ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.04.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAR-2015
DURATA: 1 nopți
colegi
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 16 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

De 2 ori la Pensiunea Laura - Liniste si odihna la intrarea in Cheile Turzii

TIPĂREȘTE URM de aici

De doua ori

Am fost cazat la Pensiunea Laura in 2 randuri. Cu 5 ani in urma am petrecut un concediu de o saptamana in luna august in zona fiind cazati la Laura, iar acum recent am revenit pentru o noapte, fiind in trecere prin zona dupa ce 4 incercari de rezervare la hotel in Cluj au esuat si mi-am amintit ce frumos fusese cu 5 ani in urma la Petrestii de Jos, la Pensiunea Laura. Locul acesta il recomand atat celor care doresc liniste si aer curat, dar si celor impatimiti de tursim, in zona, pe o raza de mai putin de 20 km, fiind multe atractii turistice.

Acces

In satul Petrestii de Jos, judetul Cluj, la 17 km de Turda si 30 km de Cluj-Napoca se afla Pensiunea Laura.

Se ajunge aici din Turda urmand DJ107L care merge oarecum paralel cu autostrada A3, ba se si incolaceste in jurul ei, trecand la un moment dat pe sub autostrada. Atentie NU exista nicio iesire de pe autostrada in proximitatea localitatii Petrestii de Jos, asa ca trebuie din Turda sa intrati pe DJ.

Intrarea se face din str. Gheorghe Baritiu, strada ce este parcursa de DN1. DN1 (drumul prioritar) face la un moment dat dreapta pe sensul de mers de la Turda spre Cluj-Napoca, dar noi continuam inainte pe str. Ghe. Baritiu, care de aici incolo se numeste DJ107L. Exista si indicator cu Pensiunea Laura.

Drumul este destul de valurit si cu multe curbe, dar practicabil, fara probleme deosebite. La iesirea din pasajul ce trece pe sub autostrada, intrati intr-un giratoriu, de unde inainte se ajunge peste culme la intrarea din aval a Cheilor Turzii, drum neasfaltat, iar noi urmam drumul 90 grade la dreapta. Drumul trece si printr-o cariera de piatra, trebuei sa o luati chiar prin cariera (!), in acea zona pentru cateva sute de metri drrumul este neasfaltat. Soseaua serpuieste in continuare pana la intrarea in satul Petrestii de Jos, unde in stanga se face o deviatie catre intrarea din amonte in Cheile Turzii in circa 100 metri, iar noi mai avnasam putin si intram pe o ulita neasfaltata in dreapta pentru circa 50 metri pentru a parca langa Pensiunea Laura. Din Turda am parcurs 17 km.

Pensiunea

Pensiunea Laura este o constructie realizata din fonduri europene. Pune la dispozitia turistilor 8 camere duble si 1 apartament, dispuse toate la etaj.

La parter se afla receptia, restaurantul si zona de wellness. In spatele pensiunii se gaseste un foisor.

Personalul locuieste in satele din jur si pleaca peste noapte revenind dimineata.

Receptia

Receptia este frumos decorata, in fata acesteia exista si un spatiu cu canapea si televizor. Serviciile de receptie (check-in, check-out, solicitare de informatii) sunt corespunzatoare.

Restaurantul

De la receptie se poate intra in sala de mese, care are si o alta intrare direct de afara. Sala este destul de mare, poate gazdui circa 60 persoane daca am apreciat bine la ochiometru. Exista un meniu din care poti comanda a la carte.

La prima noastra vizita la Pensiunea Laura am servit o diversitate mare de feluri de mancare, bine gatite, iar daca aceasta s-a intamplat pentru o saptamana cat am fost oaspetii pensiunii, consider ca este deja o recomandare relevanta privind bucataria si servirea meselor.

Confirmarea a venit insa la a doua vizita. La reintalnirea cu Pensiunea Laura, de data aceasta in martie, in extrasezon, am avut temeri daca si ce pot servi seara la pensiune, motiv pentru care, atunci cand am facut rezervarea am intrebat daca se poate servi si cina. Raspunsul care a fost afirmativ si linistitor, a reprezentat unul din argumentele pentru care am optat pentru o noua seara de cazare la Pensiunea Laura. Intr-adevar eram asteptati si bineveniti la masa. Desi era o seara tarzie de martie si o zi lucratoare, s-au mai ocupat 2 mese cu oaspeti, care au servit masa la pensiune, desi nu erau cazati aici. Eu interpretez acest fapt drept pozitiv. Am primit cartile de meniuri si am comandat o ciorba de perisoare, niste carnati de casa, muraturi si un pahar cu vin. Am fost placut surprins ca exsiatu si acum in martie destule variante din care sa alegi. Mancarea din nou delicioasa, iar servirea corespunzatoare.

Se poate si in extrasezon!

Wellness

Zona de wellness nu este deschisa permanent. Trebuie sa va orientati dupa programul afisat sau sa solicitati cheia de la receptie. Gazdele sunt flexibile si in anumite situatii permit accesul si in afara orelor afisate in zona de recreere. Aici exista trei incaperi. In camera din stanga gasesti o piscina cu jacuzzi si o sauna, in cea de legatura te asteapta cateva aparate de gimnastica, iar in cea din dreapta o masa de ping pong si una de biliard. Exista si o toaleta in acest spatiu.

In vacanta de o saptamana am frecventat zilnic zona de wellness, in special seara tarziu, cand ne intorceam din excursii.

La vizita din martie, incaperile de la wellness nu erau suficent incalzite, dar nu pot reprosa acest fapt datorita faptului ca la ora cand am folosit spatiul, dupa ora 22, nu numai ca ni s-a permis accesul dupa program, dar eram si singurii locatari in acea seara.

Camera

Camera avea 2 paturi lipite (exista si cu pat matrimonial), o masuta cu TV, noptiera, dulap, fotoliu. Toate camerele au balcon. Din balconul, mic, putem admira panorama satului, spre biserica satului si spre campurile din jur, fumegande din loc in loc, un obicei pe care l-am intalnit foarte des in zona si care este destinat probabil arderii uscaturilor. Baia avea cabina de dus si utilitatile necesare. Voi puncta totusi ca in alta camera, un oaspete a semnalat lipsa sapunului la baie. Caldura a asigurat confortul necesar, desi pensiunea era aproape goala (in martie). Toate camerele au iesire pe un pridvor lat, comun, in care poti sta seara sa joci ""o tabla"", ""un remy"" sau sa citesti la masutele si pe scaunele puse la dispozitie in acest spatiu. De aici, serile, am admirat nu o data, superbe apusuri de soare.

Obiective turistice

Intrucat am stat cazati o saptamana cu 5 ani in urma, putem considera ca Pensiunea Laura a fost atunci baza noastra stabila, de unde am vizitat mai multe obiective din zona.

Tinta principala a fost Salina Turda, cu o arhitectura futurista, dupa mine, cea mai frumoasa din tara noastra. S-a scris mult despre salina Turda si pe AFA si v-o recomand cu toata convingerea. Acces auto in 20 minute de la Pensiunea Laura. In acea vreme, Emi, pe atunci fara surioara, frecventa des salinele tarii, fiind destul de sensibil la raceli; tratamentul in mediul salin s-a dovedit eficient.

Un alt obiectiv ce nu trebuie ratat este vizitarea Cheilor Turzii, acces pe jos in 15-20 minute pana la intrarea din amonte a paraului Hasdate in chei. Sunt unele din cele mai spectaculoase chei din tara si gazduiesc numeroase trasee de alpinism si bineinteles ca sunt prezente multe reviewuri si despre Cheile Turzii pe AFA. Atunci cand le-am vizitat ultima oara, Cheile Turzii erau mai greu de parcurs datorita faptului ca doua din cele patru poduri metalice, mari, amenajate, fusesera luate de o viitura, iar traversarea firului apei se facea pe un bustean improvizat pe post de punte, traversarea acestuia necesitand mare atentie si un exercitiu de echilibristica serios pe deasupra apelor inspumate si involburate ale paraului. Intre timp stiu ca podurile au fost refacute.

Tot in proximitate se afla Cheile Turenilor, suratele putin mai mici ale mai celebrelor chei ale Turzii, dar salbatice si greu accesibile, despre o aventura (sau chiar 3) in aceste chei puteti citi aici (vezi impresii). Superbe!

Demne de a intra pe agenda Dvs de vizite mai sunt Biserica din Petrestii de Jos, Castrul Roman Potaisa din Turda sau o plimbare la Cluj, dar nu va recomand pe DJ, care dupa Petresti devine in principal neasfaltat si neintretinut.

Alte obiective: Cascada Ciucas, lacurile sarate Durgau.

Corectitudine si mai ales incredere

Administratorul a fost deosebit de amabil si ne-a confirmat rezervarea camerelor telefonic, cand eram deja in drum spre Turda si a fost foarte flexibil si in privinta platii. Desi noi am cerut sa putem achita cu cardul, ni s-a permis chiar sa platim la cateva zile dupa plecare in baza facturii emise cu termen de plata.

Cateva tarife

Extrasezon / Sezon:

Dubla 90 / 105; Single 70 / 80; Apartament 160 / 185; Mic dejun 20. Preturile sunt in RON, evident.

Adresa

Comuna Petrestii de Jos nr. 36

pensiune-laura.ro

"Off-topic":

A propos am fost alataieri la salina de la Slanic Prahova, inarmat sa postez pe AFA ultimele noutati, dar nu am sa o fac; am ramas dezamagit! Doar scurt: desi era deschisa in sambata dinainte de Paste, magazinele si locurile de joaca s-au inchis la jumatatea programului de vizitare; accesul nu se mai face cu liftul, ci cu microbuzul si costa acum 18 ron in loc de 16; si bineinteles salina se va polua acum precum celelalte in care accesul se face auto. Proasta administrare si atat! Am avut o proasta in sambata dinainte de Pasti cu nu mai putin de 3 evenimente nefericite! Nu este inclusa vizita la salina.

Si din nou "On-topic"

Veniti la Pensiunea Laura si va veti simti bine.


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 13.04.15 11:39:47
Validat / Publicat: 13.04.15 14:17:33
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2113 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Camera, suficient de spatioasa, calda si primitoare, curata. O icoana vegheaza pe masuta pentru binele pensiunii si al turistilor sai
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 16.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    1 ecouri scrise, până acum

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [13.04.15 14:56:55]
    »

    @webmaster:

    Rog activare link din paragraful 4 ca. obiective sau stergerea parantezei daca linkul nu este oportun. Multumesc.

    ===

    Done - by WM

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Laura [Petreștii de Jos]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053284168243408 sec
    ecranul dvs: 1 x 1