ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.01.2009
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 19.01.09
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    SEP-2008
    DURATA: 14 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    PLAJA şi MAREA:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 6 MIN

    Prin Slovenia cu masina si cortul

    Ilustrație video-muzicală
    Magazin-Simpatija


    TIPĂREȘTE

    Salutare tuturor!

    In Slovenia am fost anul trecut, in septembrie 2008, cu masina si cortul, iar dupa doua saptamani ne-am intors mai mult decat incantati de aceasta tara: cred ca cel mai bine ar fi sa spun indragostiti si uimiti de surpriza placuta care a fost Slovenia.

    Foto aici, iar detalii mai jos:

    Plecarea a fost pe 5 septembrie, cu masina si cortul. Primul oras vizitat si primul contact cu Slovenia: Maribor. Oras frumos, curat, cu un aer medieval, ne-a impresionat prin aerul de munte si zona Pohorje, prin cea mai veche vita de vie din lume (se pare ca are peste 400 de ani) care inca mai rodeste, din struguri obtinandu-se anual circa 25 litri de vin. Pe Drava erau rate multe si colorate, care aproape iti mancau din palma. Oras linistit, inconjurat de dealuri pe care serpuiau randurile de vita de vie, cu stradute ce te invitau la plimbati romantice. De fapt, fara sa vrem, am asistat si la o cununie civila, oficiata in parcul central. Ne-au servit cu ceva piscoturi ca la noi, infasurate in prosciuto (o sunculita buuuuuuuna tare, specialitate slovena).

    Dupa vreo doua zile petrecute aici am pornit catre Ljubljana, capitala acestei tari micute (Slovenia are o populatie totala de 2. 000. 000 locuitori si aproximativ 300 km de la est la vest). Orasul este absolut superb, si ziua, si noaptea si oricand va veti decide sa-l stabateti. Ziua ochiii iti sunt imbatati de culorile florilor, iar noaptea de luminile ce stralucesc de peste tot: de pe fatadele cladirilor, de sub picioarele podurilor. Aici am avut rezervata o seara romantica, adica o plimbare cu vaporasul pe raul ce strabate capitala, la lumina lumanarilor si la scanteile paharelor cu sampanie. Am fost numai noi doi inscrisi la aceasta excursie, asa ca a fost absolut superb!!!

    A doua zi am ramas tot in Ljubljana, pentru ca am avut rezervat zborul cu balonul cu aer cald. Absolut superb!!! Cel mai sus am zburat la 1500 m, iar cel mai jos…inaltinea unui lan de porumb…Zborul a fost lin si lipsit de senzatii tari (n-a sarit nimeni si nici nu au taiat corzile balonului). Sus este atata liniste!!! Zaream in departare, deasupra norilor, varfurile Alpilor. Zborul a durat aproximativ 1h 30 min. , dar nici nu am simtit cum a trecut timpul!!!

    Excursia s-a incheiat cu ceremonia de innobilare a tuturor participantilor la zbor: pe covorul rosu am ingenunchiat si am rostit juramantul pe care l-au rostit toti cei care au zburat cu balonul, de la regina Maria Theresa pana in zilele noastre; ea a fost cea care a consfintit numirea ca baron de Slovenia a oricarei persoane care are curajul sa zboare cu balonul, intre cer si pamant. Asa ca ne-am trezit si baroni de Slovenia, cu certificate cu tot, si cu un pahar de sampanie in mana dreapta!!!

    Si de-aici mai departe am pornit pe vizitat castele – doar trebuia sa ne alegem unul (sau mai multe) pe care sa-l revendicam, in calitate de baroni...

    Ei, mai departe am ajuns la Postojna, cea mai lunga si mai cunoscuta dintre cele 8. 000 (opt mii, e corect) de pesteri care se regasesc pe teritoriul Sloveniei. Este foarte frumoasa, spectaculoasa si atragatoare - mersul cu trenuletul pentru aprox. 30 min. a facut deliciul tuturor!!!

    Impresionant a fost apoi castelul Predjama (pe-asta il voi revendica eu, Cristi si-a ales deja castelul Bled), construit partial in stanca.

    Ne-am continuat apoi calatoria pe coasta, la Marea Adriatica. Orase superbe, Piran, Portoroz, Capodistria, Izola, cu stradute inguste, cu rufe intinse la uscat si cu marea plina de iahturi! Peisajele iti taie rasuflarea, acoperisurile rosii vazute de sus inghesuindu-se pana pe malul abrupt, pe care strajuia un superb far. Italia se zarea si ea in departare. Tarmul era pietros, dar nici ca mai conta: toata lumea statea la plaja si intra apoi la o baie in apa calda si cristalina.

    Inghetata... la greu: pana si eu am fost uimita cate de multa inghetata mananca slovenii!!! Si daca erai fata si cereai o inghetata, pai nici ca se zgarceau la marimea cupelor (asa ca eu am mancat mai multa inghetata decat Cristi... desi a luat el o inghetata albastra, care era taaaaaaaaare buna!!! )

    Am trecut si pe la o salina de suprafata (captau apa marii, o lasau sa se evapore si apoi recoltau sarea), si am mancat si fructe de mare (care, ori ca ne era noua fooooooarte foame, ori ca erau bine facute... dar au fost gustoase!!! ).

    Calatoria a continuat zilele urmatoare, la pestera Skocjan. Aceasta este singurul monument inscris pe lista UNESCO din partea Sloveniei, dar isi merita cu prisosinta statutul: in interiorul sau se afla un canion. Peisajul este incredibil, ( ( ( (ceva gen « Stapanul Inelelor » partea a II-a Cele doua turnuri, cand apare monstrul si Flacara lui Undun si moartea lui Gandalf – pentru cunoscatori...)))) cu poduri suspendate, cu hauri ce se deschid si nu vezi unde se sfarsesc, cu inaltimi ametitoare si o potecuta (amenajata foarte bine, desigur) pe care treceam nou.

    Senzatiile tari parca nu se mai sfarseau ziua aceea, cand am mers apoi la ferma de cai lipitani de la Lipica. Cai albi, absolut superbi, cu priviri blande si boturi fine, cu coame bogate si mers elegant. Ne-am plimbat cu trasura, prin parcul superb ce pastra inca verdeata verii: 400 de cai, printre care si celebrii armasari lipitani, balerinii din lumea cailor, celebri, eleganti, asa cum ii vedeam prin reviste...

    Urcam apoi mai sus in Alpi, catre Parcul National Triglav. Si primul contact il avem cu ocazia traversarii canionului Tolmin. Ce ne-a impresionat cel mai mult au fost apele incredibil de verzi. Erau exact asa ca in fotografii: de un verde incredibil, transparente si tivite cu bolovani albi. Peisaje salbatice si natura in toata splendoarea ei.

    Apoi urmeaza Bled – orasul despre care i-am auzit pe cativa turisti americani spunand ca este raiul pe pamant. Si iarasi a crescut inima in mine de mandrie ca suntem de aici, de pe batranul continent... Aici este un lac, lacul Bled, pe care se afla singura insula a Sloveniei, insula Bled. Pe un colt de stanca de pe malul lacului se inalta castelul Bled. Poate credeti ca este lipsa de imaginatie ca toate au acelasi nume, dar cand vezi peisajul... pai nici ca-ti mai trebuie imaginatie: intrece orice inchipuire si e parca desprins din povesti! Printre lebede si rate ne-am dus si noi la biserica de pe insula sa tragem clopotele – se spune ca aduce noroc. Am stat vreo trei zile pe-aici, timp in care am avut si o excursie cu trenul cu aburi: alaturi de personaje de epoca, printre care si imparatul Franz Iosif, in trenul din alte vremuri am strabatut cateva zeci de kilometri pana la una dintre cele mai vestite zone viticole, unde am si vizitat o crama si bineinteles un restaurant (ciorba de dovlecei si de vacuta, friptura cu un soi de mamaliga si strudel cu mere). Degustat de vinuri, desigur... dar tot mai bune-s ale noastre. Vinurile lor, de karst, sunt mult mai aspre la gust si mai grele: unele trebuie destupate cu 2 ore inainte de a fi servite.

    Seara, in Bled am cautat o alta specialitate de-a lor: prajitura... Bled (cum sa se numeasca altfel? ! ) sau cream cake – mare, delicioasa, dar s-a terminat prea repede!!!

    Am ajuns apoi la canionul Vintgar – aceleasi ape verzi si in plus niste pastravi…. uuuuuuriasi!!! Peisaje incredibile, terase de cascade si poduri de lemn.

    Am incheiat prea scurta calatorie cu vizitarea celui mai vechi oras din Slovenia, Ptuj. Acelasi aer medival si acelasi farmec aparte pe care il au parca toate orasele slovene.

    Cam asta a fost vacanta noastra... in cateva cuvinte. Castele, biserici si podgorii pe orice deal, dragoni in Ljubljana si vii in Maribor, pastravi si animale salbatice pe orice drum mai ocolit (jderi, caprioare care ne-au taiat calea... a, si mistretul, dar asta a fost in Ungaria). Ape de smarald si campinguri de 5* (cum noi am fost cu cortul, am stat numai prin campinguri; clasificarea era de la 3* la 5*, cu apa calda, dusuri, loc de spalat vase, loc de spalat rufe, posibilitate de alimentare cu curent electric).

    Sper ca nu a fost o poveste prea lunga... dar pentru o tara de poveste cum e Slovenia, nici nu se putea mai scurta!!! Si mai sper sa va placa si fotografiile de mai sus!!!

    PS. am avut nevoi de vinieta, valabilitate 6 luni = 35. 00 euro (ai optiune de 6 luni sau 1 an = 70. 00 euro) ; benzina era cam 1, 17 euro (nu mai stiu exact).

    Toate cele bune,

    Cristina Dumitru

    ## end review sc

    [fb]
    ---
    Trimis de cristinadumitru* in 19.01.09 03:24:06
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 11810 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristinadumitru*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P19 Lipica - ferma de cai lipitani - la plimbare cu trasura
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7400 PMA (din 10 voturi)

    ECOURI la acest articol

    26 ecouri scrise, până acum

    criss65
    [19.01.09 13:47:54]
    »

    cat a costat un astfel de concediu pt 2 persoane?

    cristinadumitru*AUTOR REVIEW
    [19.01.09 15:55:21]
    »

    Ne-a costat in jur de 1500 euro. In conditiile in care pe cazare am dat intre 10 - 15 euro / noapte, suma ce cuprinde: parcare si loc de cort, acces la dus cu apa calda (non-stop) si loc de spalat vase si rufe. Daca voiam electricitate la cort (ne incarcam telefoanele si acumulatorii aparatelor foto) ne mai costa extra: 3 euro / noapte.

    Cristian_h*
    [25.01.09 22:58:38]
    »

    am trecut prin slovenia doar in tranzit si impresia a fost foarte buna, citind articolul tau ma gindesc serios ca la o posibila vacanta anul acesta, din pacate am o varsta cand cortul este doar o varianta ocazionala. Campingurile aveau si alte posibilitati de cazare, ex. bungalow? Daca da poti sa-mi spui un pret informativ? Multumesc, si multe, multe astfel de calatorii!

    cristinadumitru*AUTOR REVIEW
    [26.01.09 19:03:40]
    »

    In campinguri puteati inchiria si casute sau corturi mai mari (echipate cu pat dublu, masa, scaune). Preturile nu le mai stiu exact, dar spre exemplu in campingul din Ptuj (cel de 5*) pretul pentru o casuta era de 85-90 euro / noapte, si puteau sta pana la 4 persoane. E bine sa le rezervati din timp pentru ca multe persoane le inchiriaza pe toata perioada verii sau mai mult: erau destui care primeau corespondenta pe adresa camping-ului, deci cred ca erau acolo de ceva vreme.

    Cateva recomandari:

    - camping in Bled: click aici

    - camping in Maribor: click aici

    - camping in Ljublijana: click aici

    - camping in Piran: click aici

    Noi cautasem, in caz de urgenta, si cazare la hoteluri / pensiuni; daca aveti nevoie de aceste informatii, vi le pot transmite. Preturile erau intre 50 - 90 euro / noapte / camera dubla / mic dejun inclus.

    Folositi cu incredere site-ul oficial.

    Aveti recomandari de cazare, locuri ce nu trebuie ratate cand vizitati Slovenia, preturi, program de vizitare. Pe noi ne-a ajutat foarte mult. Ii puteti contacta si le puteti cere brosuri / harti / pliante. Noi asa am facut si ne-au trimis acasa tot ce am cerut, in aproximativ 2 saptamani de cand am trimis cererea.

    Nu am apelat la nici o agentie de turism; de fapt sotul meu, care este inginer, a pus la punct intregul traseu. A fost pentru prima data cand am dormit la cort. Dar a fost o experienta pe cinste! ! ! Planuim acelasi gen de excursie in Cehia si Croatia... dar totul depinde de bani in primul rand, si de timp.

    Orice informatie doriti, va rog sa nu ezitati a ma contacta.

    PS. daca va decideti sa mergeti, nu ratati zborul cu balonul cu aer cald!!!!

    cbestiq
    [22.04.09 15:40:10]
    »

    Buna ziua!

    Am fost impreuna cu familia in Slovenia acum 3 ani. Ne-a placut foarte mult. Am vizitat aproape toata tara, iar anul acesta planuim un sejur pe Coasta Adriaticii. Ne-a placut traseul d-voastra si daca nu va suparati, am dori, daca nu este cu suparare, sa ni-l spuneti si noua. Interesante au fost cele doua "surprize" in Ljubljana: zborul cu balonul si croaziera. Cum putem sa ne inscriem la ele?

    In afara de sejurul de cateva zile la malul marii, noi vom vizita Croatia si Muntenegru, cu un circuit facut de noi. De regula calatorim dupa un traseu pe care ni-l facem singuri. Daca aveti nevoie de ceva idei, va stam la dispozitie. Multumesc anticipat pentru detalii si astept raspunsul dumneavoastra.

    Sa aveti zile frumoase in continuare!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    cristinadumitru*AUTOR REVIEW
    [24.04.09 02:09:57]
    »

    Multumim de urari si de aprecieri!

    Traseul a fost urmatorul:

    05 - 07 septembrie 2008:

    Maribor;

    07 septembrie 2008:

    Maribor;

    manastirea Zicka Kartuzija;

    castelul Celje;

    castelul Tabor;

    dealul Calvarului - Jelsah;

    castelul Sevnica;

    Otocec;

    08 septembrie 2008:

    castelul Otocec;

    castelul Zuzemberk;

    castelul Turjak;

    Ljubljana;

    09 septembrie 2008:

    Ljubljana - zbor cu balonul cu aer cald;

    pestera Postojna;

    castelul Predjama;

    Fiesa;

    10 septembrie 2008:

    Fiesa;

    Piran;

    salina de suprafata Portoroz;

    Capodistria;

    Izola;

    Kozina;

    11 septembrie 2008:

    Kozina;

    pestera monument UNESCO Skocjan;

    herghelia Lipica;

    castelul Stanjel;

    castelul Dobrovo;

    Kobarid;

    12 septembrie 2008:

    Kobarid;

    canionul Tolmin;

    fortareata Kluze;

    Bled;

    13 septembrie 2008:

    Bled - excursie tren cu aburi;

    14 septembrie 2008:

    Bled;

    canionul Vintgar;

    lacul Bohinj;

    cascada Savica;

    15 septembrie 2008:

    Bled;

    castelul Kamen;

    Ptuj;

    16 septembrie 2008:

    castelul Ptuj.

    Pentru zborul cu balonul cu aer cald si croaziera in Ljubljana va puteti adresa celor de la Tourist Info Ljublaja; biroul lor este exact in capatul podului cu trei brate din centrul Ljubljanei. Pentru zborul cu balonul trebuie sa mergeti direct la ei cu 1-2 zile inainte de data planuita pentru excursie. Pentru croaziera puteti merge si inainte cu 1-2 ore. Toate informatiile le obtineti de la ei sau de pe site-ul oficial

    Cu speranta ca v-am fost de folos prin relatari si indicatii, va doresc numai vacante minunate!

    Cristina Dumitru

    cbestiq
    [24.04.09 07:59:36]
    »

    Multumim pentru raspuns. Multe din obiective le-am vizitat si noi, dar sunt unele foarte interesante. Cand vom definitiva traseul vi-l trimitem pentru orientare.

    Toate cele bune

    terente333
    [01.05.09 23:55:28]
    »

    Frumos, as vrea sa merg in Slovenia in toamna si eu si pe 11 octombrie implinim 1 an de la casatorie... Trebuie sa fac rezervarile la baron si sa imi iau titlu nobiliar...

    Ce sa mai, am citit si am vazut fotografiile... m-am hotarat. Multumesc

    terente333
    [01.05.09 23:59:24]
    »

    Aveti cumva o adresa de yahoo messenger... as vrea sa va intreb unele lucruri

    Si poate un site sau un blog cu mai multe poze.

    Superba poza cu podul, m-a determinat sa ma hotarasc

    cristinadumitru*AUTOR REVIEW
    [06.05.09 22:36:25]
    »

    Yahoo messenger: cristinatumbea@yahoo. com

    Mai multe foto:

    http: //picasaweb. google. com/cristinadumitru1977/ SloveniaSeptembrie2008#

    Cristina

    terente333
    [09.05.09 00:47:34]
    »

    multumesc, pozele sunt superbe... am adaugat adresa de messenger

    Bula
    [26.06.09 17:45:41]
    »

    Sovenia este cu adevarat superba. Eu am fost pana acum de 4 ori acolo si tot mai am de descoperit lucruri noi. De la peisaje, la locuri incarcate de istorie, ai la tot pasul ceva de vazut si/sau facut. Ljubliana deja am incadrat-o in primele 3 orase ale Europei prin felul in care stie sa primeasca oamenii atat turisti cat si localnici. Este plina de muzee si galerii de arta, este un aer boem dar totusi se munceste pe rupte iar seara nu ai cum sa ratezi o plimbare pe malurile raului Ljubljanica care sunt pline de terase si jardiniere.

    Am facut revelionul la Bled de unde am plecat cu un regret ca s-a terminat vacanta cu nu am mai plecat de nicaieri, de Valentine's day am fost in Ljubljana si piata de flori cum am vazut acolo nu am vazut decat in Amsterdam.

    Am mers numai cu masina si prin Austria si prin Serbia si este la fel de bine desi prefer prin Serbia-Croatia pt ca opresti la Belgrad si Zagreb/Osjiek.

    Te trezesti la realitate cand dupa 950 km (750 autostrazi + 200 drum judetean in Serbia) facuti in 8,5 h cu granite si taxe de autostrada facute, intri intr-o tara in care 120 km de la Drobeta la Craiova ii faci in 2.5 h din cauza unor lucrari,carute, oameni beti pe strada (era sambata seara de!), zeci de localitati, radare fixe etc... Am ajuns in Bucuresti cu un gust amar ca de fiecare data cand ma intorc de undeva. Sper sa pot pleca definitiv si ma jur ca nu am sa-mi invat copii romaneste.

    Recomand hotelurile: Golf si Jadran (pt bani mai putini) la Bled cu priveliste superba; A-Hotel in Ljubljana; Ernestini Apartma in Piran.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Cristian_h*
    [26.11.09 22:07:18]
    »

    cat de frumoase sunt pozele!!! cu ingaduinta Cristinei indraznesc sa propun aceasta melodie:

    http: //www. trilulilu. ro/me_chriss/4d0f172fd71935

    sau http://www.trilulilu.ro/miro_robert/0e31ea12eb3771

    webmasterXY*
    [26.11.09 22:26:18]
    »

    O asteptam pe Cristina sa ne spuna si ea spre care din melodii inclina... pana atunci, sa ascultam cea de a doua propunere a lui Cristian.

    oxy*
    [15.07.10 07:30:45]
    »

    Salut ! Am o mare rugaminte pentru cei care au fost recent in Slovenia : care este regimul taxelor de drum in SLO ? ( vignetta, costuri,etc ) Va multumesc anticipat.

    Alina Morar
    [28.09.10 22:54:53]
    »

    Foarte frumos ai descris Slovenia. Si parintii mei s-au indragostit pe loc de locurile frumoase prin care au umblat, mai ales de Bled. Dupa parerea lor, e cel mai frumos oras.

    webmaster0
    [25.06.11 23:08:26]
    »

    Un articol superb, impreuna cu ecourile ce aduc un real plus de informatie utila, pe nedrept "ingropat" printre miile de articole din baza noastra de date. Drept pentru care a fost selectat (mai bine mai tarziu!) ca minighid AFA.

    Felicitari!

    Alina Morar
    [02.07.11 00:32:13]
    »

    Bled e cel mai frumos lac pe care l-am vazut in viata mea!!!

    Voi reveni si eu cu poze si review.

    vioricapetrescu*
    [05.07.11 09:12:46]
    »

    Un review deosebit. Bravo meritati din plin PMA-urile acordate.

    laura_yco
    [29.08.11 23:17:07]
    »

    buna,

    am petrecut 2 saptamani in Slovenia 16-28.08.2011 cu masina si cortul. Fata de 2009 cand a fost Cristina nu s-au schimbat foarte multe, am retinut doar vigneta de autostrada - 7 zile 15 eur si motorina 1.238 eur/l.

    Conditiile in campinguri sunt foarte bune, in cele dinspre granita cu Ungaria este inclus in pretul camparii si intrarea la strand (au multe terme, foarte bine dotate la capitolul bazine - tobogane etc).

    Daca doriti sa mergeti pe cont propriu dar nu la camping, oferta este variata de la agroturism la hoteluri. La preturi este o varietate la fel de mare cel mai ieftin am gasit 20 eur/pers la pensiuni de 2 margarete.

    La capitolul mancare am gasit peste tot - meniul zilei - sau "meniu turist", care in general contine mancare traditionala si este foarte consistent. (preturi intre 6.5 si 11 eur depinde de zona). O combinatie stranie dar gustoasa am gasit in toata tara - spaghete cu gulas

    Recomand tuturor un concediu in Slovenia, este o tara care se poate vedea in 2 saptamani, imbina toate gusturile si preferintele, oamenii stiu in general engleza, in sud se vorbeste curent italiana iar in nord germana.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster0
    [29.08.11 23:32:27]
    »

    @laura_yco, asteptam impresiile tale de acolo scrise ca review nou. Procedand astfel, ai ocazia ca prin notele si evaluarile proprii sa contribui la o medie mai reprezentativa a acestei destinatii. Daca doresti, copiaza textul de mai sus si reincarca-l folosind linkul ADAUGA IMPRESII NOI (vezi imediat mai jos)

    felix
    [27.05.13 18:32:28]
    »

    felix: As vrea sa va intreb de unde ati luat trenul cu aburi, cat a durat si cat a costat calatoria.

    Dvs ne-ati convins prin comentarii sa vizitam Slovenia. Pozele sunt minunate. Consider ca este cel mai bun review scris despre aceasta tara.

    marijuan
    [08.08.18 13:46:05]
    »

    @laura_yco: Cum as putea gasi pensiuni la 20 euro/noapte? Booking are preturi uriase, iar paginile acelor pensiuni nu le gasesc.

    Multumesc!

    marijuan
    [08.08.18 13:48:43]
    »

    Vad ca preturile la cazari sunt uriase, cel putin de pe booking.

    Daca ma puteti ajuta cu o sugestie concreta de cazare la buget restrans, v-as fi recunoscator.

    Probabil Ljubljiana, dar si zona lacului Bled. Nu sunt hotarat asupra traseului si nici asupra numarului de zile alocate acestei mini vacante.

    Multumesc.

    RoxanaGRS
    [08.08.18 13:53:46]
    »

    @mariustipa: Îmi permit să-ți răspund eu. Nu găsești în Slovenia pensiuni la 20 euro/noapte. Slovenia e o țară scumpă. O cazare la pensiune la țară costă în jur de 40-50 euro/noapte. În orașe e și mai scump. Eu am avut supriza neplăcută să mi se ceară în Lubljana mai mult decât în Roma. E o țară foarte frumoasă, dar scumpă. Obiectivele turistice sunt de asemenea scumpe.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    marijuan
    [08.08.18 14:14:46]
    »

    @RoxanaGRS: camparea la cort costa 15-18, ma miram sa existe pensiuni a pretul asta... multumesc

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Alina Morar, Bula, cbestiq, criss65, Cristian_h*, cristinadumitru*, felix, laura_yco, oxy*, RoxanaGRS, terente333, vioricapetrescu*
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Slovenia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060160875320435 sec
    ecranul dvs: 1 x 1