ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.03.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.08.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2012
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 5 si 7

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiunea Cerasu - de Revelion

TIPĂREȘTE

Nu stiu cum se face ca, in ultimul timp, ne-am cazat numai prin locuri nementionate pe AFA. Asadar sunt din nou pionier!

Acum... inarmati-va cu rabdare, ca am multe de scris! :)

Desi am spus in nenumarate randuri ca imi displace sa merg catre Valea Prahovei, din cauza aglomeratiei, iata-ma in apropiere, pe Valea Teleajenului...

Culmea- drumul a fost destul de liber catre aceasta zona, desi am plecat in vinerea de dinaintea revelionului. Pentru o mai buna localizare, la pensiune se ajunge trecand prin Valeni catre Drajna de Jos, continuand prin Drajna de Sus si intrand in localitatea Cerasu.

E o zona superba de deal, muntii se vad in apropiere, liniste, peisaje mirifice si virgine.

Adevarul e ca nu eram pentru prima oara acolo. In urma zilelor minunate petrecute in luna octombrie, am hotarat sa inchiriem toata pensiunea de Revelion. Pretul a fost de mult bun simt- 2 adulti cu 2 copii, pensiune completa, 4 zile (3 nopti) - 1200 lei. Incluzand si doua mese festive. Meniul a fost stabilit de dinainte si pus la dispozitia grupului- pentru eventualele modificari. (Daca o sa-l gasesc, o sa-l postez sub forma de poza, ca sa vedeti ca n-am avut ce sa adaugam...) De asemenea gazda a acceptat si doua cupluri fara copii- tot din grupul nostru- care n-au stat decat o noapte si au platit diferentiat.

Curtea pensiunii arata mult mai bine in alt sezon decat in cel de iarna. Era sa omit faptul ca, la intrare, in partea dreapta, se afla o parcare pentru clientii pensiunii. Se poate urca cu masina pana langa pensiune- inca cca 50 m, pe doua limbi asfaltate- dar noi nu am facut-o decat pentru a scoate bagajele. Curtea are un spatiu generos- veti vedea in poze- cu pomi fructiferi, un foisor, doua balansoare, gratar mare, cu spatii amenajate pentru flori, etc. (Unele poze sunt din octombrie- era atat de frumoasa curtea plina de verdeata!)

Am ajuns cu totii in jurul pranzului. Si, desi prima masa inclusa era cina, gazdele ne-au primit bucuroase si s-au apucat sa ne faca repede o... ciorba! Asa, din partea casei... Cu o tuica inainte, bineinteles.

La parter totul era amenajat ca sa ne simtim bine. Au pus o masa mare pentru adulti si-separat- o masuta mai mica pentru copii. Deci la parter era sala de mese dar si bucataria, o camera si un grup sanitar. La etaj si la mansarda erau celelalte camere, cu dotari si dimensiuni diferite (ca nr. de paturi; cele mai multe aveau grup sanitar propriu, iar doua aveau baia pe hol, etc.) Noi am ales camera 12- la mansarda- cu doua paturi matrimoniale. In ultima seara s-a intamplat ceva cu geamul de la balcon si se facuse mai frig in camera, asa ce ne-am mutat in camera 5- la etaj- care tocmai se eliberase. Copiilor le-a placut mai mult aici, caci au dormit in paturile suprapuse. (In camera mai era si un pat matrimonial.)

Despre spatiul de cazare, in general, pot spune ca era destul de curat. De obicei, cand mergem la astfel de pensiuni, noi luam si cearceafuri, dezinfectante, etc. Ei, aici nu a fost prea mare nevoie de ele, dar daca tot le-am luat...

Despre masa- chiar nu am ce sa comentez. A fost mai mult si mai bun si pregatit mai cu drag decat ma asteptam. S-a vazut clar ca oamenii aceia nu sunt deloc zgarciti la acest capitol, ba din contra! Masa era plina si ei tot aduceau! Chiar si cei mai mofturosi dintre copii au avut din ce alege. Pentru noi a contat mult acest aspect.

In afara de alergatul pe scarile din lemn, in spirala, distractia copiilor a fost tocmai libertatea de a zburda pe toata suprafata pensiunii, cu acces nelimitat in toate camerele. Cand nu au iesit pe afara, s-au grupat toti in fata unui televizor dintr-o camera aleasa la intamplare sau de la parter, din living.

Apropo de iesitul pe afara. Dupa atata mancare- cum e de sarbatori la tot romanul- am facut plimbari pe jos, prin imprejurimi, de-a lungul vaii Teleajenului, care curge exact peste strada de pensiune. Intr-o zi chiar am plecat cu masinile prin Valeni, unde am vizitat Casa memoriala Nicolae Iorga (vezi review) si Muzeul natura vaii Teleajenului, acest mini Antipa al zonei (vezi review). Obiectivele turistice din zona sunt numeroase- Manastirile Crasna, Suzana, Ciolanu, ruinele Cetatii Tabla Butii, etc. (am atasat foto cu harta acestor obiective)

Dar - sa fiu sincera- distractia celor mari n-a constat in aceste plimbari... Ci in "activitatile" desfasurate in... crama pensiunii. Si, daca n-am mentionat-o pana acum, aflati ca aceasta este "cireasa de pe tort" a acestei locatii! Sunt convinsa ca pozele- chiar si fara personaje in desfasurare- vor dovedi importanta deosebita a acestei crame.

Mai pe larg? Seara, dupa culcarea copiilor, adultii se grupau la subsolul pensiunii unde se putea crea imediat atmosfera unui club/bar/discoteci. Crama era dotata cu o anexa cu rol de bucatarie- pe care am folosit-o pentru depozitarea apei minerale, sucurilor, vinului si celorlalte bauturi, ca sa ne fie la indemana. De asemenea, la subsol se afla si un grup sanitar. Peretii cramei sunt din piatra de rau, efectul vizual fiind deosebit. (Aici, ziua, baietii jucau tenis de masa, beau cafele, fumau, jucau table.)

Sala propriu zisa are peste 60mp. Pe o latura se afla barul- cu scaune inalte. Pe alta latura gazdele ne-au pus doua mese din lemn si doua bancute rustice. In spatele barului este un calculator conectat la internet, pe care l-am folosit fara limitari. Sonorizarea era asigurata de mixerul de langa calculator si boxele montate pe peretii cramei. Iar daca ai uitat CD-urile acasa si nici net-ul nu mai functioneaza, pe acel calculator poti gasi orice gen de muzica doresti! Ar fi fost de ajuns, dar pentru seara de Revelion am chemat si un DJ/lautar profesionist.

In crama se poate intra atat din fata pensiunii cat si pe scarile care coboara din sala de mese (unde delimitarea se face printr-o usa care reduce mult din zgomotele inerente de la subsol).

Chiar ne-am simtit bine! De fapt, ne-am simtit atat de bine, incat dupa aceste zile ne-ar fi trebuit un concediu ca sa ne refacem.. :)

In fine, printre alte lucruri pe care n-as vrea sa le uit sunt si diplomele primite de pensiune pentru taberele de elevi organizate aici (tabere de cercetasi).

In toamna, pe peretii cramei erau expuse diferite trofee- pasari impaiate, capete de cerb- pe care nu le-am mai regasit de Revelion. (Probabil au fost date jos ca sa nu sufere.. modificari..)

Of, mi-e tare greu sa inchei... !

Mai fac doar precizarile de final:

PUNCTE SLABE

- mobilierul si dotarile camerelor ar trebui inlocuite

- semineul din living nu putea fi folosit (scotea fum in interior)

PUNCTE FORTE

- pret decent

- mancare buna pe saturate! :)

- ospitalitatea gazdelor

- crama !!!!

Este o locatie de trei stele pe care merita sa o aveti in vedere. Recomandarea mea e sa mergeti in grup organizat si locatia isi va spori numarul de stele instantaneu! :)

Vacante frumoase!


[fb]
---
Trimis de silvia tudoran in 05.03.12 13:48:57
Validat / Publicat: 05.03.12 16:39:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VĂLENII DE MUNTE. A mai fost în/la: Alba Iulia, Bran-Moeciu, Gura Humorului, etc.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5382 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Imagine din crama
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15050 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[06.03.12 17:32:27]
»

Felicitari pentru un review cuprinzator si pentru fotografiile cat se poate de elocvente. Am impresia ca deja cunosc intreaga locatie.

silvia tudoranAUTOR REVIEW
[06.03.12 21:13:00]
»

@urjanclaudiu: multumesc pentru aprecieri!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
silvia tudoran, urjanclaudiu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063238859176636 sec
    ecranul dvs: 1 x 1