne...

   În general, înclin să-ți dau dreptate, însă riști să ai și surprize mergând pe sistemul ”furculision”. Iată un exemplu:

Zona turistică de litoral spaniol unde este aşezată această minunată staţiune este cunoscută sub numele de Costa del Azahar (coasta de zahăr)

   ”Azahar” nu se traduce prin ”zahar”, ci ”floare de portocal”, denumirea corectă a zonei fiind Coasta Florii de Portocal.

   Iar în ceea ce privește denumirea localității, mă rezum doar la a-ți spune că nu e chiar așa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- bose
[20.01.13 19:52:09]
» mesaj pers

   Nu vreau să intru în polemică dar dacă poate cu ,,azahar" nu am interpretat corect termenii cu denumirea de Peniscola care deviază din termenul geografic ,,peninsula" sunt sigur că am dreptate:

   Wikipedia spune că - ,,Peníscola is a local evolution of Latin peninsula".

   În ceea ce priveşte interpretarea primului termen, pentru corectitudinea informaţiei, îl rog pe administrator să modifice şi să înlocuiască cuvântul zahăr de acolo dintre paranteze (paragraful 13), cu ,,floare de portocal", mai precis - (coasta florii de portocal)

   corectat în text cf solicitării (notă Admin)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2010] Bancuri de peşti, unii foarte mari, în portul de iahturi din Peniscola. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395004">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395004"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395004">Şterge vot</a></div><span id="v9395004" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395004)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395004Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395004MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2010] Bancuri de peşti, unii foarte mari, în portul de iahturi din Peniscola.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2010] Bancurile de peşti din portul de iahturi şi podul care leagă portul de vechea cetate din Peniscola. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395005">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395005"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395005">Şterge vot</a></div><span id="v9395005" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395005)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395005Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395005MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2010] Bancurile de peşti din portul de iahturi şi podul care leagă portul de vechea cetate din Peniscola.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2010] Unii peşti erau chiar foarte mari şi nu se temeau de turiştii care le aruncau bucăţi de pâine. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395007">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395007"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395007">Şterge vot</a></div><span id="v9395007" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395007)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395007Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395007MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2010] Unii peşti erau chiar foarte mari şi nu se temeau de turiştii care le aruncau bucăţi de pâine.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2010] Arcada uneia dintre porţile zidului masiv al cetăţii Peniscola. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395009">Şterge vot</a></div><span id="v9395009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2010] Arcada uneia dintre porţile zidului masiv al cetăţii Peniscola.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2010] Vedere din cetate către portul de iahturi şi partea de sud a staţiunii Peniscola. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395010">Şterge vot</a></div><span id="v9395010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2010] Vedere din cetate către portul de iahturi şi partea de sud a staţiunii Peniscola.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2010] Una dintre intrările principale în cetatea veche dar restaurată excelent a Peniscolei. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395014">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395014"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395014">Şterge vot</a></div><span id="v9395014" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395014)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395014Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395014MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2010] Una dintre intrările principale în cetatea veche dar restaurată excelent a Peniscolei.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2010] Clădirile vechi dar bine întreţinute ale cetăţii Peniscola. Undeva jos la îmbinarea dintre cele două clădiri se află El Bufador, caverna pe unde, pe timpul furtunilor apa este aruncată cu putere udând pereţii. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395016">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395016"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395016">Şterge vot</a></div><span id="v9395016" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395016)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395016Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395016MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2010] Clădirile vechi dar bine întreţinute ale cetăţii Peniscola. Undeva jos la îmbinarea dintre cele două clădiri se află El Bufador, caverna pe unde, pe timpul furtunilor apa este aruncată cu putere udând pereţii.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2010] Clădiri din cetate de-a lungul străduţei principale de pe faleza bătrânei localităţi. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395021">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395021"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395021">Şterge vot</a></div><span id="v9395021" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395021)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395021Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395021MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2010] Clădiri din cetate de-a lungul străduţei principale de pe faleza bătrânei localităţi.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2010] Faleza bătrânei cetăţi, practic o străduţă pietruită construită pe marginea localităţii. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395023">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395023"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395023">Şterge vot</a></div><span id="v9395023" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395023)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395023Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395023MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2010] Faleza bătrânei cetăţi, practic o străduţă pietruită construită pe marginea localităţii.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2010] Magazine de suveniruri şi o gelaterie chiar pe străduţa principală care urcă în cetatea Peniscola. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395029">Şterge vot</a></div><span id="v9395029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2010] Magazine de suveniruri şi o gelaterie chiar pe străduţa principală care urcă în cetatea Peniscola.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2010] O bisericuţă cu arhitectură simplă dar frumoasă între clădirile vechi ale cetăţii Peniscola. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395032">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395032"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395032">Şterge vot</a></div><span id="v9395032" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395032)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395032Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395032MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2010] O bisericuţă cu arhitectură simplă dar frumoasă între clădirile vechi ale cetăţii Peniscola.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2010] Vegetaţia puţină din Peniscola profită de fiecare colţişor propice vieţii... -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395034">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395034"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395034">Şterge vot</a></div><span id="v9395034" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395034)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395034Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395034MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2010] Vegetaţia puţină din Peniscola profită de fiecare colţişor propice vieţii...
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2010] Staţiunea Peniscola văzută din cetate. Se vede şi o parte din plaja lată cu nisip foarte fin. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395038">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395038"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395038">Şterge vot</a></div><span id="v9395038" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395038)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395038Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395038MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2010] Staţiunea Peniscola văzută din cetate. Se vede şi o parte din plaja lată cu nisip foarte fin.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2010] Staţiunea Peniscola, vedere generală din cetate. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395042">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395042"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395042">Şterge vot</a></div><span id="v9395042" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395042)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395042Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395042MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2010] Staţiunea Peniscola, vedere generală din cetate.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2010] Staţiunea Peniscola văzută peste unul dintre turnurile cetăţii. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395043">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395043"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395043">Şterge vot</a></div><span id="v9395043" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395043)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395043Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395043MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2010] Staţiunea Peniscola văzută peste unul dintre turnurile cetăţii.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2010] Staţiunea Peniscola şi plaja principală a staţiunii - vedere generală. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395044">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395044"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395044">Şterge vot</a></div><span id="v9395044" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395044)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395044Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395044MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2010] Staţiunea Peniscola şi plaja principală a staţiunii - vedere generală.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2010] Zidul cetăţii Peniscola şi în plan secund moderna staţiune cu acelaşi nume. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395045">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395045"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395045">Şterge vot</a></div><span id="v9395045" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395045)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395045Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395045MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2010] Zidul cetăţii Peniscola şi în plan secund moderna staţiune cu acelaşi nume.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2010] Statuia Papei Benedict XIII – Pedro de Luna (Papa Luna) care a locuit în cetatea Peniscola până la moartea sa în 1423. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395046">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395046"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395046">Şterge vot</a></div><span id="v9395046" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395046)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395046Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395046MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2010] Statuia Papei Benedict XIII – Pedro de Luna (Papa Luna) care a locuit în cetatea Peniscola până la moartea sa în 1423.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2010] O străduţă pietruită cu magazine cu suveniruri. În stânga sus se vede farul din cetatea Peniscola. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395047">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395047"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395047">Şterge vot</a></div><span id="v9395047" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395047)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395047Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395047MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2010] O străduţă pietruită cu magazine cu suveniruri. În stânga sus se vede farul din cetatea Peniscola.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2010] Casa cochiliilor sau a scoicilor din cetatea Peniscola, o clădire cu faţada acoperită total cu scoici- o idee originală. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 20.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av395050">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv395050"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=395050">Şterge vot</a></div><span id="v9395050" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(395050)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f395050Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e395050MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2010] Casa cochiliilor sau a scoicilor din cetatea Peniscola, o clădire cu faţada acoperită total cu scoici- o idee originală.
foto bose [20.01.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUN-2010] Peniscola, zona nouă a staţiunii. Peisajul este super! Se vede şi plaja lată din acea parte. -- foto by <b>bose</b> [uploaded 26.01.13] - <span class="allrVotedi" id="av396340">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv396340"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=396340">Şterge vot</a></div><span id="v9396340" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(396340)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f396340Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e396340MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2010] Peniscola, zona nouă a staţiunii. Peisajul este super! Se vede şi plaja lată din acea parte.
foto bose [26.01.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.186170101166 sec