ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.09.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 4 nopți
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
ARTICOL ARHIVAT
TIMP CITIRE: 5 MIN

Prin verdele Bucovinei

TIPĂREȘTE

Plecand din Maramures, am ales sa trecem prin Pasul Prislop intr-o alta regiune istorica, Bucovina. Ideea buna, dar drumul de la Borsa pana sus in pas mai este cum mai este, peticit la greu, dar odata ce incepi sa cobori si intri in judetul Suceava, drumul national DN 18 este sub orice critica. Ai parte pana la intrarea in Ciocanesti, de un drum plin de gropi, pe care nu le poti ocoli in totalitate, trebuie sa-ti alegi pe cele care vei fi nevoit sa le "incasezi". Asta cale de vreo 30 km.

De la Ciocanesti pana la Iacobeni, la iesirea in drumul european E58, drumul este peticit din plin, dar nu mai sunt hartoapele. Odata ce iesi in drumul european E58, ce leaga Suceava de Vatra Dornei, se schimba total povestea. Excelent drum. Se pare ca in Bucovina doar drumurile europene sunt intretinute, cele nationale parca nu fac parte din aceeasi zona. Si drumul care coboara de la Vatra Dornei prin Brosteni e tot peticit si cam uitat de autoritati.

Dar sa revin la sejurul nostru.

Am cautat a ne caza in Bucovina, undeva in preajma Calimanilor, in zona Vatra Dornei, deoarece doream sa facem o drumetie la Rezervatia 12 Apostoli. Plus o plimbare pe Rarau si Pietrele Doamnei si eventual daca mai avem timp si o tura pe Giumalau.

Asa am gasit Cabana Brazilor din Saru Dornei, mai exact in Sarisoru Mare.

M-a incantat cautand pe net, aspectul ei si parerile bune de pe diferite portaluri/forumuri. Noi de obicei cautam pensiuni, cabane, mai izolate, nu la strada principala, cu o arhitectura placuta, pe cat posibil din lemn (cu toate ca pensiunile din lemn pot avea probleme cu izolarea fonica si cu scartaitul caracteristic, dar e un risc asumat)

La cabana se ajunge din Vatra Dornei mergand spre Brosteni, iar la iesirea din Dorna Arini se face dreapta spre Saru Dornei si Parcul National Calimani. Din Saru Dornei, la prima intersectie de drumuri asfaltate se urmeaza la dreapta drumul catre Sarisoru Mare. Aceasta intersectie este semnalizata de niste indicatoare destul de sterse si oarecum mascate de niste copaci. Practic de aici pornesc doua drumuri asfaltate, la dreapta. Unul care duce la Neagra Sarului (DJ174) si cel care iese tot in Neagra Sarului dar ocolind prin Sarisoru Mare (DC82). De la aceasta bifurcatie din Saru Dornei sunt cam 9km pana in Sarisoru Mare, unde la un moment se intra spre dreapta pe un drum forestier de vreo 700-800 metri lungime care duce chiar la cabana. Practic sunt vreo 15 km din Vatra Dornei pana la cabana.

Cabana este extraordinar de frumoasa din busteni de brad/molid, care imbina tare fericit aspectul interior si exterior, cu confortul. Este amplasata la poalele unei paduri de molid. Are o curte foarte larga de jur-imprejur.In partea din spate al cabanei, in curtea larga se afla si un foisor dragut, in tonul cabanei, si incapator. Ingenioasa, tare, pardoseala foisorului, fiind din beton in care s-au incastrat, la turnare, rondele, felii de bustean. Si gardul cabanei este original, interesanta solutia tehnica aleasa. Practic nu are stalpi de sustinere, barnele din care este compus find insirate in zig-zag, pe lungimea gardului, formand o structura spatiala, solida.

Are 6 camere duble dispuse la etajul 1, si 2 apartamente situate la mansarda. Noi am ales unul din apartamentele situate la mansarda, format din 2 camere si o baie, plus un balcon larg pe toata lungimea celor 2 camere.

Termenul de mansarda, te poate duce cu gandul la plafoane joase, lipsa de spatiu. Aici mansarda are alta definitie. :)

Spatii generoase atat in plan orizontal cat si in plan vertical. Fiecare camera beneficiaza si de balcon, dotat cu o masuta si scaune. Camerele sunt spatioase, televizor LCD si mini-frigider in camera.

Faptul ca peretii sunt din lemn, un bun izolator termic, plus existenta a 2 calorifere in camera, asigura din plin confortul termic necesar. Chiar daca am fost in august, noaptea si dimineata nu erau mai mult de 7-8 grade, asa ca am beneficiat si de "serviciile" caloriferelor. Atat camerele, cat si baia erau cu bun gust amenajate, ca dealfel, intreaga pensiune.

Impresionant in Bucovina este ca unde-ti intorci privirea dai numai de brad si molid. Cat vezi cu ochii, numai paduri de conifere si acel relief deluros de culoare verde crud. O incantare pentru privire, plus binefacerile aerului curat si a curei de aerosoli de padure, atat de binefacatori.

Chiar daca nu exista indicatoare spre cabana, am gasit-o foarte usor, ghidandu-ma dupa pozitionarea ei pe harta aferenta postata pe portalul de turism pe care am gasit aceasta cabana. Surprinzator activand si GPS-ul de pe telefon, a gasit-o dupa nume si care m-a ghidat pana in curtea ei. Odata ajunsi la cabana am fost intampinati de gazde cu palinca si afinata.

Dar am fost intampinati si de un bulgare de blana, Rafael, un puiut de caine ciobanesc tare jucaus. Plus minunatul ponei Lisa, cu care bineinteles am socializat, pe baza unor morcovi oferiti de la cabana. :)

Dupa preluarea camerelor, si familiarizarea cu imprejurimile am plecat intr-o mica plimbare pe dealul din apropierea cabanei, unde la sugestia gazdei am gasit zmeura din belsug. Coapta, aromata, dulce.

Conditiile de cazare si serviciile oferite la Cabana Brazilor, sunt excelente. Curatenia este exemplara in cabana. Pe langa confortul deosebit al cabanei, beneficiezi si de serviciile unui restaurant tare dragut, cochet.

Dna Niculina, gazda noastra, ne-a desfatat cu o serie intreaga de mancaruri, care mai de care mai gustoase.

Specialitatea casei sunt preparatele din vanat. Am mancat aici o delicioasa tocanita de vanat cu mamaliguta, cotlet de caprioara. Extraordinari au fost ardeii copti cu smantana si ouale ochiuri in smanatana.

Dar parca cea mai buna a fost ciorba radauteana preparata de dna. Niculina. A doua zi am repetat ciorba radauteana, nedorind o alta ciorba. Mai mancasem in zona, cu alte ocazii, la alte cateva pensiuni din Bucovina, ciorba radauteana, dar ciorba preparata de dna. Niculina a fost cea mai buna.

Si placintele, tartele si prajiturile facute atunci pe loc, delicioase.

Un alt aspect placut la cabana a fost “suportul tehnic” primit in alegerea diferitelor trasee de drumetie si vizitari de obiective (chiar daca noi mergem cu temele facute de obicei, in zonele alese pentru vacanta).

Aici este un loc unde te incarci cu energie pozitiva, dar foarte posibil sa te incarci si cu ceva kilograme bune, din cauza “dietei” de la cabana.

Au fost 5 zile frumoase petrecute la cabana si prin imprejurimi, impletind plimbari pe munte cu vizite diferitele obiective din zona.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Testosu' in 26.09.14 10:12:51
Validat / Publicat: 26.09.14 11:59:21
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VATRA DORNEI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5504 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cabana Brazilor, vazuta din spate, din curte.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[26.09.14 11:58:24]
»

Mutat în rubrica "Cabana Brazilor [Şarul Dornei, Sărișorul Mare], VATRA DORNEI" (nou-creată pe sait)

webmaster
[26.09.14 13:06:02]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Testosu'AUTOR REVIEW
[26.09.14 13:38:13]
»

@webmaster - da, este in regula pozitionata

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Testosu'
Alte impresii din această RUBRICĂCasa Brazilor [Șarul Dornei, Sărișorul Mare]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059034109115601 sec
    ecranul dvs: 1 x 1